27 Ağustos 2025 Çarşamba


20:02   YUMURTALıK’TA HIZMET SEFERBERLIĞI: BAŞKAN ALTıOK SAHADA, İLÇE YENILENIYOR   16:10   ULUSLARARASı AF ÖRGÜTÜ: “İSRAIL’IN, GÜNEY LÜBNAN’DAKI TAHRIBATı SAVAŞ SUÇU NITELIĞINDE”   16:08   MEMUR ZAMMıNDA DÜĞÜM: ORANLAR BELLI OLDU, KRIZ ÇıKTı   14:56   İSRAIL’IN GAZZE HASTANESI’NE SALDıRıSıNA DÜNYADAN TEPKI   14:52   MÜCAHIT BIRINCI’NIN IFADESININ ALıNMASı IÇIN İSTANBUL EMNIYET MÜDÜRLÜĞÜ’NE MÜZEKKERE YAZıLDı   14:34   TRUMP, FED YÖNETICISI LISA COOK’U GÖREVDEN ALDı   11:48   MEZITLI BELEDIYESI’NDEN ÜNIVERSITE ÖĞRENCILERINE MÜJDE   10:45   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN GENÇLERE TAM DESTEK: YENI EĞITIM DÖNEMINDE HIZMETLER ZIRVEYE TAŞıYOR   10:33   AKDENIZ’DE RISK YARATAN METRUK YAPıLARLA MÜCADELE SÜRÜYOR   10:22   TARIHE SAYGı, UMUDA YÜRÜYÜŞ: ÖZGÜR ÖZEL, KOCATEPE’DE GÜN DOĞUMUNU SELAMLADı   10:03   MESKİ’DEN HARFILLI’YE HAYAT VEREN YATıRıM: KESINTISIZ İÇME SUYU ARTıK MÜMKÜN   16:36   CHP GRUP BAŞKANVEKILI ALI MAHIR BAŞARıR: "YARGıDA SUSURLUK VAKASı ORTAYA ÇıKMıŞTıR"   16:33   İYİ PARTI’DE KURULTAY SÜRECI BAŞLıYOR...   15:02   SON DAKİKA! CHP’LI GÖLE BELEDIYE BAŞKANı BUDAK, PARTISINDEN ISTIFA ETTI   13:12   TOROSLAR’DA YOL ATAĞı SÜRÜYOR    13:03   EKREM İMAMOĞLU’NDAN "KUR KORUMALı MEVDUAT" YORUMU   13:01   MERHUM FERDI ZEYREK’IN KıZı NEHIR ZEYREK, YEDITEPE ÜNIVERSITESI MIMARLıK FAKÜLTESI’NI KAZANDı   12:58   DıŞIŞLERI BAKANı FIDAN: “İSRAIL EĞER DURDURULAMAZSA ORTA DOĞU VE ÖTESINDE ÇOK BÜYÜK SORUNLARı BERABERINDE GETIRECEKTIR”   11:17   VERIMLI TOPRAK, GÜÇLÜ ÜRETIM: MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN TARıMA BILIMSEL DESTEK   20:30   SEÇER’DEN SILIVRI ZIYARETI: “BELEDIYE BAŞKANLARıMıZ MAHKEME KARŞıSıNA ÇıKMALı, ŞEHIRLERINE DÖNMELI”  
 
     
   

Baro Bşk. Bilgin Yeşilboğaz: “Doğa Soykırımına Son Verilmeli”


Baro Bşk. Bilgin Yeşilboğaz, “Nükleer enerji santrali, balık çiftlikleri ve son olarak da yapılması planlanan HES Projesi ile kentimizde yapılan doğa soykırıma son verilmeli. Hidroelektrik Santralleri temiz enerji olarak görülmemelidir. Mahkemelerce HES projeleri için verilen ’durdurma, iptal’ kararları uygulanmalıdır”.

 

Tarih : 20 Ağustos 2018 Pazartesi 07:47   Okunma : 489

Mersin Barosu Başkanı Av. Bilgin Yeşilboğaz, Mersin’de Tarsus Nehri üzerine kurulması planlanan Hidroelektrik Santrali (HES) Projesi’ni iptal eden yerel mahkeme kararının Danıştay 14. Daire tarafından temyiz yolu kapalı olmak üzere bozulmasını yaptığı yazılı açıklama ile eleştirdi. Baro Bşk. Bilgin Yeşilboğaz açıklamasında, “Nükleer enerji santrali, balık çiftlikleri ve son olarak da yapılması planlanan HES Projesi ile kentimizde yapılan doğa soykırıma son verilmeli. Hidroelektrik Santralleri temiz enerji olarak görülmemelidir. Mahkemelerce HES projeleri için verilen 'durdurma, iptal' kararları uygulanmalıdır” dedi.

“YASAL MÜCADEDLEMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ”

Danıştay kararının hukuka aykırı olduğunu belirten Mersin Baro Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, “Tarsus Nehri’ne HES kurulmasının önünü açanlar yasaya, hukuka aldırış etmiyor.  Danıştay 14'üncü Daire'nin 2018/25 esas ve 2018/4675 kararlarını doğru bulmuyoruz. Birilerini zengin edecek olan bu proje, gelecek nesilleri her anlamda yoksullaştıracaktır. Yaşam alanlarımızın peşkeş çekilmesine izin vermeyeceğiz, Mersin’i kötü kaderine teslim etmeyeceğiz. Mersin’in geleceğini yok edecek projelere karşı, çevrecilerle birlikte yasal mücadelemizi sürdüreceğiz. Denizlerimizi, nehirlerimizi, toprağımızı, havamızı, bitki örtümüzü, tarım alanlarımızı, canlıları, doğal yaşam alanlarımızı kimsenin yok etmesine izin vermeyeceğiz. Bu kent sahipsiz değildir” diye konuştu.

“BİREYSEL ÇIKARLAR DEĞİL, KENTİN ÇIKARLARI GÖZ ÖNÜNDE BULUNDURULMALIDIR”

Gelecek nesillere yaşanabilir bir kent bırakmanın herkesin en temel görevi olduğunu belirten Baro Bşk. Bilgin Yeşilboğaz, “Nükleer enerji santrali, balık çiftlikleri ve son olarak da yapılması planlanan HES Projesi ile kentimize yapılan doğa soykırıma son verilmeli. Ülkemizi yönetenler doğanın hakkını savunarak; doğamızı katledecek, yaşam alanlarımızı yok edecek olan soykırım projelerinden vazgeçilmelidir. Bireysel çıkarlar değil, kentin çıkarları göz önünde bulundurulmalıdır. Hidroelektrik Santralleri temiz enerji olarak görülmemelidir. Mahkemelerce HES projeleri için verilen 'durdurma, iptal' kararları uygulanmalıdır'' şeklinde konuştu.






Paylaş :
Etiketler :  mersin barosu, bilgin yeşilboğaz, barolar birliği, nükleer santral, balıkçiftlikleri

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA