10 Ağustos 2025 Pazar


14:52   MıSıR’DAN CUMHURBAŞKANı SISI VE BAKAN FIDAN GÖRÜŞMESINE ILIŞKIN AÇıKLAMA   14:50   TEOMAN MUTLU’DAN DIYANET’E ’HUTBE’ TEPKISI   15:28   ATAYMAN: BENDEN DUYMADıĞıM, GÖRMEDIĞIM, YAŞAMADıĞıM ŞEYLERI ANLATMAMı BEKLIYORLAR, HIÇBIR KANUN DıŞı ŞEYE RASTLAMADıM, HIÇBIR KANUNSUZ IŞE IMZA ATMADıM   15:22   CHP’LI EMIR’DEN BAKAN TUNÇ’A “İBB BORSASı” SORUSU: ADALET BAKANı DEĞIL MISIN, NIYE HAREKETE GEÇMEDIN?   15:21   MEZITLI BELEDIYESI’NDEN KADıNLARA DESTEK, EL EMEĞI EKONOMIYE DÖNÜŞÜYOR   12:25   YUMURTALıK’TA HER ADıMDA HIZMET VAR   10:59   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI’NIN MERCEK KURSLARı KADıNLARA UMUT VE EKONOMIK GÜÇ SAĞLıYOR   10:40   1 MILYAR TL’LIK KIRA SERTIFIKASı İHRACı BAŞARı İLE TAMAMLANDı   10:30   AKMİB’DEN TEMMUZ İHRACATıNDA 380,2 MILYON DOLARLıK PERFORMANS – BELÇIKA PAZARıNDA YÜZDE 803’LÜK REKOR ARTıŞ   09:30   TOPLU TAŞıMADA DEVRIM: KONFORLU VE UYGUN FIYATLı YOLCULUK"   01:02   ÖZGÜR ÖZEL’IN "İBB BORSASı" OLUŞTURDUĞUNU IDDIA ETTIĞI AVUKAT GÖZALTıNA ALıNDı   22:54   GÜLNAR’ıN EFSANE LEZZETI GERI DÖNDÜ: ATA NOHUT TENCERELERDE KAYNıYOR!   20:50   GAZETECI FATIH ALTAYLı’NıN YOUTUBE KANALıNA ‘MILLI GÜVENLIK VE KAMU DÜZENININ KORUNMASı’ GEREKÇESIYLE ERIŞIM ENGELI GETIRILDI   19:59   CHP MERSIN KADıN KOLLARı’NDAN SERT TEPKI: “KADıN CINAYETLERI MÜNFERIT DEĞIL, POLITIKTIR!”    15:17   EKREM İMAMOĞLU’NDAN IKTIDARA MURAT ÇALıK TEPKISI   15:16   ÖZGÜR ÖZEL’E SALDıRAN SELÇUK TENGIOĞLU’NUN TUTUKLULUĞUNUN DEVAMıNA KARAR VERILDI   15:14   MILLI DAYANıŞMA, KARDEŞLIK VE DEMOKRASI KOMISYONU’NUN IKINCI TOPLANTıSıNDA JAMMER ÖNLEMI   15:13   GÜLCAN KıŞ’TAN BAKAN GÖKTAŞ’A SORU ÖNERGESI TEPKISI   14:33   TARSUS’UN YOLLARı YENILENIYOR: 9 MAHALLEDE ASFALT YAMA ÇALıŞMASı   09:22   YENIŞEHIR BELEDIYESI’NDEN SÜRDÜRÜLEBILIRLIKTE ÖRNEK ADıM: ISO 50001 SERTIFIKASıYLA MERSIN’DE BIR İLK!  
 
     
   

AKŞENER: "ASGARİ ÜCRET GÜNCELLENMELİDİR. EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI DA ASGARİ ÜCRET KADAR OLMALIDIR"


İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İstanbul Beykoz`da vatandaşlara seslendi. Akşener, “Kiralar aldı başını gitti. Bin 500 lira kirada oturandan şimdi 6 bin lira kira isteniyor. 5 bin 500 lira asgari ücret alıyorsunuz, 3 bin 500 lira emekli maaşı alıyorsunuz. Ey emekliler 3 bin 500 lira ile geçinebilir misiniz? Eviniz olsa bile geçinemezsiniz. Ama birileri 15 maaş alıyor, sen ise 3 bin 500. Diyorum ki asgari ücret güncellenmelidir, günün şartlarına uydurulmalıdır. Bunun dışında en düşük emekli maaşı da asgari ücret kadar olmalıdır” dedi.

 

Tarih : 27 Ağustos 2022 Cumartesi 20:06   Okunma : 247

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İstanbul Beykoz`da vatandaşlara seslendi. Akşener, “Kiralar aldı başını gitti. Bin 500 lira kirada oturandan şimdi 6 bin lira kira isteniyor. 5 bin 500 lira asgari ücret alıyorsunuz, 3 bin 500 lira emekli maaşı alıyorsunuz. Ey emekliler 3 bin 500 lira ile geçinebilir misiniz? Eviniz olsa bile geçinemezsiniz. Ama birileri 15 maaş alıyor, sen ise 3 bin 500. Diyorum ki asgari ücret güncellenmelidir, günün şartlarına uydurulmalıdır. Bunun dışında en düşük emekli maaşı da asgari ücret kadar olmalıdır” dedi. 

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İstanbul`un ilçelerinde esnaf ziyaretine devam ediyor. Akşener, Beykoz`da vatandaşlara hitap ederek şunları söyledi:

“Tam 2 buçuk yıldır dükkân dükkan, ilçe ilçe, il il geziyorum. O dükkanların içinde hiçbir partiyi yermedim, kendi partimi övmedim. Sadece o dükkanların içindeki dükkan sahiplerinin dertlerini dinledim, orada müşteri olarak bulunan insanların dertlerini dinledim, eleştirilerini aldım, tavsiyelerini dinledim. Sonra o taleplerini, isteklerini, eleştirilerini aldım milletvekili arkadaşlarımız Meclis`te gündeme getirdiler, ben grup toplantılarımda gündeme getirdim. İstedik ki gerçek dertler üzerinden, gerçek problemlere gerçek çözümler üretilsin ve siyaset seçmenini velinimet saysın. Velinimetinin dertlerinin çözümleri üzerinden rekabet etsin.

“SENİN OĞLUN YA DA KIZIN İŞSİZ GEZERKEN 5 MAAŞ 10 MAAŞ 15 MAAŞ ALAN DANIŞMANLAR YAN GELİP YATARSA SEN ÇIRAK ÇIKARSIN ÇIRAK”

Lüzumsuz bir kavgayla birbirinize düşürülüyorsunuz. Siz aziz Türk milletisiniz. Biz vekiliz, asıl sizsiniz. O dükkanların içinde müşteri velinimettir… Siyasetçide seçmenini velinimet bilmelidir ve velinimetinin dertleri üzerinden çözümler üretmelidir. Böylece kazanan siz olursunuz ama şuculuk buculuk üzerinden birbirinize düşerseniz; şuculuk buculuk üzerinden siyasetçinin attığı yün yumağına takılırsanız dertleriniz konuşulmaz… Senin oğlun ya da kızın işsiz gezerken; 5 maaş, 10 maaş, 15 maaş alan danışmanlar yan gelip yatarsa sen çırak çıkarsın çırak. Halbuki asıl sensin, asil sensin. Vekil senin karşında resmi takip olmalıdır. Benim istediğim şu bugün birbirimize düşürülerek çırak çıkıyorsunuz, onun için elele vereceğiz ve bugün bu ülkede oluşan bu harami düzeni helal oylarınızla, demokrasi ile sandıkta emekliye sevk edeceğiz inşallah.

“MÜLAKATLAR BUGÜN AK PARTİLİYE İŞ BULMA KURUMU GİBİDİR”

Söylemeye çalıştığım şey şudur; siz eğer atılan o yün yumaklarına takılırsanız bakın 2 dakikada neler oldu sizi anlayayım, savcılık imtihanına giren 86 puan almış oğlun kalır ama 62 puanla `ayısı` olan `dayısı` olan hakim atanır, savcı atanır. Mülakatlar bugün AK partiliye iş bulma kurumu gibidir. Dolayısı ile biz mülakatı kaldıracağız. Dolayısı ile herkesten bütün siyasilerden, bütün siyasi partilerden mülakatını kaldırılmasına dair tekliflerini dinleyeceksiniz. Kim sizi inandırırsa ona oylarınızı vereceksiniz.

“DEĞERLİ KARDEŞLERİM SOYULAN SİZSİNİZ, ACI ÇEKEN SİZSİNİZ”

24 milyar lira cebinizden alındı, telefondan alındı Hariri`nin cebine konuldu. Hariri kim Erdoğan`ın aile dostu. Senin çocuğun işsiz, senin çocuğun KYK borcu almış inim inim inliyor nasıl ödeyeceğim diye. Bu 24 milyar lira ile o ailenin cebine konulan, senin cebinden alınmış 24 milyar lira ile senin çocğunun KYK borçları ortadan kaldırılabilirdi. Haram zıkkım olsun elbette ama bir şey daha var; 14 milyar lira harcanmış Ankara`da Ankapark diye bir park var. Garibim çarpışan otomobiller çarpışamıyor. 38 milyar lira sizin cebinizden çıktı. Yuhlamıyoruz, o haram parayı o ceplerden alacağız inşallah. Değerli kardeşlerim soyulan sizsiniz, acı çeken sizsiniz. Sizin evlatlarınız işsiz, sizin çocuklarınız umutsuz. O para ile 5 maaş alıp garibanı tekmeleyen sonra da 5 maaş yetmedi Euro ile maaş alsın diye yurtdışına gönderilen o danışman ne iş yapıyor da bu kadar kıymetli. Somada bir garibanı tekmeleyen o danışman… Bu ne demek biliyor musun, ‘Siz benim için vız gelir tırıs gidersiniz` demek. Buna dur demek sizin elinizdedir. Hep birlikte el ele verip bu harami düzeni hep beraber yıkacağız inşallah.

“ASGARİ ÜCRET GÜNCELLENMELİDİR, GÜNÜN ŞARTLARINA UYDURULMALIDIR”

Kiralar aldı başını gitti. Bin 500 lira kirada oturandan şimdi 6 bin lira kira isteniyor. 5 bin 500 lira asgari ücret alıyorsunuz, 3 bin 500 lira emekli maaşı alıyorsunuz. Ey emekliler 3 bin 500 lira ile geçinebilir misiniz? eviniz olsa bile geçinemezsiniz. Ama birileri 15 maaş alıyor, sen ise 3 bin 500.. Diyorum ki asgari ücret güncellenmelidir, günün şartlarına uydurulmalıdır. Bunun dışında en düşük emekli maaşı da asgari ücret kadar olmalıdır.

“ÇALINAN PARALAR CEPLERİNDE KALMAYACAK”

38 milyar lirayı yandaşının cebine koyacağına asgari ücretliyi günün şartlarına getirebilirdin. Daha neler var neler gemiciklere gelemedim bile. Bunun için bu harami düzen, bu ucube sistem elbette ortadan kaldırılmalıdır. Neyle sizin helal oylarınızla ortadan kaldırılmalıdır… Size söz çalınan paraların peşinde olacağım. Çalınan paralar ceplerinde kalmayacak.”






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA