9 Mayıs 2024 Perşembe


23:19   MİLLİ EĞİTİM BAKANI TEKİN, YARIN ARALARINDA EĞİTİM-İŞ VE EĞİTİM-SEN`İN DE OLDUĞU SENDİKA BAŞKANLARIYLA `EĞİTİMDE ŞİDDET`İ GÖRÜŞECEK   22:46   TBMM GENEL KURULU`NDA “SÖZ VERME” TARTIŞMASI… SAKIK: DÜŞMANCA TAVRINIZDAN SIKILDIK, BİÇER KARACA: DÜŞMANCA TAVIR NİTELEMESİNİ KABUL ETMEM   22:05   MADAM MARTHA KOYU İHALESİ YARGI SÜRECİNE RAĞMEN YAPILDI, ADALILAR TEPKİLİ   21:47   CUMHURİYET GAZETESİ, 100. YILINI KUTLUYOR... IŞIK KANSU: "TÜRKİYE CUMHURİYETİ YAŞADIKÇA CUMHURİYET GAZETESİ DE YAŞAYACAKTIR"   21:03   ÖZGÜR KARABAT: "AKP İKTİDARI AÇISINDAN ENFLASYON BİR FIRSAT, VATANDAŞ AÇISINDAN İSE BİR DERT"   20:57   ÖZGÜR ÖZEL: "ATANAMAYAN ÖĞRETMENLERİ, MÜLAKAT MAĞDURLARINI, ÇAĞDAŞ EĞİTİM TALEP EDENLERİ 18 MAYIS`TA SARAÇHANE MEYDANI`NA BEKLİYORUZ"   20:08   İBB TEFTİŞ KURULU, 5 YAŞINDAKİ EDANUR GEZER`İN ÖLÜMÜYLE İLGİLİ SORUŞTURMAYI TAMAMLADI: AĞAÇ A.Ş. PERSONELİNE İHRAÇ, PARK VE BAHÇELER DAİRE BAŞKANLIĞI BİRİM YÖNETİCİLERİNE KINAMA CEZASI ÖNERİLDİ   19:37   TBMM`DE CHP VE AKP ARASINDA "AKRABA ATAMALARI" TARTIŞMASI... GÜNAYDIN`DAN ŞAHİN USTAYA: "TROLLERİN PEŞİNE BİR GRUP BAŞKANVEKİLİ DÜŞMEZ"   19:23   DEM PARTİ`DEN SAADET PARTİSİ`NE ZİYARET: "TÜRKİYE`NİN MÜZAKEREYLE, DİYALOGLA ÇÖZEMEYECEĞİ BİR SORUNU OLMADIĞINA İNANIYORUZ"   19:12   ADALET BAKANI TUNÇ: "9`UNCU YARGI PAKETİ HENÜZ TAMAMLANMADI, HAZIRLIKLAR DEVAM EDİYOR"   19:06   TARSUS BELEDİYESİ EMLAK, ÇEVRE TEMİZLİK VE İLAN REKLAM VERGİ BORCUNDA SON ÖDEME 31 MAYIS   18:36   TOROSLAR ZABITASI “TARTI KONTROL NOKTASI” TAM NOT ALDI   18:27   BAŞKAN BOLTAÇ, MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ TARAFINDAN DÜZENLENEN MUHTARLAR BULUŞMASI PROGRAMINA KATILDI   18:19   GAZETECİ YAMAN KAYA`YA SİLAHLI SALDIRIDAN YARGILANAN ŞAHISLAR TUTUKSUZ YARGILANMAK ÜZERE SERBEST BIRAKILDI   18:14   DEPREMDE YIKILAN SELİM KÖSE APARTMANI`NDA YAKINLARINI KAYBEDEN AVUKAT, ADALET NÖBETİNDE: "DAVA DOSYALARINDA ADALET ARAMAYI BIRAKTIK, DEPREMİ UNUTTURMAYIN, BİZE DESTEK OLUN"   18:09   AYŞE ATEŞ`İN SAVCILIK İFADESİNDE "MHP" VE "ÜLKÜ OCAKLARI" ONLARCA KEZ GEÇERKEN, İDDİANAMEDE HİÇ YER ALMADI   18:04   RİZE İDARE MAHKEMESİ`NDE BUGÜN ÇAMLIHEMŞİN AYDER YAYLASI`NIN İMAR PLANLARINA KARŞI AÇILAN DAVALARIN DURUŞMALARI YAPILDI   18:01   İSTANBUL TABİP ODASI YENİ YÖNETİMİ GÖREV DAĞILIMI YAPTI   17:11   ERKAN BAŞ`TAN `SİYASETTE YUMUŞAMA` ELEŞTİRİSİ   17:05   301 MADENCİNİN YAŞAMINI YİTİRDİĞİ SOMA FACİASINDA KAMU GÖREVLİLERİ YARGILANMAYA BAŞLADI. AİLELER ADALET İSTEDİ: “BİR NEBZE ADALET PEŞİNDEYİZ AMA 10 YILDAN BERİ BULAMADIK  
 
     
   

“Sonuna kadar demokrasi sonsuza kadar cumhuriyet”


Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, 15 Temmuz darbe teşebbüsünün birinci yılında yaptığı konuşmada, “Türk tarihinin kara günü olmaktan Türk milletinin cesareti, vatan aşkı ve bayrak aşkı sayesinde kurtulduğumuz bu ve benzeri olayları Allah bir daha yaşatmasın, hainlere fırsat ver

 

Tarih : 16 Temmuz 2017 Pazar 10:52   Okunma : 464

Mersin’de 15Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri Tevfik Sırrı Gür Stadyumu önünden Cumhuriyet Meydanı’na yapılan Gençlik Yürüyüşü ile başladı. Cumhuriyet Meydanı’nı dolduran binlerce Mersinli tıpkı bir yıl önceki ihanet gecesinde olduğu gibi yeniden tek yürek oldu.

Yürüyüş sonrası Cumhuriyet Meydanı’nda yapılan törende konuşma yapan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, “Millet olarak 15 Temmuz 2016 gecesi büyük bir sınavdan geçtik. Gözünü hırs ve kin bürümüş bir ihanet cuntasının, vatan savunması için kendilerine emanet edilen silahları aziz milletimize karşı kullanmasına şahitlik ettik. Milli irademizin sembolü Gazi Meclisimizin kalleşçe bombalandığı sahneleri, yüreğimiz kan ağlayarak ibret ve dehşetle izledik. Bu hainler 15 Temmuz’da bambaşka bir yüzle karşımıza çıktılar. Önce din kisvesi altında devlete sızdılar. Sonra milletin silahıyla milleti vurdular. Ama başaramadılar. Ve asla başaramayacaklar” dedi.

Etkinliklere, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın yanı sıra Mersin Valisi Ali İhsan Su, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Kadir Yıldız, kent protokolü ve binlerce Mersinli katıldı.

“O gece Çanakkale ruhu yeniden alevlendi”

Cumhuriyet Meydanı’nda konuşma yapan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, yüce Türk milletinin 15 Temmuz gecesi gösterdiği kahramanlığa ve cesarete işaret ederek, “Biliyoruz ki birliğimizi, dirliğimizi bozmaya çalışan birileri hep vardı; bundan sonra da olacaktır. Bu hainler 15 Temmuz’da bambaşka bir yüzle karşımıza çıktılar. Önce devlete sızdılar. Sonra milletin silahını millete doğrulttular. Her badirede yeni bir destan yazan aziz milletimiz, en son 15 Temmuz ihanet gecesinde çıktı sahneye. Çanakkale ruhu alevlendi yeniden. O gece sokakları, meydanları dolduranlar, birer Çanakkale kahramanıydılar. Tanklara, uçaklara, kurşunlara, füzelere göğüs gerdiler; mukaddes vatanımızı, milli irademizi, Cumhuriyetimizi hainlere teslim etmediler” şeklinde konuştu.

15 Temmuz gecesi tankların üzerine yürüyen yürekli insanların Türk cesaretinin örneğini bir kez daha tüm dünyaya gösterdiğinin altını çizen Başkan Kocamaz, “O gece milletimiz bin yıllık vatanımızda sonsuza kadar var olmaya devam edeceğimizi, canları pahasına tüm dünyaya ilan ettiler. Türk’ün şanlı tarihine ölümsüz birer kahraman olarak geçtiler. Bu vatan hainlerinin hınçlarının kaynağında; bir türlü bölmeyi başaramadıkları aziz milletimizin sarsılmaz bir kale gibi sağlam duruşu vardır” diye ifade etti.

Son dönemde vatan toprağına peş peşe şehitler emanet edildiğine değinen Başkan Kocamaz, tüm tahriklere rağmen Türk milletinin inanç, heyecan ve umudunu yine de kaybetmediğini, büyük devletlere yakışan vakarını özenle koruduğunu belirtti. Türk milletinin gözyaşı ve şehit kanı ile sulanan çelik iradesinin dimdik ayakta durması ile dünyayı kendisine hayran bıraktığına dikkat çeken Başkan Kocamaz, “Bilelim ki Türk, zorluk karşısında birlik olabilen asil bir milletin adıdır. Bilelim ki Türk, hain saldırılara pabuç bırakmayan cesur bir milletin adıdır. Vatan, millet ve demokrasi düşmanlarını; vatana hizmet yolunda akıttığımız terimizde, vatan savunması uğruna sebil ettiğimiz kanımızda, bağrı yanık analarımızın gözyaşlarında boğacağız. Yaşadığımız sıkıntılar, can çekiştiğimizin değil, tarih boyunca büyük işler başarmış bir milletin özüne döndüğünün ispatıdır” diye belirtti.

Konuşmasını 15 Temmuz kanlı darbe girişimi sırasında canını feda eden şehitlere Cenab-ı Allah’tan rahmet, yakınlarına ve aziz Türk milletine başsağlığı dileyerek sonlandıran Başkan Kocamaz, “Allah milletimize, devletimize zeval vermesin. Birliğimizi, dirliğimizi, ağız tadımızı bozmasın. Etle tırnağı birbirinden ayırmasın. Hainlere, canilere fırsat vermesin. Vatanımız ve devletimizle birlikte aziz milletimizi sonsuza kadar var etsin. Ne mutlu, kendini asil milletimizin ve kutsal vatanımızın bölünmez bir parçası olarak görenlere. Bu duygu ve düşüncelerle hepinizi sevgi, saygı ve muhabbetle selamlıyorum”  şeklinde konuştu.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın yanı sıra Mersin Valisi Ali İhsan Su da konuşma yaptı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İstanbul Şehitler Köprüsü’nde ve TBMM’de yaptığı konuşmalar canlı bağlantıyla Cumhuriyet Meydan’da toplanan binlerce Mersinliye aktarılardı.

Gece boyunca camilerden Sâla sesleri yükseldi

15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü, Türkiye’nin dört bir yanında olduğu gibi Mersin’de de dolu dolu ve heyecanlı geçti. Mersin Valiliği tarafından düzenlenen etkinliklerde Tevfik Sırrı Gür Stadyumu önünden başlayan 15 Temmuz Gençlik Yürüyüşü, Cumhuriyet Meydanı’na kadar devam etti. Protokolü takip eden coşkulu kalabalık sokakları doldurarak 15 Temmuz gecesi olduğu gibi omuz omuza yürüdü.

Alanları dolduran vatandaşların coşkusu ve vatan sevgisi ile attığı tezahüratlar ise görülmeye değerdi. Marşların söylendiği, tezahüratların yapıldığı gecede vatandaşlar alanlarda Türk bayrakları ile yer aldı. Alanda dağıtılan 15 Temmuz yazılı şapka ve tişörtlerden alan vatandaşlar, gece boyunca Türk bayrağını ellerinden bırakmadı. Etkinlik öncesi Akdeniz Mehter Takımı verdiği konser ile vatandaşlara coşkulu dakikalar yaşattı. Mehter takımı sonrası sahnede okunan Sâla ile program devam etti.

Cumhuriyet Meydanı’nda Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve tüm aziz şehitler anısına saygı duruşunda bulunuldu. İstiklal Marşı ile devam eden etkinlikte Kuran-ı Kerim tilaveti okunarak Dursun Ali Coşkun tarafından şehitler için dualar edildi. Cumhurbaşkanlığı tarafından 15 Temmuz konulu sinevizyon gösteriminin de yer aldığı etkinlikte vatanı korumak pahasına canını veren şehitler anılırken, vatandaşlar gözyaşlarına hâkim olamadı.

15 Temmuz’u anlatan şiir dinletisinin gerçekleştirildiği etkinlikte ‘Ecdada Mektup’ yarışmasına katılan öğrencilerden Harun Ramazan Bircan gençler adına mektubunu Cumhuriyet Alanı’nı dolduran binlerce insana karşı seslendirdi. Vatanı için canını ortaya koyarak şehit olan ve gazi olan 15 Temmuz kahramanları için yazılan mektup vatandaşlardan büyük alkış aldı. Gecede Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın 15 Temmuz hain darbe girişiminin ardından yazdığı “İlahi Adalet” şiiri kendi sesinden alandaki binlerce vatandaşa dinletildi.

15 Temmuz’u 16 Temmuz’a bağlayan saatlerde tıpkı 15 Temmuz gecesi olduğu gibi Mersin genelindeki camilerden Sâla sesleri yükseldi. Yükselen Sâla seslerini huşu içerisinde dinleyen vatandaşların tuttuğu demokrasi nöbeti sabaha kadar devam etti. Etkinlikte imzaya açılan anı defterini imzalayan vatandaşlar 15 Temmuz şehitlerini saygıyla yâd etti.






Paylaş :
Etiketler :  mersin büyükşehir belediyesi, burhanettin kocamazdemokrası, cumhuriyet.

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA