20 Temmuz 2025 Pazar


10:59   BÜYÜKŞEHIR’IN TOROSLAR’DA HAYATA GEÇIRDIĞI KAMPÜS’TE ÇOCUKLAR GELECEĞE HAZıRLANıYOR   10:57   CHP NIĞDE MILLETVEKILI GÜRER: "FABRIKALAR SATıLıYOR, ŞIRKETLER KAPANıYOR"   10:39    İMAMOĞLU: "ÖMRÜ BOYUNCA DEMOKRASIDEN VE ÖZGÜRLÜKLERDEN ASLA TAVIZ VERMEDI"   09:45   ESKI CHP BURSA MILLETVEKILI PROF. DR. LALE KARABıYıK HAYATıNı KAYBETTI   09:10   BÜYÜKŞEHIR, GLÜTENSIZ BESLENENLERI ‘GLÜTENSIZ KAFE & MARKET’TE BULUŞTURUYOR   23:22   BAŞKAN ÇALıŞKAN: “TEDAVI HAKKı ENGELLENEMEZ, BU HUKUKLA BAĞDAŞMAZ”   21:11   ÖZEL: "BEYAZ TOROSLARA TESLIM OLMADıK, AK TOROSLARA TESLIM OLMAYACAĞıZ"   19:54    ÖYMEN’IN CENAZE PROGRAMı BELLI OLDU. İLK TÖREN TBMM’DE   19:51   ÖZGÜR ÖZEL, FıNDıK BAHÇESINDE ÜRETICILERLE SOHBET ETTI... FıNDıK ÜRETICISI ERDOĞAN: "İNSANLAR ARTıK FıNDıK BAHÇELERINI VEYA DIĞER TARıM ÜRÜNLERINI DE KONUTLARA TERK EDIYOR"   19:08   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI’NIN ATÖLYELERI SANAYI KOMPLEKSI GIBI ÇALıŞıYOR   19:07   ZEYTINLIKLERLE ILGILI TEKLIF YASALAŞMADAN ÖNCE AK PARTILILER TEPKILERINI DILE GETIRMEK ISTEYEN MUHALEFET GRUP BAŞKANVEKILLERINI SUSTURMAYA ÇALıŞTı   18:27   MURAT ÇALıK’ıN ANNESI HASTANE BAHÇESINDE NÖBETTE: “FERYADıMı DUYUN”   18:12   ALI MAHIR BAŞARıR: "KENAN EVREN’DEN BETER BIR YAPı, ZIHNIYET BUGÜN ALTıN, KÖMÜR KAYNAKLARıNı, TÜM MADENLERI YABANCı ŞIRKETLERE, KANADALıLARA, YERLI ŞIRKETLERE PEŞKEŞ ÇEKTI"   18:08   BAŞKAN SEÇER’DEN, ABDURRAHMAN TUTDERE’YE ZIYARET    18:01   MERSIN MILLETVEKILI UYSAL: TOROSLAR’A TEKSTIL KENT, MUT’A MODERN BIR HAL İSTIYORUZ   17:07   NEVAF KıLıÇ: “TÜRKIYE-IRAK EKONOMIK İŞBIRLIĞI YENI BIR SÜRECE GIRDI”   17:03   ABD ADALET BAKANLıĞı, EPSTEIN SORUŞTURMALARıNDAKI GIZLI IFADELERIN KAMUOYUNA AÇıKLANMASıNı TALEP ETTI   16:59   ÖZEL’DEN MURAT ÇALıK TEPKISI: "MUHATAPLARıN BIZLERIZ GEL, BIZDEN NE ISTIYORSAN HESAPLAŞ AMA ÇOCUĞUN, ANANıN YAKASıNDAN DÜŞÜN ARTıK   16:50   ASLı ÖYMEN: “BIR VIRÜSE YENIK DÜŞTÜK ASLıNDA KÜÇÜCÜK BIR VIRÜSE”   16:33   ÖZGÜR ÖZEL: "ALTAN ABIMIZI, GENEL BAŞKANıMıZı ÇOK ÖZLEYECEĞIZ. HEPIMIZIN BAŞı SAĞ OLSUN"  
 
     
   

Boş arsada yetiştirilen mısırlar için hasat sevinci


Mezitli Kadın Üretici Kooperatifi (Solinova) ve Mezitli Belediyesinin birlikte hayata geçirdiği projelerle boş arsalara ekilen mısırlar hasat edilmeye başlandı. Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Park ve Bahçeler Müdürlüğü çalışanlarımızla birlikte, kadınların Yenimahalle’deki hasat sevincine ortak oldu.

 

Tarih : 12 Ağustos 2020 Çarşamba 03:48   Okunma : 1139

Mezitli Belediyesinin başlatmış olduğu ‘Kent içi Tarım Hamlesi’ meyvelerini vermeye devam ediyor. Daha önce Mezitli Belediyesi ile birlikte enginar, salep üreterek, büyük başarı kazanan Mezitli Kadın Üretici Kooperatifi (Solinova) kadınları mısır hasadı yaptı.

BAŞKAN TARHAN MISIRA KALİTE KONTROLÜ YAPTI

Mezitli Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü çalışanları ile birlikte Yenimahalle’de ekimi yapılan mısırları toplayan Solinova kadınlarının hasat sevincine Başkan Neşet Tarhan ve belediye meclis üyeleri de ortak oldu.

Topladığı mısırların kabuğunu soyarak kalite kontrolü de yapan Başkan Tarhan, Mezitli Kadın Üretici Kooperatifi Başkanı Prof. Dr. Ayşe Gül Yılgör’den bilgi aldı.

‘BİNA YAPILINCAYA KADAR TARIMA HİZMET VERECEK’

Kent merkezinde 60 dönüme yakın boş arsayı belediyenin tarım yapması için sahibi tarafından Mezitli Belediyesinin kullanımına verildiğini hatırlatan Başkan Tarhan, “Değerli işadamımıza gösterdiği duyarlılık nedeniyle sonsuz teşekkürlerimizi sunarız. Elbette ileriki süreçte bu arsalara imarlı binalar yapılacaktır. Biz, bina yapılıncaya kadar bu alanları Mezitli Kadın Üretici Kooperatifimizle birlikte tarımsal üretimde kullanacağız” dedi.

‘BOŞ ARSALAR,ÜRETİME VE DEĞERE DÖNÜŞÜYOR’

10-15 katlı binalar arasında oluşturulan tarlaların muhteşem bir görüntü sergilediğini ifade eden Başkan Neşet Tarhan, “Mezitli Belediyemizle başlattığımız Kent İçi Tarım Projesi, gerek Mersin'de gerekse Türkiye genelinde örnek proje. Kent tarımı projemizle birlikte henüz bina yapılması düşünülmeyen arsalar boş duracağına bu arazileri belediye olarak değerlendiriyoruz. Bu sadece boş arsaları kötü görüntüsünden kurtarmak adına değil, yarattığı katma değer ve istihdamla da büyük ve önemli bir katkıya sebep olacak” diye konuştu.

‘ÇEVREDE OTURAN VATANDAŞLARIMIZI DA ÜRETİMİN İÇERİSİNE KATACAĞIZ’

Ekilen bu arazilerin korunmasında çevrede yaşayan vatandaşlara büyük görev düştüğünün altını çizen Başkan Tarhan, “Bazı ekonomik nedenlerle biz buraya bekçi koyamadık. Çevredeki vatandaşlar ellerinden geldiğince burayı korumaya çalıştılar. Hasat sonrası tekrar burayı sürerek yeni bir ürün ekimi gerçekleştireceğiz. Bu kez işin içine çevrede oturan vatandaşlarımızı da katarak çok daha büyük kitlelere ulaşmış olacağız. Gönüllülük ilkesi ile yaptık işte bu şekilde herkesin çorbada tuzu olsun istiyoruz. Herkes, birlikte çalışmaya, birlikte üretmeye ve paylaşmaya çağırıyoruz” ifadelerini kullandı.

‘TARIMDAN VAZGEÇMEMİZ MÜMKÜN DEĞİL’

 Tarımın, üretimin, toprağın ne kadar önemli olduğunu ifade eden Başkan Tarhan, “Her şey bu kadar somut iken asla tarımdan, üretimden vazgeçemeyiz. Bizim için olmazsa olmazımızdır. Bu konuda nereden talep gelirse gelsin destek vermeye hazırız. Güzel örnekler, güzel uygulamalar, Türkiye yayılsın istiyoruz” dedi.






Paylaş :
Etiketler :  SOLİNOVA, MEZİTLİ KADIN ÜRETİCİ KOOPERATİFİ, MEZİTLİ BELEDİYESİ, NEŞET TARHAN, KENT İÇİ TARIM HAMLESİ

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA