28 Mart 2024 Perşembe


16:07   DEM PARTİ EŞ GENEL BAŞKANI TUNCER BAKIRHAN: "KÜRT OLANLAR MECLİS`TE KÜRT HALKI İÇİN MÜCADELE EDENLERDİR"   15:23   ÖĞRENCİLERE "SEÇİM" TATİLİ: 1 NİSAN PAZARTESİ GÜNÜ OKULLAR TATİL   14:25   ÖZGÜR ÖZEL: “KRİZİN ÇIKTIĞI YERE ACİL MÜDAHALE MANGAMIZ HAZIR”   14:10   TİP ÇANKAYA BELEDİYE BAŞKAN ADAYI İRFAN DEĞİRMENCİ ANKA HABER AJANSI’NI ZİYARET ETTİ   14:02   CHP İZMİR İL BAŞKANI ASLANOĞLU, “SANDIĞIN GÜVENLİ OLMAMASI AKP’NİN İŞİNE GELİYOR”   12:40   CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI TUNCER, HER KOŞULDA GENÇLERİN VE EĞİTİMCİLERİN YANINDA OLACAĞINI VURGULADI   12:36   CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, YÖRÜK KÜLTÜRÜNÜ VAR ETMEK İÇİN DESTEK İSTEDİ   12:28   EMEKLİDEN İNDİRİMLİ UÇAK BİLETİ MÜJDESİNE TEPKİ: "İNSANIN AKLIYLA ALAY EDİYORLAR"   11:37   YEREL SEÇİMLERE 3 GÜN KALDI... SEÇMEN OYUNU NASIL KULLANACAK?   11:03   TGC: GAZETECİLER SEÇİM SONUÇLARINA ENGELSİZ ULAŞABİLMELİ, İNTERNET KESİNTİSİ OLMAMASI İÇİN ÖNLEM ALINMALI   09:33   LAİKLİK MECLİSİ`NDEN KURTULMUŞ`A ``LAİKLİK GÜNÜ`` TEPKİSİ: "AÇIKTIR Kİ AKP`Lİ NUMAN KURTULMUŞ LAİKLİĞİ DEĞİL, LAİKLİĞİN TASFİYE EDİLMESİNE DÖNÜK FAALİYETLERİ KORUMA DERDİNE DÜŞMÜŞTÜR"   09:14   VAHAP SEÇER, TARSUS`TA FAALİYET GÖSTEREN STK`LARLA BİR ARAYA GELDİ   09:06   SEZGİN TANRIKULU`NDAN ERDOĞAN`IN DİYARBAKIR`DAKİ SÖZLERİNE TEPKİ: DİYARBAKIR İÇİN KÜRTLER İÇİN BİR ŞEY İFADE ETMEDİ. YENİ BİR SÜREÇ BEKLEMEK, BU KONUŞMADAN SONRA DOĞRU DEĞİL   01:25   YSK`NIN MAHALLİ İDARELER ARA SEÇİMİNE İLİŞKİN KARARI RESMİ GAZETE`DE YAYIMLANDI   21:03   YAVAŞ`TAN ALTINOK`A: "KIZIM 32 YIL SÜRECEK KREDİ ÇEKİP EV ALDI. ALNININ TERİNİ YİYOR, EMEĞİNİN HAKKINI ALIYOR"   20:43   İZMİR KADIN PLATFORMU: “ÖLDÜRÜLEN HER KIZ KARDEŞİMİZ İÇİN SOKAKLARI DOLDURMAYA DEVAM EDECEĞİZ”   20:40   ÖZGÜR ÖZEL: “SARIYER`E AKP KORKUSU YAŞATANLARI SON KEZ UYARIYORUM. OKTAY AKSU`DA BİRLEŞELİM. KORKULU RÜYA GÖRMEYELİM”   20:17   KILIÇDAROĞLU`NDAN SAHTE PANKART TEPKİSİ: "PARTİMİN BÜTÜN ADAYLARINA DESTEĞİM TAMDIR"   20:17   KILIÇDAROĞLU`NDAN SAHTE PANKART TEPKİSİ: "PARTİMİN BÜTÜN ADAYLARINA DESTEĞİM TAMDIR"   20:17   KILIÇDAROĞLU`NDAN SAHTE PANKART TEPKİSİ,PARTİMİN BÜTÜN ADAYLARINA DESTEĞİM TAMDIR  
 
     
   

MABEP AİLE EĞİTİMİ MEZUNLARI SERTİFİKALARINI ALDI


Mersin Yenişehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Erken Çocukluk Gelişimi Projesi kapsamında Marmara Aile Becerileri Eğitim Programı(MABEP)’nı tamamlayan aileler sertifikalarını Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit’ten aldı.

 

Tarih : 23 Haziran 2022 Perşembe 23:46   Okunma : 419

Mersin Yenişehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Erken Çocukluk Gelişimi Projesi kapsamında Marmara Aile Becerileri Eğitim Programı(MABEP)’nı tamamlayan aileler sertifikalarını Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit’ten aldı.

Mersin Yenişehir Belediyesinin “Her aile bir okuldur” sloganıyla Türkiye’de bir ilke imza atarak başlattığı ve çocukların erken yaşta desteklenmesi üzerine tasarlanan Erken Çocukluk Gelişimi Projesi’nin bileşenlerin biri olan 0-3 yaş MABEP aile eğitimleri devam ediyor. Yenişehir Belediyesi ve Marmara Üniversitesi iş birliğiyle ücretsiz verilen MABEP eğitimleri 0-3 yaş arasındaki çocukların sağlıklı büyüme sürecine rehberlik etmek ve ailelerin anne ve babalık becerilerini desteklemeyi amaçlıyor.

8 hafta süren eğitimler Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Bölümü Öğretim Üyesi ve MABEP Başkanı Prof. Dr. Ozana Ural ve MABEP’te görev yapan uzman akademisyenler tarafından veriliyor. Eğitimlerle aileler erken çocukluk gelişim dönemlerinin özellikleri, yaş gruplarına yönelik oyun ve destek sistemleriyle ilgili bilgilendirilmesi, aile olmanın önemi ve aile olgusunun gelişim dönemlerine etkisi konularında bilinçleniyor.

Başkan Özyiğit, “Çocuklarımızın doğduğu an itibariyle hatta anne karnında bile eğitim sürecine cevap verdiklerini çok iyi biliyoruz”

Eğitimlerini tamamlayan aileler çocuklarıyla birlikte Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit’i ziyaret etti. Ailelere sertifikalarını veren Başkan Özyiğit, “Sizleri kutluyorum, bu işler genelde anneye mâl edilir ama babaların da burada olması çok kıymetli. Göreve başladıktan sonra Yenişehir Belediyesi olarak erken çocukluk dönemi ile ilgili bir eğitim sürecini başlattık. Marmara Üniversitesinin bu alanda yaptığı çalışmaları inceledik ve kendileriyle projemizi paylaştık. Ve bir iş birliği protokolü imzaladık. İşe sıfırdan başladık, çocuklarımızın doğduğu an itibariyle hatta anne karnında bile eğitim sürecine cevap verdiklerini çok iyi biliyoruz. Bilim insanları zihinsel gelişimin büyük bölümünün, %90’a kadar 0-3 yaş arasında gerçekleştiğini ifade ediyor.  Dolayısıyla çocuğumuza doğduğu andan itibaren yatırım yapmalıyız diye düşündük. Ve projemizi hayata geçirdik. Anne ve babalar geleceğin güzel Türkiye’sini oluşturmakta çok büyük rol oynuyorlar.”

“Maalesef Dünya’da geride kalmamızın temelinde eğitimde yaptığımız hatalar yatıyor.”

Bu proje ile eğitimde bir temel attıklarını kaydeden Başkan Özyiğit,  “Yerel yöneticiler genellikle yaptıkları işlerin meyvesini seçildiği sürede görmek ister ama biz bugün temelini attığımız projemizin sonuçlarını 15-20 yıl sonra göreceğiz. Bizim amacımız kimseye bir şey göstermek değil, olayın özüdür. Çocuklarımızı daha iyi nasıl yetiştirebiliriz bunun cevaplarını arayarak, çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Maalesef Dünya’da geride kalmamızın temelinde eğitimde yaptığımız hatalar yatıyor. Bir yerden başlamak lazım orası da temel olmalı ve biz bu temeli de birlikte attık.” dedi.

 

 

“Bilim bu noktada bize en iyi yolu gösteriyor, bilimden ayrılamayız.”

Projede bilimsel verilerle, bilim insanları tarafından verilen eğitimin önemine dikkat çeken Başkan Abdullah Özyiğit, “Umut ediyorum ki bu proje devam edecek ve hiçbir engel olmaz.  Bu çocuklarımız sizin gibi eğitilmiş insanlar tarafında yetiştirildikten sonra önleri hep açık olacaktır.  Yeter ki o kaynaklara müracaat edin. Çocukların nasıl yetiştirilmesi gerektiğini büyüklerimizden öğreniyoruz ama onların bilgisi ne kadar doğru bilmiyoruz. Bunu ancak bilim insanları bilir, bilimsel veriler bunu tespit eder. Yani çocuğumuzun hangi süreçte hangi gıdayla beslememiz gerektiği, katı gıdaya ne zaman geçilmesi gerektiği gibi onlarca önemli ayrıntı var. Bilim bu noktada bize en iyi yolu gösteriyor, bilimden ayrılamayız. Bu eğitimlere katıldığınız için sizlere teşekkür ediyorum. Yenişehir Belediyesi Akademi Başkanımız Raif Çakmak’a, Prof. Dr. Ozana Ural ve ekibine ve tüm çalışanlarımıza da ayrıca teşekkür ediyorum. Bu eğitimlerin çocuklarımıza iyi gelmesini diliyorum.” diye konuştu.

0-3 yaş arasında çocuğu olan ve eğitimlerini tamamlayan aileler de projenin çocuklarının gelişimleri açısından çok önemli olduğunu ve eğitim aldıktan sonra doğru bildikleri yanlışları fark ettiklerini ifade ettiler.






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA