15 Temmuz 2025 Salı


09:26   ADANA’DA SEÇIMIN TARIHI BELLI OLDU   09:24   TOROSLAR’DA “KARDEŞ GÖÇERLER YÖRÜK ETKINLIĞI”NE GERI SAYıM BAŞLADı   09:21   TÜRKIYE’DEN DÜNYAYA YAYıLAN GÜVENIN ADı; TRIMBOX 18 YAŞıNDA   09:18   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI’NDEN 20 BIN KIŞIYE AŞURE İKRAMı    23:47   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE MECLISI’NIN TEMMUZ AYı 1. BIRLEŞIMI GERÇEKLEŞTIRILDI   21:18   BU MILLET DIZ ÇÖKMEDI, ASLA ÇÖKMEYECEK   21:15    MEZITLI’DE KıRSAL MAHALLE YOL SEFERBERLIĞI BAŞLATıLDı   21:12   BÜYÜKŞEHIR MERCAN BILIM MERKEZI’NDE ÇOCUKLARA AFET EĞITIMI VERILIYOR   21:05   DENIZ YÜCEL: “MANAVGAT RÜŞVET KUMPASıNıN BAŞ AKTÖRÜ ENGIN TÜTER, CENGIZ COŞAR VE HÜSEYIN CEM GÜL KESIN IHRAÇ ISTEMIYLE DISIPLINE SEVK EDILDI”   14:04   AHMET ÖZER’E TAHLIYE KARARı... ALI MAHIR BAŞARıR: "KENT UZLAŞıSı’NDAN BELEDIYELERIMIZE ATANAN KAYYıMLAR DERHAL ÇEKILMELI"   10:01   ŞILE BELEDIYE BAŞKANı KABADAYı TUTUKLANDı...GÖKAN ZEYBEK: “MILLETIMIZ SANDıK GÜNÜ GELDIĞINDE IRADESINE DOKUNANLARA DERSINI VERECEK”   09:08   BÜYÜKŞEHIR 5 MAHALLEYI BIRBIRINE BAĞLAYAN BEYDILI GRUP YOLUNA GÜVENLI VE KONFORLU DOKUNUŞ GETIRDI    01:02   BAŞKAN SEÇER VE MERAL SEÇER, MERSIN CEMEVI TARAFıNDAN DÜZENLENEN AŞURE PROGRAMı’NA KATıLDı   20:08   BÜYÜKŞEHIR’IN ZAFER KUPASı’NDA 42 TAKıM ŞAMPIYONLUK İÇIN MÜCADELE VERECEK   20:06   ÖZGÜR ÇELIK: “MUĞLAK IFADELER ILE BELEDIYE BAŞKANı HAKKıNDA IŞLEM YAPıLAMAZ”   19:03   CHP’LI GÜLCAN KıŞ: ÇOCUKLARıMıZ BILIMLE DEĞIL, PROTOKOLLE BÜYÜYOR   18:49    TOROSLAR’ıN YAYLALARıNDA ZAFER KUPASı HEYECANı    18:19   CHP’NIN ADıYAMAN HALK BULUŞMASı... ÖZGÜR ÖZEL: "VATANDAŞıN YÜZDE 25’I ERDOĞAN’A INANıYOR, YÜZDE 75’I ÖZGÜR ÖZEL’E INANıYOR"   17:56   CHP GENEL BAŞKAN YARDıMCıSı BULUT: "TUTDERE, ADıYAMAN’ıN KADERINI DEĞIŞTIRMEYE GELMIŞTI, BUNA TAHAMMÜL EDEMEDILER"   17:40   MESKİ GENEL MÜDÜRÜ İRFAN KORKMAZ: “VATANDAŞLARıMıZDAN BU SÜREÇTE DAHA DUYARLı OLMALARıNı RICA EDIYORUZ”  
 
     
   

DEVA PARTİLİ BİLGİÇ, TÜRKİYE-LİBYA MUTABAKAT MUHTIRASI`NI DEĞERLENDİRDİ: "BU İKİLİ ANLAŞMANIN ALT YAPISINI HAZIRLAMAZSANIZ YUNANİSTAN`A DA İSTİSMAR İMKANI PROPAGANDA İMKÂNI TANIRSINIZ"


Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkanlık Dışişleri ve Güvenlik Politikaları Koordinatörü Abdurrahman Bilgiç, Türkiye ile Libya Ulusal Birlik Hükümeti arasında hidrokarbonlar alanında imzalanan mutabakat muhtırasına ilişkin “Eğer gereken tedbirleri alıp diplomatik yollarla hiç olmazsa Mısır`ı ve Temsilciler Meclisi`ni ikna etme yolunu bulmazsanız, bu ikili anlaşmanın alt yapısını hazırlamazsanız, sadece Bingazi tarafı ve Mısır değil, aynı zamanda Yunanistan`a istismar imkanı propaganda imkânı tanırsınız" dedi.

 

Tarih : 6 Ekim 2022 Perşembe 15:58   Okunma : 257

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkanlık Dışişleri ve Güvenlik Politikaları Koordinatörü Abdurrahman Bilgiç, Türkiye ile Libya Ulusal Birlik Hükümeti arasında hidrokarbonlar alanında imzalanan mutabakat muhtırasına ilişkin “Eğer gereken tedbirleri alıp diplomatik yollarla hiç olmazsa Mısır`ı ve Temsilciler Meclisi`ni ikna etme yolunu bulmazsanız, bu ikili anlaşmanın alt yapısını hazırlamazsanız, sadece Bingazi tarafı ve Mısır değil, aynı zamanda Yunanistan`a istismar imkanı propaganda imkânı tanırsınız" dedi.

(DEVA) Partisi Genel Başkanlık Dışişleri ve Güvenlik Politikaları Koordinatörü Abdurrahman Bilgiç, Türkiye ile Libya Ulusal Birlik Hükûmeti arasında 3 Ekim`de imzalanan Mutabakat Belgesi`ni değerlendirdi. Sosyal medya hesabından “Libya`da Trablus Hükümeti ile imzaladığımız Mutabakat Belgesi üzerine” notuyla video yayınlayan Bilgiç, Türkiye`nin Akdeniz`de uluslararası hukuktan kaynaklanan haklarını koruması gerektiğini vurguladı. Bilgiç şöyle konuştu:

“Şimdi ‘Yunanistan ve Avrupa Birliği karşımızda, Amerika karşımızda` diyoruz. Sadece onlar olsa neyse ama Libya`da Temsilciler Meclisi`nin olduğu Bingazi tarafı da karşımızda. Mısır da itiraz ediyor. Hatta bu anlaşmanın geçersiz olduğunu söylüyorlar.

“BU İKİLİ ANLAŞMANIN ALT YAPISINI HAZIRLAMAZSANIZ, SADECE BİNGAZİ TARAFI VE MISIR DEĞİL, AYNI ZAMANDA YUNANİSTAN`A İSTİSMAR, PROPAGANDA İMKÂNI TANIRSINIZ”

Bu bize şunu gösterir; eğer gereken tedbirleri alıp diplomatik yollarla hiç olmazsa Mısır`ı ve Temsilciler Meclisi`ni ki temas halindeyiz artık, öyle sanıyorduk ikna etme yolunu bulmazsanız, bu ikili anlaşmanın alt yapısını hazırlamazsanız, sadece Bingazi tarafı ve Mısır değil, aynı zamanda Yunanistan`a istismar imkanı propaganda imkânı tanırsınız. Dünyayı da karşınıza alırsınız. Onun için bu tür adımlarda çok iyi analizler yapıp kararları ona göre almak ve anlaşmaların alt yapısını hazırlamak gerekir.”

NE OLMUŞTU?

Türkiye ile Libya`daki Ulusal Birlik Hükûmeti arasında mutabakat muhtırası imzalanmasının üzerine Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias dün yaptığı basın toplantısında “Avrupa Birliği, ABD, Almanya ve Mısır`ın Türkiye`nin uygulamalarını kınadığını görmekten memnunuz” açıklamasını yapmıştı.

 

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA