29 Mart 2024 Cuma


16:07   DEM PARTİ EŞ GENEL BAŞKANI TUNCER BAKIRHAN: "KÜRT OLANLAR MECLİS`TE KÜRT HALKI İÇİN MÜCADELE EDENLERDİR"   15:23   ÖĞRENCİLERE "SEÇİM" TATİLİ: 1 NİSAN PAZARTESİ GÜNÜ OKULLAR TATİL   14:25   ÖZGÜR ÖZEL: “KRİZİN ÇIKTIĞI YERE ACİL MÜDAHALE MANGAMIZ HAZIR”   14:10   TİP ÇANKAYA BELEDİYE BAŞKAN ADAYI İRFAN DEĞİRMENCİ ANKA HABER AJANSI’NI ZİYARET ETTİ   14:02   CHP İZMİR İL BAŞKANI ASLANOĞLU, “SANDIĞIN GÜVENLİ OLMAMASI AKP’NİN İŞİNE GELİYOR”   12:40   CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI TUNCER, HER KOŞULDA GENÇLERİN VE EĞİTİMCİLERİN YANINDA OLACAĞINI VURGULADI   12:36   CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, YÖRÜK KÜLTÜRÜNÜ VAR ETMEK İÇİN DESTEK İSTEDİ   12:28   EMEKLİDEN İNDİRİMLİ UÇAK BİLETİ MÜJDESİNE TEPKİ: "İNSANIN AKLIYLA ALAY EDİYORLAR"   11:37   YEREL SEÇİMLERE 3 GÜN KALDI... SEÇMEN OYUNU NASIL KULLANACAK?   11:03   TGC: GAZETECİLER SEÇİM SONUÇLARINA ENGELSİZ ULAŞABİLMELİ, İNTERNET KESİNTİSİ OLMAMASI İÇİN ÖNLEM ALINMALI   09:33   LAİKLİK MECLİSİ`NDEN KURTULMUŞ`A ``LAİKLİK GÜNÜ`` TEPKİSİ: "AÇIKTIR Kİ AKP`Lİ NUMAN KURTULMUŞ LAİKLİĞİ DEĞİL, LAİKLİĞİN TASFİYE EDİLMESİNE DÖNÜK FAALİYETLERİ KORUMA DERDİNE DÜŞMÜŞTÜR"   09:14   VAHAP SEÇER, TARSUS`TA FAALİYET GÖSTEREN STK`LARLA BİR ARAYA GELDİ   09:06   SEZGİN TANRIKULU`NDAN ERDOĞAN`IN DİYARBAKIR`DAKİ SÖZLERİNE TEPKİ: DİYARBAKIR İÇİN KÜRTLER İÇİN BİR ŞEY İFADE ETMEDİ. YENİ BİR SÜREÇ BEKLEMEK, BU KONUŞMADAN SONRA DOĞRU DEĞİL   01:25   YSK`NIN MAHALLİ İDARELER ARA SEÇİMİNE İLİŞKİN KARARI RESMİ GAZETE`DE YAYIMLANDI   21:03   YAVAŞ`TAN ALTINOK`A: "KIZIM 32 YIL SÜRECEK KREDİ ÇEKİP EV ALDI. ALNININ TERİNİ YİYOR, EMEĞİNİN HAKKINI ALIYOR"   20:43   İZMİR KADIN PLATFORMU: “ÖLDÜRÜLEN HER KIZ KARDEŞİMİZ İÇİN SOKAKLARI DOLDURMAYA DEVAM EDECEĞİZ”   20:40   ÖZGÜR ÖZEL: “SARIYER`E AKP KORKUSU YAŞATANLARI SON KEZ UYARIYORUM. OKTAY AKSU`DA BİRLEŞELİM. KORKULU RÜYA GÖRMEYELİM”   20:17   KILIÇDAROĞLU`NDAN SAHTE PANKART TEPKİSİ: "PARTİMİN BÜTÜN ADAYLARINA DESTEĞİM TAMDIR"   20:17   KILIÇDAROĞLU`NDAN SAHTE PANKART TEPKİSİ: "PARTİMİN BÜTÜN ADAYLARINA DESTEĞİM TAMDIR"   20:17   KILIÇDAROĞLU`NDAN SAHTE PANKART TEPKİSİ,PARTİMİN BÜTÜN ADAYLARINA DESTEĞİM TAMDIR  
 
     
   

ALİ KAVAK: TÜM İHRACATÇILARIMIZIN SESİ OLACAĞIM


Türkiye genelinde 61 ihracatçı birliği, 27 sektör ile 100 bini aşkın ihracatçının tek çatı kuruluşu olan Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Yönetim Kurulu’nda Akdenizli ihracatçıların temsilcisi Türkiye Yaş Meyve Sebze İhracatçı Birlikleri Sektör Kurulu Başkanı Ali Kavak oldu.

 

Tarih : 23 Haziran 2022 Perşembe 23:57   Okunma : 278

Türkiye genelinde 61 ihracatçı birliği, 27 sektör ile 100 bini aşkın ihracatçının tek çatı kuruluşu olan Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Yönetim Kurulu’nda Akdenizli ihracatçıların temsilcisi Türkiye Yaş Meyve Sebze İhracatçı Birlikleri Sektör Kurulu Başkanı Ali Kavak oldu. Geçen 13 Haziran’da gerçekleştirilen genel kurulda TİM Başkanı seçilen Mustafa Gültepe ile birlikte TİM Yönetim Kurulu’nda görev yapacak 15 isim arasında yer alan Ali Kavak, “Başta yaş meyve sebze ihracatçılarımız olmak üzere tüm sektörlerin sorunlarına birlikte çözüm bularak ülke ihracatımızı daha yukarılara taşımak için çalışacağız.Beni bu göreve layık gören Başkanımız Mustafa Gültepe’ye teşekkür ediyor, TİM Yönetim Kurulu’nda görev almaktan büyük mutluluk ve onur duyuyorum.” dedi.

“35 yıldır yaş meyve sebze sektörünün hizmetindeyim”
Akdeniz Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği, Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği, Doğu Karadeniz Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği, Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği, İstanbul Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği ve Uludağ Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği’nin başkanlarına ve yönetim kurulu üyelerine,şahsına verdikleri büyük destekten dolayı teşekkür eden Ali Kavak, “35 yıldır büyük bir özveri ile Türk yaş meyve sebze ihracatçılarına hizmet veriyorum. Bu sürecin 29 yılında Akdeniz İhracatçı Birlikleri’ne bağlı Akdeniz Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yaptım. Kalan zaman diliminde ise TİM Sektörler Konseyi’nde Türkiye Yaş Meyve Sebze İhracatçı Birlikleri Sektör Kurulu Başkanlığım döneminde sektörümüzün gelişmesi ve sorunlarının çözülmesi için bıkıp usanmadan çaba gösterdim. Artık TİM Yönetim Kurulu Üyesi olarak tüm alanlardaproje geliştiren, ihracatı büyüten, Türkiye’yi zenginleştiren bir anlayışla yolumuza devam edeceğiz. Sadece yaş meyve sebze ihracatçılarının değil, tüm ihracatçılarımızın temsilcisi ve sesi olacağım.” diye konuştu.

“Türkiye’nin istihdam deposuyuz”
Yaş meyve sebze sektörü olarak yüzbinlerce vasıfsız insana istihdam yarattıklarına dikkat çeken Ali Kavak, “Ülkemizin kırsal kesimlerinde yaşayan ve değişik nedenlerle eğitimden gerektiği kadar faydalanamayan, yani başka alanlarda iş bulma noktasında zorlanacak insanları istihdam eden bir yapımız var.” dedi. Kavak, sektörün hemen hemen hiç ithal girdi kullanmadığı için de 3,5 milyar dolarlık ihracat gelirinin net gelir olduğunu kaydederek bu gelirden tüm Türkiye genelinde üreticisinden paketlemecesine, ambalaj malzemecisinden nakliyecisine varıncaya kadar milyonlarca insanın faydalandığına dikkat çekti.

“Yaş meyve sebze fiyatlarındaki artışların ihracatla ilgisi yok”
TİM Yönetim Kurulu Üyesi Ali Kavak, 3,5 milyar dolarlık ihracat hacmine ulaşan Türk yaş meyve sebze sektörünün Türkiye’ye sağladığı ihracat gelirinin net döviz girdisi olduğunu belirterek sektörün üretim safhasından başlayarak, tarım işçiliği, paketleme, ambalajlama ve nakliye süreci de dikkate alındığında istihdama büyük katkılar sağladığını vurguladı.
Ülke ekonomisi için stratejik öneme sahip yaş meyve sebze sektörünün yıllık 55 milyon olan üretiminin yaklaşık yüzde 8-9’unun ihraç edildiğini ifade eden Ali Kavak, yaş meyve sebze ihracatının enflasyonu artırdığına ilişkin iddialarının gerçek dışı olduğunu belirtti. Kavak, şunları söyledi: “Yaş meyve sebze ürünlerindeki fiyat artışlarının ihracat kaynaklığı olduğuna dair ifadeleri üzüntüyle karşılıyoruz. Tarım ürünlerinde fiyat artışlarının temelinde üretim girdi maliyetlerindeki yükseliş yatmaktadır. Ürünler pazara ulaşıncaya kadarki süreçte el değiştirmeler, işçilik, ambalaj ve nakliye gibi giderler de satış fiyatlarında etkili olmaktadır. İhracatçılar olarak çiftçilerimizin üretim isteğini diri tuttuğumuz, onların her zaman can simidi olduğumuz gerçeği ortadadır. Yaş meyve sebze satış fiyatlarının aşağı çekilmesi için üretim maliyetlerinin düşürülmesi, çiftçilerimizin mutlak surette ürün bazlı desteklenmesi ve üretimi teşvik edecek enstrümanların devreye sokulması gerekmektedir.”






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA