28 Mart 2024 Perşembe


09:33   LAİKLİK MECLİSİ`NDEN KURTULMUŞ`A ``LAİKLİK GÜNÜ`` TEPKİSİ: "AÇIKTIR Kİ AKP`Lİ NUMAN KURTULMUŞ LAİKLİĞİ DEĞİL, LAİKLİĞİN TASFİYE EDİLMESİNE DÖNÜK FAALİYETLERİ KORUMA DERDİNE DÜŞMÜŞTÜR"   09:14   VAHAP SEÇER, TARSUS`TA FAALİYET GÖSTEREN STK`LARLA BİR ARAYA GELDİ   09:06   SEZGİN TANRIKULU`NDAN ERDOĞAN`IN DİYARBAKIR`DAKİ SÖZLERİNE TEPKİ: DİYARBAKIR İÇİN KÜRTLER İÇİN BİR ŞEY İFADE ETMEDİ. YENİ BİR SÜREÇ BEKLEMEK, BU KONUŞMADAN SONRA DOĞRU DEĞİL   01:25   YSK`NIN MAHALLİ İDARELER ARA SEÇİMİNE İLİŞKİN KARARI RESMİ GAZETE`DE YAYIMLANDI   21:03   YAVAŞ`TAN ALTINOK`A: "KIZIM 32 YIL SÜRECEK KREDİ ÇEKİP EV ALDI. ALNININ TERİNİ YİYOR, EMEĞİNİN HAKKINI ALIYOR"   20:43   İZMİR KADIN PLATFORMU: “ÖLDÜRÜLEN HER KIZ KARDEŞİMİZ İÇİN SOKAKLARI DOLDURMAYA DEVAM EDECEĞİZ”   20:40   ÖZGÜR ÖZEL: “SARIYER`E AKP KORKUSU YAŞATANLARI SON KEZ UYARIYORUM. OKTAY AKSU`DA BİRLEŞELİM. KORKULU RÜYA GÖRMEYELİM”   20:17   KILIÇDAROĞLU`NDAN SAHTE PANKART TEPKİSİ: "PARTİMİN BÜTÜN ADAYLARINA DESTEĞİM TAMDIR"   20:17   KILIÇDAROĞLU`NDAN SAHTE PANKART TEPKİSİ: "PARTİMİN BÜTÜN ADAYLARINA DESTEĞİM TAMDIR"   20:17   KILIÇDAROĞLU`NDAN SAHTE PANKART TEPKİSİ,PARTİMİN BÜTÜN ADAYLARINA DESTEĞİM TAMDIR   20:17   KILIÇDAROĞLU`NDAN SAHTE PANKART TEPKİSİ   20:17   KILIÇDAROĞLU`NDAN SAHTE PANKART TEPKİSİ   17:51   MERAL AKŞENER, ESKİŞEHİR`DE ESNAFI ZİYARET ETTİ: "60 YAŞINDA EMEĞİYLE ÇALIŞAN BİR İNSAN GEÇİNEMEMEKTEN ŞİKAYET EDİYOR"   17:18   HATAY BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, ENKAZDAN KURTARDIĞI OSMANLI DÖNEMİNE AİT NADİR ESERLERİ TÜRK TARİH KURUMU`NA EMANET ETTİ   17:03   TRABZON`UN HAYRAT İLÇESİNDE MEYDANA GELEN GÖÇÜKTE 3 İŞÇİ HAYATINI KAYBETTİ   16:58   SERDAR SOYDAN: MERSİN HALKI ARTIK DEĞİŞİM İSTİYOR, HİZMET İSTİYOR   16:57   SOSYAL MEDYA ÜNLÜSÜ "JAHREİN", KILIÇDAROĞLU`NA TAZMİNAT ÖDEYECEK... KILIÇDAROĞLU`NUN AVUKATI ÇELİK: MİKTAR YÖNÜNDEN KARARA İTİRAZ EDECEĞİZ   16:44   KESK İZMİR`DEN CUMHUR İTTİFAKI ADAYLARINA PROPAGANDA TEPKİSİ: “OKULLARDA SİYASİ PROPAGANDA YAPANLAR VE BUNA İZİN VERENLER SUÇ İŞLEMEKTEDİR"   16:22   ÖZGÜR ÖZEL: TRABZON`UN HAYRAT İLÇESİNDEKİ GÖÇÜKTE TOPRAK ALTINDA KALARAK YAŞAMINI YİTİREN 3 İŞÇİMİZE ALLAH`TAN RAHMET, AİLELERİNE BAŞSAĞLIĞI DİLİYORUM   16:05   (2) ÖZGÜR ÖZEL: ESENYURT VE TÜRKİYE İTTİFAKI HEPİNİZİ MAHCUP EDECEK. BİZİM BİRLİKTELİĞİMİZ BİRİLERİNİ RAHATSIZ ETMİŞ, BİR SÜRÜ YALAN ATIYORLAR  
 
     
   

DİŞ HEKİMİ ŞEYMA BİRAN, KATLEDİLDİĞİ MUAYENEHANENİN ÖNÜNDE ANILDI


Diş hekimi Şeyma Biran, 23 Mayıs`ta uğradığı saldırı sonucu hayatını kaybettiği Kadıköy`deki muayenehanenin önünde anıldı. İstanbul Diş Hekimleri Odası Başkanı Berna Aytaç, “Yıllardır devlet hastanelerinde süregelen, hekimlere uygulanan şiddet sorununun biz diş hekimlerinin yoğunlukla tek başına ya da daha az sayıda yardımcı ile çalıştığı muayenehanelere sıçradığını görmek çok üzücü ve korkutucu. Devletimizi taahhüt ettiği görevleri yerine getirmeye çağırıyoruz” dedi.

 

Tarih : 23 Mayıs 2022 Pazartesi 15:22   Okunma : 212

Haber: GAYE ŞEYMA CAN - Kamera: SADIK KARAKULOĞLU

Diş hekimi Şeyma Biran, 23 Mayıs`ta uğradığı saldırı sonucu hayatını kaybettiği Kadıköy`deki muayenehanenin önünde anıldı. İstanbul Diş Hekimleri Odası Başkanı Berna Aytaç, “Yıllardır devlet hastanelerinde süregelen, hekimlere uygulanan şiddet sorununun biz diş hekimlerinin yoğunlukla tek başına ya da daha az sayıda yardımcı ile çalıştığı muayenehanelere sıçradığını görmek çok üzücü ve korkutucu. Devletimizi taahhüt ettiği görevleri yerine getirmeye çağırıyoruz” dedi.

Meslektaşı Arif Mercan`ın muayenehanesinde 23 Mayıs`ta uğradığı bıçaklı saldırıda boğazından, sırtından ve vücudunun çeşitli yerlerinden yaralanan Şeyma Biran, olay yerinde hayatını kaybetmişti.

İstanbul Diş Hekimleri Odası, Türk Diş Hekimleri Birliği, İstanbul Tabip Odası, İstanbul Eczacı Odası ve İstanbul Veteriner Hekimler Odası başkanları, saldırının gerçekleştiği muayenenin önünde bugün Şeyma Biran`ı andı. Yapılan basın açıklamasında, “Devletimizi, taahhüt ettiği görevleri yerine getirmeye çağırıyoruz” denildi.

İstanbul Diş Hekimleri Odası Başkanı Berna Aytaç`ın okuduğu açıklamada şunlar kaydedildi:

“KADIN CİNAYETLERİ BİREYSEL DEĞİL TOPLUMSAL BİR SORUNDUR: Diş hekimi Şeyma Biran, muayenehanesinde hunharca katledildi. Acımız büyük. Öncelikle katil ya da katillerin bir an önce yakalanıp adalete teslim edilmesini ve gereken cezaları almalarını ümit ediyoruz. Ülkemizde giderek artan gerek hekime şiddet gerekse kadınlara şiddet olayları bizleri derin bir endişe ve üzüntüye boğmaktadır. Her kadın cinayeti ya da şiddet vakasından sonra toplum olarak meseleye birkaç gün duyarlılık gösterip sonrasında unutarak yaşamaya devam ettiğimizi sanıyoruz. Ama her birimiz her şiddet, cinayet ve istismar vakasında örseleniyor, toplumsal travma altında bu şiddetten nasipleniyoruz. Kadın cinayetleri, bireysel değil aslında toplumsal bir sorundur. Devletimizi, taahhüt ettiği görevleri yerine getirmeye çağırıyoruz.

ŞİDDETTİN MUAYENEHANELERE SIÇRADIĞINI GÖRMEK KORKUTUCU: Burada yaşanan şiddetin meslek grubumuzu ilgilendiren boyutu çok önemli. Yıllardır devlet hastanelerinde süregelen, hekimlere uygulanan şiddet sorununun biz diş hekimlerinin yoğunlukla tek başına ya da daha az sayıda yardımcı ile çalıştığı muayenehanelere sıçradığını görmek çok üzücü ve korkutucu.

SONUÇLARINI HEP BİRLİKTE YAŞAYACAĞIZ: Hasta olana, ağrısı, şifa ihtiyacı olana yardım için çaba sarf edene, sizi iyileştirmek için orada bulunan ellere saldırmak neden, niye? Artan şiddet olayları sonucunda gittikçe fazla sayıda doktor ve diş hekimi devlet hastanelerinden istifa etmekte, kazanılmış değerlerimiz ülkemizi terk etmekte ve insanla birebir karşı karşıya gelen hekimlik dalları gittikçe daha az tercih edilmektedir. Bu vahim durumun sonuçlarını ileride hep birlikte yaşayacağız.

YAPTIRIMLAR ARTIRILMALI: Bazen çözüm kolaydır ancak nedense uygulamaya geçmek zaman alır. Şiddet uygulayanlara karşı yaptırımlar artırılmalı, etkili ve caydırıcı yasalar çıkarılmalıdır. Camiamızı derinden sarsan, insan hayatına kastedilerek ortaya konan, hastalarının sağlığı için canla başla görev yapan meslektaşımıza yapılan bu korkunç şiddeti lanetliyoruz. Sevgi, merhamet, hoşgörü ve sabır ile yapılan bu meslekte böylesi kahreden olayların bir daha yaşanmamasını temenni ediyoruz." 

“YILMA, BIKMA LÜKSÜMÜZ YOK”

İstanbul Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Nergis Erdoğan da “Bu, bize toplumsal şiddetin muayenehanelere kadar yansıdığını gösteriyor. Son derece vahim ve üzücü. Ama bizim yılmaya, bıkmaya hiç lüksümüz yok. O yüzden hep birlikte, bütün meslek odalarıyla demokrasiye, ifade özgürlüğüne, insan haklarına sahip çıkan bütün kurumlar olarak şiddetin karşısında olacağımızı, kararlı olacağımızı belirtiyorum" dedi.

“BU BİR İNSANLIK SUÇUDUR"

Türk Diş Hekimleri Birliği Başkanı Tarık İşmen ise sağlıkçılara uygulanan şiddetin cinayete dönüştüğünü söyleyerek şunları kaydetti:

“Bugün burada ne yazık ki üzüntüyle bir aradayız. Bu, son yıllarda artık bir rutine döndü. Meslektaşlarımızın darp edilmesi, fiziki ve sözlü şiddete maruz kalması bugün burada bir cinayete dönüştü. Gerek kamuda gerek özelde meslektaşlarımızın can güvenliğinin sağlanması, bu faillerin en ağır cezalandırması talebimizdir. Meslektaşımız için çok üzgünüz. Bunun takipçisi olacağımızı söylüyoruz. Bu sadece kadın cinayeti ya da sadece bir sağlıkçı cinayeti değil, bu bir insanlık suçudur. Böyle de düşünüyoruz.”

“DÜŞMANI OLAN BİRİ DEĞİLDİ”

Saldırının gerçekleştiği muayenehanenin sahibi Arif Mercan, kaybettiği meslektaşını ve olayı şöyle anlattı:

“Yalova`da benim arazim var, oraya gitmem gerekti. Kendisinden rica ettim. O gün geldi muayenehaneye, boş kalmasın diye, cuma günü. Akşam döndüğüm zaman dışarıda polis vardı. Katledildiğini söylediler. Ondan sonra işte ben önce inanamadım. Nasıl olur? Böyle bir düşmanı olan biri değil. Çok hümanist biriydi. Yani herkese koşardı. Kimin neye ihtiyacı varsa onu giderirdi. Yemezdi yedirirdi. Böyle bir insan. Onu yalnız görünce bazı bilinçaltı katil olanlar, bilinç üstüne çıktı. Ve gasp için yapmış. Eğer onu öldürmemiş olsaydı, belki eşgal verecekti, daha kolay yakalanacaktı. Ağzına bakmak için alet almaya gittiğinde, arkasını dönünce o sırada sırtından bıçaklıyor. Herkes tarafından sevilen bir insandı. Katil neyi öldürdüğünü bilmiyor ki.”

 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

İlk video: Diş Hekimleri Odası Başkanı Berna Aytaç, İstanbul Tabip Odası Başkanı Nergis Erdoğan ve Türk Diş Hekimleri Birliği Başkanı Tarık İşmen

İkinci video: Diş hekimi Arif Mercan






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA