19 Temmuz 2025 Cumartesi


16:30   ALTAN ÖYMEN HAYATıNı KAYBETTI... ÖZGÜR ÖZEL: "GÖZÜN ARKADA KALMASıN GENEL BAŞKANıM, MÜCADELEN MÜCADELEMIZDIR"   10:47   TUNCER BAKıRHAN: "ANAYASA GÜNÜN SONUNDA BIZIM ÖNÜMÜZE GELECEK. ORADA KÜRT SORUNUNUN ÇÖZÜMÜ, DEMOKRATIKLEŞME YOKSA, EKONOMIDE ADALET YOKSA, KIM BUNA EVET DER"   10:41   ZELIHA AKSAZ ŞAHBAZ: "MADEN KANUNU DÜZENLEMELERI, EKOLOJIK DENGEYI, YAŞAM KAYNAKLARıNı, INSAN YAŞAMıNı HIÇE SAYAN BIR PERVASıZLıĞıN ÜRÜNÜDÜR"   10:33   PARIS’TEKI GENÇ AVRUPALı SOSYALISTLER KONGRESI’NDE “FREE İMAMOĞLU” DÖVIZI KALDıRıLDı   09:20   LGS TERCIHLERI İÇIN ÖĞRENCILERE BÜYÜKŞEHIR’DEN DESTEK   08:30   YKS SONUÇLARı AÇıKLANDı... SAYıSAL BIRINCISI GAZIANTEP, SÖZEL VE EŞIT AĞıRLıK BIRINCISI ISE BURSA’DAN   08:27   CHP’LI GÜLCAN KıŞ: NE KADAR UNUTTURMAYA ÇALıŞSANıZ DA BU HALK HER 10 KASıM’DA YINE AYAĞA KALKAR   06:07   ZEYTINLIKLERIN MADENCILIK FAALIYETLERINE AÇıLMASıNı DA ÖNGÖREN KANUN TEKLIFININ ILK 18 MADDESI TBMM GENEL KURULU’NDA KABUL EDILDI   01:04   SEÇER: “TÜRKIYE BELEDIYELER BIRLIĞI’NI LAYıK OLDUĞU ŞEKILDE YÖNETECEĞIZ”   19:27   GÜLNAR KıRSALıNDA ULAŞıMıN KALITESI BÜYÜKŞEHIR İLE ARTıYOR   19:22   TOROSLAR’DA PARKLAR DAHA CANLı, YEŞIL ALANLAR DAHA TEMIZ   19:18   TBMM GENEL KURULU’NDA AK PARTILI VARANK ILE CHP’LI BAŞARıR ARASıNDA "AYı" TARTıŞMASı   19:17   BÜYÜKŞEHIR’IN ÜCRETSIZ YÜZME KURSLARıYLA MERSIN’DE YÜZME BILMEYEN KALMAYACAK   22:24   TBMM GENEL KURULU’NDA "LGS" TARTıŞMASı...CHP’LI BAŞARıR: GÖREVDEN ALıNAN BILIŞIM SORUMLUSUNUN 2022’DE ÇOCUĞU DA TÜM SORULARı TAM YAPMıŞ   22:10   KAMU IŞÇILERI, İSTANBUL’DA SES YÜKSELTTI: “İŞÇILERIN BIRLIĞI SERMAYEYI YENECEK”   22:10   EKREM İMAMOĞLU: TERÖRÜN BITMESI ADıNA BAŞLATıLAN SÜREÇ, MILLETLE BIRLIKTE YAPıLMALıDıR   21:45   CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN: MEMURLAR, DOĞUMDAN ITIBAREN ILK ÖĞRETIM ÇAĞıNA BAŞLAYANA KADAR YARı ZAMANLı ÇALıŞABILECEK   20:30   TBB HEYETI, SAVUNMA HAKKı IÇIN AVUKATı TUTUKLU BULUNAN İMAMOĞLU’NUN KARAR DURUŞMASıNA KATıLDı   19:04   ZEYDAN KARALAR: "BEN IYIYIM, HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜNÜN OLDUĞU GÜNLER ÖZLEMIYLE..."   19:01   TBMM ZIRAI DON KOMISYONU DEĞERLENDIRME TOPLANTıSı... CHP’LI GÜRER: "NISAN AYıNDA YAŞANAN BIR DONA KASıM AYıNDA VERECEĞINIZ DESTEĞIN ARTıSı OLMAZ"  
 
     
   

ALİ BABACAN`DAN CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN`A `SÜFLİ HEVES` ELEŞTİRİSİ: "CEP TELEFONU ARABA ALMAYI AŞAĞILIK BİR HEVES OLARAK GÖREN ANLAYIŞ ÜLKEYİ YÖNETİYOR"


Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, partisinin Trabzon mitinginde; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan`ın “Süfli heveslerle ellerin başka ülkelerin, kapısına varanlara acıyarak bakıyorum” sözlerini eleştirdi. Babacan, “Süfli ne demek biliyor musunuz? Aşağılık demek, aşağı demek. Yani cep telefonu almayı, arabası olmayı veya ev sahibi olmayı aşağılık bir heves olarak gören bir anlayış şu anda ülkeyi yönetiyor. Sen tut dolar kurunu patlat, enflasyonu patlat, insanların satın alma gücünü kır ardından süfli heves peşinde koşmayın de, yeter artık. Biz bu ülkenin kötü yönetilmesine itiraz ediyoruz” dedi.

 

Tarih : 1 Ekim 2022 Cumartesi 17:20   Okunma : 240

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, partisinin Trabzon mitinginde; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan`ın “Süfli heveslerle ellerin başka ülkelerin, kapısına varanlara acıyarak bakıyorum” sözlerini eleştirdi. Babacan, “Süfli ne demek biliyor musunuz? Aşağılık demek, aşağı demek. Yani cep telefonu almayı, arabası olmayı veya ev sahibi olmayı aşağılık bir heves olarak gören bir anlayış şu anda ülkeyi yönetiyor. Sen tut dolar kurunu patlat, enflasyonu patlat, insanların satın alma gücünü kır ardından süfli heves peşinde koşmayın de, yeter artık. Biz bu ülkenin kötü yönetilmesine itiraz ediyoruz” dedi.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, partisinin beşinci mitingini Trabzon`da yaptı. Babacan, şunları söyledi:

“Trabzon; demokrasi, atılım diyor, deva diyor. İlk seçimde bu hasret bitecek. DEVA Partisi seçim günü geldiğinde sandıkları patlatacak. Dikkat edin, şu son 6 aya bakın öyle miting yapan parti fazla yok. Her mitingimize engeller çıkarmaya çalıştılar, alan vermediler, afişlerimizi yırttılar, tuvaletleri kilitlediler. Ne yaparsanız yapın dedik, hiç kimse halkımız aramıza engel koyamaz. Türkiye`ye inşallah demokrasiyi biz getireceğiz.

Biz vatanımız seviyoruz, yurdumuzu, milletimizi çok seviyoruz ama içimiz yanıyor. Bu koca ülkenin büyük Türkiye`nin bu duruma düşürülmesine bizim itirazımız var. Türkiye bir zamanlar bu coğrafyanın parlayan yıldızıyken şu anda bazı komşu devletleri kıyaslanmamıza üzülüyoruz.

“KARADENİZ`İN HEMEN ÖTESİNDEKİ SAVAŞIN ORTASINDAKİ UKRAYNA`DA ENFLASYON YÜZDE 24 BİZDE”

Şurada Karadeniz`in hemen ötesindeki savaşın ortasındaki Ukrayna`da enflasyon yüzde 24 bizde resmi rakam yüzde 80`in üstünde gerçek rakam en az yüzde 200…100 lira olan fiyatlar ortalama 300 olmuş. TÜİK`in açıkladığına bakmayın uydurma, yüzde 80 enflasyon açıklıyor memurumuzun, emeklimizin, asgari ücretlimizin maaşı ona göre artıyor.

“NE ZAMANKİ KADROLAR BOZULDU, İSTİŞARE KÜLTÜRÜ TERK EDİLDİ ONDAN SONRA TÜRKİYE GERİ GERİ GİTMEYE BAŞLADI”

2002 seçimlerine giderken bu meydanda koskoca bir pankart vardı, ne yazıyordu biliyor musunuz; ‘bittuk bittuk da` diyordu. O dönemde Türkiye gerçekten bitmişti, 2002 seçimlerinden sonra biz kadro olarak yönetimi devraldık. Milli gelirimizi 3 bin 500 dolardan 12 bin 500 dolara. 34 yıl boyunca çok yüksek seyreden enflasyonu indirdik tek haneye. Alınımız ak, mazimi temiz, başımız dik. Ancak ne zamanki kadrolar bozuldu, istişare kültürü terk edildi ondan sonra Türkiye geri geri gitmeye başladı. Vaktiyle siyaseti temizleyeceğiz, tüm milleti kucaklayacağız diyerek milletimizden sınırsız kredi alanlar son yıllarda umudu köreltti.

“DEVA PARTİSİ`NE ATILAN HER BİR OYUN GENÇLERİN ONURUNU KURTARMAK DEMEK”

DEVA Partisi`ne atılan her bir oyun gençlerin onurunu kurtarmak demek. Ülkemizi düştüğü bu çukurdan gençlerle beraber çıkartacağız. Elin Avrupalısı, Asyalısı bizim gençlerimizden daha mı zeki, daha mı kabiliyetli? Şampiyon Trabzonspor`un 18 yaşındaki kalecisi Kaan YKS`de derece yaptı. Trabzon`da açık lisede okuyan Zeynep üniversite sınavlarında Türkiye birincisi oldu. Avrupa`dakiler, Asya`dakiler niye bizim gençlerimizden daha iyi hayat yaşıyorlar. Aradaki fark ne? Çünkü oralarda gençlere imkan veriliyor, gençlerin ifade özgürlüğü var, orada okuyan gençlere; ‘git başının çaresine bak` demiyorlar. İmkanlar var, fırsatlar var.

“CEP TELEFONU ALMAYI, ARABASI OLMAYI VEYA EV SAHİBİ OLMAYI AŞAĞILIK BİR HEVES OLARAK GÖREN BİR ANLAYIŞ ŞU ANDA ÜLKEYİ YÖNETİYOR”

Gençlerimizden bahsederken emeklilerimiz dedi; ‘bizim halimiz ne olacak`, kadınlar ‘iş arıyoruz bulamıyoruz` dedi. Türkiye`nin tablosu burada bu meydanda, Trabzon`un özeti de burada. Çoğu insan; ‘ben hiçbir zaman otomobil alacak parayı denkleştiremeyeceğim` diyor. İnsanlar şu anda kırılmış, eskimiş cep telefonunu yenilemiyor, ekran çatlamış değiştiremiyor. Gel gelelim ülkeyi yönetenlere onlara bakarsanız bunların hepsi süfli heves. Süfli ne demek biliyor musunuz? Aşağılık demek, aşağı demek. Yani cep telefonu almayı, arabası olmayı veya ev sahibi olmayı aşağılık bir heves olarak gören bir anlayış şu anda ülkeyi yönetiyor. Sen tut dolar kurunu patlat, enflasyonu patlat, insanların satın alma gücünü kır ardından süfli heves peşinde koşmayın de, yeter artık. Biz bu ülkenin kötü yönetilmesine itiraz ediyoruz.

“BU EĞİTİM PROGRAMLARINA KATILAN GENÇLERİN YOL PARASINI, YEMEK ÜCRETİNİ DEVLET KARŞILAYACAK”

Bir yandan makroekonomik dengeleri yeniden kurmak için kolları sıvarken, eş zamanlı olarak da 3 ay, 6 ay, 1 yıl gibi ücretsiz eğitim programlarıyla ülkemizin ihtiyaç duyduğu alanlarda gençlerimizi yeniden eğiteceğiz. Bu eğitim programlarına katılan gençlerin yol parasını, yemek ücretini devlet karşılayacak. Gençlerin sahip olduğu bilgi ve becerileri iş gücü piyasasının ihtiyaç duyduğu alanlara göre yeninden geliştireceğiz.

Çiftçimizi, üreticimizi koruyacağız, kalkındıracağız. Üreticimizin sırtındaki borç yükünü şöyle bir kenara koyacağız, faizleri sileceğiz ana parayı donduracağız. İnsanlar bir salon takımı alamıyor, evinin parkesini değiştireyim diyor onu da yapamıyor.

“HUKUKLA, EĞİTİMLE SAPASAĞLAM BİR TEMEL ATACAĞIZ, O TEMELLE EKONOMİYİ İNŞA EDECEĞİZ BAŞKA TÜRLÜ MÜMKÜN DEĞİL OLMAYACAK”

Bu ülkenin ekonomik krizi sadece ekonomi politikasıyla çözülmez mümkün değil; hukuk, adalet olmadan ekonomiyi çözemezsiniz. Ülkede eğitimi çökertirseniz ekonomiyi düzeltemezsiniz, bunu bir türlü anlayamadılar. Biz önce hukuku ayağa kaldıracağız, adaleti tesis edeceğiz. Hukukla, eğitimle sapasağlam bir temel atacağız, o temelle ekonomiyi inşa edeceğiz başka türlü mümkün değil olmayacak.”






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA