28 Mart 2024 Perşembe


12:40   CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI TUNCER, HER KOŞULDA GENÇLERİN VE EĞİTİMCİLERİN YANINDA OLACAĞINI VURGULADI   12:36   CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, YÖRÜK KÜLTÜRÜNÜ VAR ETMEK İÇİN DESTEK İSTEDİ   12:28   EMEKLİDEN İNDİRİMLİ UÇAK BİLETİ MÜJDESİNE TEPKİ: "İNSANIN AKLIYLA ALAY EDİYORLAR"   11:37   YEREL SEÇİMLERE 3 GÜN KALDI... SEÇMEN OYUNU NASIL KULLANACAK?   11:03   TGC: GAZETECİLER SEÇİM SONUÇLARINA ENGELSİZ ULAŞABİLMELİ, İNTERNET KESİNTİSİ OLMAMASI İÇİN ÖNLEM ALINMALI   09:33   LAİKLİK MECLİSİ`NDEN KURTULMUŞ`A ``LAİKLİK GÜNÜ`` TEPKİSİ: "AÇIKTIR Kİ AKP`Lİ NUMAN KURTULMUŞ LAİKLİĞİ DEĞİL, LAİKLİĞİN TASFİYE EDİLMESİNE DÖNÜK FAALİYETLERİ KORUMA DERDİNE DÜŞMÜŞTÜR"   09:14   VAHAP SEÇER, TARSUS`TA FAALİYET GÖSTEREN STK`LARLA BİR ARAYA GELDİ   09:06   SEZGİN TANRIKULU`NDAN ERDOĞAN`IN DİYARBAKIR`DAKİ SÖZLERİNE TEPKİ: DİYARBAKIR İÇİN KÜRTLER İÇİN BİR ŞEY İFADE ETMEDİ. YENİ BİR SÜREÇ BEKLEMEK, BU KONUŞMADAN SONRA DOĞRU DEĞİL   01:25   YSK`NIN MAHALLİ İDARELER ARA SEÇİMİNE İLİŞKİN KARARI RESMİ GAZETE`DE YAYIMLANDI   21:03   YAVAŞ`TAN ALTINOK`A: "KIZIM 32 YIL SÜRECEK KREDİ ÇEKİP EV ALDI. ALNININ TERİNİ YİYOR, EMEĞİNİN HAKKINI ALIYOR"   20:43   İZMİR KADIN PLATFORMU: “ÖLDÜRÜLEN HER KIZ KARDEŞİMİZ İÇİN SOKAKLARI DOLDURMAYA DEVAM EDECEĞİZ”   20:40   ÖZGÜR ÖZEL: “SARIYER`E AKP KORKUSU YAŞATANLARI SON KEZ UYARIYORUM. OKTAY AKSU`DA BİRLEŞELİM. KORKULU RÜYA GÖRMEYELİM”   20:17   KILIÇDAROĞLU`NDAN SAHTE PANKART TEPKİSİ: "PARTİMİN BÜTÜN ADAYLARINA DESTEĞİM TAMDIR"   20:17   KILIÇDAROĞLU`NDAN SAHTE PANKART TEPKİSİ: "PARTİMİN BÜTÜN ADAYLARINA DESTEĞİM TAMDIR"   20:17   KILIÇDAROĞLU`NDAN SAHTE PANKART TEPKİSİ,PARTİMİN BÜTÜN ADAYLARINA DESTEĞİM TAMDIR   20:17   KILIÇDAROĞLU`NDAN SAHTE PANKART TEPKİSİ   20:17   KILIÇDAROĞLU`NDAN SAHTE PANKART TEPKİSİ   17:51   MERAL AKŞENER, ESKİŞEHİR`DE ESNAFI ZİYARET ETTİ: "60 YAŞINDA EMEĞİYLE ÇALIŞAN BİR İNSAN GEÇİNEMEMEKTEN ŞİKAYET EDİYOR"   17:18   HATAY BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, ENKAZDAN KURTARDIĞI OSMANLI DÖNEMİNE AİT NADİR ESERLERİ TÜRK TARİH KURUMU`NA EMANET ETTİ   17:03   TRABZON`UN HAYRAT İLÇESİNDE MEYDANA GELEN GÖÇÜKTE 3 İŞÇİ HAYATINI KAYBETTİ  
 
     
   

BAŞKAN SEÇER, ‘EUROVELO-AVRUPA BİSİKLET ROTALARI AĞI BİSİKLET STRATEJİLERİ VE SAHA ÇALIŞMASI PROGRAMI’NIN AÇILIŞINA KATILDI


Başkan Seçer, Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ‘EuroVelo-Avrupa Bisiklet Rotaları Ağı Bisiklet Stratejileri ve Saha Çalışması Programı’nın açılışına katıldı. Kentte bir fark, bir değişim ve bir gelişme olduğunu belirten Başkan Seçer,“En azından kentte bisiklet bu kadar konuşulmazken bisiklet konuşuluyor. Bir Belediye Başkanı olarak herhalde Mersin tarihine gelmiş en çok bisiklet ve bisiklet yolu kelimesini kullanan Belediye Başkanı olduğumu düşünüyorum” ifadelerini kullandı. Yaptıkları yollarda bisiklet yolu yapmaya özen gösterdiklerinin de altını çizen Başkan Seçer, “Doğal olarak bu kadar işin içinde olunca da yaptığımız bütün projelerde, yol projelerinde hemen soruyorum; ‘bu ölçüler yeterli mi, bisiklet yolu yapıyor muyuz?’ İlk aklıma gelen o oluyor. Bakın dikkat edin yeni çalışmalarımıza, yeni açtığımız bulvarlarda çok güzel bisiklet yollarımız oldu. Ben daha çok taşıtla seyahat ederken bisiklet yollarında bisiklet görmek isterim” ifadelerini kullandı.

 

Tarih : 29 Haziran 2022 Çarşamba 01:49   Okunma : 604

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ‘EuroVelo-Avrupa Bisiklet Rotaları Ağı Bisiklet Stratejileri ve Saha Çalışması Programı’nın açılışına katıldı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayı Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen Saha Çalışması Programı’nın açılışına Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Tüm Bisiklet Dernekleri Federasyonu Başkan Yardımcısı Ahmet Salih Özenir, Antalya Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanı Türker Ahmet Özay ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

“Belediye Başkanı olduktan sonra ben de bisiklet tutkunu oldum”

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, yararlı bir çalışma olmasını umut ettiğini belirterek başladığı konuşmasında, “Belediye Başkanı olduktan sonra Mersin'de yaşayan bisiklet severler beni de bisiklet tutkunu yaptılar. Farklı yapılar altında hem en büyük ilçemiz olan Tarsus'ta, hem de Mersin merkezde örgütlenen bisiklet severler, sadece bu hobilerini ya da bu alışkanlıklarını yerine getirmekten öte, bisikletin kentte yaygınlaşması için de çok önemli katkı sunuyorlar. Kendilerine teşekkür ederim” dedi.

“Mersin tarihine gelmiş en çok bisiklet ve bisiklet yolu kelimesini kullananBelediye Başkanı olduğumu düşünüyorum”

Programda hem Tarsus’tan hem de Mersin’den katılımcıların yer aldığının vurgusunu yapan Başkan Seçer, “Sürekli bu etkinliklerde beraber olduğumuz, bizlerle bu çalışmalara katılan, bizlere ışık olan, yol açan, yol gösteren gerçekten bu insanlar. Neticede bürokrasi ve ben bu insanların görüşleri, birikimleri, değerlendirmeleri doğrultusunda yol haritası belirliyoruz. Asıl işi bilenler, işin içinde olanlar ve işe hakim olanlar. O açıdan da 3 yıldır gözlemliyorum, bunu tamamen samimiyetimle söylüyorum, herhangi bir kendi kendimize bir kompliman, Belediyemize ya da bana değil ama bir fark olduğunu gözlemliyorum. Bir değişim olduğunu, bir gelişme olduğunu; en azından kentte bisiklet bu kadar konuşulmazken bisiklet konuşuluyor. Bir Belediye Başkanı olarak herhalde Mersin tarihine gelmiş en çok bisiklet ve bisiklet yolu kelimesini kullanan Belediye Başkanı olduğumu düşünüyorum” diye konuştu.

“Mersin’in yolları havaalanı yolu gibi olmaya başladı”

Yaptıkları cadde ve bulvar çalışmalarında bisiklet yolu yapmaya özen gösterdiklerinin de altını çizen Başkan Seçer, “Doğal olarak bu kadar işin içinde olunca da yaptığımız bütün projelerde, yol projelerinde hemen soruyorum; ‘bu ölçüler yeterli mi, bisiklet yolu yapıyor muyuz?’ İlk aklıma gelen o oluyor. Bakın dikkat edin yeni çalışmalarımıza, yeni açtığımız bulvarlarda çok güzel bisiklet yollarımız oldu. Şimdi 3. Çevre Yolu’nda 6 kilometrelik yeni bir revize çalışmamız var. Geçtiğimiz hafta sonu da o yolu kullandım.Çok hoşuma gitti.Gayet güzel ve güvenli. Güvenlik şeridini oluşturan delinatörler hem görsel açıdan güzel hem güvenliği sağlıyor. Allah için Mersin'in yolları havaalanı yolu gibi olmaya başladı. Emeği geçen tüm teknik arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Bu da bisiklete ilgiyi arttırıyor. Ben daha çok taşıtla seyahat ederken bisiklet yollarında bisiklet görmek isterim” ifadelerini kullandı.

“İzmir ve Konya'dan sonra Türkiye'de 3. büyükşehir belediyesiyiz”

15 yıllık Bisiklet Master Planı hazırlandığını da sözlerine ekleyen Başkan Seçer, “Güzel bir şey yapıldı. 15 yıllık Bisiklet Master Planı hazırlandı. İzmir ve Konya'dan sonra Türkiye'de 3. büyükşehir belediyesiyiz. Bir projeksiyonunuz yoksa, bir planınız yoksa rotu boşalmış araba gibi nereye gittiğinizi bilemezsiniz ama bir planınız, bir projeksiyonunuz olursa ne yaptığınızı da bilebilirsiniz ve bu plan içerisindeki dahil ettiğimiz ilçelerde de Bisikletli Turizm Ağı Planı’nı yaptık. Mersin nedir, iklimi nedir, topoğrafyası nedir, coğrafyası nedir, güvenlik durumu nedir, sosyo-kültürel yapısı nedir? Buraya dünyanın değişik yerlerinden gelecek olan insanlar burada ne ile karşılaşacak? Farklı bir şeyler görmek ister” diye belirtti.

“Turizmin gelişmemesinde en önemli faktör bilinmemezlik”

Mersin’in muazzam tarihi, kültürü ve zenginliği olan bir kent olduğunun altını çizen Başkan Seçer, “Bunun için Bisikletli Turizm Ağı Planı önemli. Tarsus'un merkezi sadece bu hinterlandın değil ya da bu ülkenin değil, tüm dünya coğrafyasında en kadim yerleşim yerlerinden biridir. Tarsus deyince 12 bin yılı konuşuyorsunuz, 10 bin yılı konuşuyorsunuz ve yerleşik hayat olmuş, medeniyet olmuş, semavi dinler olmuş, hepsi olmuş. Öğretiler olmuş, felsefe olmuş, her şey olmuş Tarsus’ta. Biz bunları tanıtamıyoruz. İşte bu tip çalışmalar ülkenin tanıtımına çok önemli fayda sağlayacak çalışmalar. Neden Mersin bilinmiyor? Neden Türkiye’ye turist gelmiyor? Mutlaka birçok faktör var ama en önemli faktörlerin başında da bilinmemezlik var. Yani sen çok nadide bir çiçeksin, dağın eteklerinde, Torosların eteklerinde ama senden kimsenin haberi yok gibi bir durum söz konusu. Bu açıdan da önemli olduğunu düşünüyorum” dedi.

“Yeni gelecek olan otobüslerin tamamında bisiklet aparatı mevcut”

KentBis uygulaması hakkında da bilgi veren Başkan Seçer, “Şehirde bisiklete olan ilgiyi arttırmak için KentBis uygulamasını önemsiyoruz.  Şu anda bizim 73 bin üyemiz var. Kart taşıyor bu vatandaşlar ve o bölgede 85 bisiklet, 6 istasyon ve 7 adet mini bakım istasyonumuz var. Özellikle sahil şeridinde ben de bisiklet kullanıyorum, sabah sporlarına çıkıyorum haftanın belirli günleri. Son derece keyifli.  Bisiklet yollarında bazı sorunlar yaşanıyor. Vatandaşlarımız zamanla buna adapte olacak” diye konuştu.

Başkan Seçer, Mersin’in uzun süreli otobüs ihtiyacını karşıladıklarını belirterek, “Diğer taraftan bisikletlerin toplu taşıma araçlarında rahatlıkla taşınması için de çaba sarf etmek lazım. Onun için de özel aparatlar var. Şu anda mevcuttaki otobüslerin 25’inde var. 118 adet CNG’li limon otobüsümüz daha geliyor ve bunların tamamında bisiklet aparatı olacak. Zaten bizim 2029’a kadar otobüs ihtiyacımız kalmadı biliyorsunuz. Hepsini hallettik, bitirdik, aldık. Şapkadan tavşan çıkarıyoruz gördüğünüz gibi. Bu kadar ekonomik sorunlar, bu kadar farklı siyasal, bürokratik sorunlar ama şevkle, azimle çalışınca doğru zamanda, doğru mekânda, doğru mecrada, doğru işler yapınca güzel şeyler de olabiliyor demek ki” ifadelerini kullandı.

“Bisiklet festivallerini çok önemsiyoruz”

Festivallerin farklı bölgelerdeki insanları bir araya getirme özelliği olduğuna dikkat çeken Başkan Seçer,şöyle devam etti:

“Bisiklet festivallerini önemsiyoruz. Farkındalık yaratmak, insanların bir araya gelmesini sağlamak, özellikle şehir dışından gelecek vatandaşlara, insanlara ya da dünyanın farklı yerlerinden bu festivallere katılacak insanlara Mersin'i tanıtmak açısından muazzam bir katkı yapıyor. Bir tanesi Mersin merkez, Erdemli ve Silifke’yi içeren Caretta Bisiklet Festivali. Bir diğeri de geçtiğimiz günlerde benim de katıldığım birincisini yaptığımız Tarsus Kleopatra Bisiklet Festivali. Bunlar her geçen yıl daha da renklenebilir. Burada konuşmalar olacak. Fikir alışverişinde bulunulacak. Görgüler ve deneyimler aktarılacak. Tarsus’ta gerçekleşen festivalin o güzelim şehre ne kadar renk kattığını gördük.Misafirlerimiz orada belediyemize ait kampta kaldı ve çok mutlu ayrıldıklarını duydum. Onları konuk ettik, Berdan Nehri’nin kenarında Gençlik Kampımızda. Muazzam şeyler bunlar. Kentimiz için barış, huzur böyle olur. Söylemle, hamasetle, kuru milliyetçilikle olmuyor bu işler. Yani insanlara dokunacaksınız, gelecek, gidecek. Kentinizi tanıyacak, sportif etkinlikler yapacaksınız. Kültürel etkinlikler yapacaksınız. Bisiklet çok yönlü düşünülebilir. Hani hem sağlıklı yaşam için hem ekonomik bir ulaşım için hem çevre dostu, ama her şeyden önemlisi insanları bir araya getirebilecek en önemli etkinlik, sportif faaliyet, buna ne derseniz deyin. Onun için çok önemli bir uğraş alanı ya da hobi ya da sevgi alanı diye düşünüyorum.”

Bisiklet parkları yaygınlaştırılacak

Başkan Seçer, bisiklet kullanıcıları için park sorunlarını da ortadan kaldırmak istediklerini ifade ederek, “Bisiklet için otopark da lazım. Daha doğrusu bisiklet park da lazım otoparkların içerisinde. Biz bunu da düşündük. Bundan sonra yapacağımız otoparklarda bisikletlerin de parkına yer vereceğiz.Çok yakın bir tarihte kullanıma açacağımız 350 araçlık Tevfik Sırrı Gür Lisesi Katlı Otoparkı'nda bisikletseverleri de düşündük. 40 bisikletin ve motosikletin park edeceği park yerini yaptık. Arabayla gelen de oraya arabasını park edebilir ama bisiklet,  motosiklet ile gelen de park edebilir” dedi.

Metro istasyonlarında da bisiklet parkları yer alacak

Başkan Seçer, inşaatı devam eden metro istasyonlarında da otopark planı yaptıklarını söyledi. Seçer, “Metro istasyonlarımızda da 1600 araçlık otopark planımız var. Proje içerisine koyduk zaten. İstasyonlarımızın 4’ünde 240 bisiklet, 106 motosikletin parklanma yapabileceği alanları da ayırdık. Çünkü bizim Metro projesinde istasyonlarda otopark da var. İnsanlar Mezitli’den merkeze gelmek istiyor. Mezitli’de arabasından insin metronun otoparkına park etsin, metroya binsin, buraya gelsin” dedi.

Özenir: “Bu çalışmanın Mersinimizin var olan değerine değer katmasını ümit ediyorum”

Tüm Bisiklet Dernekleri Federasyonu Başkan Yardımcısı Ahmet Salih Özenir ise, “Mersin Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki MEDEKA Turizm Komitemizin projesi olarak hayata geçirdiğimiz bu çalışmada Mersin’in yakın zamanda gerçekleştirdiği güvenli bisiklet yolu ile bisikletli ulaşım hamlesini birkaç adım daha ileriye taşımaya yardımcı olmaya, var olan vizyonuna ve belirlenmekte olan stratejilere katkı sunmak istiyoruz. Bunu yeşil dönüşümün başladığı, karbon ayak izinin azaltılmaya çalışıldığı bir süreçte kolaylaştırıcı bir hamle olarak öneriyoruz şehrimize. Bu çalışmanın Mersinimizin var olan değerine değer katmasını ümit ediyorum” dedi.

2. gününde saha çalışması ile devam edecek

28-29 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilecek program kapsamında konuşmaların ardından Feridun Ekmekci tarafından ‘EuroVelo Avrupa Bisiklet Rotaları Ağı’‘Bisiklet Stratejileri ve Uluslararası Kampanyalar’hakkında bilgiler verdi. Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin ilgili birimleri tarafından yapılan sunumda da mevcut durum ve planlı çalışmalar hakkında bilgiler verildikten sonra tüm katılımcıların katılımıyla soru-cevap yapıldı.

Yine Feridun Ekmekci tarafından ‘EuroVelo Sürecinin Aktörleri’hakkında katılımcılar bilgilendirilirken,Adnan Cangir, ‘Bisiklet Stratejileri – Uluslararası Ağlar’, Feridun Ekmekci de ‘Uluslararası Kampanyalar Erasmus, Sport Projeleri’hakkında konuştu. 29 Haziran Çarşamba günü de Mersin saha çalışması kapsamında istekli katılımcılar eşliğinde 30 kilometrelik Mersin bisiklet yolu ve okul yolu sürüşü yapılacak. Ardından Tarsus saha çalışması yapıldıktan sonra da ofis çalışması kapsamında teknik rapor hazırlığı ve görüş öneriler tamamlanarak program sona erecek.






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA