1 Temmuz 2025 Salı


20:29   VAHAP SEÇER: VATANDAŞıN DERDI GEÇIM, PARTI IÇI TARTıŞMALAR DEĞIL   11:20   CHP’NIN KURULTAY DAVASı... CHP’NIN AVUKATı ÇAĞLAYAN: "MAHKEMELERIN, SIYASI PARTILERE ILIŞKIN IŞLEM VE SONUÇLARA DAIR IŞLEM YAPMA GÖREVI YOK"   10:20   KENT ORKESTRASı’NDAN UNUTULMAZ BIR KONSER DAHA   10:19   CHP’NIN 38. OLAĞAN, 21. OLAĞANÜSTÜ KURULTAYLARıNıN IPTALI ISTEMIYLE AÇıLAN DAVA BAŞLADı   09:55   İZMIR’DEKI ORMAN YANGıNLARı... TARıM BAKANı İBRAHIM YUMAKLı, YANGıNA MÜDAHALE ANLARıNı PAYLAŞTı   09:15   MERSIN BÜYÜKŞEHIR, YAŞ ALMıŞ YURTTAŞLARıN ELI AYAĞı OLDU   09:01   CHP’NIN DÖRT ESKI GENÇLIK KOLLARı BAŞKANı’NDAN KıLıÇDAROĞLU’NA ÇAĞRı: GELIN, SIZ DE KAYYıM SIYASETININ KARŞıSıNDA BIZIM YANıMıZDA DURUN   08:55   “4 YıLLıK MAĞDURIYET MECLIS GÜNDEMINDE”   22:49   MERSIN BÜYÜKŞEHIR GÜLNAR’DA 105 BIN DOMATES FIDESI DAĞıTTı   16:57   BÜYÜKŞEHIR, ERDEMLI KıRSALıNDAKI YOLLARı YENILEMEYI SÜRDÜRÜYOR    14:30   DÜNYACA ÜNLÜ SANATÇıLARLA ‘MERSIN’DE MÜZIK’ KONUŞULDU    21:18   MILLETVEKILI ALI BOZAN: KAHTA’NıN SUSAM (ORTANCA) KÖYÜNDE HAFTANıN 5 GÜNÜ SU YOK. ACILEN BU SORUNU ÇÖZÜN!   16:15   CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL: “NE BUTLAN OLACAK NE KAYYUM OLACAK, OLSA DAHI PARTIYI SEÇILMEYEN KIMSEYE TESLIM ETMEYECEĞIZ”   13:55   MERSIN’DE EMEKLILER BÜYÜKŞEHIR’LE ‘YAZA MERHABA’ DEDI   13:06   MHP MYK ÜYESI UYSAL: SAVAŞıN KAZANANı, BARıŞıN KAYBEDENI YOKTUR   12:52   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN İSPANYA’YA TEKNIK ZIYARET   21:16   VAHAP SEÇER, ‘MESİAD VE MEP 2. İSTIŞARE KURULU TOPLANTıSı’NA KATıLDı    21:12   TARSUS BELEDIYESI’NDEN ÜRETICIYE DESTEK: MEYVE VE SEBZE KURUTMA TESISIYLE KATMA DEĞERLI ÜRETIM   21:03   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’IN MAKINE DESTEKLERI ILE ÜRETICI KAZANıYOR, KıRSAL KALKıNıYOR   20:50   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI’NIN YÜZME KURSLARı BAŞLADı  
 
     
   

MERSİN BÜYÜKŞEHİR, ARSLANKÖYLÜ VE SİLİFKELİ KADINLARI BULUŞTURDU


Mersin Büyükşehir Belediyesi, Arslanköylü ve Silifkeli kadınları Gazi Çiftliği’nde buluşturdu. Silifkeli kadınlar, Arslanköy Kadınlar Tiyatro Topluluğu’nun kurucusu Ümmiye Koçak’ın yazıp yönettiği ve kadına şiddeti konu alan ‘Yün Bebek’ filminin gösterimine katıldı.

 

Tarih : 1 Mayıs 2022 Pazar 18:10   Okunma : 826

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi’nin destekleri ile Taşucu Eğitim ve Doğal Hayatı Koruma Vakfı’nın organizasyonuyla ‘Yün Bebek’ filminin gösterimi Silifkeli kadınlar için Gazi Çiftliği’nde yapıldı.

Yün Bebek, Silifke ve Arslanköy’ü buluşturdu

Arslanköy Kadınlar Tiyatro Topluluğu’nun kurucusu Ümmiye Koçak’ın yazıp yönettiği ‘Yün Bebek’ filmi Silifkeli kadınların büyük beğenisini topladı. 2012 yılında gösterime giren ve zorlu kış şartlarında çekilen film, Silifkeli kadınlara farklı bir pencere açtı. Gazi Çiftliği’nin kadınları, Yörük kızı Elif’in odağında seyreden ve kadına şiddeti konu alan filmi dikkatle izledi.

“Mersin’in kültürünü, Yörükler’i anlatıyor bu film”

Etkinlikte Arslanköy Kadınlar Tiyatro Topluluğu çatısı altında bir araya gelen Arslanköylü kadınlar da yer aldı.  Topluluğun kurucusu Ümmiye Koçak, filmi Silifke’de ilk kez gösterime sunduklarını belirterek, “Kendi kendime ‘Silifke bizi neden davet etmiyor?’ derdim. Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle geldik. Çok teşekkür ediyorum. Ben filmi yurtdışında da izlettim,oyunlar oynadım ama burada olmak bambaşka bir şey. Çünkü kendi ülkende, kendi doğduğun yerde olmak bambaşka bir şey. Ben Mersinliyim. Mersin’in kültürünü, Yörükler’i anlatıyor bu film” dedi. Koçak, Gazi Çiftliği’ni görmekten duyduğu mutluluğu ise “Çok heyecanlıyım. Anlatacak kelime bulamıyorum. Gazi Çiftliği’ndeyiz ve çok duyguluyum. Bu binayı, buraları görünce çok duygulandım” ifadeleriyle anlattı.

“Bugün Gazi Çiftliği tiyatrocularıyla Arslanköylü kadınlar bir arada”

Gazi Çiftliği Sorumlusu Hatice Okur Dönüm ise Haziran ayında Silifkeli kadınlar olarak perde açmaya hazırlandıklarının mesajını vererek, “Gazi Çiftliği kadınları olarak biz de bir tiyatro grubu kurduk. Haftanın 3 günü çalışmalar yapıyoruz. Ümmiye Hanım’ın Mersin’de bir tiyatro oyunu vardı. Kadınlarımızla onları izlemeye gittik. Ümmiye teyzeyle, tiyatrodaki arkadaşlarımızla tanıştık. Oradan bir söz aldık, kendisi de buraya gelmeyi çok istedi. Bugün Gazi Çiftliği tiyatrocularıyla Arslanköylü kadınlar bir arada” diye konuştu.

“Kadınların bu filmi yapıp da dünyaya duyurması çok güzel bir şey”

Gazi Çiftliği’nin tiyatro topluluğunda yer alan Hayriye Çiftçi, Arslanköylü kadınları Gazi Çiftliği’nde görmekten memnuniyet duyduğunu vurgulayarak, “Bu çevredeki insanların, kadınların bakış açısı değişiyor. İnsanlar daha değişik şeyler görüyor, daha değişik insanlarla tanışıyor. Bence çok güzel şeyler oluyor.  Çok güzel bir ilham oluyor. Kadının gücünü de gösteriyor burada bir anlamda. Kadınların bu filmi yapıp da dünyaya duyurması çok güzel bir şey. Çok mutluyum. Ben burada tiyatro grubundayım zaten. Severek yapıyorum” dedi.

Silifkeli kadınlardan Ayşe Durmaz da filmin kendilerine ilham verdiğine dikkat çekerek, “Tiyatroyla uğraşıyorum. Bizim için çok güzel oldu. Uğraşıyoruz, geliyoruz. Filmi izledim, çok güzeldi. İnsanlar burada birbirlerine bağlanıyor, konuşuyor, tanışıyor. Çok güzel şeyler bunlar.Biz onları televizyonlarda da çok izledik. İlham veriyorlar. Heyecanlanıyoruz” diye konuştu.






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA