28 Mart 2024 Perşembe


16:07   DEM PARTİ EŞ GENEL BAŞKANI TUNCER BAKIRHAN: "KÜRT OLANLAR MECLİS`TE KÜRT HALKI İÇİN MÜCADELE EDENLERDİR"   15:23   ÖĞRENCİLERE "SEÇİM" TATİLİ: 1 NİSAN PAZARTESİ GÜNÜ OKULLAR TATİL   14:25   ÖZGÜR ÖZEL: “KRİZİN ÇIKTIĞI YERE ACİL MÜDAHALE MANGAMIZ HAZIR”   14:10   TİP ÇANKAYA BELEDİYE BAŞKAN ADAYI İRFAN DEĞİRMENCİ ANKA HABER AJANSI’NI ZİYARET ETTİ   14:02   CHP İZMİR İL BAŞKANI ASLANOĞLU, “SANDIĞIN GÜVENLİ OLMAMASI AKP’NİN İŞİNE GELİYOR”   12:40   CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI TUNCER, HER KOŞULDA GENÇLERİN VE EĞİTİMCİLERİN YANINDA OLACAĞINI VURGULADI   12:36   CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, YÖRÜK KÜLTÜRÜNÜ VAR ETMEK İÇİN DESTEK İSTEDİ   12:28   EMEKLİDEN İNDİRİMLİ UÇAK BİLETİ MÜJDESİNE TEPKİ: "İNSANIN AKLIYLA ALAY EDİYORLAR"   11:37   YEREL SEÇİMLERE 3 GÜN KALDI... SEÇMEN OYUNU NASIL KULLANACAK?   11:03   TGC: GAZETECİLER SEÇİM SONUÇLARINA ENGELSİZ ULAŞABİLMELİ, İNTERNET KESİNTİSİ OLMAMASI İÇİN ÖNLEM ALINMALI   09:33   LAİKLİK MECLİSİ`NDEN KURTULMUŞ`A ``LAİKLİK GÜNÜ`` TEPKİSİ: "AÇIKTIR Kİ AKP`Lİ NUMAN KURTULMUŞ LAİKLİĞİ DEĞİL, LAİKLİĞİN TASFİYE EDİLMESİNE DÖNÜK FAALİYETLERİ KORUMA DERDİNE DÜŞMÜŞTÜR"   09:14   VAHAP SEÇER, TARSUS`TA FAALİYET GÖSTEREN STK`LARLA BİR ARAYA GELDİ   09:06   SEZGİN TANRIKULU`NDAN ERDOĞAN`IN DİYARBAKIR`DAKİ SÖZLERİNE TEPKİ: DİYARBAKIR İÇİN KÜRTLER İÇİN BİR ŞEY İFADE ETMEDİ. YENİ BİR SÜREÇ BEKLEMEK, BU KONUŞMADAN SONRA DOĞRU DEĞİL   01:25   YSK`NIN MAHALLİ İDARELER ARA SEÇİMİNE İLİŞKİN KARARI RESMİ GAZETE`DE YAYIMLANDI   21:03   YAVAŞ`TAN ALTINOK`A: "KIZIM 32 YIL SÜRECEK KREDİ ÇEKİP EV ALDI. ALNININ TERİNİ YİYOR, EMEĞİNİN HAKKINI ALIYOR"   20:43   İZMİR KADIN PLATFORMU: “ÖLDÜRÜLEN HER KIZ KARDEŞİMİZ İÇİN SOKAKLARI DOLDURMAYA DEVAM EDECEĞİZ”   20:40   ÖZGÜR ÖZEL: “SARIYER`E AKP KORKUSU YAŞATANLARI SON KEZ UYARIYORUM. OKTAY AKSU`DA BİRLEŞELİM. KORKULU RÜYA GÖRMEYELİM”   20:17   KILIÇDAROĞLU`NDAN SAHTE PANKART TEPKİSİ: "PARTİMİN BÜTÜN ADAYLARINA DESTEĞİM TAMDIR"   20:17   KILIÇDAROĞLU`NDAN SAHTE PANKART TEPKİSİ: "PARTİMİN BÜTÜN ADAYLARINA DESTEĞİM TAMDIR"   20:17   KILIÇDAROĞLU`NDAN SAHTE PANKART TEPKİSİ,PARTİMİN BÜTÜN ADAYLARINA DESTEĞİM TAMDIR  
 
     
   

BÜMED, YÜRÜTMEYİ DURDURMA KARARINA UYMAYAN BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ YÖNETİMİ HAKKINDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU


Boğaziçi Üniversitesi Mezunlar Derneği (BÜMED) Yönetim Kurulu Başkanı Hülya Cesur ve avukat Haşmet Ozan Güner, dernek lokalinin boşaltılması kararının durdurulmasına yönelik mahkeme kararına uymayan Boğaziçi Üniversitesi yetkilileri hakkında "görevi kötüye kullanma", "hakkı olmayan yere tecavüz", "iş yeri ihlali" ve "çalışma hürriyetinin ihlali" suçlarından İstanbul Savcılığı`na suç duyurusunda bulundu. 

 

Tarih : 4 Şubat 2023 Cumartesi 12:32   Okunma : 283

Haber: GAYE ŞEYMA CAN / Kamera: FAHRETTİN ÖZTÜRK

Boğaziçi Üniversitesi Mezunlar Derneği (BÜMED) Yönetim Kurulu Başkanı Hülya Cesur ve avukat Haşmet Ozan Güner, dernek lokalinin boşaltılması kararının durdurulmasına yönelik mahkeme kararına uymayan Boğaziçi Üniversitesi yetkilileri hakkında "görevi kötüye kullanma", "hakkı olmayan yere tecavüz", "iş yeri ihlali" ve "çalışma hürriyetinin ihlali" suçlarından İstanbul Savcılığı`na suç duyurusunda bulundu. 

Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü, 7 Ocak`ta, BÜMED`in kampüs içindeki yerinden çıkartıldığını duyurmuştu. Mezunlar, kararı protesto etmiş, kararın iptali ve yürütmesinin durdurulması için dava açmıştı. Kaymakamlık, tesislerin tahliye edilmesi gerektiğini BÜMED`e 27 Ocak`ta resmi olarak bildirmiş, 31 Ocak sabah erken saatlerde polis eşliğinde tahliye işlemleri başlatılmıştı. Tahliye sırasında BÜMED Yönetim Kurulu üyelerinin kampüse girişi engellenmişti. Polis ve güvenlik görevlileri ile BÜMED yöneticileri arasında tartışma yaşanmıştı. Duruma tepki gösteren dernek yöneticileri, “Evin sahibi evde olmadan evi tahliye edemezsiniz. Bu kararın uygulanması yanlış” açıklamasını yapmışlardı. Müzakerelerin ardından güvenlik görevlileri, sadece derneğin saymanını, cep telefonunun kapalı olması şartıyla içeri almıştı.

ÜNİVERSİTE YÖNETİMİNİN, “BOĞAZİÇİ MEZUNLARININ KAMPÜSE ALINMAMASI KARARI VERDİĞİ” BİLDİRİLMİŞTİ

Mahkeme, derneğin başvurusunu; tahliye işlemlerinin tamamlanmasının ardından yerinde bulmuş ve yürütmeyi durdurma kararı vermişti.

BÜMED Yönetim Kurulu Başkanı Hülya Cesur, avukat Haşmet Ozan Güner ve Yönetim Kurulu üyeleriyle birlikte, tahliye edilen eşyaları dün tekrar lokale getirmek istedi. Fakat güvenlik görevlileri, üniversite yetkililerinin 3 gün boyunca eşyaları ve BÜMED üyelerini içeri almama kararı aldıklarını bildirerek kimseyi içeri almamıştı. Yazılı kararı görmek isteyen dernek üyelerine ve avukata karar gösterilmemişti. Bunun üzerine avukat Haşmet Ozan Güner, kampüs önünde tutanak tutmuş ve gerekli suç duyurusunda da bulunacaklarını bildirmişti. 

Yönetim Kurulu Başkanı Hülya Cesur ve avukat Haşmet Ozan Güner dün Çağlayan`daki İstanbul Adalet Sarayı`na gelerek üniversite yöneticileri hakkında suç duyurusunda bulundu. ANKA Haber Ajansı`na konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Cesur, "Çağlayan Adliyesi`ndeyiz. Yürütmeyi durdurma kararının uygulanmamasıyla ilgili suç duyurusunda bulunacağımızı iletmiştik. Onu yapmak için geldik" dedi. 

“UMUYORUZ Kİ HIZLA İDARECİLER HAKKINDA GEREKLİ CEZA DAVASI AÇILACAKTIR”

Avukat Güner de yürütmenin durdurulması kararı nasıl hızlı verildiyse bu konuda da hızla davanın açılmasını umduğunu belirterek suç duyurusuyla ilgili şunları söyledi:

"Kamuoyunun bildiği gibi idare mahkemesinin, Boğaziçi Üniversitesi Mezunlar Derneği ile işletmeci Ladin Şirketi`nin tesislerden tahliyesiyle ilgili yürütmenin durdurulması kararı vermesine rağmen halen üniversite yönetimi ve kaymakamlık kararı uygulamadı. Ve halen içeriye girişimizi reddediyor. Bu nedenle üniversiteyle görüşmelerimiz bir sonuç vermedi. Kaymakamlığa da bir başvuruda bulunduk, tahliyeyle aynı hızda yine bu kez mezunların alınması yönünde. Ancak maalesef henüz bir sonuç alamadık. Bunun üzerine üniversite yönetimi hakkında suç duyurusunda bulunduk. Suç duyurusunun kapsamı `Görevi kötüye kullanma`, `Hakkı olmayan yere tecavüz`, `İş yeri ihlali` ve `Çalışma hürriyetinin ihlali` başlıklarıyla bulunduk. Dilekçemizi savcılığa verdik. Umuyoruz ki ivedilikle incelenecektir. Umuyoruz ki İdare Mahkemesi hızla konuyu ele alıp yürütmenin durdurması kararı verdiği gibi soruşturma da hakkıyla ve hızla ilerleyerek idareciler hakkında gerekli ceza davasını açacaktır.”






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA