3 Mayıs 2024 Cuma


16:48   BAŞKAN ALİ BOLTAÇ, “BU ŞEHİR HAYALET ŞEHİR OLARAK ANILIYOR AMA BİZ BU ŞEHRİ HAYAL EDİLECEK BİR ŞEHRE DÖNÜŞTÜRECEĞİZ”   15:54   GÜLCAN KIŞ: "MERSİN, SÖZ VERİLİP BİTİRİLEMEYEN PROJELERİN MERKEZİ HALİNE GETİRİLMİŞTİR"   15:21   NUMAN KURTULMUŞ, YENİ ANAYASA İÇİN SAADET - GELECEK GRUBUNU ZİYARET ETTİ   15:02   DEM PARTİ EŞ GENEL BAŞKANLARI, YARIN CHP LİDERİ ÖZEL İLE GÖRÜŞECEK... "ANAYASA TARTIŞMALARINI MUHALEFET KENDİ İÇİNDE DE YAPMALI"   14:27   TOROSLAR BELEDİYE BAŞKANI YILDIZ EMEKÇİLERLE KOL KOLA YÜRÜDÜ   14:19   YENİŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ABDULLAH ÖZYİĞİT, 1 MAYIS’TA İŞÇİLERLEYAN YANA YÜRÜDÜ   14:07   ÖĞRETMEN ADAYLARI ATAMA BEKLİYOR... EĞİTİM-İŞ GENEL BAŞKANI ÖZBAY: "1 MİLYONA YAKIN ÖĞRETMEN ADAYI VAR. PLANLAMA YAPILMAZSA SORUNLAR GİDEREK ARTACAK"   13:48   YENİ ANAYASA ZİYARETLERİ DEVAM EDİYOR... TBMM BAŞKANI KURTULMUŞ DEM PARTİYİ ZİYARET ETTİ   12:35   MSB: KIDEMLİ BAŞÇAVUŞ MUSTAFA YAŞAR ŞEHİT OLDU   11:53   1 MAYIS`TA TAKSİM`E ÇIKMAK İSTEDİKLERİ İÇİN GÖZALTINA ALINAN 35 KİŞİNİN ADLİYEYE SEVK EDİLMELERİ BEKLENİYOR   11:52   TAKSİM`E ÇELENK BIRAKMALARINA İZİN VERİLMEYEN EMNİYET TEŞKİLATI SENDİKASI: "EMNİYET ÇALIŞANLARI DA EMEKÇİDİR"   10:54   TÜİK 2023 YILI KIRMIZI ET ÜRETİM İSTATİSTİKLERİNİ AÇIKLADI... ET ÜRETİMİ YÜZDE 8,8 ARTARAK 2 MİLYON 384 BİN 47 TON OLARAK TAHMİN EDİLDİ   10:46   KADİRLİLİ EMEKLİ: "10 BİN LİRA MAAŞLA 20 BİN LİRAYA NASIL KURBAN ALACAĞIZ? SÜRÜNÜYORUZ"   10:38   TÜİK: ÇİĞ SÜT ÜRETİMİ 2023 YILINDA YÜZDE 0,4 AZALARAK 21 MİLYON 481 BİN 567 TON OLDU   10:04   ÖMER FETHİ GÜRER, `TAVUKTA İHRACAT SINIRLAMASI`NI DEĞERLENDİRDİ: "ANLIK UYGULAMALARLA SORUNLAR ÇÖZÜLEMEZ"   09:58   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`DEN TARSUS`A SAĞLIKLI YAŞAM DANIŞMA MERKEZİ   09:34   TÜRKER ATEŞ: VATANDAŞ, VERGİSİNİ DE BORÇLANARAK ÖDÜYOR. KARTLA DEVLETE YAPILAN ÖDEMELER ÜÇE KATLANDI   09:24   VAHAP SEÇER, 1 MAYIS`TA İŞÇİLERLE YÜRÜDÜ: “BİZİM İKTİDARIMIZDA EMEKÇİ KARDEŞLERİMİZ BAYRAMI İSTEDİĞİ YERDE KUTLAYACAK”   20:01   ALİ YERLİKAYA: "ÜLKE GENELİNDE DÜZENLENEN 1 MAYIS ETKİNLİKLERİNDE 226 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI"   19:11   YASAKLAR İSTİKLAL CADDESİ`Nİ DE BOMBOŞ BIRAKTI  
 
     
   

ZİRAAT BANKASI TARIM BANKACILIĞI ALANINDAKİ STRATEJİSİ KAPSAMINDA YENİ KREDİLERİNİ UYGULAMAYA ALDI


Ziraat Bankası tarım bankacılığı alanındaki stratejisi kapsamında yeni kredilerini uygulamaya aldı. Genç çiftçi kredileri, kadın çiftçi kredileri, altın kovan kredisi, güneş enerjili tarımsal sulama kredisi, üreten kooperatif kredisi, tarım transfer kredisi gibi ürünler için 250 bin TL`ye kadar limit tanınırken azami vade 48 aydan 60 aya uzatıldı.

 

Tarih : 12 Nisan 2022 Salı 17:26   Okunma : 333

Ziraat Bankası tarım bankacılığı alanındaki stratejisi kapsamında yeni kredilerini uygulamaya aldı. Genç çiftçi kredileri, kadın çiftçi kredileri, altın kovan kredisi, güneş enerjili tarımsal sulama kredisi, üreten kooperatif kredisi, tarım transfer kredisi gibi ürünler için 250 bin TL`ye kadar limit tanınırken azami vade 48 aydan 60 aya uzatıldı.

Ziraat Bankası tarım bankacılığı alanındaki yeni kredilerini ve tarım ekosistemine yönelik alınan kararları yazılı açıklamayla duyurdu. Açıklama banka adına Genel Müdür Alpaslan Çakar tarafından yapıldı.

Kurulduğu tarihten bu yana Ziraat Bankası`nın tarımının verimliliğine ve üretimin sürdürülebilirliğine yönelik destek verdiğini hatırlatan Çakar`ın açıklaması şöyle:

"BİR KARIŞ TARIM ARAZİSİNİ BOŞ BIRAKACAK LÜKSÜMÜZ YOK: Covid-19 pandemisi, tarımın ülkelerin geleceğinde ne kadar önemli olduğunu, gıdaya yeterli erişimi olmayan ülkelerin nelerle karşı karşıya kalabileceğini hepimize çok net olarak gösterdi. Şu açık ki, güvenilir ve sürdürülebilir gıdaya, kullanılabilir su kaynaklarına ve enerjiye sahip olan ülkeler, dünyanın geleceğinde söz sahibi olacaklar. Biz daha çok üretmek zorundayız. Bizim bir karış tarım arazisini boş bırakacak lüksümüz yoktur. Daha çok çalışmak, üretmek ve ülke tarımını ileriye taşımak zorundayız.

ÜLKE TARIMININ GELECEĞİNE İNANIYORUZ: Biz tarım sektörünün üretim potansiyelini biliyor, finansmanın ana bankası olarak ülke tarımının geleceğine inanıyoruz. Bu inanç ve güven doğrultusunda tarımsal üreticilerimize kullandırdığımız kredileri 120 milyar TL`nin üzerine taşıdık. Kredi kullanan üretici sayımızı 732 binin üzerine çıkardık. Tarım sektörü, kurumsal nakit kredi portföyümüzde yüzde 20 ile en yüksek paya sahiptir. Diğer bir deyişle tarım, Ziraat Bankası`nda her zaman birinci sıradadır.

FAİZ DESTEKLİ TARIM KREDİLERİNİN YÜZDE 32`SİNDE ÜRETİCİYE YANSIYAN FAİZ 0: Kullandırdığımız tarım kredilerinin yaklaşık 100 milyar TL`lik kısmı Hazine ve Maliye Bakanlığımızın faiz desteği verdiği kredilerden oluşmaktadır. Bu kredilerin 32 milyar TL`lik kısmında faizin tamamı üretici adına Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından karşılanmaktadır. Yani üreticinin faiz gideri sıfırdır. Yaklaşık 23 milyar TL`lik kısmında üreticiye yansıyan faiz oranı yıllık yüzde 0,1-5 arasında; 43 milyar TL`lik kısmında ise yıllık yüzde 5-10 arasındadır.

TARIM KREDİLERİNDE TAKİP ORANIMIZ YÜZDE 0,82: Ziraat Bankası`nın tarım kredilerinde takip (NPL) oranının yüzde 0,82`ye geriledi. Kredi borçları bir şekilde takip hesaplarına intikal etmiş olan üreticilerimize sunduğumuz faizsiz olarak defaten ödeme ve faizsiz olarak taksitlendirme çözümleri üreticiler tarafından yoğun ilgi gördü. Bu uygulamalarla takipteki tarım kredilerinin hem tutar hem de oran olarak azaldı.

YENİ TARIM BANKACILIĞI STRATEJİMİZ: TARIM EKOSİSTEMİNİN FİNANSMANI: Tarım bankacılığı alanındaki yeni stratejimiz Tarım Ekosisteminin Finansmanı. Tarımsal üretime yönelik girdi üreten ve tedarik edenler, üretici örgütleri, tarım ürünlerini depolayan, satan, işleyen, satışına aracılık eden tüccarlar, sanayiciler, esnaf, ürünleri nihai tüketicilere ulaştıran toptan ve perakende satıcıları, enerji üretenleri, veri, yazılım, teknoloji geliştiren ve sunan şirketler ve strateji yapıcıları, tarım ekosistemini oluşturuyor. Bu ekosistemdeki tüm oyuncuların karşılıklı olarak ve birbirinden ayrılmaz bir bütün halinde etkileşim içinde. Ziraat Bankası tüm tarafları kapsayan ve finansal ihtiyaçlarına cevap verecek bir stratejiyle tarım ekosisteminin ayrılmaz bir parçası ve bu ekosistemin finansmanının ana bankası olmayı sürdürecek.

TARIMIN TÜM TARAFLARIYLA İŞ BİRLİĞİ FIRSATLARINI KOLLAYACAĞIZ VE GELİŞTİRECEĞİZ: Yeni tarım bankacılığı stratejilerini sürdürülebilir finansman, ulaşılabilir finansman, çözüm odaklılık ve güçlü iletişim temeline dayandırdık. Gençleri ve kadınları da tarımsal ekosisteme dahil ederek, bu temelin üzerine katma değerli üretimi ön plana çıkaran, tarım ürünleri fiyat oluşumuna ve istikrarına katkı sağlayacak, tarımsal okuryazarlığı ve tarım girişimciliğini, kooperatifçiliği, tarım ve sanayi entegrasyonunu, dijital tarım bankacılığını geliştirecek ürünler inşa edeceğiz. Tarımın tüm taraflarıyla iş birliği fırsatlarını kollayacağız ve geliştireceğiz.

YENİ STRATEJİMİZİ UYGULAMAYA ALIYORUZ: Bizim temel hedefimiz tarımda üretimi, verimliliği, karlılığı ve sürdürülebilirliği artırmaya yönelik finansal enstrümanlarla üreticilerimizi desteklemektir. Uygulamaya koyacağımız gerek yeni kredi ürünleri, gerekse yenilenen tarım ürünlerimizle yeni stratejimizi uygulamaya alıyoruz. Bu çerçevede önümüzdeki dönemde de yeniliklerimizle üreticilerimize daha iyi hizmet vermeye ve onları bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da güçlü şekilde desteklemeye devam edeceğiz. Bu doğrultuda hazırladığımız yeni tarım stratejimizin ve yeni kredi ürünlerimizin tarım sektörüne hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum.

Ziraat Bankası`nın uygulamaya koyduğu yeni kredi ürünleri şunlar:

-Genç Çiftçi Kredileri

-Kadın Çiftçi Kredileri

-Altın Kovan Kredisi

-Güneş Enerjili Tarımsal Sulama Kredisi

-Üreten Kooperatif Kredisi

-Tarım Transfer Kredisi

-Yenilenen Kredi Ürünleri

-Küçük Ekipman Kredisi

-Kredi limiti 50.000 TL`den 100.000 TL`ye yükseltildi.

-Azami vade 48 aydan 60 aya uzatıldı

-Köyümde Yaşamak İçin Bir Sürü Nedenim Var

-Kredi limiti 150.000 TL`den 250.000 TL`ye yükseltildi

-Uygulama süresi 31 Aralık 2023`e kadar uzatıldı."

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA