4 Mayıs 2024 Cumartesi


15:56   ÖZGÜR ÖZEL, CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN İLE GÖRÜŞMESİNİ DEĞERLENDİRDİ   15:47   KORAL ÖMÜR 3 MAYIS BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ GÜNÜ’NÜ KUTLADI   15:35   DEM PARTİ`DEN CHP`YE ZİYARET...    15:32   ERDOĞAN`DAN, ÖZGÜR ÖZEL İLE GÖRÜŞMESİNE İLİŞKİN İLK DEĞERLENDİRME   15:20   CHP`Lİ VEKİLLER EĞİTİMDEKİ SORUNLARA KARŞI MEB`E YÜRÜDÜ   15:18   MİLLETVEKİLLİĞİ DÜŞÜRÜLEN CAN ATALAY`IN TBMM`DEKİ ODASINA İYİ PARTİ MİLLETVEKİLİ ERHAN USTA YERLEŞTİ   14:38   TOROSLAR BELEDİYE BAŞKANI YILDIZ; “12 YILDIR ÇALIŞMADAN MAAŞ ALANLAR VAR”   14:19   TÜRKİYE GAZETECİLER CEMİYETİ: GAZETECİYİ VE HABERİ ÖZGÜR BIRAKIN   14:04   CHP`Lİ AŞKIN GENÇ`TEN ENFLASYON TEPKİSİ: “ALMAYA ÇALIŞTIKLARI TÜM TEDBİRLERE RAĞMEN EKONOMİYİ TOPARLAYAMIYORLAR, ÇÜNKÜ YÖNETME İRADESİNİ KAYBETTİLER”   13:59   CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI VOLKAN DEMİR: ÖNCE İSRAİL İLE `TİCARET` YOK DEDİLER, SONRA TİCARETİ YASAKLADILAR   13:45   RTÜK`TEN, DÜNYA BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ GÜNÜ`NDE NOW TV`YE ‘İSTAKOZ` CEZASI   13:14   CHP`Lİ MİLETVEKİLERİNİN MEB`E YÜRÜYÜŞÜ... BAKAN TEKİN: ``GELECEKLERİNİ BİLSEYDİK DİYARBAKIR PROGRAMIMIZI ERTELERDİK``   12:43   ÇAĞDAŞ YAŞAMI DESTEKLEME DERNEĞİ`NDEN 3 MAYIS BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ GÜNÜ DOLAYISIYLA AÇIK MEKTUP   12:37   DİSK: 1 MAYIS GEREKÇESİYLE GÖZALTINA ALINAN HERKES SERBEST BIRAKILMALIDIR   12:30   TARSUS’TA ZABITA EKİPLERİ HIZ KESMİYOR   12:18   CHP’Lİ YILMAZ’DAN 3 MAYIS DÜNYA BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ GÜNÜ MESAJI   12:16   UTKU ÇAKIRÖZER, NİSAN AYI BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ RAPORU`NU AÇIKLADI   11:33   ÖMER FETHİ GÜRER, KIRMIZI ET ÜRETİMİNDEKİ FARKLI RAKAMLARA DİKKAT ÇEKTİ: ``557 BİN TON FAZLA KIRMIZI ET ÜRETİMİ NASIL OLUŞTU?``   11:20   ÇHD: TAKSİM YASAĞINA KARŞI ÇIKAN 47 KİŞİ DAHA GÖZALTINA ALINDI   11:13   ÖZGÜR ÖZEL: "GAZETECİLERİN HABERLERİ NEDENİYLE CEZAEVİNDE OLMAYACAKLARI BİR ÜLKEYİ SAĞLAMAK İÇİN MÜCADELEMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ"  
 
     
   

KANSER OĞLUNUN İLACINI ALAMAYAN ŞEHİT ANNESİ AYŞE HAYTA: "BİR OĞLUMU TOPRAĞA VERDİM DİĞERİNİ DE VERMEK İSTEMİYORUM"


Osmaniye`de şehit annesi Ayşe Hayta, üç çeşit kanser hastalığına yakalanan oğlu için yurt dışından gelmesi gereken ilaca aylardır ulaşamadıklarını belirterek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan`dan yardım istedi. Hayta, "Şehit annesiyim ciğerim yanıyor benim, kuzum ağlıyor. Benim kuzum gitti şehit gitti, ikincisi gitmesin aklımı da yitirdim" dedi.

 

Tarih : 17 Nisan 2022 Pazar 15:21   Okunma : 484

BURHAN DEMİRCİOĞLU

Osmaniye`de şehit annesi Ayşe Hayta, üç çeşit kanser hastalığına yakalanan oğlu için yurt dışından gelmesi gereken ilaca aylardır ulaşamadıklarını belirterek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan`dan yardım istedi. Hayta, "Şehit annesiyim ciğerim yanıyor benim, kuzum ağlıyor. Benim kuzum gitti şehit gitti, ikincisi gitmesin aklımı da yitirdim" dedi.

Osmaniye`nin Kadirli ilçesine bağlı Sarıtanışmanlı köyünde annesinin yanında kalan 42 yaşındaki 2 çocuk babası Murat Hayta 16 yıldır kanser hastalığı ile mücadele ediyor. 

AYLARDIR CİMER`E BAŞVURUYOR

Murat Hayta Çukurova Üniversitesi Balcalı Hastanesi`nde tedavi görüyor. Doktorlar birçok ameliyat geçiren Hayta`ya ciğerine, beynine ve sinirlerine sıçrayan hastalığın ameliyat ile çözüm olamayacağını, tek çarenin Caprelsa adlı yurt dışından gelen ilaç olduğu belirtti ve bu ilaç için reçetesi yazıldı. Hayati öneme sahip ilacı almak için aylardır başta CİMER olmak üzere birçok yere başvuran aile bir türlü ilacı alamadıklarını belirtti. İlacın bir kutusunun 60 bin TL olması toplam 6 kutu kullanması gereken Murat Hayta maddi durumları iyi olmadığından yurt dışından da satın alamıyor.

"BİR OĞLUM ŞEHİT GİTTİ İKİNCİSİ DE GİTMESİN"

Şehit annesi Ayşe Hayta Cumhurbaşkanı Erdoğan`a seslenerek şunları söyledi:

"Ben oğlumu şehit verdim, diğer oğlumu da kaybetmek istemiyorum. Ben Tayyip Erdoğan`a sesimi duyurmak istiyorum, bana yardımcı olsun. Ben aklımı yitirdim bu çocuğuma bir çare, her yere başvurduk. İlaç geliyor diyorlar ama gelmiyor. Okumuşluğum yok, bilmiyorum, çare arayamıyorum. Oğlumun 2 tane çocuğu var öksüz kalmasın. Ameliyat olmaz masada kalır, gücümüz yetmez oldu. Ciğerim yanıyor benim, kuzum ağlıyor. Benim kuzum gitti şehit gitti, ikincisi gitmesin aklımı da yitirdim. Oğlum kanser hastası bunun ilacını gönderin de Tayyip Erdoğan`ım buna yardımcı ol."

"TEK ÇAREM İLAÇ"

Murat Hayta ise, "2006`dan beri kanser hastasıyım, birçok ameliyatlar geçirdim. En son akciğerimde, beynimde ve omzumda çıktı. Bunların ameliyat imkânı yokmuş, tek çare bu ilaç. İlacı verecek diyorlar bir türlü gelmek bilmiyor. SGK kurumu da `depoda yok` diyor. Hastalığım git gide ilerliyor yarın bir gün önü alınmaz olacak ve ölüme kadar yolu var. Ameliyat edemiyorlar ameliyat şansı yok diyor doktorlar. Bir tek çare Cumhurbaşkanım sensin senden imdat bekliyoruz" dedi.

Ayşe Hayta, CİMER`e yaptığı başvuruda oğlu Tufan Büyükahraz 1994`te şehit düştüğünü belirterek, kanser olan oğlu için yardım istedi. 

 

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA