25 Temmuz 2025 Cuma


21:56   “MERSIN SANAYI, ÜRETIM VE TICARI ALANLARDA ISTIHDAM GÜCÜNE SAHIP”   16:32   VAHAP SEÇER: “ORMAN YANGıNLARıNDA HAYATıNı KAYBEDEN GÖREV ŞEHITLERIMIZE ALLAH’TAN RAHMET, ACıLı AILELERINE SABıR VE ULUSUMUZA BAŞSAĞLıĞı DILIYORUM”   16:30   ÖZGÜR ÖZEL’DEN YANGıNDA HAYATıNı KAYBEDEN GÖNÜLLÜLER IÇIN AKUT’A TAZIYE ZIYARETI   16:28   ÖZGÜR ÖZEL, LOZAN ANTLAŞMASı’NıN 102’NCI YıL DÖNÜMÜNDE ANıTKABIR’I ZIYARET ETTI   23:30   ÖZGÜR ÖZEL: KIMSEYE DEMOKRASI ÇATıSıNı YıKTıRıP MEZHEP ÇATıSı ÜZERINDEN PLAN YAPTıRMAYıZ   21:43   CHP’NIN MILLET İRADESINE SAHIP ÇıKıYOR MITINGI BAKıRKÖY’DE... ÖZGÜR ÖZEL, IKI BAĞıMSıZ MILLETVEKILINE CHP ROZETI TAKTı   21:40   DENIZ YÜCEL: TÜRK HAVA KURUMUNUN YANGıN SÖNDÜRME UÇAKLARıNı SATTıRANLARıN ACABA VICDANLARı RAHAT Mı   18:05    TOROSLAR’DA AKDENIZ MEYVE SINEĞINE KARŞı MÜCADELEDE ÖRNEK BAŞARı   17:59   ADMİB’DEN ILK YARıDA 1,4 MILYAR DOLARLıK IHRACAT   17:55   BÜYÜKŞEHIR YOL ÇALıŞMALARı ILE KıRSALDA’DA FARK YARATıYOR   17:52   TBB BAŞKAN VEKILI VAHAP SEÇER: "İLK DURUŞMALARDA EĞER TARAFSıZ MAHKEMELER YOLUYLA BU DOSYALAR BIR KARARA BAĞLANıRSA TAHLIYE OLACAKLARıNı DÜŞÜNÜYORUZ"   17:46   ÖZGÜR ÖZEL: "GAZI MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’Ü, HATAY CUMHURBAŞKANı TAYFUR SÖKMEN’I VE EMEĞI GEÇEN HERKESI SAYGı VE MINNETLE ANıYORUM"   17:42   BURHANETTIN BULUT: "ARTıK GAZETECILER IÇIN 24 TEMMUZ, BIR BAYRAM DEĞIL; BIR ISYAN VE DIRENIŞ GÜNÜDÜR"   17:41   ÖZGÜR ÖZEL’DEN "TERÖRSÜZ TÜRKIYE" SÜRECINE ILIŞKIN AÇıKLAMA   17:37   CHP’LI GÜLCAN KıŞ: 2 MILYON EMEKLI GEÇINEBILMEK IÇIN ÇALıŞıYOR, IKTIDAR HÂLÂ ÇıKıP BAŞARı HIKÂYESI ANLATıYOR   10:20   DENIZ YAVUZYıLMAZ: "AK PARTI ŞIRKETE, DEVLETE AIT SANTRALI BEDAVAYA HEDIYE ETTI, ÜSTÜNE DE PARA VERDI"   10:10   CUMARTESI ANNELERI’NDEN EMINE OCAK’ıN VEFATı... BURHANETTIN BULUT: "MÜCADELESI BIZIMLE YAŞAYACAK"   09:54   EKREM İMAMOĞLU: "MILLETIMIZI FAKIRLIĞE MAHKUM EDEN, HER KARARı TEK ADAMıN AĞZıNDAN ÇıKACAK SÖZE BıRAKAN CUMHURBAŞKANLıĞı HÜKÜMET SISTEMI’NI MUTLAKA DEĞIŞTIRECEĞIZ"   09:43   BÜYÜKŞEHIR BUZ GIBI LIMONATA DAĞıTıMLARıNA BAŞLADı   09:41   CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN HATAY’ıN ANA VATANA KATıLıŞıNıN 86’NCı YıLıNı KUTLADı  
 
     
   

MUHİTTİN BÖCEK, KILIÇDAROĞLU`NU DÜĞMELİ EV`DE AĞIRLADI


“Medeniyetler Bahçesi” temasıyla düzenlenen EXPO 2021 Hatay,  kapılarını ziyaretçilere açtı. Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan Antalya Bahçesi`nde yer alan Düğmeli Ev, EXPO`nun en dikkat çeken yerlerinden biri oldu. Antalya Bahçesi`ni ziyaret eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başkan Muhittin Böcek`ten Düğmeli Ev`lerin yok olmaması ve gelecek nesillere taşınması için çalışma yapmasını istedi. 

 

Tarih : 1 Nisan 2022 Cuma 12:16   Okunma : 1120

“Medeniyetler Bahçesi” temasıyla düzenlenen EXPO 2021 Hatay,  kapılarını ziyaretçilere açtı. Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan Antalya Bahçesi`nde yer alan Düğmeli Ev, EXPO`nun en dikkat çeken yerlerinden biri oldu. Antalya Bahçesi`ni ziyaret eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başkan Muhittin Böcek`ten Düğmeli Ev`lerin yok olmaması ve gelecek nesillere taşınması için çalışma yapmasını istedi. 

EXPO 2021 Hatay`ın resmi açılış törenine katılan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, tören öncesi alanı gezdi. Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, EXPO 2021 Hatay hakkında Genel Başkan Kılıçdaroğlu`na bilgi verdi. Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan şehir bahçesini de gezen Genel Başkan Kılıçdaroğlu, Başkan Muhittin Böcek tarafından ağırlandı. 

BAHÇENİN KONSEPTİ İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ

Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Durmuş Ali Arslan ve Park Bahçeler Dairesi Başkanı Çiğdem Hacıoğlu, bahçenin konsepti hakkında Genel Başkan Kılıçdaroğlu`na sunum yaptı. Bahçede iklim değişikliği temasının işlendiğini söyleyen Hacıoğlu, “Her yerin yemyeşil olduğu, suyumuzun gür gür aktığı bir alan oluşturmaya çalıştık. Ayrıca Manavgat`ta yanan ağaçları buraya getirdik. Günümüzde en büyük sorunlardan bir tanesi iklim değişikliği. Bahçemizde bu konuda bir farkındalık yaratmaya çalıştık” dedi. 

DEPREME VE YANGINA DAYANIKLI

İbradı-Akseki yöresine ait Düğmeli Ev hakkında da bilgi veren Hacıoğlu şunları söyledi:

“Düğmeli Ev depreme ve yangına dayanıklı bir ev. Vakti zamanında Akseki Cevizli bölgesinde bir yangın oluyor ve bazı evler zarar görüyor. O dönem Atatürk, milletvekili Rasih Kaplan`a para veriyor ve oradaki bütün evleri elden geçirtiyor ve ilk şehir planlaması Cevizli bölgesinde uygulanıyor. Bu açıdan da bahçemiz anlam yüklü.” 

KILIÇDAROĞLU, USTASINDAN BİLGİ ALDI

Sunumun ardından Düğmeli Ev`i gezen Genel Başkan Kılıçdaroğlu, Düğmeli Ev ustası Muhsin Bayındır`dan yapılışı hakkında bilgi aldı. Düğmeli Evlerin yok olmaması ve devam ettirilmesi için Başkan Böcek`ten çalışma yapmasını isteyen Kılıçdaroğlu, “Bu ustalığın geliştirilmesi gerek. Bunun için Muhittin Böcek Başkanımızdan gerekli adımların atılmasını istedim” dedi. 

ANTALYA BAHÇESİ, MİSAFİRLERİNİ AĞIRLIYOR

EXPO 2021 Hatay`da Antalya`yı tanıtıyor olmaktan mutluluk duyduklarını söyleyen Başkan Muhittin Böcek, “Antalya Bahçemizde Sayın Genel Başkanımızı, Milletvekillerimizi, Büyükşehir Belediyesi Başkanı arkadaşlarımı ve Hataylı hemşehrilerimizi ağırlıyoruz. Hatay medeniyetler şehri. Böylesi güzel bir EXPO`yu Hatay`a ve ülkemize kazandıran Lütfü Savaş Başkanımı ve tüm çalışma arkadaşlarını kutluyorum. Biz de Düğmeli Ev ile EXPO`da yerimizi aldık. Bütün belediye başkanı arkadaşlarımı tebrik ediyorum. Onlar da çok emek vermiş kendi ilinin özel simgesini herşeyini burada yapmaya çalışmış. Gerçekten muhteşem bir açılış yapıldı. Herkes bu güzellikleri görmeli” diye konuştu.  

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA