19 Nisan 2024 Cuma


16:18   CHP`NİN TBMM GRUP AMİRİ BAYRAKTAR İÇİN CENAZE TÖRENİ DÜZENLENDİ   15:51   YOZGAT`TA DEPREMDEN HASAR GÖREN BİNALARLA İLGİLİ HASAR TESPİT ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR   15:22   YENİŞEHİR DÜNYA VE AVRUPA TRİATLON YARIŞLARINA HAZIR    14:53   CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL BAŞKANLIĞINDA YAPILAN MYK TOPLANTISI SONA ERDİ   14:39   AYM, İZİNSİZ BİLDİRİ DAĞITAN, AFİŞ ASAN ÖĞRENCİLERE DİSİPLİN CEZASI GETİREN YÖK KANUNU MADDESİNİ İPTAL ETTİ   13:32   ÖMER FETHİ GÜRER: ET VE SÜT KURUMU ETE YAPTIĞI ZAMLARI GERİ ALMALIDIR   12:52   CHP TOKAT MİLLETVEKİLİ KADİM DURMAZ: "DEPREM KAPIMIZA DAYANDI HÂLÂ ÖNLEM YOK"   12:45   İLİÇ`TE BİR MADENCİNİN DAHA CESEDİNE ULAŞILDI   12:37   TOKAT SULUSARAY`DA YAŞANAN DEPREM YOZGAT`IN BAZI İLÇELERİNDE DE HASARA NEDEN OLDU   12:10   İZMİR`DE 4,5 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM... İZMİR VALİSİ ELBAN AÇIKLAM YAPTI   11:56   AKP`DEN GÖREVİ DEVRALAN CHP`Lİ MAZGİRT BELEDİYE BAŞKANI TAYHAVA BELEDİYENİN BORCUNU AÇIKLADI   11:08   AVUKATLAR YÜRÜYÜŞ YAPACAK, "AVUKATLAR İÇİN DE ADALET" DİYECEK   10:45   ELAZIĞLI ÜRETİCİ: "PEYNİR ALAMAYAN VATANDAŞLAR MERDİVEN ALTINDA ÜRETİLEN PEYNİRE YÖNELİYOR"   10:32   KREDİ KARTI BORÇLARI PATLAYAN VATANDAŞLARDAN İKTİDARA: "EKONOMİYİ DÜZELTMEK İÇİN SARAYDAN BAŞLA, UÇAK İNMEYEN HAVALİMANLARINDAN, GEÇİLMEYEN KÖPRÜLERDEN BAŞLA"   10:23   İZMİR`DE ATAMASI YAPILMAYAN ÖĞRETMENLERDEN ERDOĞAN`A TEPKİ   09:44   MERSİN BÜYÜKŞEHİR ZABITA EKİPLERİ, YAZ SEZONUNA HAZIR   09:09   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`DEN BİR İLK: 23 NİSAN ULUSLARARASI ÇOCUK FESTİVALİ   08:23   NACİ GÖRÜR: "ERKEN UYARI SİSTEMİ HAYAT KURTARMAZ, HAYAT KURTARACAK OLAN KENTİ DEPREME HAZIRLAMAKTIR"   01:28   TOKAT`IN SULUSARAY İLÇESİNDE 4.1 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM   22:43   TOKAT SULUSARAY`DA 4.4 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM MEYDANA GELDİ  
 
     
   

BTP LİDERİ HÜSEYİN BAŞ`TAN ERDOĞAN`A ABDÜLHAMİD YANITI: “LİSEDEKİ TORUNUNA DANIŞSIN”


Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Hüseyin Baş, “Cumhurbaşkanımız, `Osmanlı`ya bir karış toprak kaybettirmeden yöneten Abdülhamid`e hakaret haddini aşmaktır` diye çıkıştı. Şimdi ben Cumhurbaşkanımıza şu tavsiyede bulunmak istiyorum, lisede okuyan bir torunu olduğunu biliyorum, tarih konuşurken ona bir danışsın. Lise düzeyinde bir tarih bilgisine sahip olmayan Cumhurbaşkanımız var gibi görünüyor bu söylemlerden. Neden? 2. Abdülhamid döneminde Tunus, Girit, Mısır, Kıbrıs, Sırbistan, Karadağ, Romanya, Bulgaristan, Bosna- Hersek, Niş, Teselya, Kars, Ardahan ve Batum`u kaybettik. Toplam 1,6 milyon kilometre kare, yani bugünkü Türkiye Cumhuriyeti topraklarının iki katı kadar toprağı 2. Abdülhamid kaybetmiş” diye konuştu.

 

Tarih : 23 Mayıs 2022 Pazartesi 16:24   Okunma : 238

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Hüseyin Baş, “Cumhurbaşkanımız, `Osmanlı`ya bir karış toprak kaybettirmeden yöneten Abdülhamid`e hakaret haddini aşmaktır` diye çıkıştı. Şimdi ben Cumhurbaşkanımıza şu tavsiyede bulunmak istiyorum, lisede okuyan bir torunu olduğunu biliyorum, tarih konuşurken ona bir danışsın. Lise düzeyinde bir tarih bilgisine sahip olmayan Cumhurbaşkanımız var gibi görünüyor bu söylemlerden. Neden? 2. Abdülhamid döneminde Tunus, Girit, Mısır, Kıbrıs, Sırbistan, Karadağ, Romanya, Bulgaristan, Bosna- Hersek, Niş, Teselya, Kars, Ardahan ve Batum`u kaybettik. Toplam 1,6 milyon kilometre kare, yani bugünkü Türkiye Cumhuriyeti topraklarının iki katı kadar toprağı 2. Abdülhamid kaybetmiş” diye konuştu.

BTP tarafından başlatılan “Mevzu Ekonomi: Çözüm Milli Ekonomi Modeli” toplantılarının ikincisi dün Ankara`da yapıldı. Toplantının kapanışında konuşan Hüseyin Baş, “Türkiye turistine, yatırımcısına, sığınmacısına çok ucuz. Patır patır ev satın alıyorlar, patır patır toprak satın alıyorlar. Çarşıları, pazarları, AVM`leri bunlar dolduruyorlar ama biz uzaktan seyrediyoruz, çünkü bizim paramız yok. Bizim paralarımız yerin altındaki madende, bizim paralarımız Cumhuriyeti kuran Atatürk`ün bize emanet ettiği işletmelerde, fabrikalarda, bizim paramız sizin çalışıp ürettiğiniz alın terinizde, bizim paramız yabancılarla veya yabancılarla iş tutup ortaklık yapmış iç müstevlilerle birlikte buhar olup uçuyor” diye konuştu.

Hüseyin Baş, şunları söyledi:

“GIDA KRİZİ DİYE BİR ŞEY YOKTUR”

“Bütün dünya, `Gıda krizi geliyor` diye konuşuyor.  Nedir bu gıda krizi? Bu gıda krizi çiftçinin ihtiyacı olan parayı çiftçiye vermemektir. Bu parayı alamayan çiftçinin yeterli üretim yapamamasıdır. Kriz dediğin budur. Verirsin parayı çiftçiye kriz çözülür. Twitte bunu yazdım bir tane gencimiz altına, `Biz çiftçiye niye para veriyoruz` diye cevap vermiş.  Ben de, `Sen verme git domatesi 40 liraya, biberi 60 liraya al. Madem vermek istemiyorsun o zaman buna katlan` dedim. Biz çiftçiyi desteklersek, esnafı desteklersek, işçiyi desteklersek bu ekonominin çarkı rahat bir şekilde dönecektir. Bakın çok basit bir örnek vereyim; 5 kişi düşünün, yan yana dursunlar ve birbirlerine 200`er lira borcu olsun, buna da piyasa diyelim. 5 kişilik piyasanın toplam borcu bin liradır.  Peki son halkaya bir tane 200 lira verelim ve para elden ele geçsin. Şimdi piyasanın ne kadar borcu kaldı? Sıfır lira. Kaç parayla çözdüm bu işi 200 lirayla. Yani sen piyasaya gerekli parayı verirsen bu piyasada ne borç kalır, ne zorluk kalır, ne üretimsizlik kalır.

“MALİYE BAKANI EKONOMİYE GİRİŞ DERSİNDEN KAÇ ALIR?”

Neymiş efendim bir tüketim çılgınlığı varmış. Adam ‘şeker almayın, marketler dayanamayıp şekerin fiyatını düşürecek` diyor. Kardeşim öyle olmayacak, biz şeker almayınca marketçi dayanamayıp batacak. Bunu anlayamıyor ve biz çok şeker aldığımız için market fiyatları yükseltiyor zannediyor. Maliye Bakanımız da buna `evet, böyledir` diyor. Herhalde gözlerin önündeki ışık görmeyi engelliyor! Böyle bir mantık olabilir mi? Bakın yemin ediyorum, şunları Ekonomiye Giriş dersinden imtihana sokun DD alırlarsa hiçbir şey bilmiyorum. Geçtim Milli Ekonomi Modeli`ni, anlattıkları liberal kapitalist modeli de bilmiyorlar.

“BOR SATMIYORUM DE DÜNYAYA GÜCÜNÜ GÖSTER”

Dünyada bor madeni üretiminin yüzde 60`ı Türkiye`de. Biz bunu ihraç ediyoruz ve bundan yılda aldığımız para ortalama 650 milyon dolar. Bu para bir devlet için çerez parası. Bu borun kullanıldığı mamullerle birlikte bize dönüşü milyarlarca dolar. Şimdi sen ülke olarak çıkıp, `ben bu sene bor satmıyorum` desen... İşte böyle bir irade lazım. Çin `ben çip satmıyorum` dedi, Rusya, `ben doğalgaz satmıyorum` dedi. Sen de çık ve `ben bor satmıyorum` de. Bakın küçücük gördüğünüz şey, bilgisayar üretiminde etkili, cep telefonu üretiminde etkili, bütün cam gördüğünüz ürünlerde etkili. Dünyadaki bütün üretim ekonomisine çomak sokabilecek bir ürününüz var. Sattığımız bor bir kilo domatesin yarı fiyatına. Bizim öncelikle yapmamız gereken kendi gücümüzü dünyaya göstermek. Dünya bizi kıskanıyor diyerek olmuyor bu işler. Dünya seni kıskanmıyor, dünya şu anda seninle dalga geçiyor. Bu ülkeyi öyle bir hale getirdiniz ki, bugün dünya bu milletle dalga geçer hale geldi. Görüyorsunuz Afgan bile seninle dalga geçiyor, Suriyeli bile seninle dalga geçiyor ve buna müsaade eden bir hükümet yapısı var, bu olacak iş değil.”

ERDOĞAN`A ABDÜLHAMİD YANITI: “LİSEDEKİ TORUNUNA DANIŞSIN”

“Meral Akşener 2. Abdülhamid ve o dönemle ilgili bir şeyler söyledi diye Cumhurbaşkanımız kendisine, `Osmanlı`ya bir karış toprak kaybettirmeden yöneten Abdülhamid`e hakaret haddini aşmaktır` diye çıkıştı. Şimdi ben Cumhurbaşkanımıza şu tavsiyede bulunmak istiyorum, tarih konuşurken lisede okuyan bir torunu olduğunu biliyorum, ona bir danışsın. Lise düzeyinde bir tarih bilgisine sahip olmayan Cumhurbaşkanımız var gibi görünüyor bu söylemlerden. Neden? 2. Abdülhamid döneminde Tunus, Girit, Mısır, Kıbrıs, Sırbistan, Karadağ, Romanya, Bulgaristan, Bosna- Hersek, Niş, Teselya, Kars, Ardahan ve Batum kaybedildi. Toplam 1,6 milyon kilometre kare, yani bugünkü Türkiye Cumhuriyeti topraklarının iki katı kadar toprağı 2. Abdülhamid kaybetmiş, ama Cumhurbaşkanı diyor ki `Hiç toprak kaybetmeyen Abdülhamid`e hakaret sınırı aşmaktır` diyor. Niye böyle diyor? Çünkü Suriyelilere bir sürü toprak veriyor, yabancılara bir sürü toprak veriyor, Katarlılara bir sürü toprak veriyor ve o toprakları kaybettiğinin farkında olmadığı gibi geçmişte bu toprakların da kaybedildiğinin farkında değil.”

“TÜRKİYE ŞU ANDA OSMANLI`NIN SON DÖNEMLERİNDEKİ GİBİ”

“Ne yazık ki şu anda Türkiye`de, Osmanlı`nın son dönemine benzer bir süreci yaşıyoruz. Yabancılara verilen ekonomik teşvikler, tavizler, yabancıların içişlerimize müdahaleleri, baskı ve tek adamlık düzeni. O zaman bir Atatürk`e ihtiyacımız var ama Mustafa Kemal Atatürk ne diyor, muhtaç olduğunuz kudret damarlarınızdaki asil kanda mevcuttur` diyor. Burada yüzlerce Atatürk var ve biz bunu hep birlikte olarak bunu başarabiliriz.

“NEYLE GERİ DÖNECEKLER DEDELERİNİN KAÇTIĞI GEMİLERLE Mİ?”

Yine Meral hanımın bu söylemine, ki arkasında durduğum bir söylem, Osmanoğullarının torunlarından bir tanesi sosyal medyadan cevap vermiş, demiş ki `Biz geriye dönersek, siz deliye dönersiniz`... Neyle geriye dönecekler onu merak ediyorum. Dedelerinin kaçtığı gemilerle mi?!"

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA