29 Mart 2024 Cuma


16:07   DEM PARTİ EŞ GENEL BAŞKANI TUNCER BAKIRHAN: "KÜRT OLANLAR MECLİS`TE KÜRT HALKI İÇİN MÜCADELE EDENLERDİR"   15:23   ÖĞRENCİLERE "SEÇİM" TATİLİ: 1 NİSAN PAZARTESİ GÜNÜ OKULLAR TATİL   14:25   ÖZGÜR ÖZEL: “KRİZİN ÇIKTIĞI YERE ACİL MÜDAHALE MANGAMIZ HAZIR”   14:10   TİP ÇANKAYA BELEDİYE BAŞKAN ADAYI İRFAN DEĞİRMENCİ ANKA HABER AJANSI’NI ZİYARET ETTİ   14:02   CHP İZMİR İL BAŞKANI ASLANOĞLU, “SANDIĞIN GÜVENLİ OLMAMASI AKP’NİN İŞİNE GELİYOR”   12:40   CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI TUNCER, HER KOŞULDA GENÇLERİN VE EĞİTİMCİLERİN YANINDA OLACAĞINI VURGULADI   12:36   CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, YÖRÜK KÜLTÜRÜNÜ VAR ETMEK İÇİN DESTEK İSTEDİ   12:28   EMEKLİDEN İNDİRİMLİ UÇAK BİLETİ MÜJDESİNE TEPKİ: "İNSANIN AKLIYLA ALAY EDİYORLAR"   11:37   YEREL SEÇİMLERE 3 GÜN KALDI... SEÇMEN OYUNU NASIL KULLANACAK?   11:03   TGC: GAZETECİLER SEÇİM SONUÇLARINA ENGELSİZ ULAŞABİLMELİ, İNTERNET KESİNTİSİ OLMAMASI İÇİN ÖNLEM ALINMALI   09:33   LAİKLİK MECLİSİ`NDEN KURTULMUŞ`A ``LAİKLİK GÜNÜ`` TEPKİSİ: "AÇIKTIR Kİ AKP`Lİ NUMAN KURTULMUŞ LAİKLİĞİ DEĞİL, LAİKLİĞİN TASFİYE EDİLMESİNE DÖNÜK FAALİYETLERİ KORUMA DERDİNE DÜŞMÜŞTÜR"   09:14   VAHAP SEÇER, TARSUS`TA FAALİYET GÖSTEREN STK`LARLA BİR ARAYA GELDİ   09:06   SEZGİN TANRIKULU`NDAN ERDOĞAN`IN DİYARBAKIR`DAKİ SÖZLERİNE TEPKİ: DİYARBAKIR İÇİN KÜRTLER İÇİN BİR ŞEY İFADE ETMEDİ. YENİ BİR SÜREÇ BEKLEMEK, BU KONUŞMADAN SONRA DOĞRU DEĞİL   01:25   YSK`NIN MAHALLİ İDARELER ARA SEÇİMİNE İLİŞKİN KARARI RESMİ GAZETE`DE YAYIMLANDI   21:03   YAVAŞ`TAN ALTINOK`A: "KIZIM 32 YIL SÜRECEK KREDİ ÇEKİP EV ALDI. ALNININ TERİNİ YİYOR, EMEĞİNİN HAKKINI ALIYOR"   20:43   İZMİR KADIN PLATFORMU: “ÖLDÜRÜLEN HER KIZ KARDEŞİMİZ İÇİN SOKAKLARI DOLDURMAYA DEVAM EDECEĞİZ”   20:40   ÖZGÜR ÖZEL: “SARIYER`E AKP KORKUSU YAŞATANLARI SON KEZ UYARIYORUM. OKTAY AKSU`DA BİRLEŞELİM. KORKULU RÜYA GÖRMEYELİM”   20:17   KILIÇDAROĞLU`NDAN SAHTE PANKART TEPKİSİ: "PARTİMİN BÜTÜN ADAYLARINA DESTEĞİM TAMDIR"   20:17   KILIÇDAROĞLU`NDAN SAHTE PANKART TEPKİSİ: "PARTİMİN BÜTÜN ADAYLARINA DESTEĞİM TAMDIR"   20:17   KILIÇDAROĞLU`NDAN SAHTE PANKART TEPKİSİ,PARTİMİN BÜTÜN ADAYLARINA DESTEĞİM TAMDIR  
 
     
   

SEYİT TORUN: ÖĞRENCİLERİ, İÇİNDE BULUNDUĞU ZOR KOŞULLARDAN İSTİFADE ETMEK İSTEYEN ÇEVRELERE BIRAKMAYACAK BELEDİYELERİMİZ


CHP`nin yerel yönetimlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, üniversite öğrencilerinin barınma sorununun çözülmesi için partisinin tüm belediye başkanlarına yaptığı seferberlik çağrısına ilişkin, “Öğrencileri, içinde bulunduğu zor koşullardan istifade etmek isteyen çevrelere bırakmayacak belediyelerimiz. Mutlaka, başvuran öğrencilerimizin bir şekilde barınmasını çözmeye çalışacaklar” dedi.

 

Tarih : 17 Ağustos 2022 Çarşamba 14:34   Okunma : 364

Haber: ÇAĞATAN AKYOL - Kamera: SADIK KARAKULOĞLU

CHP`nin yerel yönetimlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, üniversite öğrencilerinin barınma sorununun çözülmesi için partisinin tüm belediye başkanlarına yaptığı seferberlik çağrısına ilişkin, “Öğrencileri, içinde bulunduğu zor koşullardan istifade etmek isteyen çevrelere bırakmayacak belediyelerimiz. Mutlaka, başvuran öğrencilerimizin bir şekilde barınmasını çözmeye çalışacaklar” dedi.

Seyit Torun, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu`nun talimatıyla partisinin tüm belediye başkanlarına bir yazı göndererek, öğrencilerin barınma sorununun çözülmesi için yeni bir seferberlik başlatılması çağrısı yaptı. Yazıda, belediyelerin lojman, misafirhane ve hizmet binalarını barınma sıkıntısı çeken öğrencilerin kullanımına sunması, ev kiralamak zorunda kalan dar gelirli öğrencilere destek verilmesi istendi.

Seyit Torun, partisinin Yalova`daki grup toplantısı öncesi ANKA Haber Ajansı`na konuştu. Yıllardır her eğitim-öğretim döneminde, üniversiteler açıldığında barınma sorunuyla karşılaşıldığını belirten Torun, şunları söyledi:

“ÖĞRENCİLERİN BARINMA SORUNU BU YIL ÇOK DAHA BÜYÜK PROBLEM OLACAK: Maalesef üniversitelerde bölümler açılıyor ama öğrencilerin barınmasını sağlayacak imkanlar sunulmuyor. Her yıl gerçekten ciddi bir problem. Ama bu yıl daha da büyük bir problem olacak. Çünkü kiralardaki artışlar önemli ölçüde artık. Önceden 3-4 öğrenci bir araya gelip kiralık ev tutabiliyordu, ama bugünkü ekonomik koşullarda görülüyor ki bu da çok zor olacak. İster istemez gene yurtlara talep artacak. Her yıl söylüyoruz ama maalesef bu iktidar palyatif, geçici çözümler üretiyor.

BU YIL GENE BELEDİYELERİMİZ ELLERİNDEN GELEN DESTEĞİ SUNACAK: Sayın Genel Başkan`ımızın ifade ettiği gibi, inşallah iktidara geldiğimizde, bir yılda yurt sorununu çözeceğiz. Ama iktidara gelmeden de şu anda belediyelerimiz, ellerinden gelen her türlü imkânı kullanıyor. Geçen yıl olduğu gibi, -geçen yıl da gene yurt sorunu yaşanmıştı, belediyelerimiz kapasitelerini artırarak bir şekilde barınma imkanını sağlamıştı üniversite öğrencilerimize- bu yıl da gene ellerindeki imkanları kullanacaklar. Mevcut yurt kapasitelerini artırdılar zaten. Ona ilaveler yapacaklar. Bu sorunu sadece hafifletecekler ama iktidarın görevi; eğer bölüm açıyorsanız, üniversiteye öğrenciyi alıyorsanız mutlaka barınma sorunu da çözmeniz lazım. Bu yıl gene belediyelerimiz ellerinden gelen desteği, katkıyı sunacak.

ÖĞRENCİLERİ, ZOR KOŞULLARINDAN İSTİFADE ETMEK İSTEYEN ÇEVRELERE BIRAKMAYACAK BELEDİYELERİMİZ: Öğrencileri, içinde bulunduğu zor koşullardan istifade etmek isteyen çevrelere de bırakmayacak belediyelerimiz. Mutlaka, başvuran öğrencilerimizin bir şekilde barınmasını çözmeye çalışacaklar. Bununla ilgili hazırlıkları da yapıyorlar. Ellerinden geleni yapacaklar ama bu, tabii ki belediyelerimizin sorunu değil. Bu, iktidarın sorunu. İktidarın, bu konuya eğilip sorunu çözmesi lazım. Belediyelerimiz de bu yönde katkılarını bu yıl da sunacak.”






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA