11 Mayıs 2025 Pazar


15:05   ÖZGÜR ÖZEL, VAN`DA KUYUMCU ESNAFıNı ZIYARET ETTI: "İNŞALLAH IKTIDAR DEĞIŞINCE EMEKLIDE DE ASGARI ÜCRETLIDE DE ÇIFTÇIDE DE PARA BOLARACAK, IŞLER DAHA DA IYI OLACAK"   15:01   CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL VAN`DA: "BIZ BU ÜLKEDE ANNELERIN GÖZYAŞLARıNıN DURMASıNı ISTIYORUZ AMA BUNU MECLIS`TE VE TOPLUMSAL MUTABAKATLA YAPMAMıZ LAZıM"   14:35   CHP`NIN “MILLET İRADESINE SAHIP ÇıKıYOR” MITINGI... ÖZGÜR ÖZEL: "TÜRKIYE`DE BIR SÜREÇ GELDIYSE IKTIDARıN SAYESINDE DEĞIL, IKTIDARA RAĞMEN GELMIŞTIR"   14:24   CHP`NIN “MILLET İRADESINE SAHIP ÇıKıYOR” MITINGI... ÖZGÜR ÖZEL: "TERÖR ÖRGÜTÜNÜN SILAH BıRAKACAK OLMASı ILE ILGILI HABERIN BIR AN ÖNCE GELMESINI, SILAHLARıNı BıRAKMALARıNı SONUNA KADAR DESTEKLIYORUZ"   14:24   CHP`NIN “MILLET İRADESINE SAHIP ÇıKıYOR” MITINGI... ÖZGÜR ÖZEL: "TERÖR ÖRGÜTÜNÜN SILAH BıRAKACAK OLMASı ILE ILGILI HABERIN BIR AN ÖNCE GELMESINI, SILAHLARıNı BıRAKMALARıNı SONUNA KADAR DESTEKLIYORUZ"   13:59   CHP`NIN “MILLET İRADESINE SAHIP ÇıKıYOR” MITINGI... ÖZGÜR ÖZEL: "ARTıK TÜM TÜRKIYE, TÜM ŞEHIRLER BU MILLETIN, BU HALKıN, KARDEŞLIĞIN KALESI"   13:26   CHP`NIN “MILLET İRADESINE SAHIP ÇıKıYOR” MITINGI… İMAMOĞLU`NUN MESAJı: “HAKLı BIR MÜCADELENIN SONUNDA FERAH GÜNLERE KAVUŞACAĞıZ, ÖZGÜR VE ADIL BIR TÜRKIYE`YI INŞA EDECEĞIZ”   13:04   CHP`NIN “MILLET İRADESINE SAHIP ÇıKıYOR” MITINGI… MITINGE KATıLAN ÇIFTÇI: ``EMEKLI, ASGARI ÜCRETLI HEPSI PERIŞANDıR, TÜRKIYE PERIŞANDıR``   12:18   CHP`NIN “MILLET İRADESINE SAHIP ÇıKıYOR” MITINGI… ÖZGÜR ÇELIK: "BÜTÜN SIYASI TUTSAKLAR IÇIN ÖZGÜRLÜK TALEBIMIZI DILE GETIRECEĞIZ"   10:40   ÖZGÜR ÖZEL, “MILLET İRADESINE SAHIP ÇıKıYOR” MITINGI IÇIN VAN`DA... ÖZEL: “VAN`DAN, TÜRKIYE`YE ÖNEMLI MESAJLARıMıZ OLACAK, HERKESI MITINGE BEKLIYORUZ”   13:46   VAHAP SEÇER: "UYGULADıĞıMıZ PROJELERLE ANNELERIMIZE YARDıMCı OLUYOR, ONLARıN YÜKÜNÜ HAFIFLETIYORUZ”   13:46   GÖKHAN GÜNAYDıN: "İBB SORUŞTURMALARıNDA NEDEN 2019 ÖNCESINE ILIŞKIN DOSYALAR ISTENMIYOR"   13:40   ÖZGÜR ÖZEL, İTO`YU ZIYARET ETTI   13:22   MILLET İRADESINE SAHIP ÇıKıYOR MITINGI VAN`DA... CHP VAN İL BAŞKANı BEDIRHANOĞLU: VAN HALKı HAKSıZLıĞA, HUKUKSUZLUĞA TEPKI VERECEK   13:07   TOROSLAR BELEDIYE BAŞKANı YıLDıZ’DAN ÇAĞRı: BELEDIYELER YALNıZ BıRAKıLMAMALı, DESTEKLENMELI    12:53   MHP MERSIN MILLETVEKILI UYSAL ‘YAPAY ZEKA HAYATıMıZı NASıL DEĞIŞTIRECEK? YAPAY ZEKAYA DAIR GELECEK SENARYOLARı’ PANELINE MODERATÖRLÜK YAPTı   12:51   ÖZGÜR ÖZEL, TÜRKONFED`I ZIYARET ETTI: ÜLKENIN ÇıKıŞı HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜNDE, SIYASET KURUMUNUN IŞ INSANLARıNA EN IYI ŞARTLARDA ÇALıŞABILECEKLERI ŞEKILDE HUZUR VERMESINDEDIR   11:46   CHP`LI ÖZÇAĞDAŞ`TAN BAKAN TEKIN`E: 2002 YıLıNDAN BU YANA HER BIR BRANŞA YıLLAR BAZıNDA KAÇ ÖĞRETMEN ATANMıŞTıR?   11:22   YAĞLıDERE BELEDIYESI`NIN ARACı 40`A YAKıN SOKAK HAYVANıNı GECE YARıSı ORMANA BıRAKıRKEN GÖRÜNTÜLENDI   11:14   İNAN AKGÜN ALP`TEN CHP`NIN VAN MITINGINE ÇAĞRı: DEMOKRASI VE BARıŞ BIRLEŞTIRECEK, BU ALANDAKI TALEBI GÖRÜNÜR KıLACAK BIR MITING  
 
 
 
 
 
   

 BİRLEŞİK KAMU-İŞ KONFEDERASYONU GENEL BAŞKANI BALIK: “İTFAİYECİLİK YASAL BİR DÜZENLEMEYLE MESLEK HİZMETLERİ SINIFINA DAHİL EDİLMELİDİR”


Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mehmet Balık, İtfaiye Haftası`na ilişkin “Esnek çalışma, yangın süreleri, aileden uzak kalma, sosyal hak ve ücret yetersizliği ile boğuşarak, kendi canlarını hiçe sayarak müdahalelerde bulunan itfaiyecilerin önemli sorunları halen çözüm beklemektedir. İtfaiyecilik, mesleğin ve çağın niteliklerine uygun olarak yasal bir düzenleme ile ‘Meslek hizmetleri sınıfına` dâhil edilmeli, liyakate dayalı görevde yükselme sınavları yapılmalıdır” açıklamasını yaptı.

 

Tarih : 28 Eylül 2022 Çarşamba 13:43   Okunma : 183

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mehmet Balık, İtfaiye Haftası`na ilişkin “Esnek çalışma, yangın süreleri, aileden uzak kalma, sosyal hak ve ücret yetersizliği ile boğuşarak, kendi canlarını hiçe sayarak müdahalelerde bulunan itfaiyecilerin önemli sorunları halen çözüm beklemektedir. İtfaiyecilik, mesleğin ve çağın niteliklerine uygun olarak yasal bir düzenleme ile ‘Meslek hizmetleri sınıfına` dâhil edilmeli, liyakate dayalı görevde yükselme sınavları yapılmalıdır” açıklamasını yaptı.

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mehmet Balık, 25-30 Eylül günleri arasında kutlanan İtfaiye Haftası nedeniyle yazılı açıklama yaptı. Balık, şu değerlendirmelerde bulundu:

“GÜNÜN HER ANI İTFAİYECİYİ BEKLEYEN TEHLİKE, YANGINA YETİŞME ENDİŞESİ GİBİ SIKINTILAR DA İTFAİYECİLERİ PSİKOLOJİK OLARAK ETKİLEMEKTEDİR”

“Yangın ve diğer afetler ile her türlü acil durumda canları pahasına arama ve kurtarma görevi yapan, can ve mal güvenliği bakımından dünyanın en önemli ve en riskli meslekleri arasına giren itfaiyecilik mesleğine ne yazık ki ülkemizde önem ve değer verilmiyor. Her gün işe giderken ailesi ile vedalaşarak göreve gelen, her anı risk altında olan itfaiye çalışanları, görevi ifa ederken oluşabilen parlamalar ve patlama, yangın esnasında çökme ve göçük, trafik kazaları gibi fiziksel risklerin yanında, zehirlenme, boğulma, radyoaktivite gibi kimyasal tehlikelerle oluşan mesleki hastalıklarla karşı karşıya kalmaktadırlar. Günün her anı itfaiyeciyi bekleyen tehlike, sık sık uğradığı hakaret ve dayak, yanma, yangına yetişme endişesi gibi sıkıntılar da itfaiyecileri psikolojik olarak etkilemektedir.

“İTFAİYECİLİK MESLEĞİN VE ÇAĞIN NİTELİKLERİNE UYGUN OLARAK YASAL BİR DÜZENLEME İLE ‘MESLEK HİZMETLERİ SINIFINA` DÂHİL EDİLMELİ”

Görünüşte itfaiyecilik ulusal meslek standardı oluşturulmuş olsa da itfaiye kadrolarının alt yapısı İtfaiye Meslek Liseleri ve İtfaiyecilik Meslek yüksekokulları üzerinden sağlanması öngörülse de itfaiye personel istihdamları buralardan sağlanmamaktadır. İtfaiye teşkilatlarında çağın gereklerine ve liyakatten uzak kadrolar üzerinden yönetim sağlanırken, görevleri fiilen yangın ve diğer afetler ile her türlü acil durumda canları pahasına arama ve kurtarma görevi yapan itfaiyecilerin yaptıkları iş bir meslek olarak yasal mevzuatta kabul edilmemektedir.

İtfaiyecilik mesleğin ve çağın niteliklerine uygun olarak yasal bir düzenleme ile ‘Meslek hizmetleri sınıfına` dâhil edilmeli, liyakate dayalı görevde yükselme sınavları yapılmalıdır.

“MAKTU MESAİ ÜCRETLERİ BAŞTA OLMAK ÜZERE, İŞİN RİSKİ VE GÜÇLÜĞÜNE BAĞLI OLARAK İLGİLİ TAZMİNATLAR YÜKSELTİLMELİ”

Esnek çalışma, yangın süreleri, aileden uzak kalma, sosyal hak ve ücret yetersizliği ile boğuşarak, kendi canlarını hiçe sayarak müdahalelerde bulunan itfaiyecilerin önemli sorunları halen çözüm beklemektedir. İtfaiye emekçilerinin ve mesleğin sorunlarına AKP iktidarı hem de yerel yönetimler duyarsız kalmaktadır. Büyükşehir belediyeleri başta olmak üzere tüm illerde personel yetersizliği görülmekte, personel yetersizliği ile iş kazaları artmakta, görev yapan itfaiye çalışanlarının hem de halkın can ve mal kaybı riskini arttırmaktadır. Belediyeler norm kadro yönetmenliğine uygun sayıda personel istihdam etmelidir. Maktu mesai ücretleri başta olmak üzere, işin riski ve güçlüğüne bağlı olarak ilgili tazminatlar yükseltilmeli, maktu mesai ücreti ve tazminatlardan vergi muafiyeti sağlanıp emekli kesenek payları kurum tarafından ödenerek emekliliğe dâhil edilmelidir.

“İTFAİYE EMEKÇİLERİNİN SORUNLARININ ÇÖZÜMÜNE İLİŞKİN TALEPLERİMİZİ YİNELİYORUZ”

İtfaiyecilerin mesleğe bağlı hastalıkları ve görevleri sırasında yaşadıkları iş kazaları sonucu yaralanma, sakat kalma ve ölümler yasal bir düzenlemeyle tazminat altına alınmalıdır. Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu olarak; esnek çalışma, işin riski ve zorluğu, ekonomik, sosyal ve özlük haklarına yönelik birçok sorun yaşamasına rağmen; görevlerinin bilinci ve kutsallığı ile yerel yönetimlerin fedakâr emekçileri itfaiye çalışanlarının İtfaiye Haftalarını kutluyor, itfaiye emekçilerinin sorunlarının çözümüne ilişkin taleplerimizi yineliyoruz.”

 

 

 

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA