6 Eylül 2025 Cumartesi


09:29   SANATLA DOLU YAZ: MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN ÜCRETSIZ TIYATRO ŞÖLENI   16:01   CARETTALAR SAHAYA DÖNÜYOR: MSK YENI SEZONA HıRSLA HAZıRLANıYOR   15:30   TASARRUF DOĞUMLA BAŞLıYOR: ERKEN BES ILE YENI NESIL FINANSAL GÜVENCE   15:11   AKİB’DEN 1,22 MILYAR DOLARLıK AĞUSTOS ATAĞı: AVRUPA VE ORTADOĞU’DA ÇIFT HANELI BÜYÜME   15:08   BAŞKAN SEÇER’DEN KANDIL SOFRASıNA SEVGIYLE DOKUNUŞ   15:06   CHP MERSIN’DEN 81 İLDE ORTAK DURUŞ: "SIYASI YARGı KARARıNı TANıMıYORUZ!"   14:23   CHP’NIN KURULUŞ HAFTASı ETKINLIKLERI BAŞLADı.... ÖZGÜR ÖZEL: "TARIH CHP’NIN SıRTıNA AYNı YÜKÜ YÜKLEDI"   14:21   CHP İL BAŞKANLıKLARıNDAN 81 ILDE ORTAK AÇıKLAMA   14:17   54 BARODAN ORTAK AÇıKLAMA: "HUKUKUN SIYASALLAŞTıRıLMASıNı REDDEDIYORUZ!"   14:12   TOROSPARK CAFE ÇAĞDAŞKENT’TE HIZMETE GIRIYOR   14:09   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN ÜRETICILERE ‘TOHUM ELEME MAKINESI’ DESTEĞI   10:01   MESKİ’DEN ALTYAPı SONRASı HıZLı ASFALT HAMLESI: 1850 METRE YOL YENILENDI   23:35   CUMHURIYET SAVCıSı ERCAN KAYHAN’A ÇEKMEKÖY’DE BıÇAKLı SALDıRı: YARGı CAMIASı YASTA   23:05   ÖZGÜR ÖZEL’DEN ZEYTINBURNU MEYDANı’NDAN SERT MESAJ: “SIZDEN KORKAN SIZDEN BETER OLSUN!”   22:50   60 BIN KAÇAK YUMURTA TARSUS’TA ELE GEÇIRILDI, BELEDIYE HALK SAĞLıĞı İÇIN ALARMDA   22:45   GÜRSEL TEKIN’E CHP’DEN DISIPLIN ŞOKU: 15 GÜNLÜK SAVUNMA SÜRECI BAŞLADı   22:17   GASTROANTALYA 2025: LEZZETIN ULUSLARARASı SAHNESI AÇıLıYOR   21:48   YAZ TATILI BILIMLE ŞENLENDI: MERSIN’DE BINLERCE ÇOCUK MERCAN YAZ OKULU’NDA BULUŞTU   16:09   CHP AKDENIZ İLÇE BAŞKANı SEMIH PALAMUT’TAN MEVLID KANDILI MESAJı   15:31   TOROSLAR BELEDIYE BAŞKANı YıLDıZ, ZABıTA PERSONELINI AĞıRLADı  
 
     
   

İMAMOĞLU: “MUTLAKA GELİN, SİZİ ÇOK ŞAŞIRTACAK”


İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu; Nazım Hikmet`ten Oktay Rıfat`a, Metin Eloğlu`ndan Cemal Süreya`ya, Tevfik Fikret`ten Metin Altıok`a kadar toplam 17 şairin eserlerinin yer aldığı ‘Şairler Neden Resim Yapar` sergisini gezdi. İmamoğlu, “Mutlaka gelin. İçinde, sizi çok şaşırtacak ve çıkarken de ‘Şairden mi ressam, yoksa ressamdan mı şair olurmuş` diye sordurtacak keyifli bir sergimiz var. Saraçhane binamızda, size ait olan binadaki bu sergi salonunda buluşmak dileğiyle” dedi.

 

Tarih : 4 Nisan 2022 Pazartesi 21:33   Okunma : 490

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu; Nazım Hikmet`ten Oktay Rıfat`a, Metin Eloğlu`ndan Cemal Süreya`ya, Tevfik Fikret`ten Metin Altıok`a kadar toplam 17 şairin eserlerinin yer aldığı ‘Şairler Neden Resim Yapar` sergisini gezdi. İmamoğlu, “Mutlaka gelin. İçinde, sizi çok şaşırtacak ve çıkarken de ‘Şairden mi ressam, yoksa ressamdan mı şair olurmuş` diye sordurtacak keyifli bir sergimiz var. Saraçhane binamızda, size ait olan binadaki bu sergi salonunda buluşmak dileğiyle” dedi.

İBB Başkanı İmamoğlu, Kültür Varlıkları Dairesi Başkanlığı ve Antalya Kültür Sanat iş birliğiyle 21 Mart`ta açılan “Şairler Neden Resim Yapar” temalı sergiyi gezdi. İBB`nin ana yerleşkesindeki Saraçhane Sergi Salonu`nda açılan sergideki eserleri inceleyen İmamoğlu, İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat tarafından bilgilendirildi.

Sergi salonundaki eserleri ilgiyle inceleyen İmamoğlu İstanbulluları sergiye davet etti. İmamoğlu şöyle konuştu:

“SİZİ SARAÇHANE`YE DAVET EDİYORUM”

“Saraçhane`de, bilinmeyen bir sergi salonu var. Çünkü ilk yıllarında sergi salonu olarak kullanılan bu alan, ne yazık ki daha sonra bu kimliğini kaybetmişti. Biz, göreve geldikten sonra İstanbul Büyükşehir Belediyemizin Saraçhane`deki o büyük binasında, sergi salonumuzda, Fatih Sultan Mehmet`in tablosunun olduğu sergimizle ilk sergiyi açmıştık. İkinci sergimiz, Ahmet İsvan`ı anlatıyordu. 70`lerin efsanevi Belediye Başkanı İstanbul`un. Halk Ekmek`in kurucusu. İlk Halk Ekmek fabrikasını açan, halkçı bir Belediye Başkanı. Şimdi ise beni çok şaşırtan, duygulandıran ve aslında sonunda soru da sorduran bir sergi var. İstanbulluları bekliyoruz. Mutlaka gelin. Bir kalemden bazen şiir dökülür, bazen de bir fırçadan resim yapılır misali, ‘Aynı elden ne güzel işler çıkmış` diyebileceğiniz muazzam bir sergimiz var. Çünkü, şairlerin resim yeteneklerini ele almış bir sergimiz var burada; sizleri bekliyor. İçinde, sizi çok şaşırtacak ve çıkarken de ‘Şairden mi ressam, yoksa ressamdan mı şair olurmuş` diye sordurtacak keyifli bir sergimiz var. Sizi Saraçhane`ye davet ediyorum, özellikle gençleri ve İstanbullu bütün hemşerilerimi. Saraçhane binamızda, size ait olan binadaki bu sergi salonunda buluşmak dileğiyle.”

17 ŞAİRİN 176 ESERİ GÖRÜLEBİLİR

Küratörlüğünü Dr. Necmi Sönmez, tasarımını Ulaş Uğur`un üstlendiği sergide, 1890`lardan itibaren Tevfik Fikret`le başlayarak Arif Dino, Nâzım Hikmet, Orhan Veli Kanık, Oktay Rifat, İlhan Berk, Metin Eloğlu, Cemal Süreya, Metin Altıok, Oruç Aruoba, Lale Müldür, Zafer Şenocak, Turgay Kantürk, Sami Baydar, Achim Wagner Anita Sezgener, Hicran Aslan ile Sevinç Çalhanoğlu`nun tuval, desen, çizim, eskiz, karalama ve çiziktirmelerden oluşan toplam 176 eseri yer alıyor. Sergide, özel koleksiyonların yanı sıra, İBB Atatürk Kitaplığı koleksiyonunda yer alan ilk baskı kitaplardan da bir seçki hazırlandı. 21 Mart`ta açılan sergi, 21 Haziran 2022 tarihine kadar ziyaret edilebilecek.

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA