28 Ekim 2025 Salı


10:13   MERSIN’DE MEME KANSERINE KARŞı BILINÇLI ADıM: EMEKLI EVLERINDE HAYAT KURTARAN EĞITIM   16:28   BAŞKAN ALI BOLTAÇ’TAN 29 EKIM CUMHURIYET BAYRAMı KAPSAMıNDA GERÇEKLEŞTIRILECEK SEFO KONSERINE DAVET   16:25   TOROSLAR’DA CUMHURIYET DOĞA YÜRÜYÜŞÜ COŞKUYLA GERÇEKLEŞTI   16:21   MEZITLI BELEDIYE BAŞKANı TUNCER’DEN 29 EKIM CUMHURIYET BAYRAMı MESAJı   16:18   MERSIN BÜYÜKŞEHIR, MEME KANSERI FARKıNDALıĞıNA DIKKAT ÇEKTI   11:16   EĞITIMDE SıCAK DESTEK: MERSIN’DE 3 BIN ÖĞRENCIYE HEM KURS HEM ÖĞLE YEMEĞI   22:29   ESKIŞEHIR’DE ÖZGÜR ÖZEL’DEN SERT ÇıKıŞ: “CASUS ARAYACAKSAN, HAIN ARAYACAKSAN ONLARDA ARA”    22:10   “MERSIN GENÇLIK FESTIVALI’NE TEOMAN DAMGASı! MEYDANı İNLETEN GECE…”   19:19   MIMARLıK FESTIVALI ADANA’DA HAYAT BULDU: KÜLTÜR, KENT VE İNSAN BULUŞTU   11:43   “YARGı SOPA OLMAZ, KÜLTÜR YANDAŞLARA TESLIM EDILEMEZ!”   11:36   SEÇER’DEN YENIŞEHIR’DE TARIHI MESAJ: “CHP’LI ÜYELER SOKAKTA VICDANıMıZ OLMALı”   07:22   İMAMOĞLU’NA DESTEK YOLCULUĞU POLIS TARAFıNDAN DURDURULDU   07:10   “AKDENIZ’IN NABZı CHP’DE ATıYOR: SEÇER’DEN BIRLIK, ADALET VE DIRLIK VURGUSU”   10:14   MERSIN GENÇLIĞI BILIMLE, SANATLA VE MÜZIĞIN RITMIYLE BULUŞTU   22:46    “TELE1’I SUSTURAMAZSıNıZ, MILLETI HIÇ!”   20:23   CHP 39. OLAĞAN KURULTAYıNA HAZıR: ÜÇ GÜNLÜK YOL HARITASı AÇıKLANDı   20:15   “CHP’DE DISIPLIN FıRTıNASı: ŞIMŞEK VE BAYDAR’A İHRAÇ”   20:01   MSK, ALIAĞA DEPLASMANıNA HAZıR: HEDEF GALIBIYET SERISI!   15:25   MAZBATASıNı ALAN CHP İSTANBUL İL BAŞKANı ÖZGÜR ÇELIK: BU CEBERUT IKTIDARı HEP BIRLIKTE DEĞIŞTIRECEĞIZ   15:23   EKREM İMAMOĞLU: YOLSUZLUK VE TERÖR SUÇLAMALARıYLA IKNA EDEMEDIĞINIZ AZIZ MILLETI CASUSLUK GIBI AKıL ALMAZ IFTIRA ILE MI IKNA EDECEKSINIZ?  
 
     
   

Aktif yaşlanma evi Antakya’ya örnek olacak..


Mezitli Belediyesi ve Türkiye Alzheimer Derneği Mersin Şubesi işbirliği ile hayata geçirilen Gülbahar Özmen Aktif Yaşlanma Evi projesi büyük ilgi görüyor. Yakalanan başarı üzerine Antakya Belediyesi, aynısını Antakya’da gerçekleştirmek için Mezitli’de incelemelerde bulundu.

 

Tarih : 3 Mart 2017 Cuma 00:32   Okunma : 1032

Anne karnından başlayarak her bireyin kaliteli yaş almasını hedefleyen Mezitli Belediyesi’nin geçtiğimiz günlerde hayata geçirdiği Gülbahar Özmen Aktif Yaşlanma Evi, başka şehirlerin de ilgisini çekti. İleri yaştaki vatandaşları, yaşlıları psikolojik ve sosyal açıdan rahatlatacak spor, sağlıklı yemek yapımı, ahşap boyama, takı tasarım, dekoratif el sanatları, obje yapımı, bahçe çalışmaları, koro, folklor, dans, sinema etkinliği, bilgilendirme toplantıları yapma imkanı buldukları Gülbahar Özmen Aktif Yaşlanma Evi Antakya Belediyesi’nden konukları ağırladı. Antakya Belediyesi Sağlık İşleri Müdürü Şevki Serin’in başkanlığında bir ekip Mezitli’ye gelerek incelemelerde bulundu. Mezitli Belediyesi İş ve Proje Geliştirme Sorumlusu Hürrem Betül Levent Erdal ve Gülbahar Özmen Aktif Yaşlanma Evi yöneticisi Emine Koca’dan bilgi alan ekip, çalışmaları da izleme fırsatı buldu.

 

PROJEYİ ANTAKYA’DA UYGULAMAK İSTİYORUZ

Gülbahar Özmen Aktif Yaşlanma Evi’nin yanı sıra Mezitli Belediyesi’nin yaşlılar için yaptığı çalışmaları inceleyen Serin, aynı projeyi Antakya’da uygulamak istediklerini söyledi.

Mezitli Belediyesi tarafından projenin başarıyla uygulandığını bu nedenle yerinde görmek için geldiklerini ifade eden Serin, “Uygulamayı her yönüyle incelemek için ve bilgi almak için Mezitli’ye geldik. Gördüğümüz tablodan çok etkilendik. Mezitli Belediyesi’ni, pek çok projesinde olduğu gibi bu Aktif Yaşlanma Evi projesini de başarıyla uyguladığı için teşekkür etmek gerekiyor” dedi.

 

KISA SÜREDE BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ

Türkiye Alzheimer Derneği Mersin Şubesi işbirliği ile hayata geçirilen Aktif Yaş Alma Evi projesinin açılmasından sonra kısa bir süre geçmesine karşın gördüğü ilginin memnuniyet verici olduğunu ifade eden Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan,  “Emeklilerin en yoğun yaşadığı ilçe olan Mezitli'de, Alzheimer Derneği'nin de görüşünü alarak Aktif Yaşlanma Evi'ni yaptık. Burada uzmanlar eşliğinde yaşlılarımıza yönelik olarak çeşitli etkinlikler gerçekleştiriyorlar. Kısa sürede bu denli ilgi görmesi bizi elbette mutlu ediyor. Hayırsever Gülbahar Özmen ve çocuklarının desteği ile açtığımız Aktif Yaşlanma Evi, önümüzdeki süreçte daha büyük bir projeyle hayata geçireceğimiz Aktif Yaşlanma Merkezi içinde iyi bir pilot uygulama oldu. Projemizi başarıya ulaştıran başta Alzheimer Derneği Mersin Şube Başkanı Prof. Dr. Ayşe Özge ve Gülbahar Özmen Aktif Yaşlanma Evi yöneticisi Emine Koca olmak üzere tüm gönüllülerimize ve belediye çalışanlarımıza teşekkür ederim” dedi.






Paylaş :
Etiketler :  Mezitli Belediyesi, Türkiye Alzheimer Derneği Mersin Şubesi, Gülbahar Özmen, Aktif Yaşlanma Evi, Antakya

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA