19 Nisan 2024 Cuma


11:08   AVUKATLAR YÜRÜYÜŞ YAPACAK, "AVUKATLAR İÇİN DE ADALET" DİYECEK   10:45   ELAZIĞLI ÜRETİCİ: "PEYNİR ALAMAYAN VATANDAŞLAR MERDİVEN ALTINDA ÜRETİLEN PEYNİRE YÖNELİYOR"   10:32   KREDİ KARTI BORÇLARI PATLAYAN VATANDAŞLARDAN İKTİDARA: "EKONOMİYİ DÜZELTMEK İÇİN SARAYDAN BAŞLA, UÇAK İNMEYEN HAVALİMANLARINDAN, GEÇİLMEYEN KÖPRÜLERDEN BAŞLA"   09:44   MERSİN BÜYÜKŞEHİR ZABITA EKİPLERİ, YAZ SEZONUNA HAZIR   09:09   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`DEN BİR İLK: 23 NİSAN ULUSLARARASI ÇOCUK FESTİVALİ   08:23   NACİ GÖRÜR: "ERKEN UYARI SİSTEMİ HAYAT KURTARMAZ, HAYAT KURTARACAK OLAN KENTİ DEPREME HAZIRLAMAKTIR"   01:28   TOKAT`IN SULUSARAY İLÇESİNDE 4.1 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM   22:43   TOKAT SULUSARAY`DA 4.4 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM MEYDANA GELDİ   16:27   CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL, DİSK GENEL BAŞKANI ÇERKEZOĞLU İLE BİR ARAYA GELDİ   16:21   AKP`DEN CHP`YE GEÇEN ELBİSTAN BELEDİYESİ`NİN BORCU 334 MİLYON 921 BİN TL OLARAK AÇIKLANDI   16:07   AB KOMİSYON ÜYESİ KYRIAKIDES, AB-TÜRKİYE YÜKSEK DÜZEYLİ SAĞLIK DİYALOĞU`NA KATILMAK ÜZERE ANKARA`DA   15:45   ÖZGÜR ÖZEL`DEN CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN`A: "SEÇMENİN MEKTUBUNU BALKONDA OKUYUP GRUPTA MASAL OKUMAK DERS ALMAMAK DEMEKTİR. O DERSİ MİLLETİMİZ VERİR"   15:34   AKBELEN`DE MADEN SAHASINDAKİ PATLAMALAR NEDENİYLE HER YER TOZ DUMAN... İKİZKÖYLÜ VATANDAŞ: "ŞU ANDA NEFES ALAMIYORUZ"   15:20   ÖZGÜR ÖZEL: ``VİZE SERBESTİSİNİN ÖNÜNDEKİ ÜÇ ENGELİ AŞMAK, CHP İKTİDARINDA 15 GÜNLÜK İŞTİR"   15:04   CHP`Lİ ÜÇ BELEDİYE DAHA BORÇ AÇIKLADI   14:32   TOROSLAR BELEDİYESİ’NDEN YOLLARA YENİ DOKUNUŞ   14:24   ÖZGÜR ÖZEL, CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN İLE GÖRÜŞMEYE İLİŞKİN : "ÇOK GECİKMEZ``   14:04   HAZİNE VE MALİYE BAKANI MEHMET ŞİMŞEK: ``GELİR BEYANNAMESİ VERMEYEN 400 BİNDEN FAZLA MÜKELLEF TESPİT ETTİK``   13:58   İYİ PARTİLİ KARAKAŞ, DÜNYA BANKASI KREDİSİNE TÜRKİYE`NİN 11 BİN SURİYELİ SIĞINMACIYA TARIMDA KADRO VERİLMESİ ŞARTI KONULDUĞUNU AÇIKLADI. AK PARTİLİ ZENGİN YALANDI, KARAKAŞ BELGE YAYINLADI   13:54   SEZAİ KARAKOÇ`UN "SOLCULAR ŞEYTAN, SAĞCILAR ALLAH TOPLULUĞU" İFADELERİNİN YER ALDIĞI KİTABININ OKULLARDA DAĞITILMASINA SAVCILIKTAN `SORUŞTURMAYA YER OLMADIĞI` KARARI  
 
     
   

İZMİR TABİP ODASI BAŞKANI KAYNAK, İZMİR ŞEHİR HASTANESİ`NİN AÇILIŞININ BİR KEZ DAHA ERTELENMESİNİ DEĞERLENDİRDİ: “AÇILIŞ TÖRENİ YAPILMASI TÜMÜYLE İKTİDARIN SAĞLIK SİSTEMİNE BİR OY DERLEME ENSTRÜMANI OLARAK BAKMASIYLA İLİNTİLİ”


İzmir Şehir Hastanesi`nin, daha önce 17 Şubat olarak açıklanan açılışı, bir kez daha ertelendi. İzmir Tabip Odası Başkanı Süleyman Kaynak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan`ın da katılacağının belirtildiği açılışın ertelenmesini; “Sağlık sistemi, iktidar partisinin gözünde sadece oy toplamak için kullanılan enstrüman gibi. Örneğin İzmir Bayraklı Şehir Hastanesi. Hastanenin açılması değil ama bir açılış töreni yapılması tümüyle iktidarın sağlık sistemine bir oy kaynağı, siyasi bir enstrüman, oy derleme enstrümanı olarak bakmasıyla ilintilidir diyebiliriz” sözleri ile değerlendirdi.

 

Tarih : 4 Şubat 2023 Cumartesi 11:07   Okunma : 261

KERİM UĞUR

İzmir Şehir Hastanesi`nin, daha önce 17 Şubat olarak açıklanan açılışı, bir kez daha ertelendi. İzmir Tabip Odası Başkanı Süleyman Kaynak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan`ın da katılacağının belirtildiği açılışın ertelenmesini; “Sağlık sistemi, iktidar partisinin gözünde sadece oy toplamak için kullanılan enstrüman gibi. Örneğin İzmir Bayraklı Şehir Hastanesi. Hastanenin açılması değil ama bir açılış töreni yapılması tümüyle iktidarın sağlık sistemine bir oy kaynağı, siyasi bir enstrüman, oy derleme enstrümanı olarak bakmasıyla ilintilidir diyebiliriz” sözleri ile değerlendirdi.

2018 yılında tamamlanması planlanan, ancak açılamayan İzmir Şehir Hastanesi`nin açılması için açıklanan 17 Şubat 2023 tarihi de ertelendi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan`ın katılacağının belirtildiği açılış töreninin ertelenmesini İzmir Tabip Odası Başkanı Süleyman Kaynak, ANKA Haber Ajansı`na değerlendirdi.

Kaynak, AKP`nin sağlık sistemine oy toplamak için kullanılan bir enstrüman olarak baktığını belirtti ve “Şu anki kamu yönetimi ve iktidar partisi, aslında sağlık sistemine ‘insanlara sağlık hizmeti verelim` düşüncesiyle sağlık hizmetlerini yürüten bir düşünceye sahip değil. Sağlık sistemi, iktidar partisinin gözünde sadece oy toplamak için kullanılan enstrüman gibi. Örneğin İzmir Bayraklı Şehir Hastanesi. Hastanenin açılması değil ama bir açılış töreni yapılması tümüyle iktidarın sağlık sistemine bir oy kaynağı, siyasi bir enstrüman, oy derleme enstrümanı olarak bakmasıyla ilintilidir diyebiliriz” dedi.

“BU AÇILIŞ GERÇEK BİR AÇILIŞ OLMAZ”

Şehir Hastanesi`nin 2013 yılında projelendirildiğini ve 2018 yılında da tamamlanmasının planlandığını, 5 yıldır hala bitirilemediğini ve açılışının defalarca ertelendiğini de hatırlatan Kaynak şu anda bir açılış yapılsa dahi bunun gerçek bir açılış olmayacağını belirtti. Kaynak, şunları söyledi:

“Yakın zamana kadar ara ara bu hastanenin açılışı ile ilgili bazı haberler yayınlandı. Önümüzdeki günlerde Şehir Hastanesi`nin açılacağına ilişkin duyumlar artmaya başladı. Fakat bu açılışın da gerçek bir açılış olacağı kanaatinde değiliz. Bunun sadece açılış töreni olduğunu düşünüyorum. Hastanenin çalıştırılmasının çok mümkün olamayacağını görüyoruz ve değerlendiriyoruz. Birincisi bu hastane 2 bin 60 yataklı bir kompleks olarak planlanıp projelendirildi. Hastanenin çok büyük bir kısmında hala inşaat devam ediyor. Dolayısıyla bu açılışın gerçek bir açılış olmayacağını buradan anlıyoruz. İkincisi… 2 bin 60 yataklı bir hastanenin esas olarak, hekim olarak 2 bin 500 pratisyen ve uzman hekim ihtiyacı vardır. Hemşire olarak ta 3 bin 500 hemşireye ihtiyaç vardır. Sağlık Bakanlığı`nın yatak başına vermiş olduğu bir takım mevzuata ilişkin veriler vardır. Bu verilere bakarak böyle bir hastanenin gerçek anlamda çalıştırılabilmesi için hekim ve hemşire olmak üzere en az 6 bin civarında tıbbi personele ihtiyacı vardır. Bunun yanı sıra da yaklaşık 50 ayrı branşta meslek grubunun böyle bir hastanenin çalışması için istihdam edilmesi gerekmektedir. Bunun içerisinde şoföründen temizlik görevlisine, çamaşırhane görevlisinden güvenliğine kadar pek çok meslek grubu böyle bir hastanenin canlı kalması ve hizmete devam ettirmesi için gereklidir. Bir kere böyle bir iş gücünün bu hastanede kullanılabilirliği kısa vadede görülmemektedir”

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

1.VİDEO 

İZMİR TABİP ODASI BAŞKANI SÜLEYMAN KAYNAK RÖPORTAJ

2.VİDEO

İZMİR ŞEHİR HASTANESİ ARŞİV GÖRÜNTÜ

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA