18 Temmuz 2025 Cuma


22:24   TBMM GENEL KURULU’NDA "LGS" TARTıŞMASı...CHP’LI BAŞARıR: GÖREVDEN ALıNAN BILIŞIM SORUMLUSUNUN 2022’DE ÇOCUĞU DA TÜM SORULARı TAM YAPMıŞ   22:10   KAMU IŞÇILERI, İSTANBUL’DA SES YÜKSELTTI: “İŞÇILERIN BIRLIĞI SERMAYEYI YENECEK”   22:10   EKREM İMAMOĞLU: TERÖRÜN BITMESI ADıNA BAŞLATıLAN SÜREÇ, MILLETLE BIRLIKTE YAPıLMALıDıR   21:45   CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN: MEMURLAR, DOĞUMDAN ITIBAREN ILK ÖĞRETIM ÇAĞıNA BAŞLAYANA KADAR YARı ZAMANLı ÇALıŞABILECEK   20:30   TBB HEYETI, SAVUNMA HAKKı IÇIN AVUKATı TUTUKLU BULUNAN İMAMOĞLU’NUN KARAR DURUŞMASıNA KATıLDı   19:04   ZEYDAN KARALAR: "BEN IYIYIM, HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜNÜN OLDUĞU GÜNLER ÖZLEMIYLE..."   19:01   TBMM ZIRAI DON KOMISYONU DEĞERLENDIRME TOPLANTıSı... CHP’LI GÜRER: "NISAN AYıNDA YAŞANAN BIR DONA KASıM AYıNDA VERECEĞINIZ DESTEĞIN ARTıSı OLMAZ"   18:57   TBB BAŞKANı SAĞKAN, SILIVRI’DE EKREM İMAMOĞLU VE ZEYDAN KARALAR’ı ZIYARET ETTI   18:50   CHP’LI EMIR : TÜRKIYE’NIN FAILI MEÇHULLERLE ANıLAN BEYAZ TOROSLAR YERINE BARıŞLA, ADALETLE ANıLMASı GEREKIYOR   18:46   CHP’DEN KONGRE KARARı!   16:56   İMRALı HEYETI, ÖZGÜR ÖZEL ILE GÖRÜŞTÜ...   15:39   YENI ÖMERLI MAHALLESI’NDE YOL VE KALDıRıM ÇALıŞMALARı TAMAMLANDı   15:34   MERSIN BAROSU BAŞKANı ÖZDEMIR, İMAMOĞLU DURUŞMASıNA KATıLDı   11:10   BÜYÜKŞEHIR’IN SULAMA BORUSU DESTEĞIYLE ÜRETICI SUSUZ KALMıYOR   11:05   CUMHURBAŞKANLıĞı’NDA KAMU IŞÇILERININ BEKLEDIĞI ZAM GÖRÜŞMESI... TÜRK-İŞ, RESMI OLMAYAN YÜZDE 22’LIK TEKLIFI KABUL ETMEDI   10:25   EMEP GENEL BAŞKANı ASLAN: "TÜRK-İŞ YÖNETIMI, IŞÇININ GREV TALEBINE KULAK VERMEK YERINE, TARIHI ERTELEYEREK HÜKÜMETIN GÖNLÜNÜ HOŞ TUTUYOR"   09:10   AKDENIZ’DE HER GÜN TONLARCA MOLOZ TOPLANıYOR   08:58   BÜYÜKŞEHIR’IN TAVUSKUŞLU KAVŞAK’TAKI DÜZENLEMESI TRAFIĞI RAHATLATTı    18:55   VAHAP SEÇER TBB BAŞKAN VEKILI SEÇILDI   15:52   TOROSLAR’DA YOL VE KALDıRıM ÇALıŞMALARı HıZ KESMEDEN DEVAM EDIYOR  
 
     
   

MARDİN`DE VATANDAŞLAR, AKP`Lİ BELEDİYENİN ÇÖKEN İSTİNAT DUVARI VE YOLU YILLARDIR YAPMAMASINA TEPKİLİ: “KİMİ KİME ŞİKAYET EDECEĞİZ?”


Mardin`in Yeşilli ilçesi Tekinler Caddesi`nde uzun süredir yağmur ve biriken sular ile altyapı eksikliği nedeniyle çöken istinat duvarı ve yolun yapılmamasına vatandaşlar tepki gösterdi. Bölge sakini Özgür Samaras, AKP`li belediyeye 4-5 yıldır yaptıkları tüm başvurulara rağmen sorunun çözülmediğini belirterek, “Şikayetlerimiz oldu, dilekçe gönderdik birkaç mecraya ama ilgilenen yok. Belediye de onların, her şey onların elinde olduğu için kimi kime şikayet edeceğiz” dedi.

 

Tarih : 3 Ağustos 2022 Çarşamba 13:56   Okunma : 267

MURAT AKGÜL

Mardin`in Yeşilli ilçesi Tekinler Caddesi`nde uzun süredir yağmur ve biriken sular ile altyapı eksikliği nedeniyle çöken istinat duvarı ve yolun yapılmamasına vatandaşlar tepki gösterdi. Bölge sakini Özgür Samaras, AKP`li belediyeye 4-5 yıldır yaptıkları tüm başvurulara rağmen sorunun çözülmediğini belirterek, “Şikayetlerimiz oldu, dilekçe gönderdik birkaç mecraya ama ilgilenen yok. Belediye de onların, her şey onların elinde olduğu için kimi kime şikayet edeceğiz” dedi.

Mardin`in Yeşilli ilçesi Tekinler Caddesi`nde yağmur suları ve altyapı eksikliği istinat duvarının çökmesine neden oldu. İlçe sakinlerinden Fethullah Samaras, onlarca kez belediyeye başvurarak yolun istimlak edilip yapılmasını istediklerini belirterek, şöyle konuştu:

“Hep boşa çıktı. Hep bugün yarın, bir hafta on gün bir ay sonra derken oylama politikasıyla 4-5 senedir bu şekilde. Biz 100 bin liralık bir parayı tekrar buraya koymak istemiyoruz. Belediye`nin sorumsuzluğundan dolayı bu duvarı yapmamaları. Bu duvar düştüğü zaman yolu da komple indirmesi can ve mal güvenliğini tehlikeye sokuyor. Bunu her zaman bütün merciler de dile getirmemize rağmen hiçbir şekilde müdahale edilmiyor. En son müracaatlarımızdan haber bekliyoruz. Eğer olumsuz bir cevap bir haber alırsak direk CİMER gereken bilgileri, video kayıtlı ve şahitler huzurunda imza toplayarak direk fen işleri bakanlığına göndereceğim. Orada artık gereken neyse ilgilenirler diye düşünüyorum. Bizim şu görmüş olduğunuz küme evlerin önüne sürekli araçlar girip çıkıyor. Geri geri gelirken tabi yol düşmesinden, daralmasından dolayı aracımız bir ara buradan aşağıya sürüklendi. Kış ayındaydı vinç yardımıyla ve bir sürü maliyet ile zor çıkarabildik. Aracın da bir sürü hasarı oldu” dedi.

“HEYET GÖNDERİYORLAR BİRKAÇ KİŞİ GELİP BAKIYORLAR ONAYLATTIRIYORLAR GİDİP GERİ GELMİYORLAR”

Şikayetlerinin dikkate alınmadığını kaydeden Özgür Samaras ise şunları söyledi:

“Buradaki duvarı yaklaşık 5-6 sene önce kendi imkanlarımız ile kendi çabamız ile yaptık. Duvarı yaptıktan sonra yağmur suları, dağdan gelen suların hepsi yoldan geçiyor. Yıllardır böyle, belediye hiçbir şekilde önlem almıyor. Gelen yağmur suları gördüğünüz gibi duvarımızı yıktı. Birkaç kere müracaat ettik Belediye`ye, Hayrettin Demir`e ondan önceki başkana da o da AKP`liydi. Heyet gönderiyorlar birkaç kişi gelip bakıyorlar onaylattırıyorlar gidip geri gelmiyorlar. Bu yaklaşık bu 4-5 yıldır devam etti. En son yine başvurduk Belediye`ye, yine heyet gönderdi yaklaşık bir ay önce gelip baktılar, onaylattılar. ‘İşte Mardin`e gönderdik, Mardin`den onay gelmesi lazım` dediler. Öyle gelip duvarı yapacağız. İşte en son geçen hafta gittik tekrar, Belediye Başkanı Hayrettin Demir Ankara`ya gitmiş gelip yapamıyorlarmış. Seçimi bekliyorlarmış, bir yerden onay bekliyorlarmış. Bizi kaç senedir oyalıyorlar. Yolun hali böyle, yoldan gelen suların hepsi duvara geliyor, insanların evlerine gidiyor. Herhangi bir altyapı, herhangi bir kentleşme projesi yok. Bu rezilliği çok uzun zamandır çekiyoruz. Bundan dolayı şikayetlerimiz de oldu, dilekçeler gönderdik birkaç mecraya ama ilgilenen yok. Belediye de onların her şey onların elinde olduğu için kimi kime şikayet edeceğiz.”

Yeşilli Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü yetkilileri ise duvar ve yolun bir hafta içinde yapılacağını belirtti.

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA