25 Nisan 2024 Perşembe


23:21   DENİZ YAVUZYILMAZ: "KUVEYTTÜRK`TE YÖNETİM KURULU ÜYESİ DE OLAN KÜLTÜR VE TURİZM BAKAN YARDIMCISI ALPASLAN`IN TOPLAM MAAŞI 801 BİN TL"   22:13   İYİ PARTİLİ UZ`UN KURULTAY DELEGE LİSTESİNDE USULSÜZLÜK YAPILDIĞI GEREKÇESİYLE ÇANKAYA 4. İLÇE SEÇİM KURULU`NA YAPTIĞI İTİRAZ REDDEDİLDİ   21:29   GEZİ İÇİN ADALET NÖBETİ`NİN İKİNCİ YIL DÖNÜMÜNDE İZMİR`DEN ADALET ÇAĞRISI: "HUKUKSUZLUĞA SON VERİN"   20:21   İYİ PARTİ`NİN 5 OLAĞANÜSTÜ KURULTAYI`NA DELEGELER, İL VE İLÇE YÖNETİCİLERİ İLE ESKİ MİLLETVEKİLLERİ DIŞINDA KATILIMCI ALINMAYACAK   19:42   SEZGİN TANRIKULU: "AKP`NİN KAYYUM UYGULAMASI, SİYASİ BİR KÖTÜLÜK OLARAK TARİHE GEÇECEK"   19:24   HASAN ÖZTÜRK, BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ`NİN BORCUNUN 20 MİLYON TL`NİN ÜZERİNDE OLDUĞUNU AÇIKLADI   18:52   GÖLBAŞI BELEDİYE BAŞKANI ODABAŞI, BELEDİYENİN BORCUNUN 1 MİLYAR 60 MİLYON 485 BİN TL OLDUĞUNU AÇIKLADI   18:43   AVUKATLAR 27 NİSAN`DA ANKARA`DA "BÜYÜK SAVUNMA MİTİNGİ"NE HAZIRLANIYOR... ANKARA BARO BAŞKANI KÖROĞLU: "BU MİTİNG AVUKATLARIN EKONOMİK ANLAMDA BÜYÜK ÇIKMAZA SÜRÜKLENMESİ NEDENİYLE DÜZENLENİYOR"   18:10   TBMM GENEL KURULU`NDA CHP VE MHP ARASINDA `MANİSA` TARTIŞMASI   18:01   KÜTAHYA BELEDİYE BAŞKANI KAHVECİ ESKİ BORÇLARI BELEDİYE BİNASINA ASTI   17:33   "TAKSİMETRELERİ KURUN, GELİYOR MURAT KURUM" SÖZLERİYLE GÜNDEM OLAN İTEO BAŞKANI EYÜP AKSU İMAMOĞLU`NU ZİYARET ETTİ   17:23   DEM PARTİ BATMAN İL BAŞKANLIĞI`NA OPERASYON   16:41   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ`NİN ‘23 NİSAN ULUSLARARASI ÇOCUK FESTİVALİ` GALA YEMEĞİYLE SONA ERDİ   16:25   10 EKİM GAR KATLİAMI DAVASINDA VERİLEN ARA KARARA TEPKİ: "BU KATLİAM GÖZ GÖRE GÖRE GELDİ"   15:33   BAŞKAN YILDIZ, ÇOCUKLARIN BAYRAM SEVİNCİNİ PAYLAŞTI   15:32   DÜNYA ÇOCUKLARI 23 NİSAN’I YENİŞEHİR SOKAKLARINDA KUTLADI    15:31   YANIKÖMEROĞLU`NUN KATILIMIYLA CHP`NİN MİLLETVEKİLİ SAYISI 126 OLDU   15:26   AYM KARARINA RAĞMEN TAKSİM`İN İŞÇİLERE KAPATILMASINA TEPKİ GÖSTEREN ÇERKEZOĞLU: MİLYONLARIN GÖZÜ KULAĞI TAKSİM 1 MAYIS ALANINDA OLACAK   15:23   ÖZGÜR ÖZEL: “BU ÜLKEDE EĞER DEVLET OLACAKSA EN ÜSTTEKİ CUMHURBAŞKANINDAN EN SADE VATANDAŞA KADAR HERKES BU ANAYASA`YA BAĞLI OLACAK”   15:17   YARGITAY 23 TURDUR BAŞKANINI SEÇEMİYOR… SEÇİMİN YARIN YAPILACAK 24. TURUNDA MUHSİN ŞENTÜRK VE ÖMER KERKEZ YARIŞACAK  
 
     
   

BOĞAZİÇİLİ ÖĞRENCİLERİN DAVASINDA KARAR ÇIKTI: ÖĞRENCİLERİN TAMAMI 1 YIL İLA 2 YIL 6`ŞAR AY ARASINDA DEĞİŞEN HAPİS CEZALARINA ÇARPTIRILDI


Boğaziçi Üniversitesi`nde rektör atamaları dolayısıyla başlatılan protestolar kapsamında Rektör Naci İnci`nin makam aracının üstüne çıktıkları iddiasıyla yargılanan 14 öğrencinin tamamı hapis cezasına çarptırıldı. Öğrencilerden 12`si hakkında birer yıl, Eftelya Koyuncu hakkında 2 yıl 2 ay, Ersin Berke Gök hakkında ise 2 yıl 6 ay hapis cezası verildi. 

 

Tarih : 3 Şubat 2023 Cuma 17:13   Okunma : 273

GAYE ŞEYMA CAN

Boğaziçi Üniversitesi`nde rektör atamaları dolayısıyla başlatılan protestolar kapsamında Rektör Naci İnci`nin makam aracının üstüne çıktıkları iddiasıyla yargılanan 14 öğrencinin tamamı hapis cezasına çarptırıldı. Öğrencilerden 12`si hakkında birer yıl, Eftelya Koyuncu hakkında 2 yıl 2 ay, Ersin Berke Gök hakkında ise 2 yıl 6 ay hapis cezası verildi. 

Boğaziçi protestoları kapsamında gözaltına alınan ve aralarında Rektör Naci İnci`nin makam aracının üstüne çıktıkları iddiasıyla 90 gün tutuklu kalan Ersin Berke Gök ve Caner Perit Özen`in de bulunduğu 14 öğrencinin yargılandığı davaya İstanbul 22. Asliye Ceza Mahkemesi`nde devam edildi. Duruşmaya CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, HDP milletvekilleri Musa Piroğlu ve Züleyha Gülüm de izleyici olarak katıldı. 

AVUKATLAR ESASA İLİŞKİN SAVUNMA YAPMADI, SALONA ÇEVİK KUVVET ÇAĞRILDI 

Duruşmada sanık avukatlarına esasa ilişkin mütalaaya karşı savunma yapıp yapmayacakları soruldu. Sanık avukatlarından biri, bu aşamada usulsüzlük olduğu gerekçesiyle savunma yapamayacaklarını söyledi. Hakim avukatlara yeniden esasa ilişkin mütalaaya karşı savunma yapıp yapmayacaklarını sordu. Daha sonra aynı sanık avukatı, duruşmanın düzenini bozduğu gerekçesiyle uyarıldı. Bunun üzerine avukatlar reddi hakim talebinde bulundu. Bu talep daha önce de reddedildiğinden aynı gerekçeyle mahkemece reddedildi. O sırada hakim, aynı avukatın duruşma düzenini bozduğu gerekçesiyle dışarı çıkarılmasına hükmetti, avukat dışarı çıkmayınca salona güvenlik görevlileri ve çevik kuvvet ekipleri çağırıldı. O sırada izleyiciler de alkışlarla tepki gösterdi, mahkeme tarafından izleyicilerin de dışarı çıkarılmasına karar verildi. Daha sonra hakim yeniden esasa ilişkin savunmaları sordu, avukatlar aynı şekilde yanıt verince hakim, sanık avukatlarının esasa ilişkin mütalaaya karşı savunma yapmadıkları gerekçesiyle hükmü açıkladı.

SANIKLAR 1 YIL İLE 2 YIL 6 AY ARASINDA DEĞİŞİK ORANLARDA HAPİS CEZASINA ÇARPTIRILDI 

Duruşmada kararını açıklayan hakim, 14 sanığın da "Kanunlara aykırı biçimde toplantı ve gösteri yürüyüşüne katılma" suçundan 6`şar ay, "görevi yaptırmama" suçundan 6`şar ay hapis cezasına çarptırıldığını bildirdi. Hakim, Eftelya Koyuncu`nun ayrıca "kamu görevlisine hakaret" suçundan 1 yıl 2 ay, Ersin Berke Gök`ün de "kamu malına zarar vermek" suçundan 1 yıl 6 ay hapisle cezalandırılmalarına hükmetti. Toplamda 12 sanık 1 yıl, Eftelya Koyuncu 2 yıl 2 ay, Ersin Berke Gök 2 yıl 6 ay hapis cezasına çaptırıldı. 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA