6 Mayıs 2024 Pazartesi


16:15   YSK, CHP`NİN HATAY VE İSKENDERUN SEÇİMLERİNE YÖNELİK `TAM KANUNSUZLUK` BAŞVURUSUNU REDDETMİŞTİ... ANKA, KARARIN GEREKÇESİNE ULAŞTI   16:05   "BASKI" İDDİALARININ GÖLGESİNDE ANKARA TABİP ODASI SEÇİMLERİ...    15:53   EMNİYET TEŞKİLATI SENDİKASI`NDAN `İNTİHAR VE MOBBİNG` ANKETİ   15:01   AYLİN NAZLIAKA, AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANLIĞININ FAALİYETLERİNİ DEĞERLENDİRDİ   12:48   İSTANBUL`DA 1 MAYIS GÖZALTILARI SÜRÜYOR   12:06   VEHBİ BAKIRLIOĞLU: "CANLI HAYVAN VE ET İTHALATI REKORA DOĞRU KOŞUYOR"   12:03   PINARBAŞI`NDA 2 HAZİRAN`DA SEÇİM YENİLENECEK... CHP`Lİ GENÇ: "HALKIMIZIN BİZE OLAN GÜVENİNİN FARKINDAYIZ. 2 HAZİRAN GÜNÜ PINARBAŞI`NA BAHARI TEKRAR GETİRECEĞİZ"   11:47   DİYANET`İN YEMEK MENÜSÜNE CHP`Lİ GÜRSEL EROL`DAN TEPKİ   09:48   ÖMER FETHİ GÜRER`DEN TARIM SEKTÖRÜNDE ÇALIŞAN KADINLARIN SOSYAL GÜVENLİK PRİMLERİNİN DEVLET TARAFINDAN KARŞILANMASI İÇİN KANUN TEKLİFİ   09:29   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ‘YEŞİL DÖNÜŞÜM MERKEZİ` KURMAYA HAZIRLANIYOR   09:27   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ EKİPLERİ, OLUMSUZ HAVA KOŞULLARINA KARŞI SAHADAYDI    15:08   YENİ MÜFREDATA TEPKİLER SÜRÜYOR   15:02   1 MAYIS`TA ARKADAŞLARI GÖZALTINA ALINAN ``FİLİSTİN İÇİN BİN GENÇ`` EYLEMCİLERİ: ``FİLİSTİN MÜCADELESİ YARGILANAMAZ``   14:15   ÖZEL, KILIÇDAROĞLU GÖRÜŞMESİNİN DETAYLARINI ANLATTI   12:56   İÇİŞLERİ BAKANLIĞI: ``YERLİKAYA DA DAHIL BAKAN YARDIMCILARININ KORUMA ARAÇ VE KORUMA POLİS SAYISI AZALTILMIŞTIR``   12:52   1 MAYIS`TA TAKSİM`E ÇIKMAK İSTERKEN GÖZALTINA ALINAN 65 KİŞİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ   12:32   ÇEKMEKÖY BELEDİYESİ`NİN AKP`DEN CHP`YE GEÇMESİYLE ÇOCUK PARKI AKARYAKIT İSTASYONU OLMAKTAN KURTULDU   11:47   MSB: FIRAT KALKANI VE BARIŞ PINARI BÖLGELERİNDE 7 PKK/YPG`Lİ TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ   11:40   CHP`Lİ ZELİHA AKSAZ ŞAHBAZ: “MENENJİT VAKALARI ARTIYOR, VERİLER GİZLENİYOR. BAKANLIK, ÜCRETSİZ AŞI YAPSIN”   10:46   EĞİTİM-SEN SİNOP ŞUBE BAŞKANI UZUN YENİ MÜFREDATI ELEŞTİRD  
 
     
   

ERZİNCAN`DA SİYANÜR SIZINTISI OLAN ALTIN MADENİNİ İŞLETEN ŞİRKETTEN AÇIKLAMA: "SOLÜSYON DÖKÜNTÜSÜNÜN İÇERİSİNDEKİ SİYANÜR MİKTARI YAKLAŞIK 8 KİLO"


Erzincan`ın İliç ilçesinde işlettiği altın madeninde yaşanan siyanür sızıntısı nedeniyle 16,4 milyon lira para cezası kesilen Anagold Madencilik`ten yapılan yazılı açıklamada, "Maden sahasında gerçekleşen solüsyon döküntüsünün içerisindeki toplam siyanür miktarı yaklaşık 8 kg`dır. Sosyal medyada yer alan asılsız iddialara göre tonlarca siyanür döküntüsü olduğu ve Fırat Nehri`ni etkilediği iddiaları tamamen yanlıştır" denildi.

 

Tarih : 27 Haziran 2022 Pazartesi 15:35   Okunma : 176

Erzincan`ın İliç ilçesinde işlettiği altın madeninde yaşanan siyanür sızıntısı nedeniyle 16,4 milyon lira para cezası kesilen Anagold Madencilik`ten yapılan yazılı açıklamada, "Maden sahasında gerçekleşen solüsyon döküntüsünün içerisindeki toplam siyanür miktarı yaklaşık 8 kg`dır. Sosyal medyada yer alan asılsız iddialara göre tonlarca siyanür döküntüsü olduğu ve Fırat Nehri`ni etkilediği iddiaları tamamen yanlıştır" denildi.

Anagold Madencilik San. ve Tic. A.Ş.`nin Erzincan`ın İliç ilçesine bağlı Çöpler köyünde işlettiği altın madeninde, siyanürlü atık su borusunun patladığı öne sürülmüş, şirket hakkında İliç Cumhuriyet Başsavcılığı`na suç duyurusunda bulunulmuştu. Başsavcılığın açtığı soruşma kapsamında ilçe jandarma komutanlığı tarafından oluşturulan bir ekip, 22 Haziran 2022 günü bölgeye giderek incelemelerde bulunmuş, Anagold Madencilik`e çevre kirliliğine neden olduğu için 16 milyon 441 bin TL idari para cezası verilmişti.

“MADEN SAHASINDA GERÇEKLEŞEN SOLÜSYON DÖKÜNTÜSÜNÜN İÇERİSİNDEKİ TOPLAM SİYANÜR MİKTARI YAKLAŞIK 8 KG`DIR”

Anagold Madencilik, olayla ilgili bugün yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada şunlar kaydedildi:

“21 Haziran 2022 günü, maden operasyon sahasında seyreltilmiş siyanür içeren bir solüsyon döküntüsü meydana gelmiştir. Döküntü hızlı bir şekilde temizlenmiş ve bu olay derhal Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı`na bildirilmiştir. Maden sahasında gerçekleşen solüsyon döküntüsünün içerisindeki toplam siyanür miktarı yaklaşık 8 kg`dır. Sosyal medyada yer alan asılsız iddialara göre tonlarca siyanür döküntüsü olduğu ve Fırat Nehri`ni etkilediği iddiaları tamamen yanlıştır…

Anagold, Çöpler Altın Madeni`ne bugüne kadar 1,75 milyar ABD doları yatırım yaparak ülkemize kazandırdığı tesis ile yöre halkına ve Türkiye ekonomisine büyük katkılar sağlamıştır…

Anagold, devletten sonra bölgedeki en büyük işveren ve yatırımcı olup, ilgili mevzuat ve uluslararası standartlara tamamen uygun bir şekilde faaliyetlerini sürdüreceğini taahhüt ederek, Türkiye ekonomisine ve yerel ekonomiye değer katmaya devam edecektir.”

Şirket sızan siyanürün 8 kilo olduğunu açıkladı. Ancak maden sahasındaki sızıntıya ilişkin ortaya çıkan görüntülerin ardından, siyanürlü su sızıntısının 20 ton olduğu iddiaları gündeme gelmişti. Şirket, açıklamasında siyanürün Fırat Nehri`ne karıştığı iddialarını reddetti. Fakat sızıntıya ilişkin Fırat Nehri`nden fotoğraflar paylaşılmıştı. Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, bu fotoğraflardan birini sosyal medyada hesabında yayınlamış ve “Fırat`ı, suyumuzu, toprağımızı siyanürle zehirlediler; iktidar seyrediyor. Suyumuza, toprağımıza, doğamıza sahip çıkamayan iktidar, ‘para cezası kestik` demekle yetiniyor. Ey gafiller, bu vatanın bir karış toprağı sizin kıymet verdiğiniz dolarlardan kat be kat değerlidir” demişti.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç ise sosyal medya paylaşımında şunları kaydetmişti:

“10 Haziran`da İliç`teki maden ocağına giderek basın açıklaması yapmıştık. ‘Burası ölüm saçıyor` demiştik. 20 ton siyanür toprağa ve Fırat Nehri`ne karıştı. Bir defa da uyarılarımızı dinleyin de bunları yaşamayalım. Ama bilesiniz ki sorumlular er geç hesap verecek.”

Kazdağları Ekoloji Platformu`nun yaptığı paylaşımda “Hiçbir kamu yararı olmayan, sadece şirketleri zengin eden altın madenciliği ülkenin her köşesinde ölüm saçmaya devam ediyor” denilirken KESK`e bağlı Tarım-Orkam Sen`den yapılan paylaşımda sızıntıya şöyle tepki gösterildi:

“Erzincan İliç`te Kanada ve Çalık Holding ortaklığındaki Anagold altın madeninde, patlayan siyanür borusu Fırat Nehri`ne aktı, 20 ton siyanürlü su Fırat Nehri üzerinde kurulan İliç Barajı`na karıştı.”






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA