23 Mayıs 2025 Cuma


15:28   SUAT ÖZÇAĞDAŞ: "AKP IKTIDARıNDA IŞLEVSIZLEŞTIRILEN TEFTIŞ VE DENETIM SISTEMI NEDENIYLE OKULLAR VE EĞITIM SISTEMI SAVRULUYOR"   15:23   ALI MAHIR BAŞARıR`DAN ERDOĞAN`A: "SENIN KENDI YAPTıĞıN ANAYASAYA GÖRE BIR DAHA ADAY OLMA IMKANıN YOK. SEN ADAY OLAMAZSıN ZATEN"   11:26   TBMM PLAN VE BÜTÇE KOMISYONU... "CUMHURBAŞKANıNA TSK`DA `DISIPLINSIZLIK` NEDENIYLE GÖREVDEN ALMA YETKISI" VEREN MADDELER YENIDEN DEĞERLENDIRILMEK ÜZERE GERI ÇEKILDI   11:22   CHP`LI TANRıKULU`NDAN KURTULMUŞ`A ANAYASA ELEŞTIRISI: “BIR RIYASET MAKAMı OLARAK ÇOK KÖTÜ BIR ANAYASAL GELENEĞIN BAŞLANGıCıNA SEBEP OLDUNUZ”   08:09   AFAD: EGE DENIZI`NDE 6,0 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM   02:23   DONALD TRUMP, KATAR UÇAĞı SORUSUNU SORAN NBC MUHABIRINI SALONDAN KOVDU   01:40   TOTTENHAM, UEFA AVRUPA LIGI ŞAMPIYONU OLDU   23:36   TUTUKLU ÖĞRENCILERDEN 30 MAYıS ÇAĞRıSı: MAHKEMEMIZDE SIZLERIN DE YANıMıZDA OLMASıNı ÇOK ISTIYORUZ   23:12   TMSF, CHP`NIN 25 MAYıS BURSA MITINGI IÇIN BILBOARDLARıN KULLANıMıNA IZIN VERMEDI   23:05   CHP`NIN PENDIK MITINGI... ÖZGÜR ÖZEL, "ASGARI ÜCRETE TEMMUZ AYıNDA HAKIKATLI BIR ZAM YAPıLMASı IÇIN ÇALıŞMALARA BAŞLADıK"   22:52   BEŞ AB MILLETVEKILINE DOKUNULMAZLıK ŞOKU   22:43   CHP İSTANBUL İL BAŞKANı ÇELIK: AKP, MHP LIDERI SAYıN BAHÇELI`NIN BAŞLATTıĞı `TERÖRSÜZ TÜRKIYE` SÜRECINI KENDI ÇıKARLARıNA GÖRE KULLANMAK ISTIYOR   22:40   ÖZGÜR ÖZEL`DEN "İMAMOĞLU`NUN TELEFONU BULUNDU" HABERLERINE TEPKI: BEŞ YıLDıR KULLANıLMAYAN BIR TELEFON, GRAHAM BELL BILE SIZIN KADAR SEVINMEDI TELEFONU ICAT ETTIĞINE   22:33   ‘KENT UZLAŞıSı` DAVASıNDA 10 BELEDIYE YÖNETICISININ TUTUKLULUK HALININ DEVAMıNA KARAR VERILDI   22:13   SELIN SAYEK BÖKE, KADıN SOSYALIST ENTERNASYONAL BAŞKAN YARDıMCıLıĞı`NA SEÇILDI... "TÜRKIYE`YI DÜNYADA HAK ETTIĞI YERE HEP BIRLIKTE TAŞıYACAĞıZ"   22:12   CHP`LI SARıBAL: BURSA`DA YAPACAĞıMıZ HALK BULUŞMASıNıN DUYURU AFIŞLERI TMSF TARAFıNDAN ENGELLENDI   22:09   CHP`NIN PENDIK MITINGI... ÖZGÜR ÖZEL: "BIZ 19 MAYıS`TA İZMIR`DE BIR KAPANıŞı DEĞIL, BIR BAŞLANGıCı GERÇEKLEŞTIRDIK"   21:49   CHP`NIN PENDIK`TE DÜZENLEDIĞI MITINGE YURTTAŞLARDAN DESTEK: BIZ EKREM İMAMOĞLU`NUN DÜRÜSTLÜĞÜNE, BU MILLET IÇIN ÇALıŞTıĞıNA INANıYORUZ   21:08   İMAMOĞLU, CHP`NIN PENDIK`TE DÜZENLEDIĞI MITINGE MESAJ GÖNDERDI: AÇTıKLARı HER SORUŞTURMA, YÜRÜTTÜKLERI HER ALGı OPERASYONU AYAKLARıNA DOLANıYOR   20:23   GENÇLER EDIRNE`DE TUTUKLU BULUNAN ARKADAŞLARı IÇIN KADıKÖY`DE BIR ARAYA GELDI: “ÜNIVERSITE GENÇLIĞI OLARAK, ÜLKE MONARŞIYE DÖNMESIN DIYE MÜCADELE EDIYORUZ”  
 
     
   

MEZİTLİ`DE OTİZM KÖYÜ KURULUYOR


Otizmli bireylerin toplumda daha fark edilir olması için yaptığı çalışmalarla dikkat çeken Mezitli Belediyesi, Mersin`de bir ilki daha gerçekleştirerek Otizm Köyünü kuruyor. Otizmli bireylerin fırsat verilirse çok büyük başarılar elde edebileceği gerçeğinden yola çıkarak kurulacak olan Otizm Köyünün Temmuz ayında faaliyete geçmesi planlanıyor.

 

Tarih : 27 Mart 2022 Pazar 12:11   Okunma : 489

Otizmli bireylerin toplumda daha fark edilir olması için yaptığı çalışmalarla dikkat çeken Mezitli Belediyesi, Mersin`de bir ilki daha gerçekleştirerek Otizm Köyünü kuruyor. Otizmli bireylerin fırsat verilirse çok büyük başarılar elde edebileceği gerçeğinden yola çıkarak kurulacak olan Otizm Köyünün Temmuz ayında faaliyete geçmesi planlanıyor.

Yeni Mahalle`de bulunan eski Mezitli Stadyumunun yanında yer alan 6200 metre kare yüzölçümüne sahip alanında yapılması planlanan Otizm Köyü projesi kapsamında 7 adet atölye, mini amfitiyatro, mini bisiklet parkuru, masa tenisi aktivite alanı ve hobi bahçeleri bulunuyor. Duyu Bütünleme Birimi, Günlük Yaşam Becerileri Atölyesi, Sakinleşme Odası, Müzik Atölyesi, Resim ve Sanat Atölyesi, Mutfak Atölyesi, İdari Birim gibi bölümlerin planlandığı Otizm Köyü ile otizmlilerin bireysel becerilerini geliştirmesi ve sosyal hayatın içerisine optimum seviyede katılımlarını sağlaması hedefleniyor. İlgili sivil toplum kuruluşlarının da görüşleri alınarak projelendirilen Otizm Köyü, gençlerin aileleriyle güzel zamanlar geçireceği pek çok ihtiyaca cevap verecek.

"FARKINDALIK OLUŞTURMAK TOPLUMSAL BİR GÖREV"

Açıklamasına otizmli olmalarına karşın sanatta, bilimde deha olarak kabul edilen isimleri hatırlatarak başlayan Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, “Albert Einstein, Bill Gates, Michelangelo, Mozart, Steve Jobs, Isaac Newton, Nikola Tesla, Charles Darwin gibi isimlerin dünyaca ünlü değerler olmaları ortak özelliklerinin Otizmli bireyler olmalarıdır. Ancak doğru eğitim verilerek doğru yönlendirilince dünyaya bilimde, sanatta, felsefede önemli katkılar sunan büyük değerler haline geldiler. Bunlar gibi yüzlerce isim daha sıralayabiliriz. En kısa biçimde insanların çocukluktan başlayarak tüm yaşamını etkileyen bir davranış bozukluğu olarak adlandırabileceğimiz otizm konusunda farkındalık oluşturmak toplumsal bir görevdir” dedi.

7 FARKLI ATÖLYE YER ALACAK

Tüm özel desteğe ihtiyaç duyan bireylerin olduğu gibi Otizmlilerin toplumda daha fark edilir olması için çok önemli projeler gerçekleştirdiklerinin altını çizen Tarhan şunları söyledi:

"Mezitli Belediyesi olarak desteğe ihtiyaç duyan tüm bireylerin olduğu gibi otizmli bireylerimizin de toplum içerisinde farkına varılması ve önlerindeki engellerin kaldırılması adına çalışmaya devam ediyoruz. Daha önce yapmış olduğumuz çalışmaların yanında otizmliler konusunda yeni projelere imza atıyoruz. Otizmin farkına varılması ve desteklenmesi durumunda ne büyük işler başarabileceklerini göstermek adına Mert Ünsal adında ki genç arkadaşımızın yaşamını bir kısa film yaparak kamuoyuna sunduk. Doğumundan itibaren Mert`in yaşadıkları, karşılaştıkları zorluklar ve ailesinin mücadelesini anlattığımız filmimiz, Bolu`da 14. Uluslararası Kısa Film Festivalinde ikincilik ödülü aldı. Bunun yanında ihale aşamasında olduğumuz ve Temmuz ayı ile birlikte açılışını yapacağımız Otizm Köyümüzde bu vatandaşlarımızın toplumsal uyumu, yeteneklerinin farkına varması ve üretken hale gelebilmesini sağlamayı hedefliyoruz. 6 bin 200 metrekare alanda 7 farklı atölyenin yer alacağı Otizm Köyünde mini amfi tiyatro, mini bisiklet parkuru, spor aktivite alanları ve hobi bahçeleri yer alacak. İlgili sivil toplum örgütleri ile işbirliğine giderek projemizin daha verimli çalışmasını sağlayacağız.

"ASLA PES EDİLMEMELİ"

Mersin`de yaklaşık 2 bin 500 otizmli olduğu söyleniyor ki, bu az bir rakam değil. Toplumumuzun otizmli bireylerin yaşamlarını kolaylaştırma adına farkında olmaları gerekiyor. Otizmin farkında olmamız için otizmli bir yakınımızın olması da gerekmiyor. Toplumsal bilinçlenmede otizmli bireylere karşı anlayışlı olmamız ve onları ayırmadan yanlarında durmamız çok önemli. Çünkü otizm, toplumun her kesimini ilgilendiriyor. Çünkü onlar toplumun en özel üyeleri. Otizm onların seçimi değil. Onların bir tek gereksinimleri var; o da bizim onları kabullenmemız. Otizmle mücadelede doğru bilgilenmek, erken tanı, özel eğitim, bakım ve sağlık hizmetlerini iyileştirilmesi son derece önemlidir. Onlara fırsat verilirse özel yetenekleri olduklarına inanıyorum. Pes etmek asla olmamalı, Einstein, Mozart, Newton da aynı yoldan geldiler ve dünyanın parlayan yıldızları olmayı başardılar. Bizim çocuklarımızın da aynı yetenekle ortaya çıkmaması için hiçbir engel yok."






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA