27 Ağustos 2025 Çarşamba


20:10   TBB’DEN TÜRKIYE’YE HIZMET ATAĞı: 534 ARAÇLıK DEV HIBE PROGRAMı BAŞLADı   20:02   YUMURTALıK’TA HIZMET SEFERBERLIĞI: BAŞKAN ALTıOK SAHADA, İLÇE YENILENIYOR   16:10   ULUSLARARASı AF ÖRGÜTÜ: “İSRAIL’IN, GÜNEY LÜBNAN’DAKI TAHRIBATı SAVAŞ SUÇU NITELIĞINDE”   16:08   MEMUR ZAMMıNDA DÜĞÜM: ORANLAR BELLI OLDU, KRIZ ÇıKTı   14:56   İSRAIL’IN GAZZE HASTANESI’NE SALDıRıSıNA DÜNYADAN TEPKI   14:52   MÜCAHIT BIRINCI’NIN IFADESININ ALıNMASı IÇIN İSTANBUL EMNIYET MÜDÜRLÜĞÜ’NE MÜZEKKERE YAZıLDı   14:34   TRUMP, FED YÖNETICISI LISA COOK’U GÖREVDEN ALDı   11:48   MEZITLI BELEDIYESI’NDEN ÜNIVERSITE ÖĞRENCILERINE MÜJDE   10:45   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN GENÇLERE TAM DESTEK: YENI EĞITIM DÖNEMINDE HIZMETLER ZIRVEYE TAŞıYOR   10:33   AKDENIZ’DE RISK YARATAN METRUK YAPıLARLA MÜCADELE SÜRÜYOR   10:22   TARIHE SAYGı, UMUDA YÜRÜYÜŞ: ÖZGÜR ÖZEL, KOCATEPE’DE GÜN DOĞUMUNU SELAMLADı   10:03   MESKİ’DEN HARFILLI’YE HAYAT VEREN YATıRıM: KESINTISIZ İÇME SUYU ARTıK MÜMKÜN   16:36   CHP GRUP BAŞKANVEKILI ALI MAHIR BAŞARıR: "YARGıDA SUSURLUK VAKASı ORTAYA ÇıKMıŞTıR"   16:33   İYİ PARTI’DE KURULTAY SÜRECI BAŞLıYOR...   15:02   SON DAKİKA! CHP’LI GÖLE BELEDIYE BAŞKANı BUDAK, PARTISINDEN ISTIFA ETTI   13:12   TOROSLAR’DA YOL ATAĞı SÜRÜYOR    13:03   EKREM İMAMOĞLU’NDAN "KUR KORUMALı MEVDUAT" YORUMU   13:01   MERHUM FERDI ZEYREK’IN KıZı NEHIR ZEYREK, YEDITEPE ÜNIVERSITESI MIMARLıK FAKÜLTESI’NI KAZANDı   12:58   DıŞIŞLERI BAKANı FIDAN: “İSRAIL EĞER DURDURULAMAZSA ORTA DOĞU VE ÖTESINDE ÇOK BÜYÜK SORUNLARı BERABERINDE GETIRECEKTIR”   11:17   VERIMLI TOPRAK, GÜÇLÜ ÜRETIM: MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN TARıMA BILIMSEL DESTEK  
 
     
   

OYA ERSOY, İSTANBUL`DA 2 YAŞINDAKİ BİR BEBEĞE YÖNELİK İSTİSMARI MECLİS GÜNDEMİNE TAŞIDI


HDP İstanbul Milletvekili Oya Ersoy, İstanbul`da 2 yaşında bir bebeğin istismara maruz kalmasını ve istismarın haberini yapan Bianet muhabiri Evrim Kepenek`in tehdit edilmesini Meclis gündemine taşıdı. Ersoy, Adalet Bakan Bekir Bozdağ ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık`a, “2 yaşındaki çocuğun uğradığı cinsel saldırının üstünü kapatmak için ailenin ‘balkondan düştü` denilerek hastaneye götürülmesi konusunda herhangi bir açıklamanız olacak mı” diye sordu.

 

Tarih : 12 Eylül 2022 Pazartesi 23:07   Okunma : 378

HDP İstanbul Milletvekili Oya Ersoy, İstanbul`da 2 yaşında bir bebeğin istismara maruz kalmasını ve istismarın haberini yapan Bianet muhabiri Evrim Kepenek`in tehdit edilmesini Meclis gündemine taşıdı. Ersoy, Adalet Bakan Bekir Bozdağ ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık`a, “2 yaşındaki çocuğun uğradığı cinsel saldırının üstünü kapatmak için ailenin ‘balkondan düştü` denilerek hastaneye götürülmesi konusunda herhangi bir açıklamanız olacak mı” diye sordu.

Oya Ersoy, İstanbul`da 2 yaşında bir bebeğin istismara maruz kalmasına ve istismarın haberini yapan Bianet muhabiri Evrim Kepenek`in tehdit edilmesine ilişkin, Bekir Bozdağ ve Derya Yanık`ın yanıtlaması istemiyle TBMM`ye soru önergesi verdi.

“ÇOCUĞUN ‘BALKONDAN DÜŞME` ŞİKAYETİYLE HASTANEYE GETİRİLDİĞİ BELİRTİLİRKEN ÖN OTOPSİ RAPORU ‘ÇOCUĞA TECAVÜZ EDİLDİĞİ YÖNÜNDE KUVVETLİ BULGULAR` YER ALDIĞI YÖNÜNDE OLMUŞTUR”

Ersoy, önergede, “İstanbul Beylikdüzü`nde, 6 Eylül`de ‘balkondan düştü` denilerek Beylikdüzü Devlet Hastanesi`ne götürülen 2 yaşındaki çocuğun hayatını kaybettiği yönündeki haberi, 8 Eylül tarihinde Bianet muhabiri Evrim Kepenek köşesinde kamuoyu ile paylaşmıştır. Bianet`in ulaştığı hastane raporlarından biri, ‘çocuğun balkondan düşme` şikayetiyle hastaneye getirildiği belirtilirken ön otopsi raporunda ‘çocuğa tecavüz edildiği yönünde kuvvetli bulgular` yer aldığı yönünde olmuştur. Yine basına yansıyan haberlerde, yaşamını yitiren çocuğun beş yaşında bir kardeşinin olduğu ve yaşanılan tüm süreçlere tanıklık ettiği yönündedir” dedi.

Ersoy, yaşanan istismar şüphesi üzerine haberi yapan gazeteci Evrim Kepenek`in çocuğun amcası olduğunu söyleyen biri tarafından "12 bin kişilik aileyiz, korkutmak gibi olmasın, haberi kaldırın" şeklinde tehdit edildiğini ve daha sonra tekrar arayarak "Yanlış anlaşılmasın, sizi tehdit etmiyorum" dediğini Kepenek`in sosyal medya hesaplarından duyurduğunu dile getirdi.

Ersoy, ‘toplumun genel ahlakı` denilerek sarf edilen söylemlerin istismara maruz kalan çocuğu sustururken şiddet uygulayan kişiyi ise güçlendirdiğini ifade etti. Ersoy, çocukların cinsel istismardan korunmasını sağlayacak tüm yasal süreçlerin titizlikle hayat geçmesinin ve istismar faillerinin cezalandırılmasının, suçun tekrar işlenmesinin önüne geçecek ilk adımlardan biri olduğunu belirtti.

Ersoy, Bakan Bozdağ ve Bakan Yanık`a şu soruları yöneltti:

“Bakanlığın, 2 yaşındaki çocuğun uğradığı cinsel saldırının üstünü kapatmak için ailenin ‘balkondan düştü` denilerek hastaneye götürülmesi konusunda herhangi bir açıklaması olacak mıdır? Aile üyeleri hakkında soruşturma devam etmekte midir?

Haberi yapan Bianet muhabiri Evrim Kepenek`i tehdit eden aile üyeleri hakkında açılmış herhangi bir soruşturma var mıdır? Açılmamışsa hangi nedenle açılmamıştır?

Şanlıurfa`nın Haliliye ilçesine bağlı Mevlâna Halid Camii imamı Mehmet Şükrü Dörtbudak`ın ‘çocuğun kolu, göğsü, her tarafı açık; atlet gibi elbiseler, mini etek, bacak açık, ondan sonra pedofili suçtur` açıklaması üzerine herhangi bir soruşturma başlatılmış mıdır? Bu açıklama, çocuğa yönelik cinsel istismara teşvik değil midir?

2021-2022 yılında çocukların cinsel istismarı suçu kapsamında ceza mahkemelerinde görülen dava sayısı kaçtır? Kaçı beraat, kaçı ceza ile sonuçlanmıştır?

Bakanlığın çocuğa yönelik cinsel istismar suçlarını kamuoyu ile paylaşmaması istismarın olmadığı gerçeğini ortadan kaldırmadığından, açıklanmaması çocuk istismarı vakalarını azaltmakta mıdır?

Açıklanmayan her dosya ve vaka çocuk istismarı gerçeğini ortadan kaldırmadığı için, olası istismarlarda alınacak önlemlerin gecikmesine neden olmayacak mıdır?”






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA