24 Nisan 2024 Çarşamba


15:33   BAŞKAN YILDIZ, ÇOCUKLARIN BAYRAM SEVİNCİNİ PAYLAŞTI   15:32   DÜNYA ÇOCUKLARI 23 NİSAN’I YENİŞEHİR SOKAKLARINDA KUTLADI    12:02   BURHANETTİN BULUT`TAN KAMU HARCAMALARINDA TASARRUF ÇAĞRISI YAPAN ERDOĞAN`A SESLENDİ   11:41   DEM PARTİLİ ASLAN, BAKAN ÖZHASEKİ`YE CİZRE BELEDİYESİ`NİN KAYYIMDAN KALAN BORÇLARINI SORDU   11:41   TCMB: KISA VADELİ DIŞ BORÇ STOKU YÜZDE 0,9 ORANINDA AZALIŞLA 173,6 MİLYAR DOLAR OLDU   11:24   MEZİTLİ, 23 NİSAN`I EMİR CAN İĞREK`LE KUTLADI    11:01   TCMB: KONUT FİYAT ENDEKSİ ŞUBATTA YÜZDE 2,2 ARTTI. İSTANBUL`DA ORTALAMA METREKARE FİYATI 45 BİN 420 TL OLDU   10:05   MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI: “FIRAT KALKANI BÖLGESİNDE 4PKK/YPG`Lİ TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ"   09:14   VAHAP SEÇER: “ÇOCUKLARA BAYRAMI LAYIK GÖREN MUSTAFA KEMAL ATATÜRK`E ŞÜKRANLARIMIZI SUNUYORUZ”   23:29   İMAMOĞLU: “HİÇ KİMSEYE ÇOCUKLARIMIZIN, GENÇLERİMİZİN HAKKINI YEDİRMEYECEĞİZ”   23:12   23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI, TBMM`DE DÜZENLENEN RESEPSİYONLA KUTLANDI   22:50   CHP GENEL BAŞKANI ÖZEL: "ERKEN SEÇİMİ MİLLET İSTEMEDEN BEN İSTEMEYECEĞİM"   22:28   BAHÇELİ`NİN ``DEM PARTİ KAPATILSIN`` AÇIKLAMASI.. ADALET BAKANI TUNÇ: “DEM PARTİ DE TERÖRÜ DESTEKLEYEN FAALİYETLERDE BULUNURSA KAÇINILMAZ OLUR``   22:14   FATİH ERBAKAN: "AKP`YE BİZ KAYBETTİRMEDİK, BAZI YERLERDE MHP KAYBETTİRDİ"   21:55   ERDOĞAN İLE ÖZGÜR ÖZEL`İN BAŞ BAŞA GÖRÜŞME ÖNCESİ İLK TEMASI... CHP GRUP BAŞKAN VEKİLİ EMİR: "SICAK BİR SOHBETTİ"   21:46   KURTULMUŞ`TAN ÖZEL`İN ``ÖNCE MEVCUT ANAYASA`YA UYULMALI`` SÖZLERİNE YANIT: "MÜHİM OLAN FİKİRLERİN AÇIK YÜREKLİLİKLE ORTAYA KONMASI"   21:05   AKP GENEL BAŞKANI ERDOĞAN İLE ÖZGÜR ÖZEL ARASINDA İLK TEMAS....   21:04   AKP GENEL BAŞKANI VE CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: "ÖZGÜR ÖZEL`İN RANDEVU TALEPLERİ OLDU. İNŞALLAH KISA SÜREDE BİR ARAYA GELİŞİ GERÇEKLEŞTİRİRİZ"   20:14   TAKSİM`DE 1 MAYIS KUTLAMALARINA İZİN VERİLMEMESİ... BAKAN YERLİKAYA: "YASAK YOK, KISITLAMA VAR"   19:21   ÖZGÜR ÖZEL`DEN, 10. CUMHURBAŞKANI AHMET NECDET SEZER`E `TEŞEKKÜR" ZİYARETİ  
 
     
   

AKDENİZ ZABITASI ZİNCİR MARKETLERİ DENETLEDİ


Akdeniz Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, halk arasında ‘3 harfli marketler’ olarak bilinen zincir AVM’lerde denetim yaptı. Yapılan kontrollerde son kullanma tarihi geçmiş, küflenmiş ve gramajı eksik bazı gıda ürünlerine rastlanırken bu işyerleri hakkında yasal işlem yapıldı.

 

Tarih : 5 Aralık 2022 Pazartesi 20:33   Okunma : 192

Akdeniz Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, halk arasında ‘3 harfli marketler’ olarak bilinen zincir AVM’lerde denetim yaptı. Yapılan kontrollerde son kullanma tarihi geçmiş, küflenmiş ve gramajı eksik bazı gıda ürünlerine rastlanırken bu işyerleri hakkında yasal işlem yapıldı.

Akdeniz Belediyesi, halk sağlığını korumak amacıyla gıda satışı yapan işyerlerine yönelik kontrollerini aralıksız sürdürüyor. Zabıta Müdürlüğü ekipleri, son olarak ilçe sınırlarında faaliyet gösteren zincir AVM’lerde sıkı bir denetim yaptı. Özellikle vatandaşların tüketimine sunulan gıda ürünlerini kontrol eden ekipler, son kullanma tarihi geçmiş süt ürünleri ile küflenmiş, gramajı eksik gıda ürünlerine rastladı. Tarihi geçmiş ve küflü ürünlere el konulurken bu işyerlerine idari para cezası yazıldı.

“En yoğun şikâyet konusu etiket ile kasadaki fiyat uyuşmazlığı”

Denetimler hakkında bir açıklama yapan Akdeniz Belediyesi Zabıta Müdürü Ufuk Sivaslıoğlu, özellikle gıda üretimi ve satışı yapan işyerlerine yönelik aralıksız uygulama yaptıklarını ifade ederek; “Kontrol ettiğimiz konuların başında, raftaki etiket fiyatı ile kasadaki etiket fiyatının uyuşup uyuşmadığı çünkü vatandaşlarımızdan gelen en fazla şikâyet konusu budur. İkinci konu ise fahiş fiyat uygulamalarıdır. Bunun da tabi daha önceki faturalara bakarak kontrolünü sağlıyoruz. Bir de tarihi geçmiş ürünlere ve işyerinin genel temizliğine bakıyoruz. Bugünkü denetimlerimizde tarihi geçmiş ve eksik gramajlı ürünler tespit ettik ve cezai işlem uyguladık. Vatandaşlarımızın da duyarlı olmalarını istiyoruz. Denetimlerimiz aralıksız devam edecek” diye konuştu.

Sivaslıoğlu, bazı marketlerin kimi zaman ‘indirim’ adı altında da vatandaşları aldatabildiğini kaydederek, bu tür durumlarda işyerinin kapatılmasına dek cezai işlem uygulanabildiğini sözlerine ekledi. 

 

 

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA