20 Nisan 2024 Cumartesi


16:18   CHP`NİN TBMM GRUP AMİRİ BAYRAKTAR İÇİN CENAZE TÖRENİ DÜZENLENDİ   15:51   YOZGAT`TA DEPREMDEN HASAR GÖREN BİNALARLA İLGİLİ HASAR TESPİT ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR   15:22   YENİŞEHİR DÜNYA VE AVRUPA TRİATLON YARIŞLARINA HAZIR    14:53   CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL BAŞKANLIĞINDA YAPILAN MYK TOPLANTISI SONA ERDİ   14:39   AYM, İZİNSİZ BİLDİRİ DAĞITAN, AFİŞ ASAN ÖĞRENCİLERE DİSİPLİN CEZASI GETİREN YÖK KANUNU MADDESİNİ İPTAL ETTİ   13:32   ÖMER FETHİ GÜRER: ET VE SÜT KURUMU ETE YAPTIĞI ZAMLARI GERİ ALMALIDIR   12:52   CHP TOKAT MİLLETVEKİLİ KADİM DURMAZ: "DEPREM KAPIMIZA DAYANDI HÂLÂ ÖNLEM YOK"   12:45   İLİÇ`TE BİR MADENCİNİN DAHA CESEDİNE ULAŞILDI   12:37   TOKAT SULUSARAY`DA YAŞANAN DEPREM YOZGAT`IN BAZI İLÇELERİNDE DE HASARA NEDEN OLDU   12:10   İZMİR`DE 4,5 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM... İZMİR VALİSİ ELBAN AÇIKLAM YAPTI   11:56   AKP`DEN GÖREVİ DEVRALAN CHP`Lİ MAZGİRT BELEDİYE BAŞKANI TAYHAVA BELEDİYENİN BORCUNU AÇIKLADI   11:08   AVUKATLAR YÜRÜYÜŞ YAPACAK, "AVUKATLAR İÇİN DE ADALET" DİYECEK   10:45   ELAZIĞLI ÜRETİCİ: "PEYNİR ALAMAYAN VATANDAŞLAR MERDİVEN ALTINDA ÜRETİLEN PEYNİRE YÖNELİYOR"   10:32   KREDİ KARTI BORÇLARI PATLAYAN VATANDAŞLARDAN İKTİDARA: "EKONOMİYİ DÜZELTMEK İÇİN SARAYDAN BAŞLA, UÇAK İNMEYEN HAVALİMANLARINDAN, GEÇİLMEYEN KÖPRÜLERDEN BAŞLA"   10:23   İZMİR`DE ATAMASI YAPILMAYAN ÖĞRETMENLERDEN ERDOĞAN`A TEPKİ   09:44   MERSİN BÜYÜKŞEHİR ZABITA EKİPLERİ, YAZ SEZONUNA HAZIR   09:09   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`DEN BİR İLK: 23 NİSAN ULUSLARARASI ÇOCUK FESTİVALİ   08:23   NACİ GÖRÜR: "ERKEN UYARI SİSTEMİ HAYAT KURTARMAZ, HAYAT KURTARACAK OLAN KENTİ DEPREME HAZIRLAMAKTIR"   01:28   TOKAT`IN SULUSARAY İLÇESİNDE 4.1 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM   22:43   TOKAT SULUSARAY`DA 4.4 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM MEYDANA GELDİ  
 
     
   

AMASYA ÇAMBÜKÜ`NDE ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ PLANINA KARŞI DİRENEN KADINLAR, MAHKEMENİN DURDURMA KARARININ ARDINDAN MERA ALANLARINA MEYVE FİDAN DİKTİ


Amasya`nın Taşova ilçesine bağlı Çambükü köyünde, tarım ve hayvancılık yaptıkları mera alanlarına organize sanayi bölgesi yapılmasına karşı üç aydır direnen kadınlar, Samsun İdare Mahkemesi`nin kararının ardından, mera alanlarına meyve fidanı dikti.   

 

Tarih : 4 Şubat 2023 Cumartesi 12:21   Okunma : 319

GENÇAĞA KARAFAZLI

Amasya`nın Taşova ilçesine bağlı Çambükü köyünde, tarım ve hayvancılık yaptıkları mera alanlarına organize sanayi bölgesi yapılmasına karşı üç aydır direnen kadınlar, Samsun İdare Mahkemesi`nin kararının ardından, mera alanlarına meyve fidanı dikti.   

Samsun Bölge İdare Mahkemesi, Amasya Taşova Çambükü`ndeki mera alanlarına organize sanayi bölgesi planının yürütmesini durdurdu. Çambükü`nde yaşayan ve projeye yaklaşık üç aydır karşı çıkan kadınlar, daha önce iş makinelerinin girdiği alana yeni meyve fidanı dikti. Kadınlar fidanlarını dikerken, ‘Çambükü bizimdir bizim kalacak` sloganları attı.

"SÖKÜLEN KIRK YILLIK AĞAÇLARIMIZIN YERİNE YENİ FİDANLAR DİKİYORUZ"

Ayşe Celep, “Aşırı derecede sevindim. Bugün arazimize fidanlarımızı dikmeye geldik. Sayın Valim, sökmüş olduğun kırk yıllık ağaçlarımızın yerine bugün küçük fidanlar getirdik, onları dikeceğiz” dedi.

Bir başka kadın ise “Ben de bu fidanları on iki tane torunum için dikiyorum. Ağaçlarımızı sökenler utansın, biz yine dikeriz, vazgeçmeyiz" diye konuştu.

Başka bir kadın üretici ise, "Çambükü halkı olarak çok zor bir süreçten geçtik ama kazandık. Çambükü her ne kadar ağaçsız kalsa da biz köylü milletin efendisidir diyerek yılmadan, usanmadan toprağımızı ekmeye devam edeceğiz çocuklarımız ve geleceğimiz için" dedi. 

"TOPRAĞIMIZA KAVUŞTUK YENİDEN ÜRETECEĞİZ"

Tarlalarında yeniden çiğdemlerin filizlendiğini ifade eden bir kadın yurttaş ise, “Kepçeler bile tarlalarımızı karartamadı. Hem toprağımızı hem Yeşilırmak`ımızı hem de bütün vadimizi kurtardık. Kepçeler geldi toprağımızı kap kara yaptı. Biz buralara geldiğimiz zaman buralar dikenlikti, buraları tarla haline biz getirdik. Toprağımıza sarı çiğdemler bitiyor, bu toprağımıza vasıfsız toprak dediler ama bu toprakta yonca, arpa, buğday her şey yetişiyor. Hava soğuk olduğu halde toprağımız yemyeşil. Sayın vali buraya verimsiz toprak dedi ama burası aşırı verimli bir toprak. Biz çocuklarımızı bu toprakla okuttuk, çocuklarımızın hayallerini kararttılar. Toprağımıza kavuştuk yeniden üreteceğiz" dedi.

"BU KÖYÜ YENİDEN YEŞERTMEK BOYNUMUZUN BORCU"

Tarım alanlarına meyve fidanlarını diken kadınlar şu ifadeleri kullandı:

“Sevinçli haberi aldık toprağımıza geldik ilk fidanımızı dikiyoruz. Onlar ağaçlarımızı devirdiler biz de bugün fidanlarımızı dikiyoruz.”

“Duymayan kalmasın bu köyü yeniden yeşertmek boynumuzun borcu.”

“Torunlarım için yeniden fidanlar dikiyorum. Onlar kırdılar ama biz yeniden dikiyoruz üretmeye başladık gene sağ olsunlar var olsunlar.”

“Kaç senelik fidanlarımızı söktüler, çocuk büyütür gibi fidanlarımızı yeniden büyütürüz. Ne kadar mutlu olduğumuzu anlatamam, çok mutluyuz.”

“Bugün hayırlı bir haber aldık, kadınlar olarak Çambükü`nü yeniden yeşertmeye karar aldık.”

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA