10 Ekim 2025 Cuma


16:34   TARSUS’TA HALK BULUŞMASı   16:29   TOROSLAR’DA 2 BIN 500 ÇOCUK YÜZME ÖĞRENDI   16:27   TALAT DINÇER: “83 BIN ESNAF KEPENK KAPATTı, BU ARTıK EKONOMIK DEĞIL TOPLUMSAL BIR ÇÖKÜŞTÜR”   11:20   İREM DERICI’DEN SERT TEPKI: “ALNıM ANA SÜTÜ KADAR AK!”   09:49   MUT’UN ÜRETIM YOLLARı YENILENDI, ÇIFTÇI RAHAT NEFES ALDı!   21:10   SILIVRI’DEN ŞIŞLI’YE DIRENIŞIN SESI: İMAMOĞLU’NUN 200. GÜN MEKTUBU MITING ALANıNı İNLETTI   20:32   ŞIŞLI’DE ADALET ÇAĞRıSı: “EKREM BAŞKAN’A ÖZGÜRLÜK, TÜRKIYE’YE SEÇIM!”   19:27   ÜNLÜLERE UYUŞTURUCU SORUŞTURMASı: GÖZALTı YOK AMA JANDARMA NEZARETI VAR!   18:05   CEZAEVLERINDE HUKUKSUZLUK ALARMı: “HASTA MAHPUSLAR AYAKTA BEKLETILIYOR!”   15:42   HER ÖĞRENCIYE EŞIT FıRSAT, MEZITLI BELEDIYESI’NDEN ÜCRETSIZ KURS DESTEĞI   15:41   TEKSTILKENT İSTIHDAMA BÜYÜK KATKı SAĞLAYACAK   15:36   CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN’DAN "TERÖRSÜZ TÜRKIYE" AÇıKLAMASı   15:35   ÖZGÜR ÖZEL: "İSRAIL’IN, IÇINDE MILLETVEKILLERIMIZ VE VE BIRÇOK GÖNÜLLÜNÜN BULUNDUĞU VICDAN GEMISI’NE YÖNELIK BARBAR SALDıRıSıNı KıNıYORUZ"   15:29   MAHMUT ARıKAN: "SEÇILMIŞ 3 MILLETVEKILI, İSRAIL ASKERLERI TARAFıNDAN ULUSLARARASı SULARDA ALıKONULMUŞTUR"   10:57   ZORUNLU EĞITIMI KıSALTMA GÜNDEMI: EĞITIM SEN’DEN SERT TEPKI!   10:20   GÜLCAN KıŞ’TAN MERKEZ BANKASı’NA SERT ÇıKıŞ: “YASTıK ALTı DEĞIL, YÖNETIM ÜSTÜ SORUN!”   09:41   MERSIN’DEN İKLIM LIDERLIĞI: “HAREKETE GEÇ” PROJESI ULUSAL BAŞARıYLA TAÇLANDı   09:37   ÖZGÜR ÖZEL MADRID’DE KÜRESEL SIYASETI ŞEKILLENDIRECEK, BRÜKSEL’DE HALKLA BULUŞACAK   09:10   ÜNLÜLERE UYUŞTURUCU SORUŞTURMASı: 19 İSIM KAN ÖRNEĞI İÇIN JANDARMADA!   08:16   “200 LIRA ILE TAVUK DÜRÜM BILE ALıNAMıYOR!” – DR. ŞEVKIN’DEN MERKEZ BANKASı’NA SERT EKONOMI ELEŞTIRISI  
 
     
   

Büyükşehir’in ’Kariyer Mersin’ Projesine Mtso’dan Da Tam Destek


Büyükşehir Belediyesi Kariyer Merkezi, üniversite ve meslek lisesi öğrencilerinin istihdam edilebilirliğine destek olunması amacıyla “Kariyer Mersin” projesini hayata geçirdi. Projenin paydaşlarıyla buluşarak sık sık fikir alışverişinde bulunan Kariyer Merkezi, son olarak projeye katkı sağlayan MTSO ile bir araya geldi.

 

Tarih : 27 Kasım 2021 Cumartesi 10:06   Okunma : 561

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in yönetime geldiği ilk günlerde hayata geçirdiğiKariyer Merkezi, üniversite ve meslek lisesi öğrencilerinin istihdam edilebilirliğine destek olunması amacıyla “Kariyer Mersin” projesini hayata geçirdi. Proje kapsamında iş arayan, öğrenci ve işverenlere yönelik rehberlik hizmetlerinde standartların yükseltilmesi, üniversite-sanayi-kent iş birliğine insan kaynakları açısından destek sunulması amaçlanıyor. Projeye son olarak Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) da destek verdi.

Mersin kariyerde birleşiyor

Kariyer Merkezi koordinatörlüğünde başlatılan “Kariyer Mersin” projesinde; Mersin Üniversitesi, Tarsus Üniversitesi, Çağ Üniversitesi, Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü, MTSO-EKAV ve Girişimci İnsan Kaynakları Derneği (GİDERİK) yer alıyor. Kariyer Merkezleri ve benzeri kuruluşların bir platformda birleştirilmesi hedeflenen projede Türkiye’ye rol model olacak etkinlikler üzerinde çalışılıyor.

Paydaşlarla sık sık bir araya gelerek projeler hakkında değerlendirmelerde bulunulurken, gerçekleştirilen son toplantıda 2022’de “Genç İstihdam Zirvesi,  Kariyer Günleri, Networking Buluşmaları, Mesleki Eğitim” gibi projelerin hayata geçirilmesi üzerinde çalışmalar yapıldığı belirtildi.

Projeye MTSO-EKAV da destek sunuyor

Kariyer Merkezi Müdürü Serkan Özada, Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde başlatılan “Kariyer Mersin” projesinin bir vizyon projesi olduğunu, işgücü piyasasının ihtiyaçlarına yönelik kurumlar arası işbirliğine dayalı projeleri hayata geçirmeyi amaçladıklarını ifade etti. Pandemi sürecinde yaşanan değişimi yakından takip ettiklerini vurgulayan Özada, dijital devrim karşısında Mersin’de farkındalık yaratmak istediklerini sözlerine ekledi. Özada, işverenlerin üst çatısı konumunda olan Mersin Ticaret ve Sanayi Odası’nın projeye destek sunmasının projenin başarısı açısından önemli olduğunun altını çizdi.

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ayhan Kızıltan, pandemi sürecinin belirsizliği beraberinde getirdiğini, bu dönemde işgücü piyasasının tüm taraflarına rehberlik edecek, bilgi verecek yapılara büyük ihtiyaç duyulduğunu belirtti. Kurulduğu günden bu yana Kariyer Merkezi’nin ortaya koyduğu projelere destek olduklarını, “Kariyer Mersin” projesine de destek sunarak istihdama katkı sağlamak istediklerini söyleyen Kızıltan, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası olarak kurumlar arası işbirliklerine önem verdiklerinin altını çizdi.






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA