10 Haziran 2024 Pazartesi


01:13   ALI KOÇ VE AZIZ YıLDıRıM 6 YıL SONRA CANLı YAYıNDA BIR ARAYA GELDI   21:37   TÜRKIYE`NIN IKINCI ASTRONOTU ATASEVER, DÜNYAYA DÖNDÜ   21:03   İZMIR`DE TİP ÜYELERINDEN ASGARI ÜCRET ÇAĞRıSı: "TEMMUZ`DA ARA ZAM, INSANCA YAŞAM"   20:57   CHP`LI TANRıKULU`NDAN ESKI ERGANI BELEDIYE BAŞKANı KARTALMıŞ`ıN GÖZALTıNA ALıNMASıNA TEPKI   20:52   ÖZGÜR ÖZEL, BULGARISTAN`DA YAPıLACAK SEÇIMLERDE OY HAKKı BULUNAN TÜRKIYE CUMHURIYETI VATANDAŞLARıNı SANDıĞA GITMEYE DAVET ETTI   20:49   ALI KOÇ`TAN AZIZ YıLDıRıM`A ÇAĞRı: "FENERBAHÇE`NIN MENFAATI IÇIN HER ŞEYI SINEYE ÇEKMEYE RAZıYıM"   20:11   ÖZGÜR ÖZEL`DEN TARIHI KENTLER BIRLIĞI BAŞKANLıĞı`NA SEÇILEN MANSUR YAVAŞ`A TEBRIK   19:27   CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL`DEN İZMIR`DE BAŞKANLAR ZIRVESI   18:59   ÖZGÜR ÖZEL`DEN ‘ASGARI ÜCRET` RESTI: "KIMSE ASGARI ÜCRETI GÜNCELLEMEMEYI DÜŞÜNMESIN"   18:18   AVRUPA PARLAMENTOSU SEÇIMLERI TAMAMLANıYOR. ANKETLERE GÖRE, AŞıRı SAĞ PARTILERDEKI YÜKSELIŞ DIKKATI ÇEKIYOR   17:47   BELDIBI HALKı TEPKILI: "ATATÜRK PARKı, PARK OLARAK KORUNMALı"   17:26   VELI AĞBABA`DAN ERDOĞAN`A: "FAKIR FUKARA SENIN GIBI SPONSOR BULAMıYOR. FAKIR FUKARANıN REMZI`SI YOK, YURT DıŞıNDA NASıL OKUTACAK?   17:13   CHP GENEL BAŞKANı ÖZGÜR ÖZEL: ``AKP`YE OY VEREN SEÇMENIN BILE YÜZDE 82`SI BU EĞITIM SISTEMINDEN RAHATSıZ``   16:28   ERDOĞAN: DEZENFLASYON SÜRECINE GIRIYORUZ   16:25   LÖSEV`IN MUTLU ET PAKETLERI ANKARALı AILELERE ULAŞTıRıLDı   15:56   MÜFREDATı GERI ÇEKIN PLATFORMU: `` ÇOCUKLARıMıZı 11 HAZIRAN`DA OKULA GÖNDERMEYECEĞIZ``   15:30   D-8 ORTAK BILDIRISI: ABD`YI FILISTIN`IN BM`YE TAM ÜYELIĞI KONUSUNDAKI VETOSUNU KALDıRMAYA ÇAĞıRıYORUZ   15:04   SıNAV SAATLERINDE ``BARıNMA SORUNUNA`` DIKKAT ÇEKTILER... TEV: ``BAĞıŞıN BÜYÜĞÜ, KÜÇÜĞÜ OLMAZ DESTEK OLALıM. ÇOCUKLARıN HAYALLERI YARıDA KALMASıN``   15:01   ALI ÖZTUNÇ`TAN CEVDET YıLMAZ`A: "CELAL SAMI TÜFEKÇI`NIN YÖNETIM KURULU BAŞKANLıĞı YAPTıĞı DÖNEMDE INŞAAT IHALELERI HANGI FIRMALARA VERILMIŞTIR?"   14:11   ÖZGÜR ÖZEL İZMIR`DE... ATAMA BEKLEYEN ENGELLI ÖĞRETMEN AĞLAYARAK ÖZGÜR ÖZEL`DEN YARDıM ISTEDI: İADEIZIYARETTE SESIMIZI DUYURUR MUSUNUZ?  
 
     
   

BAKAN NEBATİ: “GAYRİMENKUL SEKTÖRÜNDE OLAĞAN DIŞI FİYAT ARTIŞLARINI MERCEK ALTINA ALDIK”


Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, gayrimenkul sektöründe olağan dışı fiyat artışlarına yönelik kapsamlı bir çalışma başlatıldığını duyurdu. Bakan Nebati, “Gayrimenkul sektöründeki olağan dışı fiyat artışlarını yakından takip ediyoruz, konuyu mercek altına aldık. Gereken neyse yapıyoruz, yapacağız” dedi.

 

Tarih : 13 Ağustos 2022 Cumartesi 10:57   Okunma : 141

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, gayrimenkul sektöründe olağan dışı fiyat artışlarına yönelik kapsamlı bir çalışma başlatıldığını duyurdu. Bakan Nebati, “Gayrimenkul sektöründeki olağan dışı fiyat artışlarını yakından takip ediyoruz, konuyu mercek altına aldık. Gereken neyse yapıyoruz, yapacağız” dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, gayrimenkulde fiyat artışına ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. Mali, finansal, tapu ve emlak ilan site verilerinin incelendiğini, analiz ve değerlendirme çalışmalarının kararlılıkla yürütüldüğünü belirten Nebati`nin açıklaması şöyle:

“GAYRİMENKUL SEKTÖRÜNDE FİYAT ARTIŞINA SEBEP OLAN ETKENLER TEK TEK İNCELENİYOR: Hazine ve Maliye Bakanlığı Risk Analizi Genel Müdürlüğü, kayıt dışı ekonomiyle etkin mücadele kapsamında çalışmalarını sürdürüyor. Bakanlık tarafından gayrimenkul sektöründe fiyat artışına sebep olan etkenler tek tek inceleniyor. Bu kapsamda, emlak ilan siteleri vasıtasıyla gayrimenkul sektöründe fiyat artışı ve enflasyona sebep olan etkenler belirleniyor.

ELDE ETTİĞİ GELİRİ DOĞRU BEYAN ETMEYEN KİŞİLER VE FİRMALAR TESPİT EDİLİYOR: Suni fiyat artışı yaparak arz talep dengesini bozan, enflasyona sebep vererek piyasayı olumsuz etkileyen, konut satışında elde ettiği geliri doğru beyan etmeyen kişiler ve firmalar tespit ediliyor. Enflasyonist ortam yaratan ve vergisel yükümlülüklerini yerine getirmeyen gerçek ve tüzel kişiler hakkında gerekli işlem başlatılması için ilgili kurumlara bilgiler iletiliyor.

KONUT SATIŞLARININ YANI SIRA EMLAKÇILAR DA İNCELEME ALTINDA: Gayrimenkul sektöründe faaliyet gösteren ve ülke çapında gayrimenkul ilanı veren emlakçılara yönelik yürütülen risk analizi ile birlikte yapılan tespitler sonucu saha denetimlerine de başlanıldı. Çalışmalar neticesinde, emlak piyasasında spekülasyon yaratan, konut satışlarından elde ettiği gelirini beyan dışı bırakan veya eksik beyanda bulunan, başta tapu harcı olmak üzere vergisel yükümlülüklerini yerine getirmeyen şahıs ve firmaların tespiti de gerçekleştirildi.”

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA