26 Ekim 2025 Pazar


11:36   SEÇER’DEN YENIŞEHIR’DE TARIHI MESAJ: “CHP’LI ÜYELER SOKAKTA VICDANıMıZ OLMALı”   07:22   İMAMOĞLU’NA DESTEK YOLCULUĞU POLIS TARAFıNDAN DURDURULDU   07:10   “AKDENIZ’IN NABZı CHP’DE ATıYOR: SEÇER’DEN BIRLIK, ADALET VE DIRLIK VURGUSU”   10:14   MERSIN GENÇLIĞI BILIMLE, SANATLA VE MÜZIĞIN RITMIYLE BULUŞTU   22:46    “TELE1’I SUSTURAMAZSıNıZ, MILLETI HIÇ!”   20:23   CHP 39. OLAĞAN KURULTAYıNA HAZıR: ÜÇ GÜNLÜK YOL HARITASı AÇıKLANDı   20:15   “CHP’DE DISIPLIN FıRTıNASı: ŞIMŞEK VE BAYDAR’A İHRAÇ”   20:01   MSK, ALIAĞA DEPLASMANıNA HAZıR: HEDEF GALIBIYET SERISI!   15:25   MAZBATASıNı ALAN CHP İSTANBUL İL BAŞKANı ÖZGÜR ÇELIK: BU CEBERUT IKTIDARı HEP BIRLIKTE DEĞIŞTIRECEĞIZ   15:23   EKREM İMAMOĞLU: YOLSUZLUK VE TERÖR SUÇLAMALARıYLA IKNA EDEMEDIĞINIZ AZIZ MILLETI CASUSLUK GIBI AKıL ALMAZ IFTIRA ILE MI IKNA EDECEKSINIZ?   15:21   32 GÜNDÜR TUTUKLU BULUNAN “SOĞUK SAVAŞ” SUNUCUSU VE KONUĞU HAKKıNDA TAHLIYE KARARı VERILDI   15:18   YENIŞEHIR BELEDIYESINDEN “KADıN SAĞLıĞı VE OTIZME ÇOK YÖNLÜ BIR BAKıŞ” SEMINERI   15:16   GÜLCAN KıŞ: MERSIN İÇIN PLAN YOK!   11:33   MAHKEMEDEN CHP KURULTAYLARıNA ONAY: İPTAL TALEBI REDDEDILDI   10:33   MUT’TA YOLLAR DEĞIŞTI, HAYAT KOLAYLAŞTı   10:16   AKDENIZ’DE SOKAKLAR YENILENIYOR: 7 MAHALLEDE DÖNÜŞÜM BAŞLADı   10:11   CHP KURULTAYLARı MAHKEMEDE: İPTAL DAVASıNDA KRITIK VIRAJ   09:15   TELE1’E “CASUSLUK” OPERASYONU: MERDAN YANARDAĞ GÖZALTıNDA, İMAMOĞLU VE ÖZKAN’A SORUŞTURMA ŞOKU   09:03   HAMURDAN CESARETE: ENGELSIZ YAŞAM PARKı’NDA SOSYAL KATıLıMıN EN LEZZETLI HALI   15:05   CHP’LI KıŞ: “BIR YANDA MILYAR EUROLUK KAYNAKLAR, DIĞER YANDA SUSUZ KALAN TARLALAR!”  
 
     
   

MAHKEME, BOĞAZİÇİ REKTÖRLÜĞÜ`NDEN PROF. ZENGİNOBUZ`UN GÖREVDEN UZAKLAŞTIRILMASIYLA İLGİLİ BELGELERİ 10 GÜN İÇİNDE GÖNDERMESİNİ İSTEDİ


Avukat Mert Er Karagülle, Boğaziçi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü Başkanı Prof. Dr. Ünal Zenginobuz`un 3 aylığına görevden uzaklaştırılmasına ilişkin kararın iptali için açtıkları davada İstanbul 11. İdare Mahkemesi`nin, Rektörlüğün “soruşturma dosyasını 10 gün içinde eksiksiz göndermesi” kararı aldığını aktardı.

 

Tarih : 13 Ekim 2022 Perşembe 19:33   Okunma : 409

OKTAY YILDIRIM

Avukat Mert Er Karagülle, Boğaziçi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü Başkanı Prof. Dr. Ünal Zenginobuz`un 3 aylığına görevden uzaklaştırılmasına ilişkin kararın iptali için açtıkları davada İstanbul 11. İdare Mahkemesi`nin, Rektörlüğün “soruşturma dosyasını 10 gün içinde eksiksiz göndermesi” kararı aldığını aktardı.

Boğaziçi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü Başkanı Prof. Dr. Ünal Zenginobuz, geçici olarak görevden uzaklaştırılmasıyla ilgili olarak kararın yürütmesinin durdurulmasını ve kararın iptali istemiyle İstanbul 11. İdare Mahkemesi`nde dava açtı.

Mahkeme, Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü`ne gönderdiği ara kararda dava dosyasının incelenerek yürütmenin durdurulması isteminin görüşüldüğünü anımsattı. Ara kararda dava konusu olan “3 aylık görevden uzaklaştırma işleminin” ve bu işlemin dayanağını oluşturan tüm bilgi ve belgelerin Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü tarafından mahkemeye gönderilmesi istendi.

Mahkemenin, Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü`ne belgeleri göndermesi için 10 günlük süre tanıdığı kararında şu ifadeler yer aldı:

“Davacı hakkında soruşturma yapılmış ise hazırlanan soruşturma dosyasının (soruşturma oluru, ifadeler, tanık beyanları, savunma istem, ilk ve son savunması, soruşturma raporu, itiraz, itiraz hakkında verilen karar) bütün ekleriyle birlikte okunaklı ve onaylı bir örneğinin istenilmesine, 2577 sayılı İdari Yargılama Usulü Kanunu`nun 20. ve 27. maddeleri uyarınca davalı idareye savunma ve ara kararı gereğini yerine getirmesi için 10 gün süre verilmesine, yürütmenin durdurulması isteminin savunma ve ara karar cevabı geldikten veya verilen süre geçtikten sonra incelenmesine, karar gereklerini eksiksiz olarak yerine getirmenin kanuni zorunluluk olduğu, istenilen bilgi-belgelerin zamanında ve eksiksiz olarak gönderilmemesi halinde dosyadaki bilgi ve belgelere göre karar verileceği hususunun davalı idareye tebliğine…”

Avukat Mert Er Karagülle, davayla ilgili süreç hakkında bilgi verdi. Gülle, İktisat Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ünal Zenginobuz`un Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü`nün 22 Ağustos 2022 tarihli kararı ile “üç ay süreyle görevden uzaklaştırıldığını” hatırlattı. Karagülle, üniversitenin görevden uzaklaştırma kararının ‘gerekçesi` olarak; Prof. Dr. Zenginobuz`un “dilekçesiyle, görevinin gereklerine aykırı olarak yargı kararını uygulamayacağını açıkça dile getirdiği” ve bu doğrultuda “bir öğrencinin açmış olduğu iptal davasında verilen iptal kararının gereklerini yerine getirmediği” iddiasını ileri sürdüğünü belirtti. Karagülle, bunun gerçeğe aykırı olduğunu savunarak 2 aylık süreci şöyle özetledi:

“Prof. Dr. Ünal Zenginobuz`un atıf yapılan dilekçesinde yer alan ifadesi aynen şöyledir: ‘Üniversitemizin istinafa başvurmaması nedeniyle kesinleşen mahkeme kararı uyarınca Y… T..`a almadığı dersler için ikişer sınav hakkı tanınacak ve bu sınavlar ilgili öğretim üyelerimizce uygun zamanlarda verilecek olmasına rağmen, benzer durumda olup aynı şekilde sınav hakkı talep edecek öğrencilere almadığı derslerden sınava girme imkânı tanınmasına ilişkin ilgili yönetmelik maddesi Üniversite Senatosu tarafından değiştirilmediği sürece mümkün görünmemektedir` Bu arada alt bilgi olarak Y.T. hakkındaki kararın yönetmeliğe aykırı olduğunu ve bu konunun iptal kararının karşıoyda da belirtildiğini vurgulayalım. İptal kararı istinaf edilmiş olsa; kararın kaldırılması olasılığı çok yüksekti. Ancak; Prof. Dr. Ünal Zenginobuz`un uyarısına rağmen, Rektörlük kararı istinaf etmemiştir.  Sonuçta; Y.T. için ‘uygulanması zorunlu` ama aynı konumdaki diğer öğrenciler için ‘uygulanamaz` bir sınav hakkı ortaya çıkmıştır. Prof. Dr. Ünal Zenginobuz da bu gerçeğin altını çizmiştir ve ‘yargı kararını uygulamayacağını` söylememiştir, aksine ‘sınav hakkı tanınacak` demiştir. Sonuçta da sınav takvimi, öğrenci ile irtibat halinde belirlenmiş ve öğrenci sınavlarına eksiksiz girmiştir. Okuma yazması ve objektiflik kaygısı olan bir kişi, gerçeği ve Prof. Dr. Ünal Zenginobuz`un uğradığı haksızlığı görür ve kabul eder. Kaldı ki (yapay) suçlama, Prof. Dr. Ünal Zenginobuz`un ‘İktisat Bölüm Başkanı` olarak yaptığı faaliyete ilişkin olduğundan `görevden uzaklaştırma` kararının sadece ve sadece `İktisat Bölüm Başkanlığı` ile sınırlı olması gerekirken; görevden uzaklaştırma kararı geniş uygulanmakta ve Prof. Dr. Ünal Zenginobuz`un, ‘araştırmacı` ve ‘eğitmen` olarak üstlendiği görevleri tamamen engellemektedir.” 

 

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA