18 Nisan 2024 Perşembe


11:33   UZMAN ERBAŞLARIN SÖZLEŞMESİNİN FESHİ...ANAYASA MAHKEMESİ, TAKSİRLİ SUÇLARDA SÖZLEŞMENİN FESHİNİ ÖNGÖREN YASA HÜKMÜNÜ İPTAL ETTİ   11:23   HAKKINDA 10 YIL 5 AY HAPİS CEZASI BULUNAN FEHMİ ORAL MEŞE HAVALİMANINDA YAKALANDI   11:21   DENİZ YÜCEL: "DÜNYANIN MÜLTECİ KAMPI, ÇÖP KONTEYNERİ OLDUĞUMUZ YETMEDİ, ŞİMDİ DE ÖLÜM ÜLKESİ OLDUK"   11:19   METEOROLOJİ, 13 İLDE KUVVETLİ RÜZGAR VE KISA SÜRELİ FIRTINA UYARISI YAPTI   11:06   MERSİN ÜNİVERSİTESİ HEYETİNDEN MTOSB’YE ZİYARET   11:05   GAMZE TAŞÇIER`DEN 1 MAYIS ÇAĞRISI: "TAKSİM MEYDANI BAŞTA OLMAK ÜZERE MEYDANLARDA OLACAĞIZ"   11:04   CHP TBMM GRUP MÜDÜRÜ LEVENT BAYRAKTAR HAYATINI KAYBETTİ   11:03   TÜİK: ŞUBAT AYINDA TAVUK YUMURTASI ÜRETİMİ YÜZDE 5,7 AZALARAK 1,73 MİLYAR ADET OLDU   11:01   ÖZGÜR ÖZEL: "GRUP MÜDÜRÜMÜZ, ÇALIŞMA ARKADAŞIMIZ LEVENT BAYRAKTAR`A ALLAH`TAN RAHMET, AİLESİNE BAŞSAĞLIĞI DİLİYORUM"   10:49   ÖZGÜR KARABAT, KONUT SATIŞLARINDAKİ ARTIŞA DİKKAT ÇEKTİ: “KISMİ FİYAT DÜŞÜŞLERİNİ FIRSAT BİLENLER BU KOŞULLARDA SERVETLERİNE SERVET KATMAYA DEVAM EDİYOR”   10:46   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, TARSUS-MERSİN ARASINDA SEFER SAYISINI ARTIRDI   10:19   EMEKLİLERDEN VEDAT IŞIKHAN`A: BİZ BUNUN CEVABINI SANDIKTA VERDİK. OLMAZSA BİR DAHAKİ SANDIKTA TAMAMEN VERİRİZ   10:18   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`İN EVDE SAĞLIK VE BAKIM HİZMETLERİ TOROSLARIN ETEKLERİNE KADAR ULAŞIYOR   01:24   TOKAT`IN SULUSARAY İLÇESİNDE 4.7 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM MEYDANA GELDİ   01:18   ÖZGÜR ÖZEL STRAZBURG`TA AKPM BAŞKANI ROUSSOPOULOS VE ESKİ YUNANİSTAN BAŞBAKANI ÇİPRAS İLE GÖRÜŞTÜ.   22:57   TURİST REHBERLERİ VE SEYAHAT ACENTELERİNE İLİŞKİN KANUN TEKLİFİ, TBMM GENEL KURULU`NDA KABUL EDİLDİ   19:23   CHP`NİN "15 TEMMUZ`DA DAĞITILAN SİLAHLAR VE SONRASINDA OLUŞAN MAFYA DÜZENİ ARAŞTIRILSIN" ÖNERİSİ AKP VE MHP OYLARIYLA REDDEDİLDİ   19:09   CHP, 20-21 NİSAN`DA "YEREL YÖNETİMLER ÇALIŞTAYI" DÜZENLEYECEK   17:19   KOBANİ DAVASI’NDA TUTUKLU SANIKLARIN TUTUKLULUĞUNUN DEVAMINA KARAR VERİLDİ   16:37   CHP`Lİ BAŞARIR: "ERDOĞAN-ÖZEL GÖRÜŞMESİNE İLİŞKİN BANA ULAŞAN BİR TAKVİM YOK. İKİ GENEL BAŞKANIN KENDİ BELİRLEYECEĞİ BİR TAKVİM OLACAK"  
 
     
   

MARMARİS HALKI SİNPAŞ`IN ÇED TOPLANTISINI PROTESTO ETTİ, TOPLANTI YAPILAMADI: “MİLLİ PARKIMIZI SİNPAŞ`A VERMEYECEĞİZ”


Muğla`nın Marmaris ilçesinde Sinpaş GYO tarafından yapılması planlanan otel projesiyle ilgili Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) bilgilendirme toplantısı, bölge halkının itirazı üzerine yapılamadı. Marmaris Kent Konseyi Başkanı Ufuk Beytekin, İtirazlarımızı dile getirdik ve bu toplantının gerçekleşmemesini sağladık. Bugün yapılamayan bu hukuksuz toplantı hakkında gerekli girişimleri savcılık kanalıyla yapacağız. Milli parkımızı Sinpaş`a vermeyeceğiz” dedi.

 

Tarih : 24 Eylül 2022 Cumartesi 14:11   Okunma : 262

ESMA TURAN

Muğla`nın Marmaris ilçesinde Sinpaş GYO tarafından yapılması planlanan otel projesiyle ilgili Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) bilgilendirme toplantısı, bölge halkının itirazı üzerine yapılamadı. Marmaris Kent Konseyi Başkanı Ufuk Beytekin, İtirazlarımızı dile getirdik ve bu toplantının gerçekleşmemesini sağladık. Bugün yapılamayan bu hukuksuz toplantı hakkında gerekli girişimleri savcılık kanalıyla yapacağız. Milli parkımızı Sinpaş`a vermeyeceğiz” dedi.

Marmaris`e bağlı İçmeler Mahallesi, Kızılkum mevkiinde Kızılbük Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Anonim Şirketi tarafından, 206 odalı otel ve 1323 adet devremülk projesi yapılması planlanıyor. Projeye ilişkin çevrecilerin açtığı davada Muğla 3. İdare Mahkemesi`nce görevlendirilen bilirkişi heyeti, tesis için yürütülen çalışmaların Milli Park`ı, kıyıyı, ormanı ve endemik türleri tahrip ettiği yönünde görüş bildirmiş; mahkeme "ÇED gerekli değildir" kararının iptaline karar vermişti. Şirket ise mahkemenin “ÇED gerekli değildir” kararının iptaline ilişkin temyiz yoluna gitti. Şirket, mahkemenin aldığı kararın bozulmasının yanı sıra yürütmenin durdurulması talebiyle Danıştay`a da başvurdu. Danıştay 6`ncı Dairesi, yürütmenin durdurulması istemini oybirliğiyle reddetti.

VATANDAŞLAR TOPLANTIYA İTİRAZ ETTİ

Söz konusu proje için Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) Yönetmeliği`nce bugün için halkı bilgilendirmek, görüş ve önerilerini almak için “Halkın Katılımı Toplantısı” düzenleneceği açıkladı. Dün sabah saatlerinde şirket tarafından getirilen Sinpaş Kızılbük GYO çalışanları ile Marmaris Kent Konseyi ve Ekolojik Mücadele Komitesi, MUÇEP temsilcileri, çevre örgütleri temsilcileri, çeşitli siyasi partilerin ilçe örgütleri ve bölge halkı toplantının yapılacağı okula gitti.

Bakanlık temsilcilerinin toplantıyı açtığını duyurmasının ardından söz isteyen vatandaşlar, dava sürecinin tamamlanmadığını, Danıştay`da karar aşamasında olduğunu, bu nedenle toplantı yapmanın usule aykırı olduğunu dile getirdiler. Bilirkişi raporlarının ve Mahkemenin ekoyıkım kararı verdiği bir projeyi ÇED sürecine sokmakla bakanlığın suç işlediğini, halk katılım toplantısı üzerinden bu suça meşruiyet kazandırılamayacağını, suç üzerine kurulu bir ÇED sürecinin işletilemeyeceğini söylediler. Çevreciler ve bölge halkı toplantı düzenin eşitlik ilkesine aykırı olduğunu, tarafsız olması gereken bakanlık yetkililerinin, firma temsilcileri ile birlikte sahnede oturarak halkın üzerinde tahakküm kuran bir pozisyondan toplantıyı yürütemeyeceklerini belirtti.

Salonda yoğun protesto ve itirazlar devam ederken, şirket yetkilisi tarafından dolaştırılan ve yalnızca işçilere imzalattırılan kağıtla bakanlık yetkililerinin tutanak düzenlediğinin fark edilmesi üzerine vatandaşlar tutanağın bir kopyasının kendilerine verilmesini, itirazlarının tutanağa geçirilmesini talep ettiler. Tutanak gelinceye kadar salonda oturma kararı alan vatandaşlar, bakanlık yetkililerinin tutanakla birlikte arka kapıdan binayı terk ettiğini dile getirdi. Yapılmayan toplantı sonrasında okul önünde konuşan Marmaris Kent Konseyi Başkanı Ufuk Beytekin, şunları söyledi:

“Bu toplantı; bizim taleplerimiz, itirazlarımız, hukuki dayanaklar göstererek yaptığımız itirazlar sonucunda yapılamadı. İl Müdürlüğünden gelen görevli arkadaşlar apar topar kalkarak gittiler. Bize bir tutanak bırakmadılar. Bu tutanağı bize teslim etmeleri gerekiyordu. Yapılamadığına, hukuksuz olduğuna, avukatlarımız tarafından yapılan itirazların kayda geçip, o tutanağın bize verilmesi gerekiyordu.

“İNŞAAT TAKIR TAKIR ÇALIŞIYOR”

Bu müracaat zaten tamamen hukuka aykırı, gerçek olmayan bilgilerle dolu diyebiliriz. Burada bakanlığa bir çift laf söylemek istiyoruz. Bu bakanlık bu şirkete `dinamit kullanıyorsun sen milli parkta ve kıyıları dolduruyorsun, yol açıyorsun` diye ceza kesen bakanlık. Bu devletin bilirkişi raporları var, bu milli parkı 25 dönüm tahrip ettiğine dair. Belediyenin veya kaymakamlığın, ilgili kurumların tutanakları var, `inşaat yasağında çalıştığına dair ve kararından sonra güya mühürlenen inşaatın hala çalıştığına dair. Takır takır inşaat çalışıyor. Buna rağmen bakanlık apar topar bir şey yapmaya çalışıyor hukuksuz olarak. Buna müsaade etmedik. İtirazlarımızı dile getirdik ve bu toplantının gerçekleşmemesini sağladık.

“BU MÜCADELEYİ SONUNA KADAR SÜRDÜRECEĞİZ”

Halk katılım toplantısı zaten komediydi. Burada aslında Marmaris halkı olmak zorunda. Yani Marmaris`teki bir projeye, Marmaris halkının bilgilendirilmesi için yapılan bir projeydi. Fakat Sinpaş buraya çalışan bütün emekçi arkadaşlarımızı yığmış. Çünkü garibanlar maaşlı çalışıyor mecbur gelecekler. Zorunlu tutmuş buraya getirmişler. Bununla bir çare elde edemeyeceklerini hala anlamıyorlar. Bu şirket, Ben yaparım cezamı kesiyorsunuz? İptal ettiririm. İptal ettiremezsem ödetirim. Gidin polis çağırın, gidin nereye şikayet ediyorsanız edin` mantığı ve küstahlığıyla hala aynı kafayla bu işleri yapabileceğini zannediyor. Biz buna müsaade etmiyoruz arkadaşlar, mücadeleyi sürdürüyoruz. Bugün yapılamayan bu hukuksuz toplantı hakkında gerekli girişimleri savcılık kanalıyla yapacağız. Bütün Marmarisleri Sinpaş eylemlerinde desteğe bekliyoruz. Bu mücadeleyi sonuna kadar sürdüreceğiz. Milli parkımızı Sinpaş`a vermeyeceğiz.”

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA