31 Temmuz 2025 Perşembe


16:02   CHP’NIN KOMISYONA VERECEĞI 10 ÜYE BELLI OLDU   15:57   ÖZGÜR ÖZEL SZC TV CANLı YAYıNıNDA KONUŞTU: “CHP, İMRALı’YA HEYET YOLLAMAZ”   15:55   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI’NDEN KAŞLı BAKıMEVI GÖRÜNTÜLERIYLE ILGILI AÇıKLAMA   15:51   CHP SÖZCÜSÜ YÜCEL’DEN, ORMAN YANGıNLARıYLA ILGILI SORU ÖNERGESI   15:48   ÖZGÜR ÖZEL SZC TV CANLı YAYıNıNDA KONUŞTU: “ADAYı DEĞIŞTIRECEK OLURSAK TEKIL BIR KARAR VERMEM. EN DOĞRU ADAYı BELIRLERIZ”   09:50   MERSIN BAROSU: “ADALETIN GECIKTIRILMESINE ASLA MÜSAADE ETMEYECEĞIZ    09:42   BÜYÜKŞEHIR MERSIN’IN MAVISI İÇIN 7/24 NÖBETTE   09:34   İHALE VAR, FIRMA VAR, YOL YOK! AKBELEN KAVŞAĞı’NDA NELER OLUYOR   09:28   BAŞKAN SEÇER’DEN TERCIH DÖNEMINDE GENÇLERE MERSIN ÇAĞRıSı   22:54   CHP’NIN MILLET İRADESINE SAHIP ÇıKıYOR MITINGI ŞILE’DE... ÖZGÜR ÖZEL: TÜRKIYE’DE BIR DEVLETSIZLIK KRIZI YAŞıYORUZ   22:25   ÖZGÜR ÖZEL: CHP’LILERIN OLDUĞU YERDE CUMHURIYETIN KOLONLARıNA ÇIVI ÇAKTıRıRSAK ŞEREFSIZIZ   21:21   İMAMOĞLU’NDAN ŞILE MITINGINE MESAJ: BÜYÜK BIR DEMOKRASI DEVRIMI YAPMAYA GELIYORUZ   15:40   MILLETVEKILI ALI BOZAN: “DEDEOĞULLARı KATLIAMı ILE YÜZLEŞILMELI”   14:39   CHP MEZITLI İLÇE BAŞKANı YıLMAZ’DAN SERT UYARı: “İŞÇININ HAKKı ÇIĞNENIYOR, BU DURUM KABUL EDILEMEZ”   14:35   DEM PARTI MERSIN MILLETVEKILI AV. ALI BOZAN: MERSIN’DE IŞKENCE UYGULANAN ÇOCUKLARıN AILELERI ILE GÖRÜŞTÜK   13:56   GÜRKAN AKGÜN ILE SINEM KELEŞ SILIVRI CEZAEVI’NDE EVLENIYOR... KELEŞ: ADALETSIZLIĞE ALıŞMAYACAĞıZ   13:54   ÖZGÜR ÖZEL, CHP’NIN ÇAĞRı MERKEZI GÖNÜLLÜLERINI ZIYARET ETTI   10:20   BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI’NDEN ÜCRETSIZ YKS TERCIH DESTEĞI   10:15   TÜRKIYE BELEDIYELER BIRLIĞI TARIHINDE ILK KEZ TOPLU İŞ SÖZLEŞMESI IMZALANDı... SUAT YıLDıZ:    09:49   İNCIR’IN TANESI 25 LIRA... İNCIR SATAN KADIRLILI ESNAF: "VATANDAŞ BIR TANE İNCIR ISTIYOR, SATMAK ZORUNDA KALıYORUM"  
 
     
   

TARSUS BELEDİYESİ`NİN TARIMSAL ÜRETİM ÇALIŞMALARI İLE HEM ÇİFTÇİ HEM DE KENT KAZANIYOR


Tarsus Belediyesi, hem belediyeye ait arazilerde hem de belediye tesisleri içinde bulunan fidanlık alanında üretim yapmaya devam ediyor. Alanda, deneme alanları, seralar, bitki analiz laboratuvarı, tıbbi aromatik bitki ve fide yetiştirme sahaları bulunuyor.

 

Tarih : 20 Eylül 2022 Salı 13:13   Okunma : 271

Tarsus Belediyesi, hem belediyeye ait arazilerde hem de belediye tesisleri içinde bulunan fidanlık alanında üretim yapmaya devam ediyor. Alanda, deneme alanları, seralar, bitki analiz laboratuvarı, tıbbi aromatik bitki ve fide yetiştirme sahaları bulunuyor.

Bir yandan belediye arazilerinde üretim işlemlerine devam eden Tarsus Belediyesi, bir yandan da belediye tesisleri içinde bulunan fidanlık alanında tıbbi aromatik bitkiler yetiştiriyor. Biberiye, lavantin, lavanta, defne, kekik, mercan köşk, adaçayı, melisa ve türevlerinin yetiştiği alanda çoğaltma ve üretim işlemleri gerçekleştiriliyor. Burada çoğaltılan bitkiler üreticilere ulaştırılıyor.

ÜRETİCİYE DESTEK 

Fidanlıkta bulunan deneme alanlarında çeşitli ürünler yetiştirilerek bölgeye uyumluluğu test ediliyor ve çiftçilere gerekli bilgilendirmeler yapılarak ürünün çoğaltılması sağlanıyor. Seralarda ise fide olarak, karnabahar, lahana ve marul yetiştiriliyor. 

Katma değeri yüksek olan tıbbı aromatik bitkilerin Tarsus genelinde üretim ve çoğaltımını sağlamak amacı ile çiftçilere yönelik projelerine de devam eden Tarsus Belediyesi, ürettiği fide ve fidanların dağıtımlarını ücretsiz olarak sürdürüyor. 

Çiftçilerin güncel tarımsal gelişmelerden haberdar olmasını sağlamak ve modern teknolojilerin kullanılmasını arttırmak için özellikle kırsal bölgelere gidilerek Tarsus Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü ekipleri tarafından çiftçilere bilinçlendirme çalışmaları yapılıyor.

TARSUS`A ALTERNATİF TARIM ÜRÜNLERİ KAZANDIRILIYOR

Tarsus çiftçisine alternatif ürünler sunmak için çalışmalarını sürdüren Tarsus Belediyesi, tropikal iklim kuşağına uygun egzotik bir meyve olan pitayanın (ejder meyvesi) Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü bünyesinde belediye fidanlığında ekimini gerçekleştirmişti. Bu kapsamda olumlu sonuç alınan ejder meyvesinin alternatif tarım ürünü olarak bölgede çoğaltılmasını hedefleyen Tarsus Belediyesi çiftçilere fidan desteği sağlayıp üretimi arttırmayı amaçlıyor. Çeşitli alternatif ürünleri de deneme alanlarına eken Belediye, çiftçilere ek gelir sağlamayı hedefliyor.

BİTKİ ANALİZ LABORATUVARI İLE ÇİFTÇİLERE ÜCRETSİZ DANIŞMANLIK SUNULUYOR

Tarsus Belediyesi ayrıca üreticilerin yüksek verim ile üstün kalitede ürün almasını sağlamak amacıyla belediye tesisleri içinde bulunan bitki analiz laboratuvarı ile bilinçli tarımsal üretime destek veriyor. Uzman ziraat mühendisleri, analizini yaptıkları toprak örneklerine göre özel bitki besleme programları hazırlıyor ve üreticiye ücretsiz danışmanlık hizmeti sunuyor.

 

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA