29 Temmuz 2025 Salı


17:29   TÜRK-İŞ’E BAĞLı SENDIKALAR GREVE ÇıKıYOR   16:54   TİP, ORMAN YANGıNLARıNA ILIŞKIN TESPIT RAPORU YAYıMLADı: "HEM ’YEŞIL VATAN’ DEYIP HEM YURDUMUZUN YEŞILINI YOK EDECEK ADıMLAR ATıLAMAZ"   16:37   BÜYÜKŞEHIR’DEN GÖRME ENGELLI BIREYLERE KAPSAMLı EĞITIM   15:57   TÜRKIYE BELEDIYELER BIRLIĞI BAŞKAN VEKILI SEÇER: "BIZIM BELEDIYECILIK ANLAYıŞıMıZıN IKTIDARı RAHATSıZ ETME SEBEBI; SOSYAL BELEDIYECILIKTE GÖSTERDIĞIMIZ BAŞARı"   15:52   CAN ATALAY’DAN ORMAN YANGıNLARıNA TEPKI   15:39   "EV HAPSI" KALDıRıLAN ABDURRAHMAN TUTDERE, ANNE VE BABASıNı ZIYARET ETTI   15:34   CHP KADıN KOLLARı GENEL BAŞKANı ASU KAYA’DAN KADıN CINAYETLERINE SERT TEPKI   15:29   BURSA’DAKI ORMAN YANGıNıNA ILIŞKIN 1 KIŞI GÖZALTıNA ALıNDı...   07:18   "KORKU - 19 MART OPERASYONU VE ÖNCESI" BELGESELI YOUTUBE’DA YAYıMLANDı   01:26   SEÇER: “GELECEĞIMIZ AŞURE GIBI BEREKETLI OLSUN”   21:26   SILIFKE’DE ÇıKAN ORMAN YANGıNıNA BÜYÜKŞEHIR EKIPLERI MÜDAHALE EDIYOR    21:20   CHP’NIN CUMHURBAŞKANLıĞı ADAY OFISI AÇıLıYOR... ÖZGÜR ÖZEL: TENCERESI KAYNAMAYAN MILLET KARARıNı VERMIŞ, BUNLARı GÖNDERECEK   20:40   TİP, EHP VE TÖP’TEN TÜSİAD ÖNÜNDE EYLEM: MILYONLARCA EMEKÇIYE SABıR ÖĞÜTLEYENLERE DIYECEK TEK SÖZÜMÜZ VAR. BIZDE SABıR DA DAYANACAK GÜÇ DE KALMADı"   19:50   MANSUR YAVAŞ: "HUKUK, DEMOKRASI OLMADıĞı ZAMAN EKMEK OLMUYOR, FAIZLER, ENFLASYON ARTıYOR, FAKIRLIK OLUYOR"   19:45   DILEK İMAMOĞLU: BUGÜN BURADA HEP BERABER HAYKıRıYORUZ, EVET ADALET, HUKUK, ÖZGÜRLÜK ISTIYORUZ   18:52   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’IN KıYAFET EVLERI ÇOCUKLARı BEKLIYOR   18:50   BERKAY GEZGIN: CHP’NIN CUMHURBAŞKANLıĞı ADAY OFISI AÇıLıŞı GELECEĞIMIZ IÇIN ÇOK ÖNEMLI BIR ADıM OLACAK   18:40   MURAT KARAYALÇıN: "HEP BIRLIKTE CUMHURBAŞKANı ADAYıMıZı ESKI GENEL MERKEZIMIZDEN SELAMLAYACAĞıZ"   17:55   CHP’NIN CUMHURBAŞKANLıĞı ADAY OFISI AÇıLıYOR... HIKMET ÇETIN: "BERABER ÇALıŞACAĞıZ, ELIMDEN GELEN NE VARSA YAPACAĞıM"   11:07   ‘KÖY BIZIM, ŞENLIK BIZIM’ ETKINLIKLERININ YENI DURAĞı ÇAMLıYAYLA OLDU  
 
     
   

Erdemli Belediyesinden Sokak Hayvanlarına Barınak


Erdemli Belediyesi, sahipsiz ve sokak hayvanlarının sıcak bir yuvaya kavuşması için harekete geçti. Vatandaşların talepleri doğrultusunda belediye marangozhanesinde hazırlanan kulübüler Kızkalesi’nde belirlenen noktalara yerleştirilecek.

 

Tarih : 12 Nisan 2018 Perşembe 09:10   Okunma : 612

Erdemli Belediyesi sokak hayvanlarına sahip çıkmaya devam ediyor. Kızkalesi’nde sahipsiz ve barınacak yer bulmakta sıkıntı çeken sokak hayvanları için kulübe yapılması talebinde bulunan vatandaşların isteklerine kayıtsız kalmayan belediye harekete geçti. Vatandaşların talepleri doğrultusunda sokak hayvanlarının daha sıcak bir ortamda barınmalarına imkan verecek kulübelerin belediye marangozhanesinde hazırlandığını ve Kızkalesi’nde talepte bulunan vatandaşların belirlediği noktalara yerleştirileceğini belirten Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, vatandaşlara da çağrıda bulundu. Sokak hayvanlarına sahip çıkılması gerektiğini kaydeden Başkan Tollu ‘’Hayvanlarımızın aç kalıp üşümemesi ve sahipsiz bırakılmaması adına çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Belediyemiz marangozhanesinde köpek kulübelerinin yapımı tamamlandı. Kızkalesi’nde belirlenen noktalara dağıtımına başladık. Talep ve ihtiyaçlar doğrultusunda kulübelerimizin dağıtımını gerçekleştirmeyi sürdüreceğiz.Vatandaşlarımız daha önce başlattığımız ‘bayat ekmek toplama’ uygulaması ile sokak hayvanlarına sahip çıkmıştı. Şimdi yeni başlattığımız bir çalışma ile sahipsiz sokak hayvanlarına sahip çıkmayı sürdürerek yeni yuvalarına kavuşturuyoruz.  Vatandaşlarımızın talepleri doğrultusunda da belediyemiz marangozhanesinde sokak hayvanları için sıcak bir ortamda barınmalarını sağlayacak kulübelertasarladık.Vatandaşlarımızın da bu yeni çalışmamızla sokak hayvanlarımıza gereken şefkati göstereceklerine inanıyorum. Doğal hayatı sokak hayvanlarımızı koruma ve sahip çıkma noktasında belediye olarak bu tür çalışmalarımız sürecek’’ diye konuştu.

Daha önce kent genelinde bulunan binaların önünde Erdemli Belediyesinin hayata geçirdiği proje kapsamında kent merkezinde bina ve site yanına konulan bayat ekmek kutuları sayesinde çöpe atılacak bayat ekmekler toplanmış ve israfın önüne geçilerek çöpe atılmaktan kurtarılan bayat ekmekler, hayvan barınaklarına kazandırılarak yiyecek sıkıntısı bulmakta zorlanan sokak hayvanlarına yem olmuştu.

Kızkalesi Mahallesi’nden Yıldız Aladağ, sokak hayvanlarına barınak yapılması yönünde başlattıkları girişimlerine destek verdiği için Belediye Başkanı MükerremTollu’ya teşekkür ederek başladığı konuşmasında; ‘’Biz sahilde ki köpeklerimizin yaz sezonunda gelen misafirlerimize veya esnaflarımızın rahatsızlık duymaması için 2 dönüm yerimizde misafir etmeyi planlıyoruz. Tamamen doğal olan yerimizde kafes olayı olmadan özgürce dolaşabilecekleri ve içinde sıcakta yüzebilecekleri havuzu olan güzel bir yerimizde barınma imkanı bulacaklar. İnşallah mutlu olacaklar. Belediyemize bize gönderdikleri kulübüler ve destekleri için teşekkür ediyoruz’’ diye konuştu.

Kızkalesi Muhtarı Murat Kale ise sahildeki köpeklerle ilgili sıkıntıların olduğunu anlatarak, ‘’köpekler yazın sıcakta kışın soğukta kalıyordu. Kumsal alanda yaşamlarını sürdürüyorlardı. Turistleri ve çocukları tedirgin ediyorlardı. Ne yapabiliriz diye düşündük. Duyarlı vatandaşlarımız bize yardımcı oldular. Bizde onların bu duyarlılığına destek verdik.  Doğal bir ortama köpekleri taşıdık. Güzel bir mekan yaptık. Belediye Başkanımıza sokak hayvanlarının barınmaları için durumu ilettik. Belediye tarafından köpeklere kulübe yapıldı. Hem sıcaktan hem soğuktan korumuş olduk. Köpeklere sahip çıkacağız ve doğal ortamda yaşamlarını sürdürmeleri için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz. Katkı sunan herkese teşekkür ediyoruz’’ dedi.






Paylaş :
Etiketler :  ERDEMLİ BELEDİYESİ, MÜKERREM TOLLU , ADEM ARSLAN

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA