29 Mart 2024 Cuma


18:09   VAHAP SEÇER, MERSİN ESOB`U ZİYARET ETTİ: “GÖREVE GELDİĞİMİZ GÜNDEN İTİBAREN ESNAFLA İYİ İLİŞKİLER İÇERİSİNDE OLDUK”   16:48   MEZİTLİ BELEDİYESİ, SAHİL YOLUNDA ÇALIŞMA BAŞLATTI    16:07   DEM PARTİ EŞ GENEL BAŞKANI TUNCER BAKIRHAN: "KÜRT OLANLAR MECLİS`TE KÜRT HALKI İÇİN MÜCADELE EDENLERDİR"   15:41   YARGITAY`DA BAŞKANLIK SEÇİMİ YEREL SEÇİM SONRASINA KALDI: SEÇİME 1 NİSAN`DA DEVAM EDİLECEK   15:23   ÖĞRENCİLERE "SEÇİM" TATİLİ: 1 NİSAN PAZARTESİ GÜNÜ OKULLAR TATİL   14:25   ÖZGÜR ÖZEL: “KRİZİN ÇIKTIĞI YERE ACİL MÜDAHALE MANGAMIZ HAZIR”   14:10   TİP ÇANKAYA BELEDİYE BAŞKAN ADAYI İRFAN DEĞİRMENCİ ANKA HABER AJANSI’NI ZİYARET ETTİ   14:02   CHP İZMİR İL BAŞKANI ASLANOĞLU, “SANDIĞIN GÜVENLİ OLMAMASI AKP’NİN İŞİNE GELİYOR”   13:47   YARGITAY 4. GÜNDE DE BAŞKANINI SEÇEMEDİ   13:37   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, 3. ÇEVRE YOLU`NU ÜNİVERSİTE CADDESİ`NE BAĞLADI   12:51   VAHAP SEÇER: “İKİNCİ DÖNEMDE ÇOK DAHA GÜZEL HİZMETLER OLACAK”   12:40   CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI TUNCER, HER KOŞULDA GENÇLERİN VE EĞİTİMCİLERİN YANINDA OLACAĞINI VURGULADI   12:36   CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, YÖRÜK KÜLTÜRÜNÜ VAR ETMEK İÇİN DESTEK İSTEDİ   12:28   EMEKLİDEN İNDİRİMLİ UÇAK BİLETİ MÜJDESİNE TEPKİ: "İNSANIN AKLIYLA ALAY EDİYORLAR"   11:37   YEREL SEÇİMLERE 3 GÜN KALDI... SEÇMEN OYUNU NASIL KULLANACAK?   11:03   TGC: GAZETECİLER SEÇİM SONUÇLARINA ENGELSİZ ULAŞABİLMELİ, İNTERNET KESİNTİSİ OLMAMASI İÇİN ÖNLEM ALINMALI   10:31   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, ÇÖLYAK HASTALARINI RAMAZAN AYINDA DA UNUTMADI   09:33   LAİKLİK MECLİSİ`NDEN KURTULMUŞ`A ``LAİKLİK GÜNÜ`` TEPKİSİ: "AÇIKTIR Kİ AKP`Lİ NUMAN KURTULMUŞ LAİKLİĞİ DEĞİL, LAİKLİĞİN TASFİYE EDİLMESİNE DÖNÜK FAALİYETLERİ KORUMA DERDİNE DÜŞMÜŞTÜR"   09:14   VAHAP SEÇER, TARSUS`TA FAALİYET GÖSTEREN STK`LARLA BİR ARAYA GELDİ   09:06   SEZGİN TANRIKULU`NDAN ERDOĞAN`IN DİYARBAKIR`DAKİ SÖZLERİNE TEPKİ: DİYARBAKIR İÇİN KÜRTLER İÇİN BİR ŞEY İFADE ETMEDİ. YENİ BİR SÜREÇ BEKLEMEK, BU KONUŞMADAN SONRA DOĞRU DEĞİL  
 
     
   

EĞİTİM SEN: KAPATILAN KÖY OKULLARININ 2022-2023 DÖNEMİNE HAZIR HALE GETİRİLMESİ İÇİN BÜTÇEDEN YETERLİ KAYNAK AYIRILMALIDIR


Eğitim Sen, Millî Eğitim Bakanlığı`nın (MEB) ‘Kurum Açma, Kapatma ve Ad Verme Yönetmeliği`nde yaptığı değişikliğe ilişkin, “Köy okullarının yeniden açılabilmesi ve öğrencilerin yaşadığı mağduriyetin giderilmesi için yönetmelik değişikliği tek başına yeterli değildir. Büyük bölümü çürüyen, harabeye dönüşen köy okullarının 2022-2023 eğitim-öğretim yılına hazır hale getirilmesi için acil bir planlama yapılmalı, bütçeden yeteri kadar kaynak ayırılmalıdır” açıklamasını yaptı.

 

Tarih : 23 Mayıs 2022 Pazartesi 15:52   Okunma : 263

Eğitim Sen, Millî Eğitim Bakanlığı`nın (MEB) ‘Kurum Açma, Kapatma ve Ad Verme Yönetmeliği`nde yaptığı değişikliğe ilişkin, “Köy okullarının yeniden açılabilmesi ve öğrencilerin yaşadığı mağduriyetin giderilmesi için yönetmelik değişikliği tek başına yeterli değildir. Büyük bölümü çürüyen, harabeye dönüşen köy okullarının 2022-2023 eğitim-öğretim yılına hazır hale getirilmesi için acil bir planlama yapılmalı, bütçeden yeteri kadar kaynak ayırılmalıdır” açıklamasını yaptı.

Eğitim Sen, bugün yaptığı açıklamada, MEB`in ‘Kurum Açma, Kapatma ve Ad Verme Yönetmeliği`nde yaptığı değişiklikleri değerlendirdi. Eğitim Sen`in açıklamasında şunlar kaydedildi:

“Buna göre, nüfusu az ve dağınık olan köy ve benzeri yerleşim yerlerinde öğrenci sayısına bakılmaksızın ilkokul ve 5 çocuk olması durumunda ana sınıfı açılacaktır. Okul pansiyonlarının açılışında aranan öğrenci kapasitesi şartı ise 100`den 50`ye düşürülmüştür. Yapılan düzlenmeyle özel eğitim anasınıfı, anasınıfı ve uygulama sınıfları dersliklerinin binanın giriş katında güneş alan bölümde bulunması şartının sağlanamadığı durumlarda, havalandırmanın sağlandığı diğer katlarda da anasınıfı ve uygulama sınıfı açılabilecektir.

“ÖĞRENCİLER TAŞIMALI EĞİTİME MECBUR BIRAKILMIŞTIR”

Eğitimde 4 artı 4 artı 4 sistemine geçilmesinin ardından yeterli öğrenci olmaması gerekçe gösterilerek kapatılan çok sayıda köy okulu çürümeye terk edilmiş, köylerde yaşayan çocuklar birçok yönü ile sorunlu olan taşımalı eğitime mecbur bırakılmıştır. Köy okullarının yeniden açılabilmesi ve öğrencilerin yaşadığı mağduriyetin giderilmesi için yönetmelik değişikliği tek başına yeterli değildir. Her şeyden önce yıllardır kapalı kalan ve büyük bölümü çürüyen, harabeye dönüşen köy okullarının 2022-2023 eğitim-öğretim yılına hazır hale getirilmesi için acil bir planlama yapılmalı, bütçeden yeteri kadar kaynak ayırılmalıdır.

İnşaat sektörünün Türk lirasındaki değer kaybı ve dövizdeki artışla birlikte sıkıntıya girmesi, yeni okul binası yapımını olumsuz etkilemiştir. MEB, geçtiğimiz beş ay içinde 183 okul yapımını kapsayan toplam 114 ihaleyi maliyet artışlarını gerekçe göstererek iptal etmiş, öğrencileri fiziki altyapısı yetersiz ve kalabalık sınıflarda öğrenim görmeye mecbur bırakmıştır. 

“EĞİTİM KURUMLARINDA GÜVENCESİZ İSTİHDAMDAN UZAK DURULMALI”

MEB`in köy okullarının yeniden açılması için gerekli altyapı hazırlıklarını yapması için nasıl bir planlama yaptığı ve ne kadar kaynak ayırdığı konusunda hiçbir somut bilgi bulunmamaktadır. Açılacak köy okullarında öğretmen ve yardımcı personel istihdamı konusunda kadrolu ve güvenceli istihdam politikalarının benimsenmesi önemlidir. Eğitim- öğretimin düzenliliği ve sürekliliği açısından köy okulları başta olmak üzere, bütün eğitim kurumlarında geçici ya da güvencesiz istihdamdan kesinlikle uzak durulmalıdır.

“KÖY OKULLARININ YENİDEN AÇILMASI SÜRECİNİN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ”

Köy okullarının yeniden açılması gibi, uzun süredir talep ettiğimiz böylesine önemli bir adımın sadece yönetmelik değişikliği olarak kalmaması, köy okullarının yeniden faaliyete geçmesi için atılacak bütün adımları doğru bulduğumuzu belirtmek isteriz. Eğitim Sen olarak köy okullarının yeniden açılması sürecinin takipçisi olacağımızın ve MEB`in bu konuda atacağı her adımı kamuoyu ile paylaşacağımızın bilinmesini istiyoruz.”






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA