6 Temmuz 2025 Pazar


21:20   CHP’NIN ’’MILLET İRADESINI SAHIP ÇıKıYOR’’ MITINGI... EKREM İMAMOĞLU: BIZ TÜRKIYE’YI SADECE YÖNETMEK IÇIN DEĞIL; ONARMAK, IYILEŞTIRMEK, KALKıNDıRMAK IÇIN YOLA ÇıKTıK   19:40   CHP’LI BELEDIYELERE OPERASYON... KEMAL KıLıÇDAROĞLU: ZALIMIN SONU YAKLAŞTıKÇA ZULMÜ ARTAR   19:34   "DARBE SÜRÜYOR. HALKıN IRADESI GASP EDILIYOR" DIYE PAYLAŞıM YAPAN TIMUR SOYKAN’A "HALKı YANıLTıCı BILGIYI ALENEN YAYMA" SUÇLAMASı   18:45   GAZETECI TIMUR SOYKAN, GÖZALTıNA ALıNDı   16:40   CHP MYK TOPLANTıSı... ÖZGÜR ÖZEL: "‘BIRINCI PARTIYIM’ DIYENI SEÇIME BEKLIYORUM. KENDINE GÜVENENI SEÇIME BEKLIYORUM. KASıMPAŞA DELIKANLıSıYSAN SEÇIME BEKLIYORUM"   15:45   İSTANBUL TABIP ODASı CHP’LI BELEDIYELERE YÖNELIK OPERASYONA TEPKI GÖSTERDI: BÖYLE GITMEZ! BASKıYLA, ZULÜMLE ABAT OLUNMAZ   15:25   ALI MAHIR BAŞARıR: “BIZE SAHIP ÇıKıN. BIZ ARTıK AKP’NIN YARGıSıNA DEĞIL; HALKıN TERAZISINE, YARGıSıNA GÜVENIYORUZ”   14:50   MEZITLI SOLI POMPEIPOLIS BEACH PARKı YENILENEN YÜZÜYLE ÇOK YAKıNDA HIZMETE AÇıLıYOR   14:40   YÜZME KURSLARıNıN 1. ETABı TAMAMLANDı, SERTIFIKALAR BAŞKAN YıLDıZ’DAN   14:30   19. ULUSAL DAĞCıLıK FESTIVALI, BÜYÜKŞEHIR’IN KATKıLARıYLA GERÇEKLEŞTI   14:20   CHP’LI BELEDIYELERE OPERASYON...CHP ADANA İL BAŞKANı TANBUROĞLU: ZEYDAN KARALAR’ı TUTSAK EDEREK SESINI DUYURMAMAYA ÇALıŞMAYıN, ÇÜNKÜ O SES ADANA’DA MILYONLAR OLUR   13:01   AFAD: HATAY’ıN ANTAKYA ILÇESI AÇıKLARıNDA 3,5 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM MEYDANA GELDI   12:46   CHP’LI BELEDIYELERE YENI OPERASYON... KESK: HALKıN ÖZGÜR IRADESINI TANıMAYAN, DEMOKRASIYLE SORUNU OLAN BIR ZIHNIYETIN HALK IRADESINE DARBE GIRIŞIMIDIR   11:57   CHP’LI BELEDIYELERE OPERASYON... AVRUPA KONSEYI YEREL VE BÖLGESEL YÖNETIMLER KONGRESI BAŞKANı COOLS: YENI GÖZALTı DALGASı ILE YAPıLAN TASFIYEYI ŞIDDETLE KıNıYORUM   11:40   CHP’LI BELEDIYELERE YENI OPERASYON... DEM PARTI: "SEÇME VE SEÇILME HAKKıNıN SÜREKLI OLARAK TEHDIT ALTıNDA TUTULMASı, YALNıZCA SIYASI PARTILERI DEĞIL, TÜRKIYE’NIN TOPLUMSAL BARıŞ VE DEMOKRATIK ÇÖZÜM UMUDUNU DA HEDEF ALMAKTADıR"   11:20   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI, İKLIM KRIZINE KARŞı ALDıĞı ÖNLEMLERLE ‘A-’ PUANıNA YÜKSELDI   11:07   CHP MYK OLAĞANÜSTÜ TOPLANDı   11:04   CHP’LI BELEDIYELERE YENI OPERASYON... TÜLAY HATIMOĞULLARı: ’’SEÇILMIŞLERE, TÜRKIYE HALKLARıNA YAPıLAN BU EZIYETTEN VAZGEÇILMELIDIR’’   10:15   CHP’LI BELEDIYELERE OPERASYON... VAHAP SEÇER: DEMOKRASIMIZ CIDDI BIR TEHDIT ALTıNDA   10:08   GÖZALTıNA ALıNAN ADANA BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı KARALAR: BENIM PARAYLA, PULLA, ÜÇKAĞıTLA IŞIM YOK  
 
     
   

İNCE: “85 MİLYONUN PARASINI BANKALARA PEŞKEŞ ÇEKTİLER”


Muharrem İnce, “85 milyonun parasını bankalara peşkeş çektiler. Bu yoksul milletin parasını bankalara peşkeş çektiler. Kar üstüne kar koyuyor bankalar. Sizin cebinizden aldığı bu parayı bankaların kasasına Erdoğan koydu. Benim milletim diyerek, nas diyerek bankalara koydu. Bu ülkede en büyük faizci Erdoğan’dır. Nasa en fazla karşı gelen kişi Erdoğan’dır” dedi.

 

Tarih : 12 Mayıs 2022 Perşembe 19:05   Okunma : 318

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, partisinin Hatay İl Başkanlığı’nı açmak ve bir dizi ziyaret yapmak üzere Hatay’a geldi. Hatay’da düzenlediği basın toplantısıyla gazetecilerle bir araya gelen İnce, Erdoğan’a yüklendi. İnce, “Erdoğan iki şeye düşmandır. Bir orta sınıfa düşmandır bir de zeytin ağaçlarına düşmandır. Bu ikisine 20 yıl boyunca hep düşmanlık yaptılar.” dedi. İnce konuşmasında şunları dile getirdi

SORUNLAR ÇÖZÜLMEMİŞ KATMERLENMİŞ

“2002’de enflasyon yüzde 29.29’u, 70 yaptı. Dolar 1,6 TL şimdi 16 liraya koşuyor. İşsizlik 10.3, TÜİK 11,5 dedi. İnanırsan tabi, 2002’deki TÜİK ile şu an ki TÜİK aynı değil. Demek ki hiçbir sorun çözülmemiş katmerlenmiş. Yoksul daha yoksul, zengin daha zengin olmuş. Zaten Erdoğan iki şeye düşmandır. Bir orta sınıfa düşmandır bir de zeytin ağaçlarına düşmandır. Bu ikisine 20 yıl boyunca hep düşmanlık yaptılar.”

EY AZİZ MİLLETİM SANA YALAN SÖYLÜYORLAR

“Cumhuriyet tarihinden ilk kez buğday ve ayçiçeği gemilerinin yolunu gözler olduk. Afrika’da toprak kiralıyoruz sanki bizim ovalarımız yok. 20 yılın sonunda ekonomide başarısız olunca aklına bir şey geldi. 20 yılın sonunda aklına nas geldi. Öğrencinin kredi borcunda, çiftçinin kredi borcunda, esnafın çektiği kredide faiz var; nas yok.  Merkez Bankası’nın tabela faizini 5 puan düşürdü; 19’dan 14’e geldi hiçbir işe yaramayan tabela faiz. Sonra enflasyonu 50 puan artırdı. Masal anlatıyor bu millete. Kolpa yapıyorlar, ey aziz milletim işletiyorlar seni. Yalan söylüyorlar sana.”

EKMEK, ET SÜT, DOĞALGAZ FATURASI NEREDE? BANKALARDA!

“Bankalara yüzde 14 faizle para verdiler. Hazine bankalardan yüzde 24 ile borçlandı. Yoksulun, öğrencinin, çiftçinin, emeklinin parasını bankalara transfer ettiler. Nas dedikten sonra bankacılık sektörünün 2022 yılının ilk çeyreğindeki karı yüzde 285 arttı. Kim zarar etti. Esnaf, çiftçi, öğrenci, işsiz zarar etti. Türkiye’de bankalar kadar kar eden ikinci bir sektör yok Yüzde 1000 kar eden banka var. Ekmek, et, süt, doğalgaz faturası, mazot faturası nerede? Bankalarda.”

85 MİLYONUN PARASINI BANKALARA PEŞKEŞ ÇEKTİLER

“Bugünden itibaren Mayıs bitene kadar başka hiçbir şey konuşmayacağım. Her şeyimiz bankalarda. 85 milyonun parasını bankalara peşkeş çektiler. Hedef mi gösteriyorsun? Evet hedef gösteriyorum. Evet açık açık net meydan okuyorum. Bu yoksul milletin parasını bankalara peşkeş çektiler. Kar üstüne kar koyuyor bankalar. Milletimize sesleniyorum. Alamadığınız peynir, ödeyemediğiniz doğalgaz faturası, deposunu dolduramadığınız traktörün parası bankadadır. Nas diyor, faiz lobisi diyor ama parayı bankalar, faiz lobisi kazanıyor. Sizin cebinizden aldığı bu parayı bankaların kasasına Erdoğan koydu. Benim milletim diyerek, nas diyerek bankalara koydu. Bu ülkede en büyük faizci Erdoğan’dır. Nasa en fazla karşı gelen kişi Erdoğan’dır.”

TÜRK ÇİFTÇİSİNE 29 MİLYAR, 3-5 ZENGİNE 30 MİLYAR VERDİ

“Orta sınıfa düşman. Yaptığı uygulamaya bakın. Lüks konutta KDV’yi ucuzlattı. Ucuz konutta KDV’yi yükseltti. Hatay’daki, Konya’daki, Edirne’deki 85 milyonun çiftçisine verdiği para 29 milyar TL. 29 milyar lirayı koca ülkedeki çiftçilere verdi Kur Korumalı Mevduatta parası olan 3-5 zengine 30 milyar verdi. Ne zaman? İlk üç ayda. Kur artıyor. Kur 16 TL olursa bunun maliyeti 100 milyar olacak. Kur 17 lira olursa 155 milyar lira olacak maliyeti. Dolar 18 lira olursa 210 milyar lira olacak. Yazık bu ülkeye. Kur 20 lira olursa hazineye maliyeti 319 milyar olacak. Bütün Türk çiftçisine 29 milyar. Kur 20 lira olursa 319 milyar 3-5 zengine verecek. Dış güçler; faiz lobisi, bunlar palavradan ibarettir aziz millettim. Kandırıyorlar, işletiyorlar seni.”

GIDA ENFLASYONUNUN YÜZDE 60’I ERDOĞAN’A AİTTİR

“İnadın, kibrin, beceriksizliğin ve iş bilmezliğin maliyetidir bu. Ukrayna yerle bir edildi. Savaş var Ukrayna’da. Ukrayna’da gıda enflasyonu yüzde 14,3. Türkiye’de 90! Rusya savaş halinde gıda enflasyonu 17,99. Dünya gıda enflasyonu ortalaması yüzde 30, Türkiye’de gıda enflasyonu yüzde 90 ise 30’un üstü Erdoğan’a aittir. 30’u küresel ölçekten kaynaklansın 90’nın 60’ı Erdoğan’a aittir.”

UYARIYORUM PEYNİR KRİZİ KAPIDA

“Uyarıyorum. Buğdayı Türk çiftçisinden geçen sene 2,25 liraya aldılar. Ukraynalıdan Rus’tan 6 liraya aldılar. Bu senen 8 lira vermelisiniz. 8 liradan aşağısı kurtarmaz, olmaz bu iş. Hasat zamanı geldi. Ama buğdayın fiyatı belli değil daha. Bu konuda şunu bilmenizi istiyorum. Yakında bir peynir krizi gelecek. Kars’ta, Trakya’da, Erzincan’da peynir yapım zamanı, süt yok ortada. Demek ki bir iki ay sonra süt ürünleri acayip pahalı olacak. Niye süt yok? Yem çok pahalı olduğu için süt ineklerini kesit millet, bakamadı. Mecbur kaldı.”

ET İTHALATININ ÖNÜNÜ AÇIYORLAR

“Ette bir numara çekiyorlar. Bunlar numaracı diyorum ya! 2001 ile 2019 arasını almışlar. Hesaplama yöntemleriyle oynayıp, üretimi arttırıyorlar. Gelecekte üretim arttırılır kağıt üstünde de geçmişte üretimi artırmak şeytanın aklına gelmez. Geçmişe dönük bazı yıllarda üretimi yüzde 100 artıyorlar, ortalaması yüzde 48 artmış. Niye artıyorlar, bizim üretimimiz var buna rağmen et pahalı demek için. İthal etmenin önünü açıyorlar. Yakında Kurban Bayramı öncesinde dışardan hayvan alacaklar. Bu da Türk çiftçisinin bir kere daha yoksullaşması demektir. Bir kere daha ithalat sopası demektir.”






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA