21 Ekim 2025 Salı


16:09   MHP MERSIN MILLETVEKILI VE MYK ÜYESI DR. LEVENT UYSAL, KADıN ÇIFTÇILER İÇIN SGK PRIM DESTEĞI VE YıPRANMA PAYı TALEP ETTI   15:42   TBB BAŞKAN VEKILI SEÇER, ANKARA’DA ‘KADıN DOSTU KENTLER PROGRAMı 3. FAZı LANSMANı’NA KATıLDı   15:41   MEZITLI’DE ŞAH-HANE SATRANÇ EVINE YOĞUN İLGI   15:38   MINGUZZI CINAYETI DAVASıNDA KARAR AÇıKLANDı...   15:37   CHP GRUP TOPLANTıSı... ÖZGÜR ÖZEL: "BIZ EĞER BIR GALIBIYET ALACAKSAK ÖNÜMÜZDEKI SEÇIMLERDE TÜRKIYE’DE ALACAĞıZ"   15:33   ÜMIT DIKBAYıR CHP’YE KATıLDı   15:32   DEVLET BAHÇELI’DEN KıBRıS ÇıKıŞı   09:58   ERDEMLI’DE HIJYEN KRIZI: İKI FıRıNA MÜHÜR VURULDU!   09:54   CAN ATALAY’DAN BAKAN KURUM’A HATAY TEPKISI: “DRONU YÜKSELTIN, GERÇEĞI GÖRÜN!”   09:50   ALTıN UĞRUNA KıRŞEHIR FEDA EDILEMEZ!   09:48   ZEYTINLE GELEN UMUT: MERSIN’DE KıRSAL KALKıNMANıN ALTıN ANAHTARı BÜYÜKŞEHIR’DEN   08:57   CHP’DE KURULTAY HAMLESI: 24 EKIM DAVASı KONUSUZ KALıYOR!   08:50   CUMHURBAŞKANıNA HAKARET İDDIASı: CHP’LI BAŞARıR’A SORUŞTURMA AÇıLDı   21:55    VAHAP SEÇER ISYAN ETTI: “BELEDIYE BAŞKANLARı CEZAEVINDE, HUKUK YERLE BIR!”   21:43   MERSIN SANAYI ODASı: GEÇ KALıNMıŞ BIR DÖNÜM NOKTASı   21:36   KÜRESEL ZORLUKLARA RAĞMEN AKMİB’DEN 293,3 MILYON DOLARLıK İHRACAT BAŞARıSı   21:29   ADANA MIMARLıK FESTIVALI 2025: GÜNEYE BAKMAKLA GELECEĞI TASARLıYORUZ   21:16   SAHNE AŞKı ANLATıYOR: “ROMEO VE JULIET” MERSIN’DE BALE TUTKUSUNU ZIRVEYE TAŞıYOR   21:05   YUMURTALıK’TA TEMIZLIK VE GÜVENLIK SEFERBERLIĞI: SAĞLıKLı YAŞAM İÇIN ÇIFTE HAMLE!   20:41   HEKIMLERE “HARAÇ” ŞOKU: VERGI DÜZENLEMESI SAĞLıK EMEKÇILERINI HEDEF ALıYOR!  
 
     
   

MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ`NDEN ÖZGECAN MEYDANI`NDAKİ AĞACA YAPILAN SALDIRIYA İLİŞKİN BASIN AÇIKLAMASI


Mersin Büyükşehir Belediyesi, Özgecan Aslan Barış Meydanı`nın simge ağacına yönelik saldırıya ilişkin basın açıklaması yaptı. Ağacın hayat belirtisi göstermesinin şu aşamada sevindirici olduğu, yeniden eski sağlığına kavuşması için çabanın sürdürüleceği belirtilen açıklamada, “Gün içerisinde davet edildiğinde bilgi vermek durumunda olan Tarımsal Hizmetler Daire Başkanımızın, gece yarısı hukuka aykırı olarak saat 02:00`de polis ekiplerince evinden gözaltına alınması, adli soruşturmanın sağlıklı yürütüldüğü konusunda endişe uyandırmaktadır” denildi.

 

Tarih : 20 Temmuz 2022 Çarşamba 18:26   Okunma : 410

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Özgecan Aslan Barış Meydanı`nın simge ağacına yönelik saldırıya ilişkin basın açıklaması yaptı. Ağacın hayat belirtisi göstermesinin şu aşamada sevindirici olduğu, yeniden eski sağlığına kavuşması için çabanın sürdürüleceği belirtilen açıklamada, “Gün içerisinde davet edildiğinde bilgi vermek durumunda olan Tarımsal Hizmetler Daire Başkanımızın, gece yarısı hukuka aykırı olarak saat 02:00`de polis ekiplerince evinden gözaltına alınması, adli soruşturmanın sağlıklı yürütüldüğü konusunda endişe uyandırmaktadır” denildi.

Adnan Menderes Bulvarı Kültür Park`ında, Özgecan Aslan Barış Meydanı`nın simgesi haline gelmiş yarım asırlık kauçuk ağacının kurumaya başlaması üzerine ilgililerce yapılan çalışmanın sonucunda, ağacın gövdesine matkapla delik açılarak içine asit benzeri bir sıvı döküldüğü belirlenmişti. 

Büyükşehir Belediyesi, konuyla ilgili olarak bugün yazılı basın açıklaması yaptı. Açıklamada, Belediye bünyesinde açılan idari soruşturmanın ve ağacın eski sağlığına kavuşturulması için çalışmaların devam ettiği bildirildi. Açıklama, şöyle:

“AĞACIN ESKİ SAĞLIĞINA KAVUŞMASI İÇİN ÇABAMIZ SÜRÜYOR”

“Söz konusu kauçuk ağacındaki kuruma belirtilerinin görüldüğü ilk günden itibaren, ağacın yeniden sağlığına kavuşması için belediyemizce her türlü önlem alınmış, bilimsel metotlarla tedavi sürecine başlanmıştır. Ağacın tekrar sürgün verme yeteneği dikkate alınarak kuruyan dalları budanmış ve budanan dal yüzeyleri de aşı macunu ile kapatılmıştır. Ağacın hayat belirtisi göstermesi şu aşamada sevindirici olup, yeniden eski sağlığına kavuşması için gayretli çabamız sürmektedir.

“KONUYLA İLGİLİ BELEDİYE BÜNYESİNDEKİ SORUŞTURMA DEVAM EDİYOR”

Konuyla ilgili belediyemiz bünyesinde derhal idari soruşturma açılmış olup, soruşturma halen titizlikle sürdürülmektedir. Ayrıca, iddialar üzerine adli süreç devam etmektedir.

“BELEDİYEMİZİN YIPRATILMAYA ÇALIŞILMASI KABUL EDİLEMEZ”

Öte yandan, olay bahane edilerek tamamen siyasi saiklerle yapıldığı açık olan saldırılarla Belediyemizin yıpratılmaya çalışılması asla kabul edilemez. Bu tür fırsatçı yaklaşımların ve siyasi saldırıların kimseye yarar sağlamayacağı bilinmelidir. Gün içerisinde davet edildiğinde bilgi vermek durumunda olan Tarımsal Hizmetler Daire Başkanımızın, gece yarısı hukuka aykırı olarak saat 02:00`de polis ekiplerince evinden gözaltına alınması, adli soruşturmanın sağlıklı yürütüldüğü konusunda endişe uyandırmaktadır.

Göreve geldiğimiz günden bu yana, binlerce fidanı toprakla buluşturan, park ve yeşil alanlarımıza özenle bakan bir belediye olarak sürecin titizlikle takipçisi olduğumuzun ve dün olduğu gibi bugün ve yarın da tüm canlıların belediyesi olarak canla başla çalışacağımızın bilinmesini isteriz. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA