2 Mayıs 2025 Cuma


23:57   CHP`NIN KONYA MITINGI ÖNCESI TANıTıM ARACıNıN GEÇIŞI SıRASıNDA HAVAYA ATEŞ AÇıLMASıYLA ILGILI IKI KIŞI GÖZALTıNA ALıNDı   23:33   CHP`LI MURAT ÇAN: İKTIDAR STAJ VE ÇıRAKLıK MAĞDURLARıNA BIR AYRıMCıLıK YAPTı VE ONLARı GÖRMEZDEN GELDI   23:32   GÖKAN ZEYBEK: RANT PROJESI, KANAL İSTANBUL PROPAGANDASıNıN EN BAŞAT SAVUNUCULARıNDAN BIRI TRT`DIR   23:27   ALI BABACAN: TRT MILLETIN VARLıĞıDıR, ADIL BIR YAYıNCıLıK POLITIKASı IZLEMEK ZORUNDADıR. HAKKıMı HELAL ETMIYORUM   23:03   MUĞLA`DA IPTAL EDILEN PROJE GENELGEYLE GERI DÖNDÜ: BODRUM BARAJı YENIDEN GÜNDEMDE   22:52   ADALET BAKANı TUNÇ, KAPSAMLı EĞITIM SÜRECINI BAŞARıYLA TAMAMLAYAN 7 BIN 591 INFAZ VE KORUMA MEMURUNUN GÖREVINE BAŞLADıĞıNı BILDIRDI   22:50   CHP, 1 MAYıS`TA GÖZALTıNA ALıNAN YURTTAŞLARıN SÜRECINI TAKIP EDIYOR... ÖZGÜR KARABAT: HIÇ KIMSEYI YALNıZ BıRAKMAYACAĞıZ   22:27   CHP`NIN KONYA MITINGI ÇALıŞMASıNA SILAHLı SALDıRı... ERHAN ADEM: KURŞUNLA SUSTURAMAYACAKSıNıZ   22:26   MERSIN`DE 1 MAYıS KUTLAMASıNDA `BOZKURT IŞARETI` KAVGAYA NEDEN OLDU   21:51   CHP`LI İNAN AKGÜN ALP, TAKSIM MEYDANı YASAĞıNı TBMM GÜNDEMINE TAŞıDı   21:41   23 NISAN`DA CHP`NIN OTOBÜSÜNÜ KULLANAN ŞOFÖRE ADLI KONTROL... GÖKAN ZEYBEK, "İKTIDARıN TAMAMEN ŞIRAZESI KAYMıŞTıR"   20:58   ÖZGÜR ÖZEL:  TRT MILLETINDIR. O EKRANı MILLETE KAPATıP YALANLARA VE IFTIRALARA AÇANLARı BIR GÜN HATıRLANMAK ÜZERE MILLETIMIZE HAVALE EDIYORUM   20:57   CHP`NIN OTOBÜS ŞOFÖRÜ GÖKHAN GÜLYURT ADLI KONTROL ŞARTıYLA SERBEST BıRAKıLDı   20:08   CHP`LI BULUT: GENEL MERKEZIMIZIN EMEKTAR OTOBÜS ŞOFÖRÜ GÖKHAN KARDEŞIMIZI TUTUKLAMA TALEBIYLE MAHKEMEYE SEVK ETMIŞLER. BIRAZ INSAF, BIRAZ AKıL, BIRAZ VICDAN   20:01   ALI YERLIKAYA: 1 MAYıS ETKINLIKLERI KAPSAMıNDA 409 KIŞI GÖZALTıNA ALıNDı   19:58   İSTANBUL PLANLAMA AJANSı: İSTANBULLULARıN %77,2`SI KANAL İSTANBUL PROJESI`NI DESTEKLEMIYOR   19:56   DMM`DEN IKI BAKANıN `KANAL İSTANBUL` SÖZLERINE ILIŞKIN AÇıKLAMA: AÇıKLAMALARıN BIRBIRI ILE ÇELIŞTIĞI YÖNÜNDEKI IDDIALAR MANIPÜLASYONDUR   19:30   HÜR-SEN GENEL BAŞKANı LEVENT KURUOĞLU: NE YAZıK KI BU YıL DA 1 MAYıS`ı BURUK, ÖFKELI VE YOKSULLUĞUN GÖLGESINDE KARŞıLıYORUZ   19:16   YOZGAT`TA KADıN CINAYETI… DAMADı TARAFıNDAN BıÇAKLANAN KADıN TOPRAĞA VERILDI   19:02   EV HAPSI NEDENIYLE 1 MAYıS KUTLAMALARıNA KATıLAMAYAN BİRTEK-SEN GENEL BAŞKANı TÜRKMEN: ANNEMI DE MEYDANLARA DÜŞÜRDÜNÜZ YA, ARTıK SIZ DÜŞÜNÜN    
 
     
   

Bu Coşku Mersin’e Yakıştı


Mersinliler; 3 Ocak Zafer Yürüyüşü’nde bir araya gelerek, kalpaklarıyla, bayraklarıyla, marşlarla, mehteran eşliğinde Toroslar’dan Cumhuriyet Meydanı’na kadar yürüdü. Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz’ın öncülüğünde gerçekleşen yürüyüşte, 7’den 70’e herkes tek yürek olarak milli mücadele ruhu ve heyecanıyla tüm Türkiye’ye örnek oldu. Binlerce Mersinli ile birlikte kol kola girerek yürüyen Başkan Yılmaz; “3 Ocak’ın ruhuna yaraşır bir yürüyüş gerçekleştirdik. Her zaman yanımızda olan, yürüyüşümüze destek veren tüm hemşehrilerime teşekkür ediyorum” dedi.

 

Tarih : 3 Ocak 2022 Pazartesi 21:25   Okunma : 265

Toroslar Belediyesi’nin, 3 Ocak Mersin’in Düşman İşgalinden Kurtuluşu’nun 100. yıl dönümünde düzenlendiği “Geleneksel 3 Ocak Zafer Yürüyüşü”, coşkuyla yapıldı.

Mersin'in dört bir yanından gelen binlerce kişi Atalarının mirasına sahip çıktı. Sabahın erken saatlerinde Belediye binası önünde toplanan vatandaşlara Toroslar Belediyesince milli mücadelenin simgesi kalpak hediye edilirken, aynı zamanda sıcak çorba ikramında da bulunuldu.

Yürüyüş öncesinde, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimiz için belediye önünde bir tören düzenlendi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan yürüyüş; MHP Mersin Milletvekilleri Olcay Kılavuz ve Baki Şimşek, Toroslar İlçe Kaymakamı İbrahim Çenet, MHP MYK Üyesi Serdar Soydan, MHP Mersin İl Başkanı Zeynel Uğur Gölgeli, AK Parti Mersin İl Başkanı Cesim Ercik, Belediye Başkanları, Teşkilat Başkanları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, gaziler, mahalle muhtarları ve binlerce vatandaşın katılımıyla gerçekleşti.

Toroslar Belediye binası önünden başlayarak Kuvayi Milliye Caddesi, Hastane Caddesi, İstiklal Caddesi ve Sakarya Caddesi güzergahından Cumhuriyet Meydanı’na kadar süren yürüyüşte temsili Elif’in Kağnısı ve sırtında cepheye mermi taşıyan Nene Hatunlar da tarihi yeniden canlandırdı.

Mersin’deki kurtuluş coşkusunu görüntülemek isteyenler ise cep telefonlarına sarılırken, evlerinin ve işyerlerinin balkonlarına çıkan vatandaşlar da korteje Türk Bayraklarıyla ve alkışlarıyla destek verdi.

Başkan Yılmaz; “Her 3 Ocak’ta Yüreklerimiz Bir Başka Çarpıyor”

Binlerce Mersinli ile birlikte kol kola girerek marşlar ve mehteran eşliğinde yürüyen Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, Kuvayi Milliye ruhunu bir kez daha yaşatarak Mersin'e ve atalarının emanetine sahip çıkan tüm hemşehrilerine teşekkür etti.

Başkan Yılmaz ; “Bugün 3 Ocak Mersin’in kurtuluş günü. Bugün Kuvayi Milliye ve Milli irade bayramı. İngilizler, Fransızlar bölgemizi işgal ettiler. Ermeni çetecileri de halka zulüm ettiler. Kuvayi Milliyeciler bir araya geldi. Milli iradeyle, Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde, liderliğinde Kurtuluş Savaşımızı verdik. Bağımsızlığımıza kavuştuk. 3 Ocak Zafer Yürüyüşümüzü bu yıl da gururla, coşkuyla, birlik beraberlik içinde gerçekleştirdik. Tüm hemşehrilerime canı gönülden teşekkür ediyorum. Mersinimizin Düşman İşgalinden Kurtuluşu’nun 100. yıl dönümü kutlu olsun” diye konuştu.






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA