29 Mart 2024 Cuma


12:14   YEREL SEÇİMLERDE ERDOĞAN İSTANBUL`DA, ÖZEL MANİSA`DA...   11:39   YEREL SEÇİMLER İÇİN SON 2 GÜN... SANDIK GÜVENLİĞİNİ 594 BİNE YAKIN PERSONEL SAĞLAYACAK   10:04   VAHAP SEÇER: “1 NİSAN`DAN SONRA DA GÖREVİMİZE DEVAM EDECEĞİZ”   09:20   VAHAP SEÇER`DEN TOROSLAR VE AKDENİZ`DE OTOBÜS TURU   18:09   VAHAP SEÇER, MERSİN ESOB`U ZİYARET ETTİ: “GÖREVE GELDİĞİMİZ GÜNDEN İTİBAREN ESNAFLA İYİ İLİŞKİLER İÇERİSİNDE OLDUK”   16:48   MEZİTLİ BELEDİYESİ, SAHİL YOLUNDA ÇALIŞMA BAŞLATTI    16:07   DEM PARTİ EŞ GENEL BAŞKANI TUNCER BAKIRHAN: "KÜRT OLANLAR MECLİS`TE KÜRT HALKI İÇİN MÜCADELE EDENLERDİR"   15:41   YARGITAY`DA BAŞKANLIK SEÇİMİ YEREL SEÇİM SONRASINA KALDI: SEÇİME 1 NİSAN`DA DEVAM EDİLECEK   15:23   ÖĞRENCİLERE "SEÇİM" TATİLİ: 1 NİSAN PAZARTESİ GÜNÜ OKULLAR TATİL   14:25   ÖZGÜR ÖZEL: “KRİZİN ÇIKTIĞI YERE ACİL MÜDAHALE MANGAMIZ HAZIR”   14:10   TİP ÇANKAYA BELEDİYE BAŞKAN ADAYI İRFAN DEĞİRMENCİ ANKA HABER AJANSI’NI ZİYARET ETTİ   14:02   CHP İZMİR İL BAŞKANI ASLANOĞLU, “SANDIĞIN GÜVENLİ OLMAMASI AKP’NİN İŞİNE GELİYOR”   13:47   YARGITAY 4. GÜNDE DE BAŞKANINI SEÇEMEDİ   13:37   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, 3. ÇEVRE YOLU`NU ÜNİVERSİTE CADDESİ`NE BAĞLADI   12:51   VAHAP SEÇER: “İKİNCİ DÖNEMDE ÇOK DAHA GÜZEL HİZMETLER OLACAK”   12:40   CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI TUNCER, HER KOŞULDA GENÇLERİN VE EĞİTİMCİLERİN YANINDA OLACAĞINI VURGULADI   12:36   CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, YÖRÜK KÜLTÜRÜNÜ VAR ETMEK İÇİN DESTEK İSTEDİ   12:28   EMEKLİDEN İNDİRİMLİ UÇAK BİLETİ MÜJDESİNE TEPKİ: "İNSANIN AKLIYLA ALAY EDİYORLAR"   11:37   YEREL SEÇİMLERE 3 GÜN KALDI... SEÇMEN OYUNU NASIL KULLANACAK?   11:03   TGC: GAZETECİLER SEÇİM SONUÇLARINA ENGELSİZ ULAŞABİLMELİ, İNTERNET KESİNTİSİ OLMAMASI İÇİN ÖNLEM ALINMALI  
 
     
   

‘EVİM` MAĞDURLARI TMSF ÖNÜNDE EYLEM YAPTI: “ALIN TERİ OLAN BİRİKİMLERİMİZİN İADESİNİ TALEP EDİYORUZ”


Tasfiye sürecindeki 21 Evim şirketinin mağdurları, İstanbul`da Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) binası önünde eylem yaptı. Türkiye`nin dört bir yanından gelen yurttaşlar, “Devlet yetkililerimizden, yaşamış olduğumuz bu mağduriyetimizin giderilmesi noktasında gerekli yaptırımların uygulanmasını talep ediyoruz. Sabrımız tükenmek üzere. Bir an önce alın teri olan birikimlerimizin iadesini talep ediyoruz” dedi.

 

Tarih : 23 Mayıs 2022 Pazartesi 15:37   Okunma : 240

Haber: FAHRETTİN ÖZTÜRK - Kamera: ADEM KARABAYIR

Tasfiye sürecindeki 21 Evim şirketinin mağdurları, İstanbul`da Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) binası önünde eylem yaptı. Türkiye`nin dört bir yanından gelen yurttaşlar, “Devlet yetkililerimizden, yaşamış olduğumuz bu mağduriyetimizin giderilmesi noktasında gerekli yaptırımların uygulanmasını talep ediyoruz. Sabrımız tükenmek üzere. Bir an önce alın teri olan birikimlerimizin iadesini talep ediyoruz” dedi.

Tasfiye süreci devam eden 21 Evim şirketinin mağdurları eylemlerini sürdürüyor.  İstanbul`da ve yurdun değişik kentlerinde aylardır eylem yapan mağdurlar, bugün bir kez daha TMSF`nin Şişli`deki binasının önünde bir araya geldi. Eyleme Ankara, Trabzon, İzmir, Kahramanmaraş, Rize, Kocaeli, Sakarya, Bursa, Bolu`dan gelen vatandaşlar katıldı. Ellerindeki düdükleri çalan vatandaşlar, "Mağdur değildik, mağdur edildik" şeklinde slogan atıldı.

“YASA ÇIKARTILMASINA RAĞMEN MAĞDURİYETİMİZ ÇÖZÜLMEDİ”

Evim Mağdurları Platformu adına basın açıklamasını okuyan Nehir Güven Damar, şunları söyledi:

"Devletimizin, vatandaşının mağdur edilmemesi adına faizsiz finans kurumlarına getirmiş olduğu düzenleme sonrası, 9 ay mücadele sonucunda Meclis`ten 2 ay önce acil bir şekilde bizleri hak kaybına uğratacak şekilde torba yasa çıkartıldı. Yasa çıkartılmasına rağmen bu 2 aylık süre içerisinde bizim mağduriyetimizi giderecek somut adımlar atılmadı. Çıkan kanunun sorunumuzu çözmemesini bir kenara bırakalım, çıkan kanundaki bize anlatılan çözüm yöntemleri, devredildiğimiz firmaların insafına bırakılıyor. Kapatılan firmalardan dolayı pazarın daralmasını fırsat bilen firmalar, insan hak ve onuruna yakışır şekilde hareket etmeyerek, çıkan kanunla eriyen alın teri olan birikimlerimizin üzerinden yasayı da yok sayan uygulamalarla bize dayatma içerisindedir.

"SABRIMIZ TÜKENMEK ÜZERE"

Bizler sorunumuzun çözüme kavuşturulmadığını, çözüm adı altında yapılan sosyal ve görsel medyadaki haberlerin gerçekte aslını yansıtmadığını bir kez daha buradan yüksek sesle söylemek istiyoruz. Devlet yetkililerimizden, yaşamış olduğumuz bu mağduriyetimizin giderilmesi noktasında gerekli yaptırımların uygulanmasını talep ediyoruz. 11 aydır idareli olarak kullandığımız sabrımız tükenmek üzere. Bir an önce zaman kaybetmeden eriyen alın teri olan birikimlerimizin iadesini talep ediyoruz."

"DEVLETİMİZİN BU KONUDA BİZE HAKSIZLIK ETMESİNİ İSTEMİYORUZ"

Türkiye`nin farklı illerinden İstanbul`a gelen vatandaşlar, mağduriyetlerini ve taleplerini ANKA Haber Ajansı`na şöyle anlattı:

Rukiye Özsoy (İSTANBUL): Ev almak için bir ‘Evim` şirketine yazıldım. Devlet tasfiye kararı aldı. Ağaç dalı budar gibi ‘sisteme düzenleme getiriyoruz` dediler. Kesip attılar. Benim iki senelik emeğim var. Teslimatım geçti. Üç aylık bebeğimi bıraktım ben, doya doya emziremeden bir ev sahibi olabilmek için çalıştım, çabaladım. Çocuklarımın hakkı yendi. Çalmadık kapı kalmadı. Biz 11 aydan beri zar zor bir yasa çıkardık. O da bizi tam korumuyor, zaten uygulanmıyor şirketler tarafından. Çocuklarımızın hakkı yeniliyor. Paralarımızın enflasyon farkı ne oldu? Nerede? Zaten alabileceğim, o zaman istediğim ev şu an oldu 1 milyon. Ev almam da mümkün değil. Kirada oturuyorum. Ev sahibim bin 500 liradan 3 bin liraya çıkardı kiramı. Çıksam çıkamıyorum. En azından bu konuda devletimizden bize bir haksızlık olmasını istemiyoruz.

“BENİM ÇOCUĞUMUN KAN PARASIYDI” 

Nezaket Şimşek (BURSA): Bursa`da daireye yazıldım. Teslimat günüm geldi, firmalar kapatıldı. Neymiş; devlet el koymuş. Biz de dedik ‘Çok şükür devlet bizi mağdur etmez` ben de devletin insanıyım. Ama gel de gör, başımıza gelmeyen hiçbir şey kalmadı. İki sene oldu. 80 milyarım (80 bin lira) vardı, o da benim çocuğumun kan parasıydı. Kan paramı ben burada nasıl bırakıp gerisin geri döneyim? Bunca insan nereden gelmiş? Hadi yine ben geldim. Buradan gelen insanlar ayağının şişi inmeden geri dönecek. Ne oldu hani bu sözler nerede? Tayyip Erdoğan nerede? Almaya sıra gelende haydi oğlum ceza üstüne ceza. E benim kan paramı yiyecek kadar düştünüz mü? Bu devlet nerede? Bu devletin parası yoksa biz gidip yevmiyesini verelim, ama benim kan paramı bana de ki ‘vermeyeceğim.`

“RANT İSTEMİYORUZ, ÇALMAK İSTEMİYORUZ”

Nurcan Alpaydın (Artvin): Katılım bedellerimizi kesmeye çalışıyorlar. Katılım bedelleri de bizim alın terimizdi. Yani hizmet görmediğimiz bir şeyin katılımını nasıl kesebilirler onu da anlamıyoruz. Burada bulunmamızın nedeni katılım bedellerini tamamıyla almamız, geri çekilmek isteyenler ne kadar yazıldıysa hepsini alsın, devam etmek isteyenler de eski sözleşmeye tabi olarak devam etsin istiyoruz. Başka da bir şey istemiyoruz. Rant istemiyoruz, çalmak istemiyoruz, çırpmak istemiyoruz. Maaşlarımızdan ya da asgari ücretli insanların kendi alın teriyle yatırdığı paraları istiyoruz. Bu kadar basit. Ben Artvin`den geldim. Üçüncü kez geliyorum buraya. Alacağım parayı zaten yollarda harcadım. Ama bu onur meselesi oldu. Alın terimiz gasp edildi. Firmalar dolandırsaydı bu kadar üzülmezdim. Devlet mağdur edilmesin diye eğer bizi bu firmalara kapattıysa, bu konuma getirdiyse ceremesini de kendisi çekecektir. Suriyeli kadar değerimiz yok mu? Onlara konumlar sağlanıyor, bizim kendi alın terimiz nerede? Pul oldu zaten.”

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA