3 Mayıs 2025 Cumartesi


09:30   ZMO BAŞKANı SUIÇMEZ: "FıNDıK ÜRETICISI KIVI VE KAVAK AĞACı GIBI ALTERNATIFLERE YÖNELMEYE BAŞLıYOR"   09:30   SILIFKE`DE "3. EDEBIYAT FESTIVALI" BAŞLADı   09:27   1 MAYıS`ı TAKSIM`DE KUTLAMAK ISTEYEN 13 KIŞI TUTUKLANDı, 163 KIŞI SERBEST BıRAKıLDı   01:43   DEM PARTI EŞ GENEL BAŞKANı TÜLAY HATIMOĞULLARı VAN`DA ÖĞRENCILERLE BULUŞTU   01:38   ÖZGÜR ÖZEL`DEN KONYA MITINGINE ÇAĞRı: DOSTUN EVINDE, VEFANıN, IRFANıN ŞEHRI KONYA`DAYıZ   23:26   ANTALYASPOR KONUK ETTIĞI KONYASPOR`U 1-0 MAĞLUP ETTI   21:41   CHP`LI MURAT BAKAN`DAN ALI YERLIKAYA`YA: ‘MAKUL VATANDAŞ` TANıMıNıZA UYMAYAN HERKES SIZIN IÇIN POTANSIYEL TEHDIT   21:20   EKREM İMAMOĞLU`NDAN 19 MART SÜRECINE ILIŞKIN 45 DAKIKALıK VIDEO   21:19   İMAMOĞLU`NUN AVUKATı KEMAL POLAT: TUTUKLU MÜVEKKILLERIMIN CEZA DAVALARıNı TAKIP ETMEYEYIM ISTIYORLAR. BEN DE VAZGEÇMEYECEĞIM   19:51   KONYALı ÇIFTÇI GIRDI ÜRETIM MALIYETLERINE ISYAN ETTI: "HER GEÇEN YıL BIR ÖNCEKI YıLı ARAR DURUMA GELDIK. EŞIMIZDEN BILEZIK BOZDURUYORUZ"   18:56   1 MAYıS GÖZALTıLARıNDAN 17`SINE TUTUKLAMA ISTENDI   18:42   MAHMUT TANAL, İSTANBUL ADLIYESI ÖNÜNDE AÇıKLAMA YAPTı: "EKMEK GIBI SU GIBI HUKUKA IHTIYACıMıZ VAR"   18:23   ALMANYA ANAYASAYı KORUMA DAIRESI: ALMNANYA IÇIN ALTERNATIF PARTISINI, (AFD) RESMEN AŞıRı SAĞCı OLUŞUM OLARAK SıNıFLANDıRDı   18:15   DENIZ YÜCEL`DEN BAKAN YERLIKAYA`YA OTOBÜS TEPKISI: "GÖREV TANıMıNıZDA MONTAJCıLıK Mı VAR?"   18:05   KONUTU TERK ETMEME TEDBIRI UYGULANAN CHP`NIN OTOBÜS ŞOFÖRÜNÜN IFADESI ORTAYA ÇıKTı: “EMNIYETE VEYA DEVLETE KARŞı KASTI BIR EYLEMIM YOKTUR”   18:03   USTA BAĞLAMA SANATÇıSı YAVUZ TOP HAYATıNı KAYBETTI   18:02   TBMM GENEL KURULU`NU GELECEK HAFTA DA BEKIR BOZDAĞ YÖNETECEK   17:45   AKDENIZ BELEDIYESI KAYYUMUNA ARSA DAVASı... DEM PARTILI BOZAN: "KAYMAKAMKEN SATıLAMAZ DEDIĞIN TAŞıNMAZ SEN KAYYUM OLDUĞUNDA NASıL SATıLABILIR?"   17:32   CHP`LI ŞAHBAZ: “9 YAŞıNDA ZIHINSEL VE FIZIKSEL ENGELLI, YOĞUN BAKıMDA YATAN BIR ÇOCUĞUMUZUN DEVLETIN KORUMASı ALTıNDA CINSEL SALDıRıYA UĞRAMASı KABUL EDILEMEZ”   17:12   CHP ANKARA MILLETVEKILI ADNAN BEKER HAKKıNDA PARLAMENTER SUÇLARı BÜROSUNCA INCELEME BAŞLATıLDıĞı ORTAYA ÇıKTı  
 
     
   

BODRUM, BU YIL  1,5 MİLYON YABANCI TURİST AĞIRLAYACAK


Bodrum Belediye Başkanı  Ahmet Aras, bu yıl hava ve deniz yoluyla gelecek yabancı ziyaretçi sayısının 2019`u aşacağını belirterek, 1,5 milyonu aşkın yabancı turist  ağırlamayı hedeflediklerini söyledi.

 

Tarih : 12 Mayıs 2022 Perşembe 13:44   Okunma : 491

Bodrum Belediye Başkanı  Ahmet Aras, bu yıl hava ve deniz yoluyla gelecek yabancı ziyaretçi sayısının 2019`u aşacağını belirterek, 1,5 milyonu aşkın yabancı turist  ağırlamayı hedeflediklerini söyledi.

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, yabancı ve ulusal basınla bir araya geldiği toplantıda, kentin bu yıl turizmdeki hedeflerinden ve yatırımlardan bahsetti.

Pandemi nedeniyle Bodrum`a gelen turist sayısında tüm dünyada olduğu gibi 2020-2021 ciddi düşüşler yaşandığını dile getiren Aras, bu yıl salgının bitme noktasına gelmesi sayesinde toparlanmaya başladıklarını söyledi.

Aras, 2022`ye çok güzel başlangıç yaptıklarını, yılın ilk 4 ayında 2019`un aynı dönemine göre gelen turist sayısının hemen hemen aynı olduğunu anlattı.

Sezon henüz başlamamasına rağmen önceki gün ilçeye 24 saatte hava yoluyla 15 bin yabancı geldiğini aktaran Aras, bu rakamın kendilerini son derece mutlu ettiğini belirtti.

“SADECE KRUVAZİYERLE 206 BİN TURİST REZERVASYON YAPTIRDI”

Başkan Aras, son 2 yıldır gelmeyen cruise gemilerinde sayının bu yıl 150`ye ulaşacağını belirterek, şu açıklamalarda bulundu:

“Bu gemilerin 206 bin turist getirmesi bekleniyor. Aynı zamanda Yunan adalarından feribot seferlerimiz de başladı. Direkt uçuşlar artıyor ve hava yoluna ciddi talep var. Oradan da 350 bin ziyaretçi ağırlamayı hedefliyoruz. Yani deniz ve hava yoluyla gelen turist sayısı 2019`u geçecek. O yıl toplam 1,3 milyon turist gelmişti. Bu sene 1,5 milyonu aşkın yabancı turist ağırlayacağımızı düşünüyoruz."

Aras, Bodrum`un benzer destinasyonlardan farkını bir kez daha ortaya koyacağını  kaydederek, "Birçok turizm bölgesi 2019 rakamlarını 2023`te yakalamayı hedeflerken biz bir yıl erkenden geçeceğimizi düşünüyoruz. Bodrum`u Akdeniz`in lider turizm destinasyonu yapacağız" diye konuştu.

ALMANYA, İSRAİL VE İNGİLTERE`DEN REZERVASYONLARDA ÖNEMLİ ARTIŞ

Bodrum Belediye Başkanı Aras, geçen yıl kentte ağırlanan 530 bin yabancı yarıya yakının Ukraynalı ve Rus olduğunu belirterek, şu bilgileri verdi:

“Bu ülkelerde yaşanacak kayıplara karşılık başta Avrupa olmak üzere birçok ülkeden ciddi ilgi artışı var. Özellikle İngiltere, Almanya, İsrail, Hollanda, Polonya ve Körfez ülkelerinden ön veriler kapsamında çok ciddi artışlar bekliyoruz. Yani geçen yılki ana pazarlarımızda yaşanacak kayıpları çok rahat kapatabileceğimizi şimdiden söyleyebilirim.”

Ahmet Aras, şu anda Bodrum`a 35 ülkeden direkt uçuş bulunduğunu kaydederek, uçuşlara çok ciddi bir talep bulunduğunu, yaz sonuna kadar Arnavutluk, Kuveyt, Katar, Dubai ve Rusya`dan yeni direkt uçuşların başlayacağını anlattı.

Aras, kentte turizmi 12 aya yaymak için Kültür ve Turizm Bakanlığı, Muğla Valiliği ve Bodrum Kaymakamlığı iş birliğinde yaptıkları çalışmalardan bahsederek, turizmi çeşitlendirmek adına gastronomi, doğa, kış ve spor turizmi gibi alanlarda yapılan çalışmalara değindi.

YABANCI YATIRIMCILARIN GAYRİMENKUL VE TURİZME İLGİSİ YÜKSEK"

Ahmet Aras, seçildikleri tarihten bu yana 3 yılda altyapıya 1,1 milyar liralık yatırım yaptıklarını belirterek, bu konudaki sorunları çözme noktasında kararlı olduklarının altını çizdi.

Özel yatırımların da hızla ilerlediğini, dünyaca ünlü bir zincir otel markasının yakın zamanda Bodrum`a gireceğini kaydeden Aras, şunları söyledi:

“Kısa süre önce Fransa`da MIPIM fuarına katıldım. Orada standımız olmamasına rağmen Bodrum`a ilgi çok yüksekti. Avrupa`dan ve dünyadan büyük yatırımcılar katıldı. Hepsi bize Bodrum`da şu anda gayrimenkul konusunda neler yapılabileceğini sordu. 

Kentimize yönelik yatırımcıların ilgisi en çok gayrimenkul, turizm ve marina alanlarındaydı. Bu kadar yüksek ilginin sebebi nedir? Bodrum dünyada şu anda yatırımın geri dönüşü açısından en önemli destinasyonlardan. Ancak biz onlara Bodrum`da çevreye saygılı yatırımlar istediğimizi söyledik. `Buraya sadece rant amacıyla gelmeyin` dedik. Çünkü Bodrum tarihiyle, doğasıyla, sakinleriyle dünya mirası bir yer."

“BODRUM`DA İMARA AYKIRI YAPILAŞMAYA MÜSAMAHA YOK”

İmara aykırı yapılaşma konusuna da değinen Aras, bu konudaki olumsuz haberlerin gerçeği yansıtmadığını vurguladı.

Göreve geldiklerinden bu yana yeni bir imar planı yapmadıklarının altını çizen Aras, şöyle konuştu:

“Daha önce imara açılmış ancak talep görmeyen yerler Kovid-19 ve artan cazibeyle ilgi görmeye başladı. Bu nedenle yapılaşma arttı. Yeni imar planı yapmadık. Şu anda Bodrum`un sadece yüzde 15`i imara açık. İmara aykırı yapılaşmaya kesinlikle izin vermiyor, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile sürekli koordinasyon içerisinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz.”

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA