4 Mayıs 2024 Cumartesi


15:56   ÖZGÜR ÖZEL, CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN İLE GÖRÜŞMESİNİ DEĞERLENDİRDİ   15:47   KORAL ÖMÜR 3 MAYIS BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ GÜNÜ’NÜ KUTLADI   15:35   DEM PARTİ`DEN CHP`YE ZİYARET...    15:32   ERDOĞAN`DAN, ÖZGÜR ÖZEL İLE GÖRÜŞMESİNE İLİŞKİN İLK DEĞERLENDİRME   15:20   CHP`Lİ VEKİLLER EĞİTİMDEKİ SORUNLARA KARŞI MEB`E YÜRÜDÜ   15:18   MİLLETVEKİLLİĞİ DÜŞÜRÜLEN CAN ATALAY`IN TBMM`DEKİ ODASINA İYİ PARTİ MİLLETVEKİLİ ERHAN USTA YERLEŞTİ   14:38   TOROSLAR BELEDİYE BAŞKANI YILDIZ; “12 YILDIR ÇALIŞMADAN MAAŞ ALANLAR VAR”   14:19   TÜRKİYE GAZETECİLER CEMİYETİ: GAZETECİYİ VE HABERİ ÖZGÜR BIRAKIN   14:04   CHP`Lİ AŞKIN GENÇ`TEN ENFLASYON TEPKİSİ: “ALMAYA ÇALIŞTIKLARI TÜM TEDBİRLERE RAĞMEN EKONOMİYİ TOPARLAYAMIYORLAR, ÇÜNKÜ YÖNETME İRADESİNİ KAYBETTİLER”   13:59   CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI VOLKAN DEMİR: ÖNCE İSRAİL İLE `TİCARET` YOK DEDİLER, SONRA TİCARETİ YASAKLADILAR   13:45   RTÜK`TEN, DÜNYA BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ GÜNÜ`NDE NOW TV`YE ‘İSTAKOZ` CEZASI   13:14   CHP`Lİ MİLETVEKİLERİNİN MEB`E YÜRÜYÜŞÜ... BAKAN TEKİN: ``GELECEKLERİNİ BİLSEYDİK DİYARBAKIR PROGRAMIMIZI ERTELERDİK``   12:43   ÇAĞDAŞ YAŞAMI DESTEKLEME DERNEĞİ`NDEN 3 MAYIS BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ GÜNÜ DOLAYISIYLA AÇIK MEKTUP   12:37   DİSK: 1 MAYIS GEREKÇESİYLE GÖZALTINA ALINAN HERKES SERBEST BIRAKILMALIDIR   12:30   TARSUS’TA ZABITA EKİPLERİ HIZ KESMİYOR   12:18   CHP’Lİ YILMAZ’DAN 3 MAYIS DÜNYA BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ GÜNÜ MESAJI   12:16   UTKU ÇAKIRÖZER, NİSAN AYI BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ RAPORU`NU AÇIKLADI   11:33   ÖMER FETHİ GÜRER, KIRMIZI ET ÜRETİMİNDEKİ FARKLI RAKAMLARA DİKKAT ÇEKTİ: ``557 BİN TON FAZLA KIRMIZI ET ÜRETİMİ NASIL OLUŞTU?``   11:20   ÇHD: TAKSİM YASAĞINA KARŞI ÇIKAN 47 KİŞİ DAHA GÖZALTINA ALINDI   11:13   ÖZGÜR ÖZEL: "GAZETECİLERİN HABERLERİ NEDENİYLE CEZAEVİNDE OLMAYACAKLARI BİR ÜLKEYİ SAĞLAMAK İÇİN MÜCADELEMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ"  
 
     
   

CHP’li Kuşoğlu: "Bu Siyasi Ve Bürokratik Kadroların Bu Reformları Yapması Mümkün Değil"


CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı ’Yeni Ekonomi Reformu’ paketinin zamanlamasının yanlış, mevcut haliyle de eksik olduğuna dikkat çekerek, "Önümüzdeki yıl yeni bir paketten söz ederiz. Seçimden sonra yeni bir paketten söz ederiz. Ayrıca bir şey daha söyleyeyim. Sonuçta ekonomik reformları uygulaması gerekenler kadrolardır. Bu siyasi ve bürokratik kadronun bu reformları yapması mümkün değil" dedi.

 

Tarih : 13 Mart 2021 Cumartesi 08:47   Okunma : 419

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı 'Yeni Ekonomi Reformu' paketinin zamanlamasının yanlış, mevcut haliyle de eksik olduğuna dikkat çekerek, "Önümüzdeki yıl yeni bir paketten söz ederiz. Seçimden sonra yeni bir paketten söz ederiz. Ayrıca bir şey daha söyleyeyim. Sonuçta ekonomik reformları uygulaması gerekenler kadrolardır. Bu siyasi ve bürokratik kadronun bu reformları yapması mümkün değil" dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Bülent Kuşoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bugün açıkladığı 'Yeni Ekonomi Reformu'nu ANKA Haber Ajansı'na değerlendirdi.

Ekonomik reform paketlerinin hedeflerinin somut, net bir şekilde belirlenmesi gerektiğinin altını çizen Kuşoğlu, “Bu hedeflere ulaşmak için net bir yol haritasının olması gerekiyor. Ne zaman yapılacak, kısa vade, orta vade, uzun vade… Bu yol haritasının da netleşmesi gerekiyor” dedi.

"KAYNAK NEREDEN, NASIL TEMİN EDİLECEK"

Kuşoğlu, ekonomi programının uygulanması için kaynağın gerekliği olduğuna işaret ederek, şunları söyledi:

“Kaynak nereden, nasıl temin edilecek? Türkiye'nin şu anda Hazine'si tam takır, Merkez Bankası rezervleri negatifte olan bir ülke döviz bakımından. Bu kaynak nereden temin edilecek. Buna bakılması lazım özellikle. Somut olarak hedefler konusuna baktığım zaman eksik olduğunu görüyorum. Çünkü hedeflerin daha net, somut belirlenmesi lazımdı. Yol haritasında da çok fazla eksiklikler görüyorum. Kısa, orta ve uzun vadeler belirlenmemiş vaziyette. Ne zaman ne yapılacağı, hangi sırayla yapılacağı, netleşmemiş vaziyette, bir de kaynak temini yapılmamış.”

"EKONOMİK-SOSYAL KONSEY'İN ÇALIŞTIRILMASI GEREKİYOR"

CHP'li Kuşoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıkladığı ekonomi reformundaki tasarruf bölümü içinse şu değerlendirmeyi yaptı:

“O kadar klasik ki alıştık bunlara artık. Ki önemli ölçüde bu sene taşıt aracını da aldılar şimdiden. Bütçe açığından bahsediyor. Bütçe açığı için sosyal güvenlik reformunun yapılması şart. Bundan bahsetmiyor. Eğer hesap verebilirlik, şeffaflık, birlikte hareket etmek önemliyse o zaman Ekonomik-Sosyal Konsey'in çalıştırılması gerekiyor. Anayasal bir kurum. Maalesef Ekonomik-Sosyal Konsey ile ilgili olarak da tek bir laf edilmedi.”

"BU SİYASİ VE BÜROKRATİK KADRONUN BU REFORMLARI YAPMASI MÜMKÜN DEĞİL"

CHP’li Kuşoğlu, “Seçime de iki yıl kaldığı bir dönemde bu kadar köklü bir ekonomik reform yapılması mümkün değil. Zamanlama olarak yanlıştı, ama açıklanan şekliyle de eksiklikler, yanlışlıklar var. Bu anlamda önümüzdeki yıl bir yeni bir paketten söz ederiz. Seçimden sonra yeni bir paketten söz ederiz. Ayrıca bir şey daha söyleyeyim; sonuçta ekonomik reformları uygulaması gerekenler kadrolardır. Bu siyasi ve bürokratik kadronun bu reformları yapması mümkün değil” diye konuştu.






Paylaş :
Etiketler :  COVID-19, DEPREM, İZMİR, KORONAVİRÜS, PANDEMİ, MERSİN, CHP’Lİ, KUŞOĞLU, BU SİYASİ, VE BÜROKRATİK, KADROLARIN, REFORMLARI, YAPMASI, MÜMKÜN, DEĞİL

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA