31 Mayıs 2025 Cumartesi


21:37   “İLIÇ’TE SIYANÜR SıZıYOR, MARMARA’DA MÜSILAJ HORTLUYOR AMA ‘ÇED OLUMLU’ DIYORLAR”   16:56   SARAÇHANE EYLEMLERINDE TUTUKLANAN 14 ÖĞRENCIYE TAHLIYE   14:10   MERSIN SANAYIDE VITES YÜKSELTTI; 23 FIRMA BIRINCI İSO 500’DE   12:55   “TÜRKIYE’NIN MADEN YATAKLARı VE RUHSATLARı HARAÇ MERAÇ SATıŞA ÇıKıYOR”   10:40   BÜYÜKŞEHIR’IN MERCAN BILIM MERKEZI’NDE ÇOCUKLARA SıFıR ATıK BILINCI AŞıLANıYOR   10:20   MERSINLI ÜRETICILER BÜYÜKŞEHIR’LE BILINÇLENIYOR   04:17   BÜYÜKŞEHIR, HALK KART ÖDEMELERI HESAPLARA YATıRıLDı   14:35   KAĞıT, KARTON VE AMBALAJ SEKTÖRÜ, KARDEŞ ÜLKE AZERBAYCAN’DA GÜÇLENIYOR   14:01   TARSUS TURIZMDE YENI BIR DÖNEME GIRIYOR   13:40   BÜYÜKŞEHIR’DEN FAKıLı MAHALLESI’NE SULAMA BORUSU DESTEĞI    13:27   CHP’LI VEKIL GÜLCAN KıŞ ÜRETICININ SESI OLUYOR   13:01   TÜRKIYE BELEDIYELER BIRLIĞI MECLIS TOPLANTıSı ANKARA’DA GERÇEKLEŞTIRILIYOR   10:49   DENIZ ARAÇLARıNıN BAKıM VE ONARıMı BÜYÜKŞEHIR’IN USTALARıNDAN…   15:20   CHP’LI GÜLCAN KıŞ: “MERSIN’DE CHP’LI BELEDIYELER ÇALıŞıYOR, IKTIDAR SADECE IZLIYOR!”   15:07   CHP YENIŞEHIR İLÇE BAŞKANı TOPRAK ÇALıŞKAN: “GEZI, HALKıN ORTAK VICDANıDıR VE GELECEĞE YAZıLMıŞ BIR MANIFESTODUR”   13:28   MTSO BAŞKANı SABRI TEKLI’DEN, İSO 500 LISTESINE GIREN FIRMALARA TEBRIK   13:26   YENIŞEHIR BELEDIYESI ÇOCUKLARıN GELIŞIM SÜREÇLERINI YAKıNDAN TAKIP EDIYOR   13:23   TOROSLAR BELEDIYE BAŞKANı YıLDıZ’DAN TEMIZLIK ÇAĞRıSı   13:18   NIDANUR VE NISA KARDEŞLER, HAYALLERINE KıR ÇIÇEKLERI ILE YÜRÜYOR   10:01   ŞEHIR TIYATROSU , GÜLNAR KÜLTÜR MERKEZI’NDE  
 
     
   

CHP,PTT Emekçisine Yapılan Cenaze Zulmünü Meclise Taşıdı


Çanakkale Biga PTT Şubesi’nde çalışan Nurcan Güneren, hayatını kaybeden dedesinin cenazesine katılmak için bir gün izin istemiş, ancak PTT Biga Şubesi Müdürü, Nafiz Şenol, dedesini kaybeden Nurcan Güneren’e, "personel eksik" gerekçesiyle izin vermemişti. CHP Konuyu Meclise taşıdı.

 

Tarih : 12 Kasım 2021 Cuma 22:39   Okunma : 354

Çanakkale Biga PTT Şubesi’nde çalışan Nurcan Güneren, hayatını kaybeden dedesinin cenazesine katılmak için bir gün izin istemiş, ancak PTT Biga Şubesi Müdürü, Nafiz Şenol, dedesini kaybeden Nurcan Güneren’e, "personel eksik" gerekçesiyle izin vermemişti. CHP Konuyu Meclise taşıdı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu tarafından yanıtlanması istemiyle Meclis Başkanlığına soru önergesi veren CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, Nurcan Güneren’in, konuyla ilgili olarak verdiği dilekçede dedesinin cenazesiyle ilgilenecek herhangi bir yakınlarının olmadığını beyan etmesine rağmen kendisinin bu zor ve acı gününde cenazeye katılımının engellendiğini belirterek “Bir PTT emekçisi, bir yakınını kaybettiğinde cenazesine katılamayacak mı? Bu zor ve acılı süreçlerde kurum olarak çalışanların yanında olmanız gerekirken yapılan bu zulmün gerekçesi nedir?” diye sordu.

Antmen’in önergesinde yer alan sorular şunlar;

Dedesini kaybeden Çanakkale Biga PTT Şubesi’nde çalışan Nurcan Güneren’e neden cenazeye katılması ve defin işlemleriyle ilgilenmesi için izin verilmemiştir? Bir PTT emekçisi, bir yakınını kaybettiğinde cenazesine katılamayacak mı? Bu zor ve acılı süreçlerde kurum olarak çalışanların yanında olmanız gerekirken yapılan bu zulmün gerekçesi nedir?

Nurcan Güneren’e zaten kanuni hakkı olan izin neden verilmemiştir? Güneren’in cenazeye katılmasını engelleyen ve izin vermeyen şube müdürü Nazif Şenol hakkında idari ve hukuki bir soruşturma yapılacak mıdır?

Nurcan Günere’e KESK’e bağlı Haber-Sen’in Çanakkale İl Temsilcisi olması nedeniyle mi izin verilmemiş ve baskı yapılmıştır? Anayasal ve demokratik örgütlenme hakkını kullandı diye PTT emekçileri açıkça cezalandırılmak mı istenmektedir?

PTT, kurumsal olarak bir çalışanı bir yakınını kaybettiğinde ne tür destekler vermektedir? Çalışanlarınızın bu ve benzeri zor dönemlerinde yanında oluyor yoksa cenazelere bile katılmalarını engelliyor musunuz? Türkiye’nin en köklü ve en eski kurumlarından olan PTT’nin bu hale gelmesi sizi rahatsız etmiyor mu?






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA