17 Haziran 2024 Pazartesi


13:51   SIYASI PARTILERDE BAYRAMLAŞMA... YRP`LI DOĞAN AYDAL`DAN MHP`YE: "DEVLET BEY EVLENSEYDI HANıMı IYI BAKARDı, BAKMAMıŞLAR``   13:08   SIYASI PARTILERDE BAYRAMLAŞMA... CHP`DEN İYİ PARTI`YE : ``ORTAK AKıLDA BIRLIKTE YOL ALMAMıZ GEREKEN ÇOK KONU VAR. AYNı YOLDAYıZ``   12:53   SIYASI PARTILERDE BAYRAMLAŞMA... İYİ PARTILI OFLUOĞLU: "BELEDIYE BAŞKANLARı HERKESIN BELEDIYE BAŞKANı. DIĞER PARTILERIN IÇ IŞLERINE KARıŞMADAN SÜREÇ DEVAM ETMELI   11:44   DEM PARTI`NIN CHP`YE ZIYARETINDE KONU KAYYUM... DEM PARTILI SEVILAY ÇELENK: "AÇıKÇASı GERÇEKTEN BU DARBE NITELIĞINDE"   11:26   NIĞDELI BESICI: "HAYVANLARıMıZı SATAMADıK GERI GÖTÜRECEĞIZ... ONDAN SONRA HACIZ ÜSTÜNE HACIZ, ICRA ÜSTÜNE ICRA"   11:03   SIYASI PARTILER ARASı BAYRAMLAŞMA... MHP`LI KARAKAYA: "MISAFIR IKRAM EDILENI YEMIYORSA, GIDERKEN KENDISINE ÇıKıN YAPıLıR"   10:31   SIYASI PARTILERDE BAYRAMLAŞMA ZIYARETI... DENIZ YÜCEL: "TÜRKIYE BÜYÜK MILLET MECLISI`NIN GEÇMIŞTEKI IŞLEVINI NE YAZıK KI KAYBETTIĞINI GÖRÜYORUZ"   10:14   ÖMER FETHI GÜRER, HUBUBAT ÜRETICILERININ SORUNLARıNıN ÇÖZÜMÜ IÇIN TBMM`YE ARAŞTıRMA ÖNERGESI VERDI   19:05   ÖZGÜR ÖZEL, ÖNCEKI GENEL BAŞKANLARıN BAYRAMıNı KUTLADı   17:34   ÖZGÜR ÖZEL`DEN CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN ILE SIYASI PARTILILERIN GENEL BAŞKANLARı VE GRUP BAŞKANLARıNA BAYRAM TELEFONU   14:17   CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL, MANISA VALISI ÜNLÜ`YÜ ZIYARET ETTI   13:27   CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL`DEN BAYRAMıN ILK GÜNÜNDE KABRISTAN ZIYARETI   11:44   CHP`LI KıŞ`TAN BAKAN BOLAT`A: "KURBAN BAYRAMı ÖNCESI GELEN FAHIŞ ZAMLAR KONUSUNDA HANGI ÖNLEMLER ALıNDı?"   10:30   ÖZGÜR ÖZEL: "TÜM BABALARıN BABALAR GÜNÜ`NÜ KUTLUYORUM"   10:27   VELI AĞBABA: KURBANı VATANDAŞA HARAM ETTILER   10:20   CHP`LI UMUT AKDOĞAN: "AVM ÇALıŞANLARıNıN BEKLEDIĞI YASA TEKLIFI 55 GÜN TBMM`DE IŞLEME ALıNMADı"   09:25   MERSIN BÜYÜKŞEHIR`DEN ‘SAĞLıK VE ENGELLI POLITIKALARı ÇALıŞTAYı`   08:52   ÖZGÜR ÖZEL`DEN CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN`A ``IADEIZIYARET`` YANıTı: "BIZ O SÖZÜ HIÇ ÜZERIMIZE ALMıYORUZ"   22:21   ÖZGÜR ÖZEL, ÖNCEKI DÖNEM GENEL BAŞKANLAR ILE BIR ARAYA GELDI   16:01   ÖZGÜR ÖZEL: ``CUMHURBAŞKANLıĞı KABINESI, ZENGINI DAHA ZENGIN, YOKSULU DAHA YOKSUL YAPACAK DÜZENLEMELERIN HAZıRLıĞıNı YAPMAKTADıR``  
 
     
   

TRT Çukurova Radyosunda Filtre “ Su Müzesi ” Tanıtıldı..


Mersin Büyükşehir Belediyesi Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü tarafından kentin içme suyu ihtiyacını karşılamak amacıyla; 1938-1984 yılları arasında hizmet veren Mersin İçmesuyu “ Filtre Tesisatı” binasını restore ederek ziyarete açtığı Filtre ‘Su Müzesi’ TRT Çukurova Rady

 

Tarih : 3 Kasım 2017 Cuma 14:52   Okunma : 452

TRT Çukurova Radyosu’nda yayımlanan “Akdeniz’den Toroslar’a” adlı programa katılan MESKİ Arıtma Tesisleri Dairesi Başkanlığı, İçmesuyu Arıtma ve Havza Koruma Şube Müdürü Dr. Zafer Özer, program sunucusu Hakan Erendor’un MESKİ Filtre Su Müzesi’ne ilişkin sorularını yanıtladı.

Mersin İçmesuyu Filtre Tesisatı, ilk olarak 1936 yılında, 80 ile 100 bin kişilik nüfusa yetecek kapasiteyle projelendirildiğini ifade eden Dr. Zafer Özer, Türk-Alman işbirliği ile inşa edilen ve Türkiye'nin ilk içme suyu arıtma tesisleri arasında yer alan tesisin günümüzde halen "Filtre" olarak anıldığını kaydetti.
1984 yılında Berdan İçmesuyu Arıtma Tesisi hizmete girip şehir merkezine su vermeye başlayınca kullanılmayan filtre binasının, bu tarihten sonra depo olarak kullanılmaya başlandığını ve 30 yıl boyunca atıl durumda kaldığının altını çizen Zafer Özer; “ Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın talimatı ve desteği ile 2014 yılında binayı müze olarak hizmete almak için MESKİ Genel Müdürlüğü tarafından yapılan çalışmalar kapsamında; tesisin tüm mekanik ekipmanının aslına uygun çalıştırılabilmesi, kapı, pencere ve bina tadilatının aslına uygun olarak iki yıl gibi bir sürede ekip çalışması ile MESKİ Genel Müdürlüğümüzün özkaynakları kullanılarak restore edildi. Tesisle ilgili arşiv taraması rahmetli Mithat Toroğlu’nun oğlu Atilla Toroğlu’nun arşivinden,  İl Halk Kütüphanesindeki gazete arşivi taranarak elde edilmiştir. Filtrasyon işlemini sağlayan filtre kumları elenip yıkandıktan sonra yeniden filtre havuzlarına konularak sistemin çalışır hale getirildiği, tesisin açılışı,  21 Nisan 2016 tarihinde Başkanımız Sn. Burhanettin Kocamaz tarafından yapılarak Mersinimize kazandırıldı. Tesis, Mersinlilere su müzesi olarak hizmet vermektedir. ” diye  konuştu.

Dr. Zafer Özer, Filtre Su Müzesi’nin açıldığından bugüne kadar  Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği içerisinde Lise ve ortaokul öğrencileri olmak üzere yaklaşık  1392 kişinin  ziyarete geldiğini belirterek; "Ortaöğretim Öğrencilerimiz Su Müzesinden oldukça memnun ayrılıyorlar. Müzemizi ziyarete etmek isteyen vatandaşlarımız müracaatta bulunmaları halinde Filtre Su Müzemizi gezebilirler. Müzemiz Toroslar İlçemizde Portakal Mahallesindeki Mezarlık Kavşağındaki MESKİ Teknik Hizmetler Yerleşkesi’nin içerisinde bulunmaktadır. Ziyaret etmek isteyen vatandaşlarımız gelip ziyaret edebilirler " diye konuştu.

 






Paylaş :
Etiketler :  TRT ÇUKUROVA RADYOSU, MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, BURHANETTİN KOCAMAZ.

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA