1 Haziran 2024 Cumartesi


15:06   CHP KıRKLARELI MILLETVEKILI FAHRI ÖZCAN`DAN BAKAN FIDAN`A VIZE SORUSU   14:53   TOROSLAR BELEDIYE BAŞKANı YıLDıZ, SAHADA ÇALıŞMALARı İNCELEDI   14:45   EKREM İMAMOĞLU`NUN DAVASı 2 EKIM`E ERTELENDI   13:49   TMMOB`UN 48. OLAĞAN GENEL KURULU GERÇEKLEŞTIRILDI   13:17   ÖZGÜR ÖZEL TMMOB`UN 48. GENEL KURULU’NA KATıLDı   13:13   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’IN İLAÇLAMA EKIPLERI SAHADA    13:10   CHP MEZITLI İLÇE TEŞKILATıNDAN BAŞKAN VAHAP SEÇER’E ZIYARET VE TEBRIK   13:03   HRANT DINK`IN ÖLDÜRÜLMESIYLE İLGILI 15 SANıKLı DAVADA MÜTALAA AÇıKLANDı   12:47   ÖMER FETHI GÜRER: CHP OLARAK SAHIPLENILMEYEN KÖPEKLERIN UYUTULMASıNA KARŞıYıZ   12:43   CHP GENEL BAŞKANı ÖZGÜR ÖZEL: "MILLETIMIZ ISTERSE BIR ERKEN SEÇIM OLUR"   10:59   VAHAP SEÇER: “MERSIN`E MERKEZI HÜKÜMET YATıRıMLARıNı ÇEKMEK İÇIN İŞ BIRLIĞI YAPMALıYıZ”   10:49   BURHANETTIN BULUT: "CAN ÇEKIŞEN YEREL BASıNıN TABUTUNA SON BIR ÇIVI DAHA ÇAKıLDı"   10:29   CHP GENEL BAŞKAN YARDıMCıSı GÖKÇE GÖKÇEN: "KADıNıN SOYADı KONUSUNDA YENI BIR ANAYASA KRIZI ÇıKARMAYıN"   09:30   LGS HEYECANı.. 1 MILYON 38 BIN ADAY PAZAR GÜNÜ SıNAVA GIRECEK   07:08   CHP, ASGARI ÜCRETE ARA ZAM TALEBIYLE 1 TEMMUZ ÖNCESI “EMEK MITINGI”NE HAZıRLANıYOR   01:47   ATAMA VE GÖREVDEN ALMA KARARLARı RESMI GAZETE`DE YAYıMLANDı   23:34   ÖZGÜR ÖZEL`DEN SÜPER LIG`E ÇıKAN BODRUM FK`YA KUTLAMA MESAJı   22:29   KESK KADıN MECLISI: “BUSE BERFI VE NICELERININ ADLARıNı HAYKıRMAKTAN USANMAYACAĞıZ”   22:25   KONURALP: "MUHALEFETLE YENI ANAYASA YAZMAYA VARSıNıZ AMA ARAŞTıRMA ÖNERGELERIMIZI REDDEDIYORSUNUZ"   22:08   DEM PARTI EŞ GENEL BAŞKANı BAKıRHAN: 2 HAZIRAN`DA DAHA GÜÇLÜ BIR OY FARKıYLA HILVAN`ı ALACAĞıZ  
 
     
   

"MEB Yönetici Görevlerinde Mülakat Listelerini Yayınlamalıdır"


Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası Mersin Şube Başkanı Hakan Boyar, Milli Eğitim Bakanlığının Mülakat listelerini yayınlaması konusunda yazılı açıklamada bulundu.

 

Tarih : 5 Temmuz 2018 Perşembe 12:53   Okunma : 896

Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası Mersin Şube Başkanı Hakan Boyar, açıklamasında "Milli Eğitim Bakanlığı, yönetici görevlendirme mülakat sonuçlarını açıklamaktadır.

Ancak sonuçların İl Milli Eğitim Müdürlükleri tarafından listeler halinde ilan edilmesi gerekirken, yönetici adayları sonuçları sorgulama ekranından TC numaralarını girerek öğrenmektedir. Bunun “kişisel bilgilerin gizliliği” şeklinde açıklanması gerçekçi değildir.

Eğitim-İş olarak torpil ve liyakatsiz atamanın önünü açan sözlü sınava kesinlikle karşıyız. Buna rağmen yapılan sözlü sınavlarda itiraz ve dava durumunda belge sunmak için kamera kaydı itiraz edenlere verilmelidir. Sınav sonuçları liste halinde ilan edilmelidir.

Bakanlığın sonuçları sadece kişilerin erişimine açması, verilen puanların hukuksuz, meşruiyetten ve objektiflikten uzak olduğu, AKP’nin her zamanki yandaş yönetici atama inadının devam ettiğini göstermektedir.

Bilindiği üzere eğitim kurumları yöneticilerinin nerdeyse tamamı yandaş sendikanın üyeleridir. Sözlü sınav komisyonunda görev alan yöneticilerin bu yandaş sendikadan talimat ve referans alacakları kesindir. MEB; sonuçları kamuoyuna ilan etmekten kaçınarak bu gerçeği gizlemeye çalışmaktadır.

Anlaşılan yönetici atamalarında liyakat yerine, sadakat ve yandaş beklentisi yine etkili olmuştur.

Devlet yönetiminde kariyer ve liyakat esasının ortadan kaldırılmasının ülkeyi 15 Temmuz hain darbe girişimine sürüklediğini anlamamakta ısrar eden MEB, bu süreçten ders çıkaramamaktadır. Çözümün, akılcı ve bilimsel olarak, liyakat sisteminin tam anlamıyla uygulanması olduğu gün gibi ortadayken MEB yine “kendilerini kandıracak” yine devlet mekanizması haricinde yapılanmalara olanak sağlayacak sistemi terk etmemekte ısrar etmektedir.

Yıllardır uyarımıza kulak tıkayan MEB’i tekrar uyarıyoruz.

Yönetici görevlendirirken, “tanıdık”, “bizden” anlayışından vazgeçin. Onlarca mahkeme kararıyla işaret edilen somut ölçme değerlendirme sistemiyle liyakatı ölçecek yazılı sınavlar getirin. Sınav sorularını çaldırmayın. Aksi halde eğitim sisteminin kontrolü sürekli olarak cemaat, tarikat ve vakıfların elinde olacaktır." şeklinde konuştu.






Paylaş :
Etiketler :  eğitim iş, hakan boyar, milli eğitim akanlığı, meb

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA