2 Eylül 2025 Salı


11:19   EMEKLILER, MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI’NIN ERDEMLI EMEKLI EVI’NDE TÜRKÜLERLE BULUŞTU   10:57   GÜLCAN KıŞ: “GENÇLERIMIZI KADERINE TERK ETTILER”   09:28   BAŞKAN ŞENER’DEN YOL ATAĞı   09:25   MERSIN, SPOR TURIZMINDE ÇıTAYı YÜKSELTIYOR.   13:53   AFGANISTAN’DA 6,0 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM...   13:52   CHP’LI BAŞARıR’DAN YENI ADLI YıL MESAJı   13:51   ÖZGÜR ÖZEL, BALıKÇıLARLA "AV SEZONU"NU AÇTı   10:56   MERSIN BARO BAŞKANı ÖZDEMIR: “HUKUKA VE ADALETE OLAN GÜVENI DERINDEN SARSıLMıŞTıR”   10:15   MESKİ, DEĞIRMENDERE MAHALLESI’NIN İÇME SUYU HATTıNı YENILEDI   17:25   MERSIN’DE ZAFER COŞKUSU SAHAYA TAŞTı: AYVAGEDIĞISPOR ŞAMPIYONLUĞA ULAŞTı   17:12   ÖZGÜR ÖZEL’DEN ADALET BAKANı’NA 7 KRITIK SORU: “İKILI HUKUK SISTEMI MI İŞLETILIYOR?”   10:01   MERSIN’DE ATıKTAN HAYAT KURTARAN DÜDÜKLER: MINIKLERE HEM BILIM HEM BILINÇ   23:50   SINOP MEYDANı’NDA TARIHI BULUŞMA: CHP’DEN KUCAKLAŞMA ÇAĞRıSı   15:30   30 AĞUSTOS’UN GÖLGESINDE ANıTKABIR’DE SIYASI SLOGANLAR: CHP’DEN SERT TEPKI   14:15   KOLERA SALGıNı DERINLEŞIYOR: 382 BIN VAKA, 4.500 CAN KAYBı   13:29   ÖZGÜR ÖZEL’DEN İTTIFAK MESAJı: “DEMOKRASI YOLUNDA HERKESLE YÜRÜRÜZ”   11:25   ÖZGÜR ÖZEL: "BAŞTA GAZI MUSTAFA KEMAL ATATÜRK OLMAK ÜZERE TÜM KAHRAMANLARıMıZıN YOLUNDA ILERLIYOR; HEPSINI SAYGı VE MINNETLE ANıYORUZ"   11:25   KÜTAHYA ŞEKER’DE GREV BAŞLADı ,ENFLASYONA KARŞı ALıNTERIYLE DIRENIŞ   01:01   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’IN EĞITIM BAŞARıSı: GENÇLER HAYALLERINE ULAŞTı, SEÇER’DEN ANLAMLı MESAJ   15:54   SOSYAL BELEDIYECILIKTE DERSHANE MODELI: MERSIN’DEN TÜRKIYE’YE ÖRNEK BAŞARı  
 
     
   

Büyükşehir’den Örnek Çalışma Refüjlerdeki Çiçek Ve Ağaçlar, Uydu Bağlantılı Sistemle Sulanacak


Mersin Büyükşehir Belediyesi, su tasarrufu konusunda örnek çalışmalar yürütüyor. Cadde ve bulvarların refüjlerinde bulunan ağaç ve çiçeklerin su tasarrufu sağlanarak sulanmalarına imkan sunan tam otomatik ve uydu bağlantılı sistemin altyapı çalışmaları başlatıldı. İlk olarak 4 merkez ilçe ve Tarsus’ta uygulanacak projenin ilk etap çalışmaları Tarsus’un yeni yerleşim bölgesi olan Atatürk Mahallesi’nden geçen Ümit Yaşar Oğuzcan Bulvarı üzerinde yapılıyor.

 

Tarih : 4 Mayıs 2021 Salı 10:16   Okunma : 388

Mersin Büyükşehir Belediyesi, günümüzde oldukça önem kazanan su tasarrufu konusunda örnek çalışmalar yürütmeye devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi, Mersin’de ilk kez uygulanacak proje ile cadde ve bulvarların refüjlerinde bulunan ağaç ve çiçeklerin su tasarrufu sağlanarak sulanmalarına olanak sunan tam otomatik ve uydu bağlantılı sistemin altyapı çalışmalarını başlattı.

Sistem sayesinde % 40 su tasarrufu sağlanacak

Mersin’in 4 merkez ilçesi ile Tarsus’ta bulunan cadde ve bulvarlarda faaliyete geçecek sistem sayesinde, 32 kilometrelik yol ağı üzerindeki refüjlerde ağaç ve çiçeklerin sıfır hata ile ve % 40 su tasarrufu sağlanacak şekilde sulanması hedefleniyor. Damlama ve yağmurlama şeklinde sulama yapabilen, bilgisayar sistemi sayesinde uydu bağlantılı olarak her noktadan kontrol edilebilen ve özellikle dar bulvarlarda avantaj sağlayan sistemin ilk etap çalışması, Tarsus’un yeni yerleşim bölgesi olan Atatürk Mahallesi’nden geçen Ümit Yaşar Oğuzcan Bulvarı üzerinde başlatıldı. Çalışma tamamlandığında su tasarrufunun yanı sıra zaman, mesai ve akaryakıt konusunda da tasarruf sağlanmış olacak.

“Amacımız suyu daha verimli kullanmak”

Proje konusunda bilgilendirmede bulunan Park ve Bahçeler Dairesi Park ve Bahçeler Proje Şube Müdürü Asım Alpagu İlter, yaklaşık 32 kilometrelik bir alanda otomatik sulama sisteminin altyapı çalışmalarının yapıldığını ifade ederek, şunları söyledi:

“Amacımız su kıtlığının yaşandığı günümüzde suyu daha verimli, daha ekonomik kullanmak ve çevreye daha az zarar veren teknolojilerden faydalanarak bu sistemi yapmak. Memleketimiz kuraklık ve yağışlar anlamında sıkıntılı bir yer. Yeraltı kaynaklarını daha randımanlı kullanmak için böyle projelendirme çalışmasına gidildi. Ayrıca kent içerisinde hem yakıt tasarrufu anlamında hem de kamyonlarla sulamanın, vahşi sulamanın doğaya verdiği zararı, ekonomik olmayan sulamayı önlemek adına yapılan bir çalışma. Tarsus’ta Kasım Ekenler Bulvarı, Atatürk Caddesi, Fatih Sultan Mehmet Bulvarı ve Ümit Yaşar Oğuzcan Bulvarı’nda bu sistem ilk olarak başlıyor. Mersin’in de 4 merkez ilçesinde 34, 26, 13. Caddeler ve sahildeki Adnan Menderes Bulvarı’nda bu sistemi yapıyoruz.”

“İnsan hatasını minimuma düşüren hatta sıfırlayan bir sistem”

Sistemin uydu bağlantılı olarak çalıştığını kaydeden İlter, “Tam otomatik komutlarla çalışıyor. İnsan hatasını minimuma düşüren hatta sıfırlayan bir sistem. Görsel ve mantık hatalarını tamamen ortadan kaldırıyoruz. Sulama yapılırken her hangi bir şekilde çevreye de zarar vermiyoruz. Hem iş sağlığı güvenliği açısından hem personel sağlığı açısından hem de trafik güvenliği açısından bir problem yaratmadan sulama yapıyoruz. Bitkilere en verimli şekilde suyu veriyoruz” dedi.   






Paylaş :
Etiketler :  COVID-19, DEPREM, İZMİR, KORONAVİRÜS, PANDEMİ, MERSİN, BÜYÜKŞEHİR, ÖRNEK ÇALIŞMA, REFÜJLERDEKİ ÇİÇEK VE AĞAÇLAR, UYDU BAĞLANTILI SİSTEMLE SULANACAK

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA