9 Ekim 2025 Perşembe


16:34   TARSUS’TA HALK BULUŞMASı   16:29   TOROSLAR’DA 2 BIN 500 ÇOCUK YÜZME ÖĞRENDI   16:27   TALAT DINÇER: “83 BIN ESNAF KEPENK KAPATTı, BU ARTıK EKONOMIK DEĞIL TOPLUMSAL BIR ÇÖKÜŞTÜR”   11:20   İREM DERICI’DEN SERT TEPKI: “ALNıM ANA SÜTÜ KADAR AK!”   09:49   MUT’UN ÜRETIM YOLLARı YENILENDI, ÇIFTÇI RAHAT NEFES ALDı!   21:10   SILIVRI’DEN ŞIŞLI’YE DIRENIŞIN SESI: İMAMOĞLU’NUN 200. GÜN MEKTUBU MITING ALANıNı İNLETTI   20:32   ŞIŞLI’DE ADALET ÇAĞRıSı: “EKREM BAŞKAN’A ÖZGÜRLÜK, TÜRKIYE’YE SEÇIM!”   19:27   ÜNLÜLERE UYUŞTURUCU SORUŞTURMASı: GÖZALTı YOK AMA JANDARMA NEZARETI VAR!   18:05   CEZAEVLERINDE HUKUKSUZLUK ALARMı: “HASTA MAHPUSLAR AYAKTA BEKLETILIYOR!”   15:42   HER ÖĞRENCIYE EŞIT FıRSAT, MEZITLI BELEDIYESI’NDEN ÜCRETSIZ KURS DESTEĞI   15:41   TEKSTILKENT İSTIHDAMA BÜYÜK KATKı SAĞLAYACAK   15:36   CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN’DAN "TERÖRSÜZ TÜRKIYE" AÇıKLAMASı   15:35   ÖZGÜR ÖZEL: "İSRAIL’IN, IÇINDE MILLETVEKILLERIMIZ VE VE BIRÇOK GÖNÜLLÜNÜN BULUNDUĞU VICDAN GEMISI’NE YÖNELIK BARBAR SALDıRıSıNı KıNıYORUZ"   15:29   MAHMUT ARıKAN: "SEÇILMIŞ 3 MILLETVEKILI, İSRAIL ASKERLERI TARAFıNDAN ULUSLARARASı SULARDA ALıKONULMUŞTUR"   10:57   ZORUNLU EĞITIMI KıSALTMA GÜNDEMI: EĞITIM SEN’DEN SERT TEPKI!   10:20   GÜLCAN KıŞ’TAN MERKEZ BANKASı’NA SERT ÇıKıŞ: “YASTıK ALTı DEĞIL, YÖNETIM ÜSTÜ SORUN!”   09:41   MERSIN’DEN İKLIM LIDERLIĞI: “HAREKETE GEÇ” PROJESI ULUSAL BAŞARıYLA TAÇLANDı   09:37   ÖZGÜR ÖZEL MADRID’DE KÜRESEL SIYASETI ŞEKILLENDIRECEK, BRÜKSEL’DE HALKLA BULUŞACAK   09:10   ÜNLÜLERE UYUŞTURUCU SORUŞTURMASı: 19 İSIM KAN ÖRNEĞI İÇIN JANDARMADA!   08:16   “200 LIRA ILE TAVUK DÜRÜM BILE ALıNAMıYOR!” – DR. ŞEVKIN’DEN MERKEZ BANKASı’NA SERT EKONOMI ELEŞTIRISI  
 
     
   

Adalet Kurultayı için geri sayım başladı..


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Adalet Yürüyüşü”nün devamı niteliğinde, Gelibolu yarımadasında gerçekleştirilecek “Adalet Kurultayı” için geri sayım başladı. Yaklaşık 50 dönümlük arazide yapılacak kurultay için alan çadırlar ve konteynırlarla donatılacak.

 

Tarih : 12 Ağustos 2017 Cumartesi 00:23   Okunma : 1056

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun Ankara’dan İstanbul’a gerçekleştirdiği “Adalet Yürüyüşü”nün devamı niteliğinde, Çanakkale Gelibolu yarımadasında gerçekleştirilecek “Adalet Kurultayı” için geri sayım başladı

Yaklaşık 50 dönümlük arazi üzerinde gerçekleştirilecek kurultay için alan, çadırlar, konteynırlarla donatılacak ve Kılıçdaroğlu’nun da aralarında bulunduğu katılımcılar, 5 gün boyunca bu alanda konaklayacak. CHP Sözcüsü Bülent Tezcan, Kurultay alanının “yaşayan adalet şehri” olacağını söyledi.

CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu’nun tutuklanmasının ardından “Adalet Yürüyüşü” gerçekleştiren CHP’nin Gelibolu’da düzenleyeceği Adalet Kurultayı için hazırlıklar devam ediyor. CHP’nin önceki günkü MYK toplantısında, masaya yatırdığı kurultayla ilgili planlamalar ve etkinlikler şöyle:

 

8 başlıkta adalet: 26-30 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan kurultay boyunca, sabah ve akşam oturumlarında konuşulmak üzere 8 ayrı konu belirlendi. Bu kapsamda “mahkemede adalet, devlette adalet, seçimde adalet, geçimde adalet, inançta adalet, eğitimde adalet, yaşamda adalet, medyada adalet” konulu oturumlar yapılacak.

Her oturumda, alanlarına göre, adalet mağdurları, tanıklıklarını, yaşadıklarını ilk ağızdan anlatacaklar. Daha sonra ise alanlarındaki uzmanlar, sorunların kaynağı ve çözüm önerilerini anlatacaklar. CHP lideri Kılıçdaroğlu, açış konuşmasını yapacak. Özellikle tanıkların yaşadıkları mağduriyetleri anlattığı bölümleri Kılıçdaroğlu bizzat izleyecek.

Yürüyüşçülere davetiye: CHP, adalet yürüyüşünde olduğu gibi kurultayda da “parti kimliği”ni ön plana çıkarmayacak. Adalet, demokrasi, özgürlük talebi olan bütün kesimlere kurultay açık olacak. Ancak Adalet Yürüyüşü’ne bizzat katılan siyasi parti temsilcileri, siyasetçiler, sivil toplum örgütü temsilcileri için ayrıca davetiye hazırlanıyor. Referandumda “hayır” diyen ve yürüyüşe de destek veren Saadet Partisi, Demokrat Parti, HDP, Meral Akşener hareketine destek siyasetçilerin de aralarında bulunduğu geniş siyasi yelpazeden isimlerin kurultaya katılması bekleniyor. CHP, davetli listesi üzerinde çalışmaları sürdürüyor.

Çadırda konaklama: Kurultayın, Gelibolu’da, “koruma alanları” kapsamında olduğu için Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan kiralanacak 50 dönümlük arazi üzerinde yapılması planlanıyor. Bu kapsamda 5 günlük konaklama da alanda yapılacak ve çadırlar kurulacak. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve katılımcılar da bu alanlarda konaklayacak.

“Adalete bir tuğla da sen koy”:Kurultayın anlamını vurgulamaya dönük, Çanakkale il merkezinde, tüm katılımcıların katkılarıyla “Adalet Anıtı” dikilecek. “Adalete bir tuğla da sen koy” sloganıyla yapılacak olan anıta üzerine isimlerinin yazılacağı tuğla koyabilecek ve katılımcılara “sertifika” verilecek. Kurultay alanında, Türkiye’de haksızlık ve adaletsizliğe uğramış, terör mağduru olanların anılacağı “Hafıza sokağı” oluşturulacak. Bu kapsamda Madımak, Başbağlar katliamında yaşamını yitirenler, Ergenekon’da yaşamını yitiren Kuddusi Okkır’dan, gözaltı, işkencelerde yaşamlarını yitirenlerin de aralarında bulunduğu isimler anılacak.

Yaşayan adalet şehri: Kurultayla ilgili bilgi veren Parti Sözcüsü Bülent Tezcan, kurultay alanının bir anlamda “yaşayan adalet şehri” olacağını belirterek, Türkiye’nin geleceği için, uzlaşma kültürünün oluşması için, legal siyaset platformu için en önemli buluşma zemini adalet zeminidir” dedi. Tezcan, kurultayın sonunda “adalet manifestosu” açıklanacağını bildirdi.

AYŞE SAYIN - CUMHURİYET -






Paylaş :
Etiketler :  adalet Kurultayı, adalet yürüyüşü, gelibolu yarımadası, kılıçdaroğlu.

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA