2 Mayıs 2025 Cuma


23:57   CHP`NIN KONYA MITINGI ÖNCESI TANıTıM ARACıNıN GEÇIŞI SıRASıNDA HAVAYA ATEŞ AÇıLMASıYLA ILGILI IKI KIŞI GÖZALTıNA ALıNDı   23:33   CHP`LI MURAT ÇAN: İKTIDAR STAJ VE ÇıRAKLıK MAĞDURLARıNA BIR AYRıMCıLıK YAPTı VE ONLARı GÖRMEZDEN GELDI   23:32   GÖKAN ZEYBEK: RANT PROJESI, KANAL İSTANBUL PROPAGANDASıNıN EN BAŞAT SAVUNUCULARıNDAN BIRI TRT`DIR   23:27   ALI BABACAN: TRT MILLETIN VARLıĞıDıR, ADIL BIR YAYıNCıLıK POLITIKASı IZLEMEK ZORUNDADıR. HAKKıMı HELAL ETMIYORUM   23:03   MUĞLA`DA IPTAL EDILEN PROJE GENELGEYLE GERI DÖNDÜ: BODRUM BARAJı YENIDEN GÜNDEMDE   22:52   ADALET BAKANı TUNÇ, KAPSAMLı EĞITIM SÜRECINI BAŞARıYLA TAMAMLAYAN 7 BIN 591 INFAZ VE KORUMA MEMURUNUN GÖREVINE BAŞLADıĞıNı BILDIRDI   22:50   CHP, 1 MAYıS`TA GÖZALTıNA ALıNAN YURTTAŞLARıN SÜRECINI TAKIP EDIYOR... ÖZGÜR KARABAT: HIÇ KIMSEYI YALNıZ BıRAKMAYACAĞıZ   22:27   CHP`NIN KONYA MITINGI ÇALıŞMASıNA SILAHLı SALDıRı... ERHAN ADEM: KURŞUNLA SUSTURAMAYACAKSıNıZ   22:26   MERSIN`DE 1 MAYıS KUTLAMASıNDA `BOZKURT IŞARETI` KAVGAYA NEDEN OLDU   21:51   CHP`LI İNAN AKGÜN ALP, TAKSIM MEYDANı YASAĞıNı TBMM GÜNDEMINE TAŞıDı   21:41   23 NISAN`DA CHP`NIN OTOBÜSÜNÜ KULLANAN ŞOFÖRE ADLI KONTROL... GÖKAN ZEYBEK, "İKTIDARıN TAMAMEN ŞIRAZESI KAYMıŞTıR"   20:58   ÖZGÜR ÖZEL:  TRT MILLETINDIR. O EKRANı MILLETE KAPATıP YALANLARA VE IFTIRALARA AÇANLARı BIR GÜN HATıRLANMAK ÜZERE MILLETIMIZE HAVALE EDIYORUM   20:57   CHP`NIN OTOBÜS ŞOFÖRÜ GÖKHAN GÜLYURT ADLI KONTROL ŞARTıYLA SERBEST BıRAKıLDı   20:08   CHP`LI BULUT: GENEL MERKEZIMIZIN EMEKTAR OTOBÜS ŞOFÖRÜ GÖKHAN KARDEŞIMIZI TUTUKLAMA TALEBIYLE MAHKEMEYE SEVK ETMIŞLER. BIRAZ INSAF, BIRAZ AKıL, BIRAZ VICDAN   20:01   ALI YERLIKAYA: 1 MAYıS ETKINLIKLERI KAPSAMıNDA 409 KIŞI GÖZALTıNA ALıNDı   19:58   İSTANBUL PLANLAMA AJANSı: İSTANBULLULARıN %77,2`SI KANAL İSTANBUL PROJESI`NI DESTEKLEMIYOR   19:56   DMM`DEN IKI BAKANıN `KANAL İSTANBUL` SÖZLERINE ILIŞKIN AÇıKLAMA: AÇıKLAMALARıN BIRBIRI ILE ÇELIŞTIĞI YÖNÜNDEKI IDDIALAR MANIPÜLASYONDUR   19:30   HÜR-SEN GENEL BAŞKANı LEVENT KURUOĞLU: NE YAZıK KI BU YıL DA 1 MAYıS`ı BURUK, ÖFKELI VE YOKSULLUĞUN GÖLGESINDE KARŞıLıYORUZ   19:16   YOZGAT`TA KADıN CINAYETI… DAMADı TARAFıNDAN BıÇAKLANAN KADıN TOPRAĞA VERILDI   19:02   EV HAPSI NEDENIYLE 1 MAYıS KUTLAMALARıNA KATıLAMAYAN BİRTEK-SEN GENEL BAŞKANı TÜRKMEN: ANNEMI DE MEYDANLARA DÜŞÜRDÜNÜZ YA, ARTıK SIZ DÜŞÜNÜN    
 
     
   

Turizm Yatırımlarına Tahsis İznini Erdoğan Verecek


Kültür ve Turizm Bakanlığı, kamu taşınmazlarının turizm yatırımlarına tahsisi yönetmeliğinde değişiklik yaptı. Kamu arazilerinin turizm yatırımlarına tahsis iznini artık AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan verecek.

 

Tarih : 26 Eylül 2018 Çarşamba 16:45   Okunma : 608

Buna göre, beş yıldızlı oteller, birinci sınıf tatil köylerine ‘turizm tesis hizmet alanları’, “konaklama dışı kullanılmak” üzere tek yıldızlı otel birim maliyeti üzerinden, ihalesiz, duyurusuz tahsis edilebilecek. Yine Olimpos Beydağları, Uludağ gibi milli parklarda kamu yararı ve zaruret durumunda imar planı değişikliği yapılarak turizm tesis hizmet alanları planlara işlenecek ve yatırımcılara ihalesiz tahsis edilebilecek.

DUYURU YAPILMAYACAK

Hürriyet'ten Aysel Alp'in haberine göre Resmi Gazetenin dünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe giren yönetmelik değişikliğiyle yeni hükümet sistemine uyum çerçevesinde kamu arazilerinin turizm yatırımlarına tahsis iznini artık Cumhurbaşkanı verecek. Yönetmelikteki en dikkat çeken düzenleme ise “ Turizm tesisi hizmet alanlarının tahsisi” başlıklı ek madde oldu. Buna göre, Antalya Kemerağzı, Kundu, Alanya, Demre, Side ile Muğla Bodrum; Aydın Kuşadası; İstanbul Şişli, Beyoğlu, Galata Kulesi, Sarıyer, Sultanahmet Meydanı; Bolu Köroğlu; Bursa Uludağ; Rize Çamlıhemşin; Trabzon Tonya, Maçka; Nevşehir Kapadokya gibi Türkiye’nin dört bir yanında Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi (KTGB), Turizm Alan ve Turizm Merkezleri (TM) ilan edilmiş yerlerin planlarında ‘turizm tesisi hizmet alanı’ olarak görülen yerler, duyuru yapılmaksızın bölgede kamu taşınmazında yatırımı bulunan turizmcilere tahsis edilebilecek.

5 YILDIZA TEK YILDIZ

Antalya Kemer, Belek, Lara gibi bölgelerde beş yıldızlı ve birinci sınıf tatil köylerinin olduğu yerlerdeki bu turizm tesisi hizmet alanlarının tahsis bedeli ise beş yıldızdan değil bir yıldızlı otel birim maliyeti üzerinden hesaplanacak. Böylece tahsis beş yıldızlı otele bile olsa birim maliyet 146 bin lira yerine 27 bin lira olarak alınacak. Bakanlık verilerine göre Türkiye genelinde 81 tanesi kıyı, 80’i termal, 34’ü yayla-eko turizmi, 29’u kış, 19’u İstanbul Kent Turizmi, 12’si kültür-kongre-inanç, 9’u spor, 3’ü turizm kenti olmak üzere toplam 267 tane KTGB ve TM bulunuyor.

PARKLARA YENİ PLAN

Ek maddenin beşincı fıkrası ise Bakanlığın, kamu yararı olduğuna ve zaruret bulunduğuna karar vermesi halinde yine Milli Park sınırları içinde kalan alanların ‘Uzun Devreli Gelişme Planlarında değişiklik yapılacak. Böylece Uludağ, Kemer Olimpos Beydağları gibi Türkiye’nin dört bir yanındaki Milli Parkların planlarına turizm tesisi hizmet alanı işlenecek. Bu hizmet alanları yine adına kamu taşınmazı tahsis edilen yatırımcılara, ihalesiz, duyurusuz tahsis edilebilecek. Ormanlık alanlardaki bu tahsislerde öncelikle bozuk alanlar ve orman içi açıklıklar tercih edilecek. Yönetmeliğe eklenen bir diğer maddeyle de kısa süreli günübirlik tesis alanı kiralamaları, ön izin ve kesin tahsis usulüne tabi olmayacak. Komisyonca belirlenecek usul ve esaslara göre yürütülecek.






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA