5 Ağustos 2025 Salı


10:28   CHP’LI GÜRER: “SAYıN CUMHURBAŞKANı ’KASıM AYıNDA ÖDEME YAPıLACAK’ DEDI AMA ÇIFTÇININ O GÜNE KADAR DAYANACAK HALI KALMAMıŞ”   10:18   AKİB BAŞKANı VEYSEL MEMIŞ: “TEMMUZ’DA 1.305 MILYAR DOLARLıK İHRACATLA TÜRKIYE ORTALAMASıNı GERIDE BıRAKTıK”   09:21   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN ULUSLARARASı GENÇLIK KÖPRÜSÜ   07:40   CHP’LI DR. MÜZEYYEN ŞEVKIN’DEN PTT’DEKI KıYıMA SERT TEPKI: “DEVLET ELIYLE GÜVENCESIZLIĞE ZEMIN HAZıRLANıYOR”   22:16   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI’NDEN MUT’A SAĞLıK KALKANı: SINEKSIZ YAZ İÇIN KESINTISIZ MÜCADELE   20:25   MESKİ’DEN KARAHıDıRLı’YA 40 YıLLıK SORUNU BITIREN DEV YATıRıM: “SU CENNET OLDU”   15:55   SAHTE E-IMZA ILE YÜZLERCE SAHTE DIPLOMA IDDIASı... CHP’LI SUAT ÖZÇAĞDAŞ: "BU, TÜRKIYE’NIN DIJITAL EGEMENLIĞINE AÇıK BIR SALDıRı"   15:53   ÖZGÜR ÇELIK: “MURAT ÇALıK DERHAL TAHLIYE EDILMELI, TÜRKIYE’YE BU AYıBı YAŞATANLARı INATLARıNDAN VAZGEÇMEYE ÇAĞıRıYORUZ”   15:50   CHP YARıN 21 ILDE SAHAYA INIYOR   15:07   TARSUS BELEDIYESI’NDEN KUZOLUK’A KONFORLU ULAŞıM HAMLESI   12:25   YENIŞEHIR BELEDIYESI’NDEN TÜRKIYE’YE MODEL OLACAK EĞITIM VIZYONU: BETEM’LERLE GÜÇLÜ NESILLER YETIŞIYOR   09:18   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN TÜRKIYE’YE ÖRNEK MODEL: MOLA EVLERI ILE HEM ÇOCUKLARA DESTEK HEM AILELERE NEFES   19:15   MERSIN’DE YAZ COŞKUSU BÜYÜKŞEHIR’IN ‘YAYLA ŞENLIKLERI’ İLE BAŞLADı    19:05   GÜLCAN KıŞ "GAZI MECLISIN YASAMA YETKISI, SARAY TARAFıNDAN GASP EDILDI"   19:01   BÜYÜKŞEHIR’IN ÜRETICILERE MAKINE EKIPMAN DESTEKLERI DEVAM EDIYOR   17:30   TBB BAŞKAN VEKILI VAHAP SEÇER’DEN TUNÇ SOYER’E ZIYARET: "BOMBOŞ BIR DOSYA, DAYANAKSıZ IDDIALAR"   13:19   MERSIN ADıYAMAN YAYLAKONAK BALYANLıLAR DERNEĞI’NIN GELENEKSEL AŞURE ETKINLIĞINE YOĞUN İLGI   01:01   BAŞKAN SEÇER’DEN HASTA TUTUKLU BELEDIYE BAŞKANıNA ZIYARET: “BU VEBALIN ALTıNDA KALıRSıNıZ”   19:49   ÖZGÜR ÖZEL: "KOMISYONDA BıRAKıN CUMHURIYET’IN KOLONLARıNı KESTIRMEK, ’CUMHURIYET KOLONUNUN ÜZERINE KÜÇÜCÜK BIR ÇIVI ÇAKACAĞıM’ DIYENE MÜSAADE ETMEYIZ"   19:23   BIR VIDEO ILE BAŞLADı: MEZITLI BELEDIYESI ARAS’LA EL ELE  
 
     
   

KAYSERİ`DE KOOPERATİF MAĞDURLARI EVLERİNDEN TAHLİYE EDİLMEYE DEVAM EDİYOR


Kayseri`de 2011 yılında aldıkları evler için yeni borç çıkarılan Eser Yapı Kooperatifi mağdurları evlerinden tahliye edilmeye devam ediyor. Dün sabah saatlerinde icra memurları ve polisler vatandaşları tahliye etmeye başladı. Evi boşaltılan vatandaşı zorla gözaltına alan memurlar basın mensuplarının çekim yapmasını engellemeye çalıştı.

 

Tarih : 28 Haziran 2022 Salı 18:04   Okunma : 1476

Kayseri`de 2011 yılında aldıkları evler için yeni borç çıkarılan Eser Yapı Kooperatifi mağdurları evlerinden tahliye edilmeye devam ediyor. Dün sabah saatlerinde icra memurları ve polisler vatandaşları tahliye etmeye başladı. Evi boşaltılan vatandaşı zorla gözaltına alan memurlar basın mensuplarının çekim yapmasını engellemeye çalıştı.

Kayseri`de 2011 yılında aldıkları evler için yeni borç çıkarılan Eser Yapı Kooperatifi mağdurları evlerinden tahliye edilmeye devam ediyor. Bu ay içerisinde 100 kadar evin tahliye edilmesi bekleniyor. Kooperatif Başkanı Kazım Aydoğdu AKP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki`ye seslenerek “Sözleriniz ne oldu, hani kimse evinden atılmayacaktı” dedi.

"MÜTEAHHİT AVUKATIMIZI TEHDİT ETTİ"

Tahliye edilen ev sahibi ise Çevik Kuvvet Ekipleri tarafından zor kullanılarak gözaltına alındı. İcra memurları ve polis ekipleri çekim yapmak isteyen basın mensuplarına zorluk çıkardı ve çekim yapmalarını engelledi. Olay yerinde açıklama yapan Kooperatif Başkanı Kazım Aydoğdu, "Saygıdeğer basın mensupları biz mağdurların yanında olduğunuz için sizlere teşekkür ederiz. Yine tahliye yapmak için geldiler. Adalet sistemimizdeki kooperatif yasasında faydalanan Müteahhit, yönetim eşkıyaları bizleri borçlandırıp haksız yere evden atmaya çalışıyor" diye konuştu.

Kooperatif Başkanı Kazım Aydoğdu şunları söyledi:

"Bizler 2013 yılında genel kurulda divan başkanlığını kazandığımızda salonun elektriğini kestiler. Genel Kurulu iptal ettiler ve 102 sahte üye kaydederek genel kurulu kazandılar. Müteahhit kürsüde avukatımızı tehdit etti. Bana hiçbir şey yapamazsınız. `Siz 30 milyonun peşindesiniz ben trilyonların peşindeyim` diyor. Bunların niyeti belli rabbim bizlere yardım etsin. Sayın Cumhurbaşkanı, Sayın Mehmet Özhaseki, Sayın Bakanlar artık yeter sesimizi duyun. Organize Kent Yapı Kooperatifi mağdurlarına çözüm arayacaktınız çözecektiniz. Ne oldu. Her gün bir garibanın evine icra geliyor."

"GİTMEDİĞİMİZ YER KALMADI"

Mağdur Cengiz Çetiner, "2004 yılından beri kooperatife üyeyim. Şu anda kooperatif borcumuz olmadığı halde bizi borçlandırmış gösterip, icra takibi başlatıp evlerimizi boşaltıyorlar. Gitmediğimiz yer, çalmadığımız kapı kalmadı. Zamanında Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç şimdi Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı ona güvendik. O da bize sırtını döndü. Biz ne yapacağız? Gidecek yerimiz yok. Çıkmamak için elimden geleni yapacağım" dedi.

Görüntü Dökümü:

(Tahliye müdahalesi, kooperetif başkanı ve mağdur açıklaması, icra için gelenlerin evin kapısını çalması ve içerideki vatandaş ile diyaloğu )

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA