17 Ağustos 2025 Pazar


16:03   JEOLOJI MÜHENDISLERI ODASı’NDAN DEPREM KRIZI UYARıSı: "SAHTE DIPLOMALıLARLA FELAKETE GIDIYORUZ!"   13:55   TOROSLAR’DA EĞITIMIN ZAFERI: OKUMA YAZMA ÖĞRENEN YETIŞKINLER HAYATLARıNA YENIDEN BAŞLADı!   11:30   MERSIN’DE ÇOCUKLAR FUTBOLLA BÜYÜYOR: ÜCRETSIZ KURSLAR YETENEK AVıNDA!   10:05   MERSIN’DE KARIYER DEVRIMI: BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI İLE 44 BIN KIŞIYE İSTIHDAM DESTEĞI!   01:28   KıRŞEHIRLILERDEN ’HAK, HUKUK, ADALET’ ÇAĞRıSı: ALLAH’ıN VE MILLETIMIZIN ISTEĞIYLE İMAMOĞLU’NU ÇANKAYA’YA YOLLAYACAĞıZ. İSTANBUL’U ALDıK, TÜRKIYE’YI DE ALMAYA TALIBIZ   20:06   TOLGA GÖKÇELI MEZITLI İLÇE BAŞKANLıĞı’NA ADAYLıĞıNı AÇıKLADı   16:58   MEZITLI BELEDIYE ZABıTASı’NDAN SıKı DENETIM   16:55   BAŞOĞLU KABLO IDEF 2025’E TÜRKIYE’NIN SAVUNMA SANAYISINE MILLI ÇÖZÜMLERIYLE GÜÇ KATTı!   16:44   "ÇÖPTEN KURTARDı": İŞÇILER GÖZALTıNA ALıNAN BAŞKANLARıNA SAHIP ÇıKTı   16:41   ÖZGÜR ÖZEL’DEN SON OPERASYONA TEPKI   16:37   AYDıN BÜYÜKŞEHIR’DE ’İSTIFA ET, YOKSA İŞSIZ KALıRSıN’ İDDIASı!   11:48    MERSIN BÜYÜKŞEHIR, İKLIM KRIZINE KARŞı YOL HARITASıNı BELIRLEDI: “MERSIN İKLIME HAZıR” PROJESI BAŞLADı   11:44   CHP’LI GÜLCAN KıŞ: “HALK SEFALETLE, YANDAŞ SERVETLE KARŞı KARŞıYA – ŞIMŞEK KAÇAMAK YANıT VERDI”   11:43   BEYOĞLU BELEDIYE BAŞKANı İNAN GÜNEY, GÖZALTıNA ALıNMADAN ÖNCE AILESIYLE PAYLAŞTıĞı FOTOĞRAFLA MESAJ VERDI   11:15   BAKAN ŞIMŞEK: BRÜT REZERVLER TARIHI ZIRVEDE, TL MEVDUAT PAYı YÜKSELDI   09:30   VAHAP SEÇER’DEN AYDıNCıK’A TAM DESTEK: 1.4 KILOMETRELIK CADDE BAŞTAN SONA YENILENDI   07:56   İBB’YE YÖNELIK SORUŞTURMA DERINLEŞIYOR: CHP’LI BAŞKAN İNAN GÜNEY DAHIL 44 KIŞI İÇIN GÖZALTı   23:37   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı VAHAP SEÇER: GERÇEK CHP’LI TEHDIDE, ŞANTAJA PABUÇ BıRAKMAZ   16:19   ÖZLEM ÇERÇIOĞLU: "AK PARTI ÇATıSı ALTıNDA HIZMET ETMEYE DEVAM EDECEĞIM"   16:16   ÖZGÜR ÖZEL, ’İBB BORSASı’NA ILIŞKIN BELGE AÇıKLADı... ÖZEL: "ALLAH BUNDAN SONRA AK PARTI’YE AYDıN’DA KOLAYLıK VERSIN, MILLET MILLI IRADE HıRSıZLıĞıNı AFFETMEZ”  
 
     
   

Başkan Gökmen,Bu hatadan dönün


Doğan Şalgamları yönetiminin, Tek Gıda -İş Sendikası üyesi, İşyeri baş temsilcisinin iş akdini fesih etmesi tepkilere neden oldu. Tek Gıda-İş Sendikası Başkanı İbrahim Sani Gökmen, Sendika Yönetim Kurulu üyeleri, Sendika bağlı üye işçilerin katılımıyla dün Doğanay Şalgamları Adana OSB’de bulunan fabrika önünde basın açıklaması gerçekleştirdi.

 

Tarih : 14 Aralık 2021 Salı 14:38   Okunma : 621

Doğan Şalgamları yönetiminin, Tek Gıda -İş Sendikası üyesi, İşyeri baş temsilcisinin iş akdini fesih etmesi tepkilere neden oldu. Tek Gıda-İş Sendikası Başkanı İbrahim Sani Gökmen,  Sendika Yönetim Kurulu üyeleri, Sendika bağlı üye işçilerin katılımıyla dün Doğanay Şalgamları Adana OSB'de bulunan fabrika önünde basın açıklaması gerçekleştirdi.

Türk-İş 4. Bölge Temsilcisi Edip Gülnar ve Türk-İş'e bağlı Sendika Şube Başkanlarının da katılarak destek verdiği basın açıklamasında konuşan Tek Gıda -İş Sendikası Adana Şube Başkanı İbrahim Sani Gökmen, sendikalarına üye olan işçilerin, Anayasal haklarını kullanarak sendikalarına  üye olduklarını hatırlattı.   Başkan Gökmen, "Kısa sürede örgütlenmemizi tamamlayarak Çalışma Bakanlığından Doğanay Şalgam işyerinde toplu iş sözleşmesi yapabilmek için yetki belgesi almıştır. Doğanay yönetimi bunun üzerine öncü arkadaşlarımızın işine son vermek için çaba harcamış ancak işçilerin direnciyle geri adım atmışlardır. Daha sonra yönetim, yasal süre dahilinde yetki tespitine itiraz etmiş ve konuyu yargıya taşımıştır. Sendika olarak işverenin yasal sınırlar dahilinde yapmış olduğu bu itiraza saygı duymuş ve yargı süreciyle ilgili hazırlıklara başlamıştır. Ancak Doğanay Şalgam yönetimi, üyelerimize istifa ettirebilmek için çeşitli baskılar yapmış ve son olarak da örgütlenmenin başındaki ve sendikamızın yasal olarak Baş Temsilci atadığı arkadaşımızı işten çıkarmıştır. Şunu herkes bilmelidir ki hiç bir üyemizi yolda bırakmayız. Bu yolu sonuna kadar hep beraber yürüyeceğiz. Güzel şeyler kolay olmuyor, güzel yarınlar için bugünden mücadele edeceğiz" dedi.

SORUNLAR MÜZAKEREYLE ÇÖZÜLEBİLİR

Tek Gıda-İş Sendikası Adana Şube Başkanı İbrahim Sani Gökmen,  "Tek Gıda-İş Sendikası olarak temel prensibimiz işletmelerin zarar görmeden mümkünse geliştirebilmek üyelerin de haklarını en azami bir şekilde korumakla mükelleftir. Bu sebeple sorunların müzakereyle çözülebileceğine inancımız tamdır. Ancak sizler müzakereyi tercih etmez ve çalışanlarımızın anayasal haklarına saygı duymayıp işten çıkardığınız baş temsilcimizi bir an önce iş başı yaptırıp, üyelerimizin üstündeki mobing ve baskıyı sonlandırmazsanız işte o zaman hiç istemediğimiz ama tereddüt etmeden yapacağımız sendikamızın mücadeleci özelliğiyle karşı karşıya kalacaksınız" diye konuştu.

BAŞ TEMSİLCİMİZİ İŞ BAŞI YAPTIRIN, ÜYELERİMİZE BASKIYI BİTİRİN

Doğanay Şalgam yönetiminin, sendikanın talebini dikkate almaması durumunda eylem yapacaklarını bir kez daha yenileyen Tek Gıda-İş Sendikası Adana Şube Başkanı İbrahim Sani Gökmen, sözlerini şöyle tamamladı: "Mücadelemizin sınırları Türkiye'de kalmayacak, Türkiye'de fabrika önü, İstanbul merkez ofis, Lüksemburg Büyükelçiliği önü gibi bir çok noktada çeşitli eylemler yaparken Uluslar arası alanda Uluslar arası üst örgütümüz IUF aracılığıyla da çeşitli eylemler gerçekleştireceğiz. Bu konuda zarar görecek olan marka değerinizin sorumlusu kesinlikle biz olmayacağız. Bu hatadan bir an önce dönün."

 






Paylaş :
Etiketler :  COVID-19, DEPREM, İZMİR, KORONAVİRÜS, PANDEMİ, MERSİN, TEKGIDA-İŞ, BAŞKAN, GÖKMEN, ADANA, SENDİKA

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA