19 Mayıs 2024 Pazar


16:35   BAŞKAN ABDULLAH ÖZYİĞİT GÜVEN PARKI’NDAKİ YENİLEME ÇALIŞMALARINI İNCELEDİ   16:14   BAŞKAN AHMET SERKAN TUNCER’DEN 19 MAYIS ATATÜRK’Ü ANMA, GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI MESAJI   16:01   CHP’Lİ PALAMUT’TAN 19 MAYIS MESAJI   15:43   KIYI HAREKETLERİ DAYANIŞMA AĞI, KIYILARIN TİCARİLEŞTİRİLMESİNE KARŞI SAHİLLERDE EŞ ZAMANLI EYLEM YAPTI   15:41   DEPREMZEDE DÖNE KAYA`NIN ``ADALET NÖBETİ``: ``BİZ ADALETİN ARTIK TECELLİ ETMESİNİ BEKLİYORUZ, GİDEN CANLARIMIZIN BUNA İHTİYACI VAR``   15:15   CHP`NİN ``BÜYÜK EĞİTİM MİTİNGİ``... ATANMAYAN ÖĞRETMEN HİLAL BAŞKAPAN: "BİZLER MESLEĞİMİZİ İNSANCA ŞARTLARDA YERİNE GETİRMEK İSTİYORUZ"   15:04   CHP`NİN ``BÜYÜK EĞİTİM MİTİNGİ``... ÖZGÜR ÖZEL: ``ATATÜRK VE ARKADAŞLARI İLE SORUNU OLAN BU MÜFREDAT YOK HÜKMÜNDEDİR``   14:31   ANKARA BAROSU HUKUK KURULU BAŞKANI MEHMET ÖZDEMİR: "SON YILLARDA YAPILAN DEĞİŞİKLİKLER SPOR HUKUKUNU DAHA İYİ BİR NOKTAYA GETİRDİ"   14:23   AFRODİSİAS MÜZE KONSERLERİ TASARRUF TEDBİRLERİ KAPSAMINDA İPTAL EDİLDİ   14:06   KOBANİ DAVASI AVUKATI ÇİĞDEM KOZAN: "ORTADA BİR SUÇ OLMADIĞI ÇOK AÇIK, İSTİNAF SÜRECİNDE CEZALARIN KALDIRILMASI GEREKİR"   13:51    CHP GENEL BAŞKANI ÖZEL, İBB`Yİ ZİYARET ETTİ: “ATATÜRK`ÜN PARTİSİNİ İKTİDARA TAŞIMA SORUMLULUĞUMUZ VAR”   13:45   ANKARA CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI, MAHKEME HEYETİNİN BAŞÖRTÜLÜ OLMASI NEDENİYLE REDDİ HAKİM İSTEYEN SANIK AVUKATI HAKKINDA SORUŞTURMA BAŞLATTI   13:35   MANSUR YAVAŞ: "AYDINLIK YARINLARI ÜLKEMİZE EN BAŞTA GENÇLERİMİZ GETİRECEKTİR"   13:14   MANİSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ZEYREK, “GENÇLERİMİZİN ENERJİSİYLE AYDINLIK YARINLARA BİRLİKTE YÜRÜYECEĞİZ”   12:44   DEVLET BAHÇELİ: "KİMSE SİPARİŞ TALİMATLARLA, GİZLİ TANIK İFADELERİYLE İÇ HUZUR VE BARIŞ ORTAMINI ZEDELEMEYE KALKIŞMAMALI, BUNA CÜRET EDENLERİN BAŞI EZİLMELİ"   12:33   AYHAN BORA KAPLAN SORUŞTURMASI KAPSAMINDA BİR KİŞİ DAHA GÖZALTINA ALINDI   12:27   AYDINLI KARPUZ ÜRETİCİSİ: "PARA KAZANMAMIZ İÇİN KARPUZUN KİLOSUNU 20 LİRAYA SATMAMIZ LAZIM"   12:23   ARTVİN`DE ANAGOLD`UN DA ORTAK OLDUĞU MADEN İŞLETMESİNE TEPKİLER SÜRÜYOR. TEMA VAKFI TEMSİLCİSİ: "ÇALIŞMA BAŞLAMADAN ÖRDÜKLERİ DUVAR YIKILMIŞ. DAHA DUVAR ÖREMEYENLER ACABA SÜRECİ NASIL YÖNETECEKLER?   12:13   KOBANİ DAVASI`NDA VERİLEN KARARLAR... BAHÇELİ: ``TERÖRİST DEMİRTAŞ VE DİĞER BÖLÜCÜLERİN CEZA ALMASINA HUKUKSUZLUK DEMEK, İTİRAZ ETMEK, DEVLETE VE MİLLETE AĞIR HAKARETTİR``   12:01   ÖZGÜR ÖZEL: "YAŞAM MÜCADELESİYLE HEPİMİZE YOL GÖSTEREN TÜRKAN SAYLAN`I ÖLÜMÜNÜN 15`İNCİ YILINDA SAYGIYLA VE MİNNETLE ANIYORUM"  
 
     
   

CHP SÖZCÜSÜ ÖZTRAK: “ÖNCEKİ HÜKÜMETLERİN 79 YILDA HARCADIĞININ 4 KATINI, 20 YILDA HARCAYACAKSIN. VE ÜLKEYİ İLK 20`DEN DÜŞME SINIRINA GETİRECEKSİN”  


CHP Sözcüsü Faik Öztrak, Türkiye ekonomisinin dünyadaki sıralamasını gösteren listeyi paylaştı ve “Atadan, dededen kalan mirası 63 milyar dolara satacaksın. İçerden dışardan 130 milyar dolar borç alacaksın. Milletten 2 trilyon 494 milyar dolar vergi toplayacaksın. Önceki hükümetlerin 79 yılda harcadığının 4 katını, 20 yılda harcayacaksın. Ve ülkeyi ilk 20`den düşme sınırına getireceksin” açıklamasını yaptı. 

 

Tarih : 13 Ekim 2022 Perşembe 12:19   Okunma : 391

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, Türkiye ekonomisinin dünyadaki sıralamasını gösteren listeyi paylaştı ve “Atadan, dededen kalan mirası 63 milyar dolara satacaksın. İçerden dışardan 130 milyar dolar borç alacaksın. Milletten 2 trilyon 494 milyar dolar vergi toplayacaksın. Önceki hükümetlerin 79 yılda harcadığının 4 katını, 20 yılda harcayacaksın. Ve ülkeyi ilk 20`den düşme sınırına getireceksin” açıklamasını yaptı. 

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, Türkiye ekonomisinin 1980-2022 yılları arasındaki döneme ait bazı istatistikleri sosyal medya hesabında paylaştı.

Öztrak, Türkiye`nin son 42 yıllık Türkiye`nin Küresel Gelirden Aldığı Pay`a ilişkin tabloyu; “1980`den 2022`ye acıklı bir ‘az gittik, uz gittik, dere tepe düz gittik, bir arpa boyu yol gidemedik` hikâyesi. 1980`de küresel gelirin binde 9`una sahiptik. 20 yıllık AK Parti hükümetlerinden sonra binde 8`ine. Çok büyük kaynaklar kullanıp, çok büyük fırsatları heba ettiler” notuyla paylaştı.

Öztrak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan`ın 2011`deki açıklamalarını hatırlatarak, 2023 hedeflerinin ilişkin; “Erdoğan 2011`de çıktı; ‘Türkiye`yi en büyük 10 ekonomi arasına sokacağım` diyerek millete söz verdi. 2 trilyon dolarlık milli gelir, 25 bin dolarlık kişi başına gelir taahhüt etti. Bunları da 2023 hedefleri diyerek devletin Kalkınma Planlarına yazdırdı. Ama sözünü yine tutmadı” değerlendirmesini yaptı.

Öztrak, Türkiye ekonomisini dünyadaki sıralamasına ilişkin IMF`nin hazırladığı tabloyu da; “Türkiye 1990`da 19. sıradan dünyanın en büyük 20 ekonomisi arasına girdi. 1999`da da G-20 ligine davet edildi. Ama Erdoğan artık giderken ekonomiyi 1990`ın bile gerisine götürdü. IMF`nin Ekim 2022 tahminlerine göre, Türkiye ilk 20`den düşme sınırına geldi” notuyla paylaştı.

Öztrak, şu açıklamayı yaptı:

“Atadan, deden kalan mirası 63 milyar dolara satacaksın. İçerden dışardan 130 milyar dolar borç alacaksın. Milletten 2 trilyon 494 milyar dolar vergi toplayacaksın. Önceki hükümetlerin 79 yılda harcadığının 4 katını, 20 yılda harcayacaksın. Ve ülkeyi ilk 20`den düşme sınırına getireceksin.

Atalarımız ne güzel demiş: ‘Yarım doktor candan eder, Yarım hoca dinden eder.` Erdoğan`da tüm ülkeye şunu gösterdi ki, Kibre düşmüş, ‘Yarım ekonomist` de ülkeyi berbat eder.

Ama artık bu vasatlıktan kurtulmaya çok az kaldı. CHP, ‘Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri` ve ‘Yeşil dönüşümü” referans alan dört ayaklı stratejisiyle Türkiye`yi içine düşürüldüğü ‘hibrid demokrasi,` ‘vasat teknoloji,` ‘vasat gelir` tuzaklarından çekip çıkaracak.

Türkiye yeniden yapılanan arz zincirlerini, küresel ekonomideki yeni fırsatları en iyi şekilde kullanarak, hak ettiği sıçramayı yapacak. Biz kazanacağız, Türkiye kazanacak. Biz kazanacağız, 85 milyon kazanacak. Katılın bize!”

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA